- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
duffbeer
őstag
válasz
proradeon #1446 üzenetére
Jó kis lap, nekem tetszik. Láttunk már valahol ilyen megoldást, de nem tudom hol. Mármint ahol integrált táppal bírt az alaplap. Ez szerintem nagyon okos és költséghatékony megoldás. Ha azt nézzük nincs passzív táp 6-8 ezer alatt. Persze kérdés mennyit kér érte az AOpen.
-
nyunyu
félisten
válasz
proradeon #1424 üzenetére
Csak arra probaltam celozni, hogy a PCI foglalat igenis bir ~1gigabit/s-es (~128MB/s) adatatviteli sebesseget
PCI busz 32bites, 33MHz orajelet hasznal, igy az elmeleti maximalis sebessege 133MB/sec.
Csakhogy ezen osztozik az osszes PCI eszkoz (hangkartya, PCI slot, USB...), masreszt amig az eszkozok egymasnak atadjak/atveszik a vezerlest, addig nincs adatfolyam...
Anno az NF7-S-en levo kulso SATA vezerlovel ~80MB/sec-et sikerult elerni, de akkor mar szemetelt a TV-tuner kepe, mert nem maradt neki eleg savszelesseg.
-
válasz
proradeon #1414 üzenetére
Azt azért csak a 100% korrektség miatt tegyük hozzá, hogy ma az elektronikai készülékek ~99%-ában "hagyományos, folyékony elektrolitos kondenzátor" található, és nincs velük gond. Ennek az oka hogy jóval olcsóbb és az adott felhasználási célra tökéletes. Ami miatt egy időben gond volt ezekkel a pc-knél és elvétve egyéb elektronikai készülékeknél az, hogy a kapacitást kialakító elektrolit nem volt 100%-ig megfelelő erre a célra, de legalább olcsó volt. Ennek a korszaknak jó ideje vége (remélhetőleg örökre), így ma már megint lényegtelen hogy ilyen vagy olyan kondenzátor található az alaplapon.
Egy szó mint száz: nálam ez nem szólt volna a gigabyte mellett. A manual szerint pedig elég jó dual bios nélkül is az intel recoveryje, hogy biztonságban érzem magam update közben.
-
duffbeer
őstag
válasz
proradeon #1403 üzenetére
"Szerinted mi ertelme lenne gigabites PCI halokartyak/raid kartyak gyartasanak..."
Szerinted mi értelme van a PCI-os Geforce 8500-nak? (Nemrég erről szólt a fórum.) KB annyi mint a 3Gbps-es SATA-nak otthoni felhasználásban. Én még nem találkoztam "otthoni" felhasználásra szánt HDDt, ami tudna kb 360MB/sec-et. És ha RAID0-ról beszélünk, akkor sem ártana legalább 180MB/s, de még olyant sem láttam.
A PCI gigabit LANos adapternek az az értelme, hogy nem 10-12 MB/s az átvitel, hanem a duplája, ahogy írta a kolléga. A cél szempontjából lényeges javulás, de nem az igazi. Hiába 133MB a PCI névleges átviteli sebessége, nem hiszem, hogy lényegesen többet ki lehetne hozni ilyen GigabitLAN kártyából.
A GCLF2-nek PCIE gigabitLAN adaptere van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest