- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Mobil flották
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
Aktív témák
-
válasz
Cerdoblaise #48347 üzenetére
Az a baj, hogy pont ezt a chip-et nem monitorozza egy program sem (többiek: javítsatok ki ha nem így van!!)
A játék közbeni 70 fok már teljesen vállalható állapot. A notik ennyire melegszenek. A hűtőpad azért jól fog jönni -
Dell XPS
veterán
válasz
Cerdoblaise #48347 üzenetére
Szia,
Ez már egészen jó, próbálj beszerezni egy 7-12W/mK-ás gap-pad-et és minden rendben jön...
-
ravail
senior tag
válasz
Cerdoblaise #48340 üzenetére
Akkor, valószínűleg a fizetőssel is az lesz. Ha befizeted a díjat, majd a licenc birtokában is futtatod, ne lepődj meg, ha "gyári" frisseb drivereket nem talál. Viszont találhat nem eredeti de újabb drivereket.
Mikor el kezdtem használni a javasoltat, lefuttatam a laptopomon, leálítottam, és lefuttatam az egyik PC-n. Míg ez futott bekacsoltam volna a laptopomat, de az nem indult. Csak 2 db nem eredeti de frisseb drivert cserélt. Csökkentett módban leszedtem... Az akkor már "frissülő" PC ugyanígy járt. Szóval, azóta soha sem frissítek automatikusan, csak -ahogy leírtam- kézzel. Ha tévedek az első három sorban írtak vonatkozásában, elnézést kérek mindenkitől. -
válasz
Cerdoblaise #48340 üzenetére
Mi a helyzet ezzel a ragyás szépséggel?
-
ravail
senior tag
válasz
Cerdoblaise #48325 üzenetére
Szia!
Nem tudom, mit tud az általad keresett program. De laptop BIOS-t -de szerintem az alaplapokét sem szabad-, csak a gyártó,azaz, a laptop vagy az alaplap gyártó által közreadott BIOS frissítéssel frissíteni. Lehet, lesz aki ezzel nem ért egyet. Csak azt gondold (gondoljátok) végig, hogy ugyanazt a BIOS chipet több gyártó is haszmálja a különböző alkatelemekből más és más megoldások mellett. Így szerintem egyértelmű, hogy pl. egy ugyanolyan verziószámú (teljesen azonos) BIOS chpi-be betöltött MSI BIOS fájllal mondjuk egy Asus meg sem fog nyekkenni. Sőt! Már az is szerencse lesz, ha nem megy tönkre miatta valami. Szóval a BIOS frissítést leszámítva a driverek frissítéséhez van ingyenes program. Ez a "DriverPack Solution 12.3 Full" , ami telesen ingyenes. Tud magyarul is. Telepíteni nem pell, egy USB pendrive-ra másolva könnyen hordozható. Én a beállításoknál át szoktam haladó módra váltani. Az általa kijekölt frissítendőket nem telepítem automatikusan, hanem az egeret az adott frissítésre húzva egy narancssárga ablakban kiírja mire akar frissíteni, amit ki csinált (gyártó), és miről, amit ki csinált (ami most van telepítve), és csak az eredetiket telepítem. Akár egyesével, akár többet is egyszerre. Ennek is van BIOS frissítési lehetősége, de azt nem ajánlom senkinek!
Sok sikert!Tjmax = A CPU adatlapján a "Package Specifications" alatt megadott "Tjunction" hőmérsékleti érték.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Cerdoblaise #48329 üzenetére
Tj.max: Ez az érték, illetve az a hőmérséklet, melyet elérve a processzor hővédelme automatikusan bekapcsol, elkerülve a túlmelegedést....
-
Dell XPS
veterán
válasz
Cerdoblaise #48326 üzenetére
Szia,
Semmiképpen, egyébként nem tudod elrontani, mert ha nem barmoltak el v.mit rajta, akkor a felfekvésű területen megfelelően elterül, a többit "kinyomja", ergo a felesleget. Szóval, ez elfolyhat máshová is, de kárt nem okoz, de nem javasolnám, hogy ez alapján pasztázz...
-
válasz
Cerdoblaise #48282 üzenetére
Látom, egy kicsit le is sikerült sarkazni a GPU-t
Az északi hídra tedd vissza a kis párnát! Biztosan nem fekszik fel rendesen a hűtés, van ott pár tized milliméter, amire már kevés a paszta!
-
ravail
senior tag
válasz
Cerdoblaise #48282 üzenetére
Szia!
Az a kis "párna" a gap-pad. Azt nem lett volna szabad leszedned. Szerintem. A nélkül, csak egy ideig lesz jó a hűtésed. Azt ugyanis a laptopgyártók a meglévő rések (illesztési pontatlanságok) áthidalására, a hő elvezetésére használják. Ahogyan a pink (a rózsaszín) párnákat is. Azokat is leszedted? Mert akkor hamarosan más is túl fog melegedni. Ha nem tudod visszatenni azokat, vagy jobbat akarsz, akkor irány Tököl --> KillHates kolléga, vagy -mivel úgy látom messze laksz-, keress ilyent valamilyen szám.tech boltban. Amennyire a képről meg tudom ítélni, a fehér és a rózsaszín ráadásul más vastagságú, és lehet, hogy más hővezető képességű is. De erről KillHates koléga tudna többet mondani érdemben. -
válasz
Cerdoblaise #48275 üzenetére
Húha....Itt valami nagyon nagy gond van!!
Jól példázza a felhólyagosodott maszkolófólia, hogy mennyit bír az Intel. Szerintem olyan 120-125 fok körül kezdhet el hólyagosodni az a műanyag. És a méretéből adódóan ott jó sokáig volt stabilan 100 fok felett! -
ravail
senior tag
válasz
Cerdoblaise #48275 üzenetére
Szia!
Hogy mit szólok hozzá? Hát, ez nagyon szép. Ez nem a VGA, ha jól látom. Ha humorizálni akarok, azt mondom: A kanyarban nem jó a hűtés!De ez nem vigasztal téged. Ráadásul, nekem a képek alapján úgy túnik, hogy a hűtő jól feküdt a chip tetején. Vagyis a körülötte lévő alkatrészek melegedtek meg nagyon. Az a fekete műanyag lap ha levehető, és gap-pad, meg egy rézlap segítségével KillHates kolléga el tuja vezetni a fölösleges hőt, akkor lehet, hogy nem lesz ott baj. Persze, csak akkor, ha már nem garanciás. Mert ha az, akkor jó lenne mielőbb megfőznöd, vagy más módon elérni a garnaciális cserét. Persze ez csak az én véleményem volt.
-
válasz
Cerdoblaise #48265 üzenetére
Szia! Igen. Nagy gond is lehet. Azonnal szerviz, vagy szakember!!! (ajánlom magamat, ha dél-pest jó Neked)
-
Dell XPS
veterán
válasz
Cerdoblaise #48265 üzenetére
Szia,
Lassan mehetsz "javító" kollégánkhoz, ha így folytatod......addig is pasztázd át, hogy ne "szigeteljenek" a hőelvezetés helyet!
-
válasz
Cerdoblaise #48037 üzenetére
Szia!
Mehet bele nyugodtan a T9900-es is (akár) de le fogja meríteni az akkumulátorod sokkal jobban mint a P sorozatú procid. A ventilátorod is jfog szólni rendesen. Én inkább egy P8600-ast raknék inkább bele. Az csupán pár percet fog az akkud életéből elvenni és a ventit sem fogod többször hallani.
-
ravail
senior tag
válasz
Cerdoblaise #48042 üzenetére
Szia!
Én nem vagyok a barkácsolás híve, főleg szakértelem nélkül nem! De van itt a fórumon egy ebben NAGYMESTER kollégánk, a KillHates, akit úgyan tegnap nem láttam -pedig volt rajtam szemüveg-, de ha lehetséges a megoldás, akkor Ő ebben is biztosan tud neked segíteni. Fordulj hozzá, vagy várj türelmesen, hisz biztosan benéz a fórumba. Persze, az is lehetséges, ha így kipróbálod, és nincs szélsőséges terhelésnek kitéve, hogy bírni fogja. De a próba megmondja! Ha kicserélted, jól pasztáztad, és megteheled pl. az AIDA64 rendszer stabilitás tesztjével (System Stability Test), s a tesz alatt sem ér el kritikus hőmérsékletet, akkor módosítások nélkül is használhatod. Amit kérdeztél, a laptop alatti plusz hűtő (hűtőpad), azt én sosem használtam. A használók szerint sokat segít a hűtésen. Szerintem, annál jobb a javaslatom szerinti hűtőteljesítmény javítás. Feltételezem, nem csak otthol a hűtőpadon akarod használni, akkor meg kicsit nehézkes azt is magaddal cipelni! Nem? -
ravail
senior tag
válasz
Cerdoblaise #48040 üzenetére
Szia!
Az Intel® PM45 chipset "COMPATIBLE PRODUCTS"-jára kattintva az mondható el, hogy a laptopod chipset-je támogatja ezt a CPU-t. Tehát, valószínűleg menni fog benne. Egyedül a hűtés és a 10W-al nagyobb teljesítmény felvétel marad kérdésnek. -
Kbali
nagyúr
válasz
Cerdoblaise #48037 üzenetére
Elsőnek azt kellene megnézned, hogy az adott típust milyen legnagyobb procival szerelték, mert a hűtése kb. arra van tervezve.
Mi a chipset-ed típusa? Ez is behatárolja a csere lehetőségét, ill. a processzor tokozása. -
Dell XPS
veterán
válasz
Cerdoblaise #47966 üzenetére
Szia,
CPU-Z programmal nézd meg az alaplap számát, akkor már többet tudunk, én integráltnak látom....
-
Muerte
addikt
válasz
Cerdoblaise #47966 üzenetére
Ha GT 220M nem integrált akkor igen.
Aktív témák
Hirdetés
- XPEnology
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Metal topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Bestbuy játékok
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad T16 Gen2 16" FHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thin 15 B12VE 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad T14s Gen2i 14" FHD IPS i7-1165G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest