Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• spidersoft

senior tag

válasz nyunyu #1318 üzenetére

ZM-NB32K?

Üdv,

Megérkezett a két Zalman borda... a chipset 60-62 fok között állt be átlag használat (firefox) közben (eredeti bordával+ventivel, 30%os PWM kitöltéssel (ugye speedfan szerint 70%) 50 fok alatt volt. Mivel én ezt a 60-at sokallom, ezért felkerül rá egy kis venti, amíg nem lesz meg az új, légkeringetős ház...

A procira elég nehézkes volt rágyógyítani: át kellett alakítani a leszorító rugót. Az Intel tervezői okosak voltak, nehogy véletlenül valaki összecserélje a két bordát, a prociét kisebbre készítették, s vele együtt a rugó hajlítását is beljebbre tervezték, hogy fogja oldalról a bordát. Ez mind szép és jó, amíg valaki el nem kezdi gányolni :) Nomármost ez a távolság majdnem elég ahhoz, hogy bele tudjam tenni a Zalman bordába... kb. 2mm híján. Tehát vagy levágok pár bordatüskét, vagy kiegyenesítem a rugódrótot és meghajtom kicsit odébb... ez utóbbi mellett döntöttem :) Most meg megyek keresni egy akármilyen ventit... csak van itthon halkabb, mint az eredeti... bár attól minden halkabb :)

Új hozzászólás Aktív témák