- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Apple Watch
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
Az első az simám kommunikálható a HP- val, másoknak is ment gond nélkül, Nálad nem tudom az előzményt az OS-re vonatkozóan, mégy egy szervizessel is beszélek, ha nem erre gondoltál...
A második kérdéseden még gondolkozom, de WEI-t az abszolút nem értem, hiszen az összes teszt 7.1- 7.4 között értékeli...
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Igen, nemrég jártak ilyen problémával itt, szintén "driver" okozta . Arra nem emlékszem, hogy az Intel, vagy a Dell oldaláról frissített. (gyanítom, hogy az Intel..) Egyébként a legutóbbi frissítés elég sok embernek okozott problémát, de a hiba nem egyformán jelentkezett. Ez első érdeklődő azt hitte, hogy LCD hibája van, annyira fagyott a képernyő és szintén nem mozgott az egér...
-
szaporv
tag
Bocsánat rosszul mondtam.. régen volt máár
látta a kapcsolatot kb 5 percig és utána vált láthatatlanná, újrainditás után ugyanaz a jelenség... Ha kapcsolódni akartam akkor aztmondta, hogy "Nem lehet kapcsolódni a hálózathoz" Javítás lehetőség volt, próbára is tettem, mire azt irta ki a végén, hogy kapcsoljam be a wifi-t, ami persze bevolt
-
ravail
senior tag
Majdan KillHates megmondja! De, igen! Sok esetben a beállítás is lehet a gond. Bocs, de nem feltételeztem róla, hogy nem a beállítások ellenőrzésével kezdte. Illetve, ahogy monta, egy ideig jól működött, majd...
Ezért gondoltam úgy, hogy nem beállítási gond van. De, ha elovassa amit írtál, biztosan megírja, hogy mebnézte e a WiFi beállításokat.
Nem tódítva a szót: De, pl. a WEP + Shared + 128bit-es tikosítású router beállításnál, azárt szakadozott a WiFi, a NET, illetve dobálta le a hálóról a laptopot, mert a laptopban a hálózat tipusa "Automatikus", vagy "Nyitott" volt. Mindennemű hiba megszünt, és a kapcsolat "atomstabil" lett, miután a laptopban is "Megosztott"-ar (Shared) lett állítva. -
Müszi
senior tag
Erőforrás zabálás ide vagy oda, azért nem szép dolog az Inteltől, hogy ilyen gyengusz terméket hoz forgalomba energiatakarékosság gyanánt. Jóismerősnek is van egy, már említett Dell példánya. Hát én már gariba visszavittem volna, hogy számomra használhatatlan, vagy csak egyszerűen falhoz vágtam volna egy rossz napomon
.
-
Müszi
senior tag
Hello!
Ne csodálkozz, hogy ilyen primitív a hűtése. Ép itt van egy Samu netbook nálam. Hát annak sem különb. Mondjuk ezek az atomok már alig termelnek hőt, de cserébe egy PIII-as proci teljesítményét hozzák.
Félek, hiába tuningolod a hűtését, nem az a fő gond, hanem amit az elöbb írtam.
Vannak olyan példányok is pl. DEll-ben amikből még a ventit is kispórolták. Annyi előnnye van, hogy max a vinyó tud benne zörögni -
Dell XPS
veterán
Így a paraméterekből ítélve ez az "aprós-srác", nyilván a legjobb lenne 7.0W/mK-ás, mert az már kb 20%-ot jelent a hűtésben, de ez ritka. Második kérdésedre: tudni kellene a vastagságát (nem könnyű, adat nincs), így marad valahogy a mérés, ill. szemre kalibrálás. Egyébként átlagban 1-1.5mm vastagságú kell...
A Nála vásárolt az gyári alap, ergo hozod az eredeti állapotot...
-
-
Nem-nem. A magvisszalassulást (Throttling) anno az AMD vezette be még a első K5-ös széria után:
Mert ha nem volt frankó a hűtés, akkor bizony lángra kaptak a procik.
Aztán azóta is alkalmazzák, főleg a mobil prociknák, hogyha elkoszolódik a hűtés, nem fossa el magát a gép öt percenként, hanem belassulva, üvöltő ventilátorokkal adja tudtára a gazdájának, hogy nem ártana egy kis karbantartás már.Az i7-i5 kérdés esetében a VRM áramkörök megléte ami a megfelelő működéshez kell. Ezek olyan áramköri elemek, amik a megfelelő áramú stabil feszültségű árammal látják el a processzorba integrált egységeket: magokat, északi hidat, és a GPU-t.
-
Muerte
addikt
Nálam mindent kiír.
Monitor
Manufacturer............. Samsung
Plug and Play ID......... SEC5443
Data string.............. J2CY8€170CT [*CP437]
Serial number............ n/a
Manufacture date......... 2010, ISO week 0
Filter driver............ None
-------------------------
EDID revision............ 1.4
Input signal type........ Digital
Color bit depth.......... 8 bits per primary color
Color encoding formats... RGB 4:4:4, YCrCb 4:4:4
Screen size.............. 370 x 230 mm (17,2 in)
Power management......... Not supported
Extension blocs.......... None
-------------------------
DDC/CI................... Not supported
Color characteristics
Default color space...... Non-sRGB
Display gamma............ 2,20
Red chromaticity......... Rx 0,696 - Ry 0,297
Green chromaticity....... Gx 0,193 - Gy 0,719
Blue chromaticity........ Bx 0,146 - By 0,060
White point (default).... Wx 0,313 - Wy 0,334
Additional descriptors... NoneA monitor tipus a Data string utáni számkód
-
"Vettem a napokban egy Elitebook 8460p notit gyakorlatilag újonnan."
Pukkadj meg mázlista!
A képernyő rángatózást a DVMT csinálja, ne izgasson, mehet rá a friss Inteles driver.
A furcsa flooding meg az IPS paneles kijelző miatt van; 16ms a frissítése és ezért olyan amikor nagyon közelről nézed, mintha finoman folyna rajta hártya vékonyan a víz...Szerk:
ha nem boldogulsz vele, akkor bagóért átveszem ezt a gyári hibás fost -
Retro11
senior tag
(#46408) mutyi Igen én cseréltem az invertert. Akkor ennyi, ha lesz kijelzőm, megpróbálkozom a cseréjével. : - )
(#46409) Dell XPS Mi más lehetőség van még? Ilyen csőcseréhez én nem nagyon fognék neki..
(#46410) KillHates Maradok a komplett panelnál, tuti tönkretennék mindent csőcserénél
.
Köszi a segítséget srácok!
-
Én megjavítom a tápokat is, de az inverterektől herótom van. Nagyon kis sunyi fosok. Olyat tudnak rúgni mint egy sokkoló!
Ha nincsen elektrotechnikai gyakorlatod, akkor inkább hagy a fenébe.
Szkópod, vagy trueRMS multimétered van? Azzal ki lehet ugrasztani a nyulat a bokorból! -
Akku ki!
Táp ki!AZ INVERTEREN 800 - 1200 VOLT VAN!!! KEGYETLENÜL MEG TUD RÁZNI!!
Amolyan behugyozós szintem!Szereld ki magát a TFT panelt, aminek lesz egy kis farkincája, és egy 4 cm széles fehér csatija amibe be lesz ragasztva egy átlátszó celuxszal a lapos kábel. Ezt is operáld ki!
Ezt csináld meg a másik notival is.
Ha a fehér széles-lapos csatlakozó stimmel, akkor mehet a "donor" kijelző az ASUS-ba, ha nem akkor elég csak a kis fehér csatit feldugnod az ASUS gép pici paneljára ami a kijelző káva alatt van (ez az inverter)
Táp be, és bekapcs. Ha jó az inverter és a dolgokat is jól csináltad akkor ezen a géepn lesz kép, ha csak a kis farkinca kompatibilis, akkor akkor meg TELJESEN FEHÉREN kell világítani a próba-donor kijelzőnek.Sok sikert és jó mulatást.
-
Bocs' de ennyiből nem igazán lehet megmondani, hogy mi baja van.
Ha van egy oszcilloszkópod, akkor meg tudom mondani, hogy hogyan tudod megnézni, különösebb bütykölés nélkül...
Természetesen használt, de ingyen berakom és akkor adok rá garanciát is.#82:Azaz! A Wiki-n találsz róla részletes infót.
#84:Így csak elrontani fogod a kijelzőt. Ezzel nem fogsz semmire sem jutni!
Ha nem vagy tisztában a dolgok "lelkivilágával" akkor inkább bízd szakira.#93: masszív szop@snak néztek elébe! .K
-
ravail
senior tag
Szia!
A kérdésed arra vonatkozott, hogy más laptopba való, más típusú (és gyártmányú), vagyis másfajta kijelzőt csatlakoztathatsz e az adott laptophoz?
Ha igen, az a kérdés, hogy csatlakoztatható e? Vagyis, a csatlakozóik egyformák e? Ha igen, és azokon belül a csatlakozó érintkezők "láb" kiosztása azonos akkor igen. Ugyanez vonatkozik az inverterre is, vagyis, ha a csatlakozó egyforma, és azon belül a "láb" kiosztás is egyezik akkor nem lesz gond. Azonban ez, illetve ezek eltérők lehetnek akár egy típuson belül is. Nyilván, extrém esetben (vagy csak egyszerűen, ha a véletlenek ellened dolgoznak --> pech), egy ilyen nem kompatibilis csatlakoztatás jelentős károkat is okozhat. (Zárlat, elszállhat a VGA, ha ez integrált, akkor az alaplap kuka üzemre válthat, és/vagy inverter, ami ugyanigy károsíthatja az alaplapot, de akár a próbált kijelzőt is, és természetesen az inverter is tönkre mehet. Ha biztos vagy abban, hogy a kijelzők és a csatlakozásuk kompatibili egymással, szerintem csak akkor próbáld meg. Mert egyébként több károd keletkezhet, ami egyáltalán nem éri meg a próbálkozást. -
nussa5
aktív tag
Milyen windows 7 verzió volt a gépen? Ebben egy harmatgyenge Intel Atom proci van, nem csodálkozom azon, hogy szaggatnak a videók rajta. Lehet jobban járnál egy xp-vel. Még drivereket is találsz hozzá. Eee PC 1201HA
Nem írtad milyen windows 7 volt rajta, de talán egy home prémium eldöcögne a gépen.
-
vilmaboy
őstag
sok asus 12"os netbook van, mégtöbb konfiggal, prociból is van pár fajta, gpu-ból is. Jó lenne tudni milyen típus... ha egy 1225b akkor annál géz, de ha egy régebbi, akkor nyomozandó a dolog. milyen videó szaggat? Mobillal felvett? avi? mpeg? full hd mkv? Youtube? Youtube manapság sok kissebb teljesítményű gépen szaggat. Valamit álogattak nemrég rajt.
Több infó kéne a gépről és pontosan a problémáról. Így sötétben tapogatózunk...
-
eketomy
senior tag
Hát ha ilyen a csati akkor nem ártana kicserélni a csatit is, nehogy még véletlenül nagyobb galibát csináljon az alaplappal vagy mással. Egyébként ha néhány másodpercig jól megy a gép és utána kikapcsol az lehet egy rossz aljzattól is, de akár lehet memória hiba vagy alaplap hiba is!
Én mindenképp első körben a csatlakozóval és a memória cserével (esetleg ha 2db van benne akkor az egyik kivételével) kezdeném.!
Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest