- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
Aktív témák
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
vilmaboy #45792 üzenetére
Az xp szinte új. Proci AMD Sempron Mobile processor 2600+. Videókártya SiSM760GX integrated 3D graphics controller with 64MB shared RAM és 768 mb ram. Régen nem szaggatott, ezt a szaggatást egy pár hónapja vettem észre először.
Müszi:
Köszi a gyors választ. Sajnos én is attól félek, hogy ez már a programoknak is kevés.
Gondolom vga cserére esélyem sincs.Üdv: Dzsabba
-
ravail
senior tag
válasz
vilmaboy #45551 üzenetére
Tetszik, vagy zavar? Ha tetszik, klikk jobb egérgommbal rá, majd tulajdonságok, és ott a link. (De ha kéred, itt van: http://i1133.photobucket.com/albums/m594/ravail01/email.gif )
Az ingyenes "photobucket.com"-ra tettem föl vagy 2 évvel ezelőtt. Amíg ott az ingyenes feltöltéseket nem törlik ott lesz. Úgyhogy nyugodtan használhatod. Akár Te, vagy bárki más. Nem hiszem, hogy valaha törlöm, mivel én is rendszeresen használom. Ha ezek a némi változatosságot jelentő kis ikonok bárkit zavarnak, jelezzétek, és nem használom őket. (Van még pár a tartsolyomban.)
-
Ronny3
aktív tag
válasz
vilmaboy #45511 üzenetére
Köszi, ha tudsz jó megoldást..
A Notebook tipusa: ACER TM8571-733G25MNez a Travelmate sorozat...
Találtam egy Acer LaunchManager izét az ACER-hez, de nem indul el a cucc hiába klikkelek rá
pedig aszittem azzal majd tudom beállítganti az Fn-es dolgokat .. de nem indul az istennek se... -
Ronny3
aktív tag
-
Ronny3
aktív tag
válasz
vilmaboy #45480 üzenetére
Köszönöm
ez is több a semminél, de nagyon jó lenne tudni melyik az a driver ami bekapcsolja autómatán a Blutetthot-ot mint HARDVERT a gép indulásakor...
Mert maga a Bluetooth konfig program elindul, de mivel a hardveresen nem indítja el a Bluetooth-ot a Notebook, ezért az addig nem működik a Bluetooth, amíg be nem nyomom az Fn+F3 -as billentyűket, ami roppant bosszantó, főleg hogy Bluetooth-os egeret is használnék:S
Poo :
Sajnos az ACER BIOS-ban NINCS Bluetooth és WIFI ki-be kapcsolás hardeveres szabályozás lehetőség:S
Eredeti szöveg: Valaki aki tudja a megoldást erre kérem írja meg:
Van egy ACER notebook-om és indításnál csak a wifit tőlti be hardveresen és a Bluetooth-ot NEM.Azt csak az Fn+F3 kombinációval tudom életre bírni, ami engem lassít és sokszor elfelejtem netezés előtt bekapcsolni a Bluetooth-ot!
Valaki írja meg, hogy milyen script parancsal vagy EXE parancsal vagy hol tudom beállítani, hogy hardveresen indítsa a gép indulásnál a Bluetooth-ot!NAGYON KÖSZÖNÖM!
Kis kiegészítés:
WIN XP Prof HUN SP3 OP rendszerem van! -
fess
őstag
válasz
vilmaboy #45483 üzenetére
Ha az nvidia vezérlőpultban kell,akkor ott megcsináltam,csak nem tudom attól,hogy én ott beállítottam,induláskor átvált e nvidiára.
köszörü:az asztalon nem elérhető ez a funkció,pedig mindent felraktam a dvd-ről,a tapipadnál más kapcsoló nincs(legalábbis nem látom,hogy lenne).
Manuálisan hol? Tiltsam le az intelt? -
ravail
senior tag
válasz
vilmaboy #45342 üzenetére
Szia!
Először is megkövetlek, mert az idézett hozzászólásomban elírtam a nevedet! Bocs!
Másodszor, bocsánatkérés képpen:
http://i1133.photobucket.com/albums/m594/ravail01/lol.gif <-- itt a link. Használd egészséggel. A tied lehet beszerzési áron!Szép napot mindenkinek!
-
lollipop
csendes tag
válasz
vilmaboy #45361 üzenetére
Erről a gépről lenne szó valójában, sok mindent sajnos nem találtam róla mert 95% ban i5 el esetleg i3 al találom ami nem is lenne baj csak 200 ezer forintért és annál is többért, jelenleg a keret nem enged többet...
Úgy gondolom lehet ennyi pénzért jobbat is kapni ettől, viszont nagyon fontos lenne a minőségi ház és hordozhatóság, vékonyság így végül ennél a gépnél kötöttem ki, valamint egy két olcsóbb thinkpad edge nél, de azok meg többnyire jóval vastagabb kialakításúakTehát elsősorban ha tudsz/tudtok nekem segíteni erről a gépről minden érdekel ezenkívül szívesen meghallgatom véleményeteket/javaslataitokat nettó 130 ezer ft al bezárólag elsősorban thinkpad valamint az itt felsorolt ideapad ok közül s300, s400 valamint az u310, u410 ( ezekkel csak amiatt nem vagyok megbarátkozva, mert több tesztben is azt olvastam hogy minőségük romlott a régebbi u300, u400 hoz képest)
-
NÓPARA
aktív tag
válasz
vilmaboy #45357 üzenetére
Fel van telepitve a pannon net a gépére. Igaz nem tudom az mit tesz hogy lehet külföldi panon stick. Mobilnetről tudna jönni a netre csak valamiért nem kapcsolódik és félek hogy megint valami hüleség lesz . Nem merek addig írni se hogy mit csináljon mig konkrét nem lesz.A kis ikon az XP rendszer volt most WIN7 van fenn.
-
NÓPARA
aktív tag
válasz
vilmaboy #45344 üzenetére
Sajnos nem tudom mi lehet
Esetleg valami bill. kombinációt tudnál még írni hogy ha bekapcsolja a gépet és a fekete kép van akkor FN+ melyik gomb hogy talán hátha elő jönne az ikonok és a kurzor is
Persze ha létezik valami megoldás még erre.Ha villogna valamelyik led akkor mit kéne tenni? Mert ma még nem beszéltem vele.
-
NÓPARA
aktív tag
válasz
vilmaboy #45341 üzenetére
Kezdem ott hogy mikor bekapcsolta a gépet volt minden ugy mondd( kurzor és ikonok is a gépen) Van neki pannonos WI-FI stick( remélem jól írtam) az volt a gépre dugva és ugy kereste a hálózatott. Talán ott nyomhatott el valamit szvsz szoftveresen...Az FN+ kombinációkat talán nem használta együttesen..Sajnos azt sem tudom hogy a végén mikor el ment a kép vagyis csak fekete lett mert akkor már semmi ikont nem látott sem kurzort sem. A gép MSI CX600. A HDD nem tudom add e hangot mert nem kérdeztem.. de a ledek azt hiszem folyamatosan világítottak.
-
NÓPARA
aktív tag
válasz
vilmaboy #45339 üzenetére
Helló!
Az a helyzet hogy olyan helyen melózik az illető hogy sajnos hetente 1X mennek be a városba... akkor is kaja meg a létszügségletett megvenni...Viszont a hazajövetel is nem heti dolog
Amugy nem tudom olvastad e az írásaim.. de ugy kezdődött a dolog hogy keresett külföldi netes hálózatott az illető és ahogy nyomkodhatott valamit a gépen... egyszer csak el ment minden a gépről és csak fekete kép fogadta... se kurzor se más nem volt... Jóformán csak ki be tudta a gépet kapcsolni
Akkor volt hogy a gép logója bejött de volt mikor az sem de a pad és a kurzor rész nem működik. Viszont telón adni az infót ugy hogy nem látom mi van neki ott .. igaz mondja hogy mi van de a fekete kép azzal én sem tudok mit kezdeni...Azt meg nem kérem hogy bele nézzen a gépbe mert oda csavarhúzó is kell már
De ha valami dolog van még.. azt szivesen venném akár privátba is az OFF véget.
-
ravail
senior tag
válasz
vilmaboy #45290 üzenetére
Csak volt értelme a susmorgásnak! Beeee!
Arkennys! Mivel nem akasz két operációs rendszert, illetve linuxos és XP-s particiót is egyszerre a laptopra, elég, ha elmeted az elmentendóket a linux alól (ha van elmenteni való, pl képek, filmek, dokumentumok, adatbázisok, vagy bármi, amit később használni szeretnél az XP alól) valahova, pl egy USB stick-re. Majd akár az XP telepítővel, akár a javasolt Hirens'BootCD-vel, akár mással törlöd az összes régi partíciót, és jöhet a tetszésed szerinti XP telepítés a kedved szerint particionált HDD-re. -
Arkennys
addikt
válasz
vilmaboy #45261 üzenetére
Mindent leszedek és újrarakok akkor már szerintem, ami fent van, baj nem lehet belőle. Kiváncsi leszek erre a particios dologra, ami azt illeti, eléggé bosszantó ez a Linux, ahogy látom, még róla váltani is az...
Hm, van itt egy ilyen, ezzel elvileg ha az xp-t felszenvedte az ember, akkor át tudja szedni a linuxos cuccait is, amik partícióban maradnak. Gondolom, törölni is lehet ezzel őket?
-
Arkennys
addikt
válasz
vilmaboy #45250 üzenetére
Magyarán ha így van megcsinálva, kevesebb tárhely lesz xp alatt, mivel a linuxos cuccok kimaradnak?
És valami nem más gépbe bekötős megoldás is van rá? Mert nem fogom elsőre, ilyet még sose csináltam alapon szétbontani a másik gépet, és az enyémet, hogy átkötögessem...másrészt nem is hiszem hogy a csatlakozók ugyanolyanok a vinyókon mindkét gépben.
-
-
ravail
senior tag
válasz
vilmaboy #44893 üzenetére
Eddig úgy néz ki, hogy meg leszek vele elégedve!
Azóta is dolgozik becsülettel, s csinálja a 750GB-s (C és D, kb. 50-55%-ig töltött) Seagate Momentus 7200-as laptop HDD-men, s közbe dolgozok, meg fórumozok. Persze a T9300 birja szuflával, és a 4GB RAM is elég. Itt-ott kicsit érezhető a "Teljes vizsgálat" határsa, de ez így természetes. Jónak tűnik! Kösz még1x! -
ravail
senior tag
válasz
vilmaboy #44849 üzenetére
Szia!
A #44849-ben írt kombináció (az Ms Security Essentials + MBAM) nem fogja a gépet? Én is Ms Security Essentials-t használok, + az AdAware-t futtattam néha. Nem is volt így ezzel semmi, de az AdAware is komplett rendszeré fejlődött, és direkben nem szeretném futtatni. Szóval, ez a kombi egyszerre futva nem fogja a gépeket? -
Dell XPS
veterán
válasz
vilmaboy #44878 üzenetére
Néha azon gondolkozom, hogyan lehetséges ez. Mit művelnek az összeszereléskor? A heatpipe hűtőcsövében, van esetleg gáz, ha van akkor mennyi (erről én sem tudok sokat), szóval, hogy léteznek ilyen dolgok. Idle állapotok ilyen hőmérsékleti tartományokkal, azután 100°-os CPU? Elképesztő....
-
ESP
őstag
-
flash-
veterán
válasz
vilmaboy #44835 üzenetére
pl alaplapcserénél mikor a hp szervizbn dolgoztam akkor volt egy külön pendrive úgynevezett tattoo,ami arra szolgált hogy a burkolaton,ramon levő id,pcid,és egyéb hosszú kodokat bele tudjam vinni a gépbe vagy a program által ami beleírja a belső romba,vagy a biosban elő lehet hozni egy billentyűkombináció által.de lehet hogy ennek csak azonosításbeli értelme van,valószinű működésben nem okoz problémát.
-
vvh
csendes tag
válasz
vilmaboy #44785 üzenetére
Húha!! Nincsen sajnos. 73%-on volt, megpróbáltam, hogy kihúzom had merüljön és utána pedig visszadugom, 63%ig vártam hogy menjen lejjebb, majd bedugtam és azóta áll egy helyben (csatlakoztatva, nem töltődik).
Kaptam egy ilyen választ is, hogy emiatt van és ezért kell új töltőt vennem: "van egy 3 madik szál ami konzultál a töltő és az akku csipjei között"
-
duduati
aktív tag
-
Trevi
tag
válasz
vilmaboy #44531 üzenetére
Köszönöm a segítséget de nem oldódott meg a probléma!
Valószínű , hogy nem szoftveres hanem hardveres gond van!
legújabb jól kiválasztott driverral se megy, se befrissítve, se ha csak a új drivert rakom fel.
Ilyet már láttam amikor a alaplapi vga összeakad egy PCIE kártyával, de laptoppal nem találkoztam csak most! Azé köszönöm a türelmeteket! -
válasz
vilmaboy #44342 üzenetére
A lényeg, hogy a Mobile Intel® HM67 Express Chipset támogatja a SATA III-at, a Vostro 3550 mindkét SATA portja SATA III-as és nem tudok BIOS korlátozásról sem. (Mint pl egyes Sony Vaio-k, ahol a chipset támogatja a SATA III-at, de lekorlátozták a BIOS-ban SATA II-re)
Dell XPS - "hintáztatott", mint a pom-pom-ot, te sem tudodmár, hogy papucs orrán pamutbojt vagy egyujjas kifordított bundakesztyű vagy...
-
beloadjoker
őstag
válasz
vilmaboy #44341 üzenetére
Hát elég furán ment a dolog mert nem akarta bebootolni cd-ről a telepítőt ezért az iso-t kicsomagoltam és úgy mentem rá az exe-re majd ott kezdte el a telepítést és újraindult viszont akkor is ilyen hibába ütközött szóval szenvedtem egy kicsit a biosban visszaállítottam mindent alapra majd elsődlegesnek iosmét a dvd-t amin az xp van. _Most itt vagyok elkezdi a telepítést de ott megáll .
Valami 5-let ? -
kilencnad
csendes tag
válasz
vilmaboy #44288 üzenetére
Köszi a választ.
A Fan Control progit néztem, de nekem úgy tűnt, hogy macbook only...
Saját Acer driverek fent vannak, hivatalos olalon nincs újabb, win eredeti.
Nem hiszem, hogy az unlockolt bios lenne a hibás, az eredetivel ugyan ezt csinálja.
Olyan control progit pedig sajnos még nem találtam, ami ténylegesen együtt tudna működi a géppel(de azért keresem)
De mindegy, úgyis asztali gépet akartam venni, legfeljebb kicsit előrehozom a vásárlást.Kösz a segítséget!
-
-
general
addikt
-
Maateeo
aktív tag
válasz
vilmaboy #44159 üzenetére
vilmaboy: BIOS-t néztem már, bennem is élt a gyanú, hogy ott kell valamit kapcsolni, de ennyire minimál BIOS-t még nem láttam. Kb. semmit nem lehet beállítani. A gépen van egy ilyen radioaktivitást jelzö táblára hasonlító gomb, de hiába nyomom, semmi sem történik.
Dell XPS: FN+F1-re a súgó jön be.
-
válasz
vilmaboy #44077 üzenetére
Ha az nVidia 8ezres sorozatú VGA-ira gondolsz, az nem gyártóspecifikus probléma volt, ott az nVidia tehetett róla egyedül, bár ők sem, inkább a TSMC. Ők adtak ki minden gyártónak BIOS módosításokat, h a hűtés korábban kezdje el hűteni a gépet.
Idehaza az akkoriban MSI gépekbe szerelt GeForce 8600M híresült el erről. -
-
AtHoS
nagyúr
válasz
vilmaboy #43995 üzenetére
Az a gond, hogy ez a hibajavíás arra az esetre szól, mikor az MS féle mentést használja az ember és a mentés közben jön a hibaüzi.
Esetünkben viszont a mentés rendben lefutott, ráadásul nem is MS programmal.
Meg amúgy is egy sima másolási művelet esetében jön elő a probléma, ami ugyanazon pennél másik gépen nem jelentkezik.Max még az lehetne, hogy a laptop forrásmeghajtójának adott partíciójával lehet probléma.
C partíció lett mentve és a D partícióra került a mentés végeredménye. Innen szerettük volna másolni penre. Azt viszont nem tudom, hogy a kisebb méretű avi fájlok, amikkel még próbamásolás lett végezve melyik partíción is voltak.
No azért még kommunikálok barátommal, hogy próbálja már meg átmásolni a mentést a winyóján másik partícióra, mert ha tényleg a forrással van gond, akkor itt is jelentkeznie kellene a problémának. Vagy ezt rosszul gondolom?
-
felhasználó2
tag
válasz
vilmaboy #43989 üzenetére
Szerencsére legalább a ramot és a vinyót fel lehet tolni probléma nélkül!
Ez alapján (mellékelt képek) meg tudod te mondani vagy bárki más, mi az alaplap, hogy rákereshessek? Itt is látható chipset.
Sajnos nincs módom magamnál tartani a gépet így nem tudok feltenni rá aidát.cpu-z volt, amint láthatod és biosba barangoltam
-
Feenyx
aktív tag
válasz
vilmaboy #43984 üzenetére
Az a baj, hogy nem a legújabb nvidia driverrel kezdte ezt el. Az enyémen előretelepített win 7 home premium van, és ha one key recovery-vel újrarakom akkor ugye a rejtett partícióra rakott drivereket rakja vissza amik ugye még a gyárban kerültek rá, vagyis a legelső driverek. De ezekkel is ugyanúgy produkálja ezeket a hibákat, pedig mikor megvettem kb fél évig nem volt ilyen problémája.
Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Windows 10
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP EliteBook 840G10 - i5-1350P!!!! nem U!!! Vadiúj!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest