Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Laca 012

őstag

válasz duffbeer #6277 üzenetére

Az AC-DC táp hatásfokát is hozzászámolva 90W-os terhelésen még lejön 5-6% szóval kb. 90%-os a PicoPSU-s megoldás..
    Ezek szerint viszont a Delux jó esetben 50-60% között lehet...
    Mivel szedtem már szét (és javítottam) Enermax, Thermaltake és más márkásabb 4-500W-os tápokat is és ugyan ez a kapcsolás volt azokban is (talán a kondenzátorok voltak nagyobb kapacitásúak és jobb minőségűek, meg a ventilátorok kicsit jobbak, de szinte a nyák is ugyan az) , nem hiszem, hogy közelébe érnének még egy sima paneltáp hatásfokának sem, nem hogy egy ilyen PicoPSU-s megoldásnak..

Azért az teljesen érthetetlen, hogy a technológia adott ahhoz, hogy az AC-DC táp hatásfokát is hozzászámolva kb. 80-85% hatásfokú tápokat gyártsanak, még az előállítása sem kerülne többe szerintem, mégis a régi szabvány dobozba ezeket a 10-15 évvel ezelőtti kapcsolású elektronikákat teszik..(konkrétan van még Vargánéék által gyártott 199x-ben készült 235W-os ATX tápom valahol, amiben ugyan ez a NyÁK van apró eltérésekkel, de ugyan azzal a 2 fet-tel, ugyan azokkal a diódahidakkal, ugyan azzal a TL494-es IC-vel...stb.)

Ráadásul elvileg mindenhol "zöldülünk", (WD Green, PicoPSU Green..stb) csak épp a sima ATX dobozokba adják ugyan azt a rossz hatásfokú megoldást legkevesebb 15éve.. :W
    Íme a tesztem is bizonyítja, hogy ha mindenki ezt a megoldást használná a világon, akkor a világ számítógépeinek a fogyasztását le lehetne csökkenteni közel a felére.. :Y Azért az nem 1-2kWh ugye??
    Azt sem értem, hogy miért nem gyártanak 3-400W-os PicoPSU-kat. Persze lehet, hogy ennél a teljesítménynél már azok sem "annyira" rosszak.
    Minden esetre az tuti, hogy az irodába most raktam össze egy i3+H67-es gépet, meg egy fél éve egy E2160+i945-ös gépet. Mindegyik 100W alatt fogyaszt, úgyhogy akkor általánosíthatunk úgy, hogy a világ irodai gépeinek többségének fogyasztását lehetne felére csökkenteni...

Na jó, megint elkalandoztam.. Közben megjött a 2x2,5"-os rack-em is.. szuper kis megoldás, így már menet közben lehet hdd-t cserélni akár...
    Lassan úgy érzem összeáll a ház terve is a fejemben, bár nem lesz egyszerű. Mindenképp valami olyan céget kell találnom akik CNC-vel vágnak-gravíroznak élvilágítós plexit... :U Remélem nem lesz túl nekéz ilyet keríteni.. Akkor már csak valami vektoros formátumban megrajzolom és már készül is.. :K

Új hozzászólás Aktív témák