- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
csusza`
senior tag
válasz
ferikek #39120 üzenetére
A HDD és a memória az egyetlen, amihez hozzányúlhatsz, amennyiben nem kell a komplett notit szétborítani ahhoz, hogy ezt a két dolgot elérd. Ergo nyugodtan kiveheted, ha a HDD ajtónál nincs ragasztva "Warranty void..."-os matrica. Márpedig szerintem nincs.
Csak meg akartam a csókát akié kímélni egy kis kiadástól.
-
csusza`
senior tag
válasz
ferikek #39117 üzenetére
A legegyszerűbb, ha most nem kapcsolod be azt a notit többet, ha még megy a HDD, akkor ne legyen rosszabb a helyzet.
Ki kell venni a notiból, belerakni simán egy asztali PC-be, egy HDD Sentinel kondíciót nézni. Ott kiderül majd, hogy WTF.
Addig kell megpróbálni elindítani az adatmentést, amíg még az a HDD bekapcsol, úgyhogy én azt ajánlom, hogy miután megnézted a HDD Sentinellel, kezdd is el lementeni az adatokat... -
csusza`
senior tag
-
csusza`
senior tag
válasz
ferikek #39105 üzenetére
Megnyitod az ISOt valamilyen CD író progival és kiírod. Bizony, CD bootra állítsd a géped.
Keresd meg a Testing tools->memory testing tools->memtest86+-t, aztán hadd szóljon. Ha hibás a RAM piros alapon fog megjelenni a probléma...
HDD-t nézd meg milyen típus aztán ereszd rá a gyári tesztprogit.
-
csusza`
senior tag
válasz
ferikek #39081 üzenetére
Hali!
A hibajavítás elindul egyébként, csak tetű lassan.
Egy 300 ezres atombrutál Core i5-ös asztali gépen akartam nemrég indítani, nem vicc, 10 perc volt, mire megmoccant és tovább ugrott az általad említett feketeképernyő-kurzor kombóról.A lényeg, hogy a "kékhalál" sok minden miatt lehet. Egy Hiren's boot CD-n levő memória és winchester teszttel nem okozol kárt, és legalább kiderül, hogy a kettő közül rossz-e valamelyik, vagy egyéb probléma van.
Esetleg próbáld meg csökkentett módban indítani a géped (F8 még a Windows bootképernyő előtt), és kapcsold ki az automatikus újraindítást (Számítógép jobbkatt->Tulajdonságok->Speciális rendszerbeállítások->Indítás és helyreállítás fülön vedd ki a pipát az automatikus újraindítás elől). Ezután a kék képernyő marad, valahol van egy hibakód, vagy hogy mi okozza a problémát. Esetleg írd le nekünk.
-
Kbali
nagyúr
válasz
ferikek #30547 üzenetére
Ha fél éve nem volt kikapcsolva, akkor kb. most fél giga frissítést tolt fel kikapcsoláskor, ill. bekapcsoláskor. Sőt az is lehet, hogy az újabb kikapcskor is kiírja, hogy ne húzd le a tápot.
Ebben az időszakban jött ki az SP1 is a Win7-hez, az önmagában volt vagy 300 mega, ha az előtte lévő frissítéseket nem telepítették.
Amúgy nekem az a véleményem, hogy az oprendszer stabil működéséhez időnként ki kell kapcsolni a gépet (én naponta megteszem, az a 2x2 perc, amíg lekapcsol/bekapcsol, elviselhető). Csak a folyamatos bekapcsolva tartástól is simán be tud lassulni egy win - telefossa a temp-et, browser cache-t, stb...
Egy CCleaner is csodát tud tenni. -
Krystal_s
addikt
válasz
ferikek #30547 üzenetére
szia,
tegnap elég sok frissítés jött ki...én ezért utálom őket, mert elég gyakran adnak ki bugos frissítést ,aminek a telepítése hasonló jelenséget produkál egyes rendszereken. a Win7 fórumban is sokszor volt ilyen panasz, ennek ellenére a többség fanatikusan ragaszkodik az összes frissítéshez...
az még normális ,ha ilyenkor lassan történik a leállítás, mert van amit akkor optimalizál telepít stb, de utána nem lassíthatná ennyire a rendszert.
azt tanácsolom ,hogy állítsd vissza egy korábbi időpontra, amikor még nem volt gond. amennyiben nincs visszaállítási pontod, akkor a tegnapi frissítéseket kellene leszedned egyesével és akkor kiderülne melyik okozta ezt a lassulást... -
Aktív témák
Hirdetés
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 32/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Macbook White 13" unibody
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest