- A HMD visszalép az USA piacáról
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
válasz
NEMO1968 #48425 üzenetére
Csak könyörgök; a kontakt-spray-t hagyjuk meg az autószerelőknek. Még a villanyszerelők sem használják, tönkre tesz minden elektromos dolgot.
Ami még ezt is űbereli; zörög a venti: WD40-et az arcába!!!
Na, ilyenkor lesz kuka a fél gép!
Nem szólom én azt le, nagyon király gép az!
Hanem, hogy mekkorát szívtunk vele!!
Ja és persze miért; mert már egy másik "szervizben" belenyúltak -
RedHarlow
aktív tag
válasz
NEMO1968 #48372 üzenetére
Heló,
Bekapcsolás:
Van rajta valami érintő gombsor felül és ha azon végighúzod a kezed már indul is. Fagyáskor való kikapcsolás esetén lesz gond szerintem mert a win 7 egyszer le is fagyott rajta de hála isten mivel az aku is elég leharcolt, amikor levettük a töltőről 3 perc után kikapcsolt magától. xDWIFI:
A gép elég leharcolt, a hátán az aku fedélről is le van törve egy kis darab szóval szerintem leejtve lehetett. A Wireless gomb ide oda húzogatható érezhető hogy túl könnyen csúszik illetve semmi nem történik, se a gép nem jelez vezeték nélküli hálózatot sem a narancssárga led nem változik, pedig képek alapján kéknek kéne lennie szerintem ha jól működik.HANG:
Tehát te se driver problémára gyanakodsz? Win 7-en se volt semmilyen hang illetve XP telepítés után gyári driverek feltétele után sem.Találtam képet egy ugyan ilyen gépről, azon bejelöltem kb mi a probléma. KÉP!
-
nussa5
aktív tag
válasz
NEMO1968 #47801 üzenetére
Most hirtelen 2 lehetőség jutott eszembe. Az első, hogy a biosban nézd meg nincs-e olyan opció, hogy memori remap vagy hole, ha van, akkor kapcsold be. A másik lehetőség, hogy start menü keresőbe írd be msconfig-->enter-->rendszerindítás-->speciális beállítások-->maximális memóriánál ne legyen pipa.
-
Müszi
senior tag
válasz
NEMO1968 #46873 üzenetére
"Jelenleg egy komolyabb procit hajkurászok bele a T 4200 helyett,mert én ritkán játszom,de néha kellene egy kis erő is"
El kell hogy keserítselek. Sem a játékteljesítmény sem a gép gyorsasága nem fog drasztikusan nőni a proci cseréjével. Persze ha jutányos áron hozzájutsz egy gyorsabb példányhoz akkor esetleg érdemes lehet belevágni. -
-
Müszi
senior tag
válasz
NEMO1968 #46869 üzenetére
Szevasz!
Ha ebből a korszakból akarsz mindenképp notit, a játékot inkább felejtsd el és Inteles integrált VGA-s konfigot nézz( Core2Duo+ GMA X3100/4500M). Ezek a különálló mobil MXM-es kártyák csak erősen korlátozottan alkalmasak mostanság már játékra, ráadásul ahogyan már írták is meglehetősen fűtenek és az akkut sem kímélik. Ha mégis tolnád rajta a játékokat, akkor meg viszonylag hamar meghalnak a nagy hőmozgás miatt, ráadásul aranyárban mérik őket. Márka kevésbé számít ebben a kategoriában én mindenesetre egy Toshibát ajánlanék leginkább. -
sladka_pani
senior tag
válasz
NEMO1968 #46487 üzenetére
Üdv mindenki!
Tegnap megjavitottam a notebookot, igy egyeztünk meg a tulajjal, ezentúl csak asztali gép lesz, és direktre lesz forrasztva a töltő csatlakozója. Menete a következő volt: notebook szétdarabol, töltő foglalat kiforraszt, kasztni csöppet átalakit a befogásdra (), töltő végződés levág, kábel beforraszt, gyantával leönt, gumidugó egyik végére, másik végére és középett bevágva a müanyagba (igy rögzitettem, hogy ne tudjon ki be járkálni, persze azért ki lehet tépni ha annál fogva húzza valaki
), összeszerel, káromkodik, idegeskedik, párszor még szét és össze, mire nagyjából nem is olyan szépséghibás a dolog és működik is szépen. Gazdájának odaad, mindenki örül!
-
zsinor008
tag
válasz
NEMO1968 #45819 üzenetére
Hát nem vált be sajnos.
De el felejtetem az első hsz-be beleírni hogy nem rég volt szervizben
de amikor haza hoztam még szolt kb. úgy 1-2 hónapja 3 napja figyeltem fel rá
hogy nem szol.
Szerinted még mit lehetne meg nézni úgy hogy ne kelljen szét szedni?
Amúgy köszönöm a gyors válaszodat. -
spista222
addikt
válasz
NEMO1968 #45094 üzenetére
Sajnos nem tudok itt helyben olyan helyről ahol díjmentesen bevizsgálják.
Sajnos nincs közelben másik gép ami MXM foglalatos.Muerte75 Ment is neki Pü.
Mindkettőtöknek köszönöm a segítséget
Arról esetleg tudtok valamit hogy MXM kártyák mennyire felcserélhetők?
Azért kérdem mert egy két helyen olvasni hogy nem mindegyik megy mindegyik laptopban.
Nem akarok bele bivalyerőset csak legyen kép fagyás nélkül44kos Ha 19V-ot ad le a töltő akkor a laptop nem tud többet felvenni mint amennyit a gyári töltővel vett fel. Több tartaléka marad a töltőnek nem lesz 100%-osan kihasználva ez nem is baj. A baj abból lehet hogy nem tudom hogy ezek az utángyártott töltők mennyire stabilak és strapabíróak.
-
Melorin
addikt
válasz
NEMO1968 #44807 üzenetére
Ha a memóriát menet közben kikapom, sérülhet?
Amúgy vicces ilyenről beszélni, amikor normális helyzetben az ember vigyáz, hogy meg ne mozdítsa a gépet menet közben, meg nehogy hozzáérjen valamelyik kényes részéhez
Most melóban vagyok, egyelőre szét nem bírom kapni, így a főzéssel próbálkozok. Ragasztószalagot kapott a szellőzőrács és rá a pulcsim, de az már szagosodik, úgyhogy a pulcsi lekerült -
Melorin
addikt
válasz
NEMO1968 #44800 üzenetére
1 napom van rá, hogy lezúzzam, szerintem ezek nem tennének kárt benne.
De lehet, hogy lehúzom a ventillátorát, és elindítok valami cpu igényes progit.
Most próbáltam öngyújtó piezo-t kattogtatni az alaplap felett, de semmi hatással nem volt rá, pedig a piezo drótját beledugtam a lyukakon keresztül egészen az alaplap különböző pontjaiig -
endruboy1
senior tag
válasz
NEMO1968 #44504 üzenetére
Hát most már feladtam. Próbáltam HDD diangózist indítani, de minden teszt program elszállt. Próbáltam wipeolni és 0-kal tele írni, ott is elszállt write errorral. Szerintem a HDD nyiffant ki. Most azért nem akarom mindkét lapost darabokra szedni, de még lehet hogy az lesz. De valószínűbb hogy inkább irány a szerviz hiszen innentől úgyse tudok mit kezdeni vele mivel tuti hogy hardveres a gond.
-
endruboy1
senior tag
válasz
NEMO1968 #44483 üzenetére
Igen ez még nem jutott az eszembe, egyenlőre a tesztekkel próbálkozok még hátha kapok valami értékelhető eredményt. Ha berakom az Acer notimba ezt a HDD-t és azon telepítem akkor működni fog ha vissza teszem ebbe a notiba? Mert szerintem a Win nem nagyon szereti az efféle cserélgetést. USB-s cuccom meg nincsen :/.
-
Dell XPS
veterán
válasz
NEMO1968 #39628 üzenetére
Teljesen jogos, hogy az ember nézze meg mit vesz. A tanácsaid tényleg segíthetik a vásárlót, ne bukjon bele. Szerintem jobban járna, ha elvinne magával egy hozzáértő személyt.
Elgondolkodtam, hogy ennyi tanáccsal, amivel el lett látva( nem csak általad ) megnéz egy használt laptopot, ki lesznek Tőle az biztos! -
-
gamer0101
aktív tag
válasz
NEMO1968 #38609 üzenetére
Szia! Egyikből sincsen kettő, szóval csak a gyári saját töltőjével és akkumulátorával tudtam próbálni és ott ez a jelenség áll fenn még mindig.
2 hónapos a gép és nagyon nem volt stresszelve az akksi, szinte eddig mindig töltőről ment, aksiről csak maximum talán egyszer volt lemerítve a szükséges kisütési sorozaton kívül. Vasárnap viszem vissza Auchanba.
Amúgy szerinted mentsek le biztonsági okokből valamire mindent a gépről? Vagy csak az aksit viszik el szervizbe a töltővel? -
iqunuqu
csendes tag
válasz
NEMO1968 #37941 üzenetére
A merevlemezt teszteltem pár napja, semmi gondja nem volt , most fut a memoria tesztelő, szépen lassan halad 100% felé, de semmi hibát nem írt eddíg. Ezt a FUrmark progit nem ismerem, gondolom a BURNI IN TEST gombot kell itt megnyomni, elinfítottam bejött egy nagy mozgó kép, ment vagy 3 percig de semmit nem írt, csak a GPU adatok jelentek meg és a hőmérséklete 3 perc után kb 80fok lett így inkább leállítottam, de 80 fok fölé nem ment, kicsivel alatta bekapcsolt a ventillátor és elkezdte hűteni a gépet. A ramokat már megcserélgettem régebben, most várok mi lesz lehet attol a pár filet tól megjavul amit feltelepítettem.
Mondjuk a hibát se értem ami van, mert pl. mikor netezek, és ha akkor indúl újra a gép, akkor minden weboldalt visszatölt újraindulás után a gép, mint ha mi sem történt volna, nekem ez is furcsa kicsit, vagy ha world be írok, és akkor indul újra a gép, akkor a begépelt szöveget is vissza tölti estart után.
-
Brumi
senior tag
válasz
NEMO1968 #36053 üzenetére
Köszönöm a választ! A külső monitorral teljesen jó a gép, a belső meg napról napra rosszabb. Ma hívtam a szervizt, küldik a futárt a gépért. 10-12 napot mondtak szállítással együtt a javításra, mivel a VAIO-t csak Berlinben javítják.
Ami az ügyfélszolgálatot illeti 10/10 pontos, le a kalappal előttük, remélem javítás után is hasonló véleménnyel leszek róluk.
Mindentől függetlenül gáz, hogy egy eredetileg 500k-s gép 3 nap után elromlott... -
Brumi
senior tag
-
Johnzy
tag
válasz
NEMO1968 #35877 üzenetére
Huhh, bocsi, már elég nehezen tudom követni a többszörös szálakat.
Ha földeletlen konnektorban van egy földelt dugó az nem jó, abszolút nem szabványos. Nem állítom, hogy hibás a töltőd, de van szivárgó árama ami nem épp kellemes a kezednek.
A földelésnek a papírforma szerint meg kell oldania a problémát! -
Johnzy
tag
válasz
NEMO1968 #35868 üzenetére
Fú apám, itt alapjaiban rossz az egész!
"A 220V-nak elvileg a töltő trafójánál vége."
Ezek 99,99%-ban kapcsolóüzemű tápok, szóval a trafónak már lőttek, nincs is benne vagy egy nagyon minimális picike, ami teljesen már funkciókört lát el!
"Tudtommal fizikailag és elektromosan is."
Rosszul tudtad, ilyenek eleve nem is léteznek! Amire Te gondolsz, az a galvanikus leválasztás, de az itt a kapcsoló üzem miatt eleve nem játszik. Elektromos leválasztásról meg egy szakirodalom se írt még soha, ha jól tudom!
Most majdnem elkezdtem írni, hogy a védőföldön megjelenő "zavarfeszültség" miért nem káros a notira, de ezt inkább hagyjuk, ez olyan bő 30-50 soros iromány lenne. -
Johnzy
tag
válasz
NEMO1968 #35864 üzenetére
Ez nem vita, csupán szakmai ecsetelés!
Öcséd gépénél volt korrekt a téma, amint rendesen földelve lett, máris nem rázott...
Nálad is ugyanezt kell csinálni; ELŐÍRÁSNAK MEGFELELŐEN KIÉPÍTETT ÉS MINŐSÍTETT VÉDŐFÖLDELÉSES RENDSZERBE bedugni a töltőt és máris nem fog csípni a fémszegély! -
-
-
-
Templomegere
senior tag
válasz
NEMO1968 #29466 üzenetére
utána olvasva , és elku....va egy éjszakát és egy fél nappalt arra jutottam hogy az IBM válogatós , a lényeg hogy a samsung hdd-vel nem hajlandó együtt működni , seagate és a hitachi a nyerő , azt megemészti a gyomra , így fogtam vissza vittem boltba a hdd-t és kértem cserét . Biosban látta a hdd-t azzal nem volt gond , kipróbáltam az összes biost és az összes ide firmwaret , de egyik sem segített.
-
-
Sobi_888
csendes tag
válasz
NEMO1968 #26694 üzenetére
szia!
Hát érdekes ez dolog, most teszteltem, hogy neteztem, töltöttem le file-okat, sőt neki álltam pókerezni is, ment simán nem fagyott ki. Torrentet elíndítottam, aztán pár sec. és kifagyott azonnal.
A kábel törés is kizárt mert ugye a két gép között másik kábellal csatlakoztattam és adatvitel esetén vettem észre, sőt előtte még torrentel sem volt gond.
Na most mit csináljak?
Aktív témák
Hirdetés
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Formula-1
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Windows 10
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- Macska topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Eladó Dell Latitude 3410 i3 10. generáció, 8GB RAM, 256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest