- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
Aktív témák
-
Muerte
addikt
válasz
csusza` #39680 üzenetére
Nálam a múltkor kitakarítás után,bekapcsoláskor volt olyan mintha beázott volna az LCD,elmosódott volt a kép meg mindenféle színt játszott mintha bevertek volna egyet neki.Újra szétszedtem, a vga-t kivettem és kifújkáltam az alaplapi érintkezőjét mert biztos mikor kompresszorral adtam neki az érzést
por került bele.Alkohollal letörölgettem a vga csatiját is aztán egyből jó lett.
-
janos666
nagyúr
válasz
csusza` #39391 üzenetére
Nem!
Én is szétnéztem ma a support oldalon, hogy előre lerántsak mindent, ami kellhet (holnap hozzák a notit) és borzalmas!
Mindenből ott van a legfrissebb, de azon túl ott van még mellette szigorúan az egyel korábbi (ami OK, könnyű visszatenni, ha az új rosszabb), de néha redundánsan előfordul néhol még korábbi verzió is.
BIOS-hoz is van kapásból 3 link: legújabb, egyel korábbi, nagyrégi, de mindezeken felül még külön is letölthető az a kis utility, ami bootolható pendrive-ot készít a frissítéshez, pedig ez benne van minden letölthető BIOS képfile mellett is a csomagban.
Ja és nagyon túl van komplikálva, hogy minden önkibontó exe-be van rakva, még az önkibontó setup.exe-k is (agyoncsomagolgatva akár 3 rétegbe). És mindez semmitmondó SPxxxxx.exe filenevekkel (benne setup.exe-kkel...).
-
rizso
addikt
válasz
csusza` #39388 üzenetére
Szoftveresen tudom kapcsolni a wifit és a bluetootht is, csak a hardveres gombbal nem. Egyszerűen bármit csinálok, nem érzékeli az érintést.
Kbali: azzal, vagy pl. a HP Connection Manager-rel is tudom kapcsolni, csak ahogy az előbb írtam, maga az érintőgomb nem reagál.
-
rizso
addikt
válasz
csusza` #39386 üzenetére
De, természetesen arra, vagyis pontosabban a wifi/bluetooth kapcsolójára. Az az egy egyszerűen nem megy, nem reagál az érintésre. Már újraraktam a rendszert is, hátha valami bekavart volna (bár a többivel nem volt gond), de továbbra sincs változás.
Lehetséges, hogy az az egy "gomb" meghibásodott?
-
janos666
nagyúr
válasz
csusza` #39373 üzenetére
Forog a ventilátor?
Volt már, hogy szétszedtem egy melegedő és fagyogató notit portalanítani és újrapasztázni, de utána sem volt jobb és végre leesett, hogy nem is forog a hűtőventilátor.
(Pontosabban megindult, de leállt. Valami alaplapi vezérlési hiba, és azóta is software-esen kell szabályozni. Szerencse hogy van rá okos program, ami még jobb is, mint a BIOS automatikája. De Win install alatt fújatni kell egy külső ventilátorral.)
-
csusza`
senior tag
válasz
csusza` #39373 üzenetére
Update: Szétborítottam asztalra, de durván, csak alaplap meg kijelző van. CPU kivesz, visszarak, hűtő rá. Most 15x egymás után bekapcsolt, kép is volt. CPU "elmozdult"? Vagy "kimozdult"? Érdekesek ezek a dolgok, még jó, hogy egy keretbe szorul be, mint állat, és nyomja egy hűtő is, ahogy kell. Érdekes-érdekes... :
-
sirszevenap
addikt
válasz
csusza` #39336 üzenetére
Működött igen és hihetetlen nagy teljesítmény növekedést tapasztaltam! Egy példa: Pl az NFS The Run, akadt mindenféle beállításon a P6100-al. Míg most, Minden high-on van és be sem röccen!
hihetetlen. Pedig rátudtam hogy mindenki szídja a frostbite 2-es motort. De mondom rápróbálok. És nagyon adja!
Dirt 3-ba eddig 25fps-volt a minimum érték, minden highon, vsync on, 16xqcsa élsimításnál ami mondjuk nem rossz érték. Most viszont 39!!! 14 Fps-t dobott rá.
Eddig azt hittem a vga a számottevő, de látom hogy megérte cserélni!
üdv.
-
ferikek
aktív tag
válasz
csusza` #39119 üzenetére
Köszi
ezzel 2 gond van: nincs itthon asztali PC, azt ma nem tom megcsinálni.
a másik h mivel a gép jótállásos, így nem nyúlhatok hozzá, csak a szerviz teheti ezt.
uh szerviz és max egy fizetős adatmentés...
az a baj h péntek óta rossz a gép, azóta többször (a próbálgatások miatt) be lett kapcsolva, majd leállítva...nam mindegy, hogy gyorsan megoldom
köszi a segítséges!
üdv.
ferikek
-
ferikek
aktív tag
válasz
csusza` #39115 üzenetére
Szia,
A HDD test (Toshiba HDD van a gépben) mindegyike FAIL...
Akkor ez a probléma.
A gép nem az enyém, én csak segítek a problémát vhogy felderíteni. Frissítés közben nem kapcsolták ki és bootolás közben max akkor volt kikapcsolva, mikor már előjött a hiba.
A HDD-n sok a fontos adat, ha jól emlékszik a gép gazdája, akkor a biztonsági mentés be volt állítva.
Az adatok elvesztek a HDD-ről? Adatmentés kell?
Ha rossz a hdd, akkor szerviz, a gépen még van jótállás. Gondolom winyót cserélnek...ű
Nem tudjátok véletlenül, hogy az adatmentésért akkor is felárat kell fizetni, ha maga a HDD romlott el?üdv.
ferikek
-
Tim82
félisten
válasz
csusza` #39111 üzenetére
2004-ben jött ki a SiS az A9T-ben lévő chipsettel. Akkor még nem voltak, nem sokkal utána már igen. Az Asus meg egyszerűen átemelte a SiS által megadott specifikációkat. Keress rá guglin a "SiS M661MX maximum RAM" keresőkifejezéssel, 2 GB-ot fogsz találni.
Ugyanez a helyzet egyébként egy rakat kortárs IBM Thinkpad notival is, hivatalosan 1 GB-ot támogatnak maximum, gyakorlatilag meg 2-t.
Vagy közelebbi példa: T61 hivatalosan 4 GB DDR2-t támogat, gyakorlatban még nem voltak akkor piacon 4 GB-os DDR2 modulok, mégis fogad 2*4-et. A gyártói specifikációkat nem szokták utólag frissíteni notiknál...
-
ferikek
aktív tag
válasz
csusza` #39086 üzenetére
Szia,
Köszi a hozzászólást
Egész éjjel hagytam menni a hibajavítást, de semmi, reggel a "megszokott" sötét képernyő fehér kurzorral fogadott...
Csökkentet módban sem indul el, ugyanúgy kék halál + újraindul.
Az a baj h a kék halál kb. fél sec-ig látható, uh sztem levideózom, majd pedig "belassítom"
Hiren's bootnál ugye a boot menüben át kel állítanom azt, hogy ne a hdd-ről bootoljonj, hanem a cd-rőL? Ez a hiren's boot-ot egyszerűen ráírom egy cd-re és működik is? ki kell csomagolni írás előtt? Pendrive-ra ha rámásolom, arról is lehetne bootolni?köszi előre is a válaszokat!
üdv.
ferikek
-
Arkennys
addikt
-
Predator2
addikt
válasz
csusza` #39092 üzenetére
a cpu-val kapcsolatban
jelenleg: egy celeron-M390 van bene [link] ha jól tudom ez
Szerinted dobna a teljesítményén egy ilyen = Intel Pentium M 750 vagy egy ilyen =Intel Pentium M 740 cpu?
Illetve a végén a két ebay-es cpu működni fog a notiban? mert nem találtam meg h milyen foglalatba valók meg h milyen van egyáltalán a notiban.
THX a segítséget
-
Arkennys
addikt
válasz
csusza` #38990 üzenetére
Már átszámoltam, írtam is az illetékesnek
Remélhetőleg jön majd egy m770 es vagy m780 as példány, attól függ, lekésem e az árverést, de ha igen, azért csak akad majd nem agyonárazott példány. Remélem ideér, és működni is hajlandó lesz.
Ha nem, max eladom, olyasmi áron biztos elmegy, amennyiért beszerzem.
-
karakpecze21
senior tag
válasz
csusza` #38991 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek veled.
Én is mindig azt javaslom legalább évente egyszer ki kell takarítani a gépeket.
Hamar összekapják a port-szöszt és a sűrű bordában eltömődik.Sok laptopnak ez a halála, főleg azoknál amelyikeknél a cpu és gpu egy hőkörön van.Egyszerűen lefőzi a nagy hő idővel a gpu chip-et.
-
Arkennys
addikt
válasz
csusza` #38981 üzenetére
Hát, ez nagy kár, de köszi az utánajárást! Másik topicban ajánlottak ebayről két lehetőséget, csak úgy az olcsóbb is 23 dollárba fáj. De lehet bevállalom, 2,13 ghz el csak észureveszek majd legalább némi változást, és akkor eszerint nem fog túlmelegedni sem, legjobb tudomásunk szerint. Most hamar igyekszem intézni a vásárlást, és a pénz beszerzést rá, mert több lett némileg így, mint számoltam rá.
-
BlackBriar
csendes tag
válasz
csusza` #38947 üzenetére
Sziasztok!
Kipróbáltam,amiket javasoltatok. Arra jutottam, hogy a HDD "környékén" lehet a hiba.Miért van az, hogy egy régebbi gépbe betéve jól működik a HDD (500GB), és a régi gép merevlemezét (80GB) betéve az enyémbe (Lenovo G570), ekkor is működik.Tehát egymás merevlemezét kezelik ,de a LEnovo a sajátját nem...rögtön megfagy.Ha nincs benne HDD, akkor bootol DVD-ről is, ellenkező esetben nem...Remélem sikerült mindent érhetően leírni.Szerintetek mi lehet a probléma?
-
Logicman86
tag
válasz
csusza` #38952 üzenetére
Tényleg fura, mert most gondoltam felveszem a hangot, de 5 restart után se produkálta... Viszont ezen a videon rajta van a "boothang".
/nem a legjobb minőség, a video 2. felétől kell "fülelni", és picit tekerd fentebb a hangerőt, úgy jobban hallani/
Ha esetleg el tudom csípni a zavaró hangot akkor mindenképpen írok. Köszi.
-
Arkennys
addikt
válasz
csusza` #38938 üzenetére
Urdug, a hűtési témát nem tudom, ez az amitől tartok én is utánaolvasás után. Szervizben szerintetek jobb lenne rákérdezni erre a dologra is? Bár azért is gyanítom , megvágnak valamennyire, de inkább, mint hogy beégjen a gép...
Csusza, köszönöm megint csak, ilyen segítőkész emberrel rég találkoztam
Akkor várom az eredményét a körülnézésnek, ma még jópárszor vissza fogok nézni ide. -
-
Arkennys
addikt
válasz
csusza` #38930 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ, akkor szerintem eszerint is járok el, mert szerintem is a processzor csak a dolog achilles sarka, úgyse főleg játszani akarok rajta
Másik topicban ezt a választ kaptam a kérdésre:
Intel 915-ös chipset.
Ebből a listából a 0-ra végződő procikat kezeli:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Pentium_M_microprocessors
740 1.73GHz
750 1.87GHz
760 2.00GHz
770 2.13GHz
780 2.27GHzEzekből arányaiban szerinted melyik az, ami nem lenne túl nagy lépés, és a hűtés még elbírna vele biztosan? Már egy kategóriával nagyobbnak is örülnék, de akkor már amennyire biztonságos, megoldanám jóra. A bios dolgokkal kapcsolatban meg nem tudom, esetleg azt megnézem még, melyik van most rajta, és onnan talán ki lehet deríteni még valamit.
Működik ez úgy is, hogy ha szerzek be másikat (nem nagy pénz tudtommal), és véletlen nem támogatja a bios, akkor a régit visszarakva ugyanúgy muzsikál a gép? És processzor csere igényel e újratelepítést, vagy bármi hasonlót? Bocs a sok kérdésért, csak új ez az egész még nekem eléggé...
-
karakpecze21
senior tag
válasz
csusza` #38931 üzenetére
Hát igen, általában nem egészséges.
Nekem már volt 2 elázott gép amit sikerült megmentenem.
Persze azért, mert nem okozott feltehetően zárlatot a folyadék.Speciel vörösbor folyt gépébe és miután kiszáradt baromira beragadtak utána a billentyűk.Azt sikerült megoldanom, de ha valami elszáll akkor már vége.Nagyon sok múlik a gép gazdájának a lélekjelenlétén is.Ha valami bele is őmlik akkor az legyen az első, hogy a gépet fejtetőre állítjuk, hogy a belefolyt folyadék kifelé follyon és ne befelé.utána aksi, tápegység kihúz.Ha valaki ekkor észnél van és elég gyors nagy eséllyel menthető lesz a gépe.ha viszont csak csodálkozik akkor sajnos nem igazán.
-
JerryLee
csendes tag
válasz
csusza` #38897 üzenetére
Természetesen "toroklenyomós" megoldást alkalmaztam, mert egyébként egyik sem ismeri fel a karit. Tehát legjobb esetben is csak maga az alap driver megy fel, semmi több, pl HDMI nem is működik. 64 bit alatt ez sem működik, még úgy sem, hogy az elején indításnál kikapcsolom a windows által nem támogatott driverek tíltását.
Ötlet?
-
vilmaboy
őstag
-
-
eketomy
senior tag
válasz
csusza` #34484 üzenetére
ha a kijelző mérete ill. a szalagkábel nagysága és mérete megegyezik akkor működnie kell! az hogy az új kijelzőn hol helyezkedik el a szalagkábel csati az lényegtelen ha a hozzá kapott kábellel rá tudod kötni a notira!
elrontani meg nem tudod, összekötöd, megnézed hogy megy-e ha megy akkor örülsz, ha meg nem egyezik valami akkor meg alapból össze sem tudod rakni! -
GaborGh
őstag
válasz
csusza` #30866 üzenetére
Nagyon komoly üzleti laptop, nem gondoltam volna, hogy majd pont ezzel lesznek ilyen problémák, finoman szólva is elég gáz!
Sajnos ez olyan probléma lesz, amit csak szervizben fognak tudni orvosolni!
Ha 3 napon belül vagy, szerintem ne vacakolj vele, vidd vissza az üzletbe és azonnal kérjél helyette egy másikat!
-
mutyuru
aktív tag
válasz
csusza` #30866 üzenetére
Last known good configuration-t probaltad vagyis az utolso hasznalhato allapot visszaallitasa a modositasok elott. Viszont ez csak akkor erheto el, ha az irt modositasok ota nem jelentkeztel be a gepbe. Ha sikerul erdemes lenne halozatrol leszedni a gepet es leirt folyamatot biztosagiprogik nelkul megismetelni. Elotte ellenorizd, hogy a driverek kozul minden jol mukodik-e - lehet vmelyiket frissiteni kellene.
Ha ez nem megy, akkor csokkentett mod es nezd meg a drivereket.
Vagy johet egy windows-s javitas.
Vag lehet vmi patch hianyzik a Windows alol, szoval egy frissites sem artana.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Eladó karcmentes állapotban levő Xiaomi 14T 12/256GB / 12 hónap jótállás
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest