- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Aktív témák
-
alfie07
csendes tag
válasz
sirszevenap #39943 üzenetére
Szevasztok! Elvittem szervizbe a laptopot, és kiderült, hogy a vga halt meg. (Acer aspire 6935G)
Csak gondoltam megírom, hogy mi lett a vége. -
Muerte
addikt
válasz
sirszevenap #39947 üzenetére
100% hogy vírus,volt már szerencsém hozzá.Ha újra előkerül a kicsike és nincs vírusírtód futtasd le ezt ESET online scanner
-
Dell XPS
veterán
válasz
sirszevenap #39947 üzenetére
este van nem figyeltem azt az egy betűt. Nagyon ismerős volt a folyamat azért nem gyanakodtam. V.mi vírusírtó? Amennyibe megtalálod exe-t csökkentett módban ki tudod törölni.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Bocsi, ez vírus! Csökkentett módban is csinálja?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Az SVCHOST.EXE (szokták Remote Procedure Call Server Service (RPCSS) néven is említeni) egy általános kiszolgálói folyamat (processz), mely több szolgáltatást foglal magában és biztosítja ezek működését. Helyileg a %systemroot%\system32 mappában található meg.
-
Dell XPS
veterán
válasz
pill
-
csusza`
senior tag
válasz
sirszevenap #39338 üzenetére
Egy jó VGA sem ér sokat, ha nincs megfelelő proci, és elég memória alatta.
-
csusza`
senior tag
válasz
sirszevenap #39329 üzenetére
Nem kell ahhoz külön driver, jó lesz az. Max. az alaplapi chipset driverét dobd fel megint.
Ezek szerint működött a csere, örömmel olvasom... -
NEMO1968
őstag
válasz
sirszevenap #39279 üzenetére
Szia!
Nyugodtan felteheted,semmi hátrányod nem lesz belőle.
Esetleg néha kicsit kevés lesz a RAM. -
csusza`
senior tag
válasz
sirszevenap #39235 üzenetére
Igen, elméletileg jó, megnéztem mindkettő adatlapját az intelnél, gyakorlatilag majdnem ua. a két proci, egy két technikai paramétert leszámítva, illetve a 400mhz különbséget.
Milyen noti ez pontosan amúgy?
-
csusza`
senior tag
válasz
sirszevenap #39233 üzenetére
Persze!
Nézd meg, hogy milyen léptékben vannak eltérések a procik közt ebben a Passmarkban... Az i3 több mint 30%-al jobb teljesítményt hoz. Persze egy tesztprogi meg a mindennapi használat között van különbség, de azért 30% az 30%.
HA bele lehet tenni, mindenképpen... De ennek még nem néztem utána, most kicsit sok fele figyelek!
-
csusza`
senior tag
válasz
sirszevenap #39231 üzenetére
cpubenchmark.net-en a két proci Passmark CPU benchmark pontja:
P6100: 1548 pont
370M: 2237 pontIgen, jobb a 370M.
-
csusza`
senior tag
válasz
sirszevenap #39185 üzenetére
Visszarakhatod a régebbi BIOSt is.
-
csusza`
senior tag
válasz
sirszevenap #39182 üzenetére
Akkor viszont az lesz valószínűleg, amit Muerte75 úr mondott.
Egy BIOS frissítéssel én megpróbálkoznék még.Ha nem segít, akkor szerviz.
-
csusza`
senior tag
válasz
sirszevenap #39178 üzenetére
Szokásos első kérdésem:
Mennyi idős a noti, és mikor lett utoljára kitisztítva?
-
mokus1
addikt
válasz
sirszevenap #38761 üzenetére
Én értem de a P6100ad arrandale míg a i5 2340et irtál azt hiszem a sandy bridge. Na ezt nem lehet összehozni.
p6XXX->i5 4XX-5XX
B9XX->i5 2XXX -
mokus1
addikt
válasz
sirszevenap #38746 üzenetére
Nagy mágus lehetsz Arrandale-ről Sandy-ra upgradelni.
-
localhost
Közösségépítő
válasz
sirszevenap #38754 üzenetére
-
Kbali
nagyúr
válasz
sirszevenap #38749 üzenetére
A régit nem te gépedre, hanem a haverodéra gondoltam.
-
vilmaboy
őstag
válasz
sirszevenap #38749 üzenetére
értem az indokod
szerintem driver környékén kell keresgélni. Teszteljétek meg a 2 gépet értelmes progival. de komolyan. 3dmark... abban tuti választható, hogy melyik kártyát és milyen körülmények közt tesztelje. mérvadóbb a teszteredménye...
-
köszörü
tag
válasz
helló most görcsöltem agy asus lapival a gond ugyanez volt
a win élményindex a gma kártyát teszteli nam az 540m et
leszedtem a gma eredeti asus drv t utána volt választási lehetöség a kártyák közt -
Kbali
nagyúr
válasz
Amúgy miért érdekel az élményindex? Gép működik rendesen, játékokban jobb, mint a haveré?
Akkor semmi gond, mert az élményindex egy kalap...
Amúgy a régebbi architektúránál valószínűleg nincs váltható graf. kártya, ezért az élményindexet az alapján számolja, míg a válthatónál az integrálttal minden esetben (hacsak BIOS-ból nem tiltod az integrált kártyát). -
localhost
Közösségépítő
válasz
sirszevenap #38743 üzenetére
Mert a haverod gépe jobb, mint a tiéd.
-
vilmaboy
őstag
válasz
sirszevenap #38743 üzenetére
driverek közt is jelentős eltérés lehet. mi van fent, amit a win feltett alapban, vagy supportról való?
-
mokus1
addikt
válasz
sirszevenap #38741 üzenetére
Szia!
Van benne integrált vga? pl intel? Mert oda akkor csak azt használja -
StephenNO1
tag
válasz
sirszevenap #37582 üzenetére
Nem vagyok pap, de az leszek az kú@@@
nincs itt baj kérem szépen működik az csak nem úgy ahogy te szeretnéd
minél több információ jön, valakinek biztos lesz ötlete. Nekem nincs így nem írok többet
-
StephenNO1
tag
válasz
sirszevenap #37571 üzenetére
Tényleg viccet félretéve, esetleg nem nyomtatható CD/DVD van benne? Mintha nem tudna belekapaszkodni? Írtad gomb lenyomásra a LED válaszol, nincs valami mechanikai "hangja", jah és csak jó lesz szerintem a tű
én érzéssel benéznék a nyíláson, esetleg megpróbálni megmozgatni.
-
StephenNO1
tag
válasz
sirszevenap #37571 üzenetére
Jogos nem néztem utána a típusnak, pedig gugli a barátom
. Akkor szerintem marad a pontosan 1,5m magasról határozott földhöz vágás
Vagy csavarhúzó és megbontani.
-
StephenNO1
tag
válasz
sirszevenap #37565 üzenetére
-
cellpeti
nagyúr
válasz
sirszevenap #37565 üzenetére
nagyon szívesen
-
cellpeti
nagyúr
válasz
sirszevenap #37563 üzenetére
packard bellnél le kell szedni a Launch ManagerApplicationt is. Nekünk ez megoldotta egy TJ65-nél
-
bjj
csendes tag
válasz
sirszevenap #37184 üzenetére
Nagy gyorsulást nem fogsz észrevenni, de melegedést annál inkább, a ház "szellőzése" erre a procira van kitalálva egy ekkora ugrás, ami nem is akkora amekkorának képzeled, ahhoz teljes átalakítás kell.
-
stifi82
aktív tag
válasz
sirszevenap #37095 üzenetére
Tudom ez alapján vásároltam! 6850
-
köszörü
tag
válasz
sirszevenap #37092 üzenetére
bocsi a 3d mar06 és a vantage tesztet benéztem
-
-
Laszmen
aktív tag
válasz
sirszevenap #37022 üzenetére
Ezek a Benc értékek csak számok, én erre sosem adtam, természetesen következtetést le lehet vonni a számokból, de úgy is használatkor derül ki milyen erős egy gép, sok minden függ a többi alkatrésztől is, ram mennyisége stb..
Megpróbálhatod hogy ott tiltod le, de biosban lenne a legalkalmasabb..
-
Laszmen
aktív tag
válasz
sirszevenap #37015 üzenetére
1.
Ha van benne másodlagos videóvezérlő, akkor azt a BIOS-ban lehet állítani, kikapcsolni, elsődlegesnek beállítani a gt-t, és így az integrált nem lesz elérhető..2. Én nem emlékeszem hogy touch kikapcsolásnál lenne animáció, hangerőnél meg ugye alapból a windows felület van, nem tudom milyen animációra gondolsz..
3. I5-ös valamivel erősebb processzor, de lényegesen teljesítménybeli különbség nem tapasztalható, mivel a vga az meg erősebb az p6100-as gépnél, tehát van differencia...
-
sirszevenap
addikt
válasz
sirszevenap #37015 üzenetére
Bocsánat, 20K-val drágábban!
Elírtam és már nem tudtam szerkeszteni!
-
eketomy
senior tag
válasz
sirszevenap #35442 üzenetére
Ha bios-ba szürke akkor első körben bios frissítést kellene megpróbálni (de csak ésszel, elne szálljon tőle az alaplap) úgy már hátha lehetséges plusz memóriát adni a VGA-nak!
Ha így sem lehet ,akkor az ati controll center-nél kell megnézni, mert lehet hogy ott is lehet neki plusz memet adni.
Ha ott sem akkor ezt automatikusan állítja a notebookod, magyarul ha úgy érzik hogy az adott alkalmazásnak több VGA ram-ra van szüksége akkor veszi csak el!
-
Pocok256
veterán
válasz
sirszevenap #35402 üzenetére
Ha biosba Automaticra van állítva akkor elképzelhető.
-
StephenNO1
tag
válasz
sirszevenap #35397 üzenetére
Sőt ha később fogsz akár ssd-re váltani akkor jól jön ramdisk használatánál az extra memória, így kímélve az ssd-t. 8GB ram-nál akár ki is lehet kapcsolni a lapozófájlt. Szerintem is mindenképpen megéri fejleszteni, jó árban vannak a memóriák.
-
Pocok256
veterán
válasz
sirszevenap #35397 üzenetére
Ha játszol is akkor mindenképpen nálam 4 giga ram is kevés volt játékra néha (ugye 512 levesz az APU) Így egy idő után 8 gigával nyomultam, és erezhető mikor kitabolok , hogy szépen megy a rendszer míg 4 gigánál néha elfogyott a ram. 6 giga az a határ amin még szépen menne a rendszer de éppen élen táncolna és a tetejébe aszinkronba mennének a ramok.
-
Pocok256
veterán
válasz
sirszevenap #35395 üzenetére
Attol fugg mire hasznalod a gepet.
-
eketomy
senior tag
válasz
sirszevenap #35285 üzenetére
Igen
-
eketomy
senior tag
válasz
sirszevenap #35280 üzenetére
Hát hogy mikor érdemes 32 ill. mikor 64bitest használni erről megoszlanak kicsit a vélemények:
Sztem 3GB a határvonal ha valakinek 3GB-ja van akkor még használhat 32bitest is de akár már 64bitest is (64bites gyors működéséhez kell sztem a minimum 3GB)
Szal ha 3GB-tól kevesebb a ramod akkor csak 32bit, viszont ha meg már több van mint 3GB akkor csak 64bit. --> ezt neked kell eldöntened, én azt mondom ha van a 3GB mellett egy jó erős 2magos proci akkor nyugodtan mehet a 64bit! -
eketomy
senior tag
válasz
sirszevenap #35275 üzenetére
Elméletileg ha szürke akkor nem lehet állítani, viszont nem lehet átkapcsolni manual-ra ott valamit, hogy te tudd szabályozni a VGA megosztott memória mennyiségét? ha nincs akkor ezt a biosod magától automatikusan szabályozza akkor nem tudsz mit csinálni, akkor talán ha 4GB ram lenne a notidban!
-
eketomy
senior tag
válasz
sirszevenap #35269 üzenetére
A HD filmnézésre az ATI jóval alkalmasabb mint az Inteles VGA! Szal a válasz igen!
-
Kbali
nagyúr
válasz
sirszevenap #35269 üzenetére
Az, hogy mennyit tud elvenni a memóriából, az a memória mennyiségétől is függ, ill. nézd meg, hogy bios-ból lehet-e állítani.
-
válasz
sirszevenap #35233 üzenetére
Az a HD4250 az nem igazi videokártya, az csak amolyan alaplapi képmegjelenítő chip. Azért szaggat, mert nem játékra való.
http://www.notebookcheck.net/ATI-Radeon-HD-4250.29664.0.html -
eketomy
senior tag
válasz
sirszevenap #35233 üzenetére
Ez egy jó kérdés! Talán a nem megfelelő VGA driver, vagy kevés a vga memória, bár sztem az elég! esetleg directx-et próbáld meg frissíteni! a minimális gépigény megvan hozzá szal mennie kellene a notidon!
bár lehet hogy a vga-d ennyire képes, nemtudom, nem ismerem a 4250-et ha low-on abszolut nem szaggat akkor az is elképzelhető, na mind1 először próbáld meg a driver frissítést. -
NTonee
veterán
válasz
sirszevenap #29594 üzenetére
Ismerős az érzés!
Csak amiket szépen (élvezhetően) visz ez a konfig, azokat már unalomig játszottam.Az újabb játékok meg már nem éppen gördülékenyek. Abbahagytam, lassan gépcsere lesz, csak dagasztom a pénztárcám egyelőre.
-
NTonee
veterán
válasz
sirszevenap #29591 üzenetére
Hasonló konfigos gépem van. Nálam jobban futottak xp-n a játékok. Mióta nem játszok, azóta van csak w7.
ro_bert17:
Na jah, kb ugyanazt tudja a nv gt555, és az r5850. Ettől függetlenül az utóbbi szerintem. -
Zsolti1987
aktív tag
válasz
sirszevenap #28797 üzenetére
Inkább a gyenge, vagy kicsi alkatrészek cseréjével/bővítésével lehetne megoldani, mennyi ramod, mekkora proci és milyen van benne? Ezeket tudod esetleg bővíteni.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
sirszevenap #28797 üzenetére
Hm látszik hogy kezdő vagy benne, pláne egy amilot nem húznék, de laptopokat egyébként sem szabad húzni, egyrészt mert jóval könnyebben el szállhat a rendszer mint egy asztalinál. Itt a hűtés sokkal másabb, mert asztalin még csak csak megoldod, ventilátorokkal , vízhűtéssel, ki mivel.. De véleményem szerint ha jót akarsz magadnak akkor nem nyúlsz hozzá.. Amennyit meg esetleg lehetne is rajta pöckölni azt meg meg sem éreznéd.
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz
sirszevenap #28526 üzenetére
Írtam már, hogy kicsi a táp neki, nem?
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz
sirszevenap #28524 üzenetére
A feszkóval nincsen gond, mindkettő 19V-os, de az Amperral annál inkább, a dell gépednek csak 60W-os tápja van, és az amilonak 90-es kell. Terhelés alatt nem fogja bírni a táp. Tehát a dellt használhatod a fusi tápjával, de a fusit ne használd a dell tápjával.
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz
sirszevenap #28522 üzenetére
mondjuk úgy, hogy mákod volt, azért nézz utána, a feszültség valószínű megegyezik, az Amper kérdéses, mert ugye nem teljes terhelés volt, hanem idle, és a pi2540hez 90W-os kell.
Annyit hogy ilyet máskor azért ne csinálj.... -
Zsolti1987
aktív tag
válasz
sirszevenap #28520 üzenetére
A Volt az egyezzen, az Amper lehet nagyobb, de kisebb nem. Én azért így nem mertem volna rádugni, hogy nem tudom, mekkora értékeket ad a tápom, le is lőhette volna a géped
Amúgy a dell géped típusát és a tápegység szót a googlebe beírva 1 perc alatt megtalálod, milyen paraméterei vannak. -
Zsolti1987
aktív tag
válasz
sirszevenap #28517 üzenetére
mielőtt rádugnád, lehet, hogy nem lesz jó a csati, meg nézdd meg a töltő paramétereit!!!
-
Z86
őstag
válasz
sirszevenap #28513 üzenetére
Talán földhurok okozza. A notebook és a hangfal földelése közt feszültségkülönbség van. Elvileg közös földpontra hozás megoldja, esetleg valamelyik hangfalas topicban konkrét módszert is tudnak ajánlani.
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz
sirszevenap #28513 üzenetére
Másik táppal próbálkozz, gerjeszti a hangszórókat.
Nemrég adtam el egy tápot valakinek, neki a tapipadot gerjesztette a tápegysége...
Milyen tipusú gépről van szó? -
Zsolti1987
aktív tag
válasz
sirszevenap #28509 üzenetére
Én kivenném, de vannak akik szerint mindegy.
Az a legjobb, ha akkor töltesz rá, ha már lemerült, és mikor nem használod, kiveszed. Hosszabb időre mindig feltöltve tedd el, és 2-3x töltsd fel legalább havonta. -
nightmare13
őstag
válasz
sirszevenap #28509 üzenetére
Erről többször volt már itt szó, igazából attól függ, melyik kényelmesebb Neked. Én úgy használtam egy évig a gépem, hogy soha nem vettem ki az akksit, 100 %-os volt még mindig.
Ha viszont kiveszed, akkor kéthetente egyszer le kell meríteni teljesen és újra feltölteni. -
Muerte
addikt
válasz
sirszevenap #28442 üzenetére
Itt az oldalon először felül katt a games-re aztán beírod az adott játékot majd követed az utasításokat.[link]
-
nightmare13
őstag
válasz
sirszevenap #28442 üzenetére
Erre még én se jöttem rá ati dirvernél, de mondjuk ha a 4:3 képarányt széthúzza, akkor nem lesz túl szép a játék :S
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz
sirszevenap #28439 üzenetére
Kereshetsz vistához való drivereket is, az is jó lesz.
-
DA3MON
tag
válasz
sirszevenap #28439 üzenetére
Próbáld meg, a google mindent tud
Csak használni kell tudni
-
Muerte
addikt
válasz
sirszevenap #28436 üzenetére
Ezt futtasd le. Megtalálja a hiányzó drivereket[link]
-
válasz
sirszevenap #28434 üzenetére
Gyártó oldalán nem találtam drivert én sem, próbáld meg az egyes alkatrészekhez külön-külön drivert keresni. Amúgy ha a win7 felrakta a sajátjait, akkor nagy baj nem lehet.
Két fekete sáv azért van a kép szélén, mert nem wide screen felbontásban vagy. Amúgy ez kikapcsolható a VGA vezérlőpultjában.
Aktív témák
Hirdetés
- Hp Pavilon F series 17'3 Hd+,Amd 6410 4/4 mag,R3 Radeon,8Gb Ram,500Gb hdd, gyári töltő
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- HP OMEN 17" Gamer laptop , RTX 4060 , R5 8645HS , 16GB DDR5
- új aktiválatlan MacBook Pro 16 hüvelykes M1 Max 1TB SSD 64GB Apple silver ezüst
- Lenovo legion 5 Pro
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest