Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca 012
őstag
válasz
duffbeer
üzenetére
Az AC-DC táp hatásfokát is hozzászámolva 90W-os terhelésen még lejön 5-6% szóval kb. 90%-os a PicoPSU-s megoldás..
Ezek szerint viszont a Delux jó esetben 50-60% között lehet...
Mivel szedtem már szét (és javítottam) Enermax, Thermaltake és más márkásabb 4-500W-os tápokat is és ugyan ez a kapcsolás volt azokban is (talán a kondenzátorok voltak nagyobb kapacitásúak és jobb minőségűek, meg a ventilátorok kicsit jobbak, de szinte a nyák is ugyan az) , nem hiszem, hogy közelébe érnének még egy sima paneltáp hatásfokának sem, nem hogy egy ilyen PicoPSU-s megoldásnak..Azért az teljesen érthetetlen, hogy a technológia adott ahhoz, hogy az AC-DC táp hatásfokát is hozzászámolva kb. 80-85% hatásfokú tápokat gyártsanak, még az előállítása sem kerülne többe szerintem, mégis a régi szabvány dobozba ezeket a 10-15 évvel ezelőtti kapcsolású elektronikákat teszik..(konkrétan van még Vargánéék által gyártott 199x-ben készült 235W-os ATX tápom valahol, amiben ugyan ez a NyÁK van apró eltérésekkel, de ugyan azzal a 2 fet-tel, ugyan azokkal a diódahidakkal, ugyan azzal a TL494-es IC-vel...stb.)
Ráadásul elvileg mindenhol "zöldülünk", (WD Green, PicoPSU Green..stb) csak épp a sima ATX dobozokba adják ugyan azt a rossz hatásfokú megoldást legkevesebb 15éve..

Íme a tesztem is bizonyítja, hogy ha mindenki ezt a megoldást használná a világon, akkor a világ számítógépeinek a fogyasztását le lehetne csökkenteni közel a felére..
Azért az nem 1-2kWh ugye??
Azt sem értem, hogy miért nem gyártanak 3-400W-os PicoPSU-kat. Persze lehet, hogy ennél a teljesítménynél már azok sem "annyira" rosszak.
Minden esetre az tuti, hogy az irodába most raktam össze egy i3+H67-es gépet, meg egy fél éve egy E2160+i945-ös gépet. Mindegyik 100W alatt fogyaszt, úgyhogy akkor általánosíthatunk úgy, hogy a világ irodai gépeinek többségének fogyasztását lehetne felére csökkenteni...Na jó, megint elkalandoztam.. Közben megjött a 2x2,5"-os rack-em is.. szuper kis megoldás, így már menet közben lehet hdd-t cserélni akár...
Lassan úgy érzem összeáll a ház terve is a fejemben, bár nem lesz egyszerű. Mindenképp valami olyan céget kell találnom akik CNC-vel vágnak-gravíroznak élvilágítós plexit...
Remélem nem lesz túl nekéz ilyet keríteni.. Akkor már csak valami vektoros formátumban megrajzolom és már készül is.. 
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- OLED TV topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- Synology NAS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Azért az nem 1-2kWh ugye??
Remélem nem lesz túl nekéz ilyet keríteni.. Akkor már csak valami vektoros formátumban megrajzolom és már készül is..