- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
ravail
senior tag
válasz
Malachi #44747 üzenetére
Sziasztok!
Malachi! Ahogy Dell XPS írta neked. Ha megvan a recovery CD/DVD, arról sorozatszám (Serial Key) megadása nálkül, akárhányszor újra tudod húzni eredeti állapotban (a vásárláskori állapotban). Az op.rendszerrel forgalmazott laptopok esetében ezt mondhatjuk a jó estnek! Ilyenkor ugyanis az előre telepített op.rendszer eleve regisztrált. Persze ez csak azon a laptopon, vagy laptop családon hajlandó működni. Több laptopgyártó is alkalmazza ezt a módszert. Pl. az ACER. A fiamnak és az egyik barátomnak vagy 5 éve vett egy-egy Acer Travelmate 4152Lmi is ilyen lemezekkel volt ellátva, igaz, azok többnyelvű XP Home op.rendszert tartalmaztak. Többször helyre állítottam ezeket a laptopokat az eredeti állapotra, mindíg regisztált és természetesen eredeti volt rajtuk az XP.
A másik a rossz eset! Ilyennel -én buta- csak a közelmultban találkoztam, amikor is a laptophoz egy CD/DVD-t utánzó papír korongot adtak. Ezen a papír korongon az volt leírva, hogy milyen módon indítható el a rendszer helyreállítás, az op.rendszer újratelepítés. Nem szeretnék ellen reklámot, illetve nem szeretném ha ezért kikapnék, de a kérdéses noti Toshiba volt. Ez esetben 8 hónaposan halálosan megbetegedett a HDD (ami mellesleg szintén Toshiba volt). Garanciában cserélték. Valószínűleg a recovery állományok ez esetben rejtett partición voltak. Persze, ez esetben is van megoldás: a még szűz, telepítettlen ilyen HDD-t le kell Ghost-olni.Szóval, szerintem, ha van recovery lemezed, akkor egy USB-s ODD-vel elboldogulsz. Arról újra telepítheted az eladáshoz. Ha neked ilyened nincs, gondolom, csak tudsz egyet az újratelepítéshez keríteni (akár kölcsönben is.)
Az a kopott matrica meg a recovery lemez gondolom eredetiségi igazolásnak elég.
Sok sikert! -
Dell XPS
veterán
válasz
Malachi #44745 üzenetére
Köszönöm a részletes tájékoztatót, igazából a Vodafone képben kerülését nem értettem. Amennyiben sértetlen a system recovery (tükrözött particíó), akkor át tudod tenni, megfelelő alkalmazással az új HDD-re, és így nincs gondod....
Egyébként teljesen igazad van! Valakinek adnia kellene (kötelessége), segítséget problémádhoz!
Szerk: Mire megírtam, látom előrébb tart a dolog...
-
Kbali
nagyúr
válasz
Malachi #44745 üzenetére
Régi HDD megvan még? Röptesd vissza bele és írd fel belőle a serialt (emlékeim szerint a rendszertulajdonságoknál megtalálható), aztán mehet bele az új.
Anno én is szívtam a 3 éves HP-mal, mert gyárilag Vista-val adták, de a cégnél XP, majd win7 volt rajta, de mikor megvettem, akkor visszakerült rá a Vista egy generál (mennyiségi) kulccsal, ami nem volt regisztrálható. Na mondom: gép alján ott a Vista matrica, semmi gond; csakhogy le volt kopva egy karakter és csak sokadszorra találtam el, hogy micsoda (kb. az sem látszott belőle, hogy szám vagy betű). Szerencsére sikerült beaktiválni, úgyhogy gyorsan fel is véstem egy külön papírra.
Az új gépemben az akksi alá tették a matricát, így nehezebben kopik, mintha simán a gép alján lenne. -
Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP EliteBook 840G10 - i5-1350P!!!! nem U!!! Vadiúj!
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest