- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
válasz
HolyFire #42292 üzenetére
Teljesen feleslegesnek tartom a GDDR4-es 3870-eseket tuningolni, nagyon minimális +fps-t hoz. Ezek úgy vannak gyárilag beállítva, hogy stabilan minden játékba hozzák azt a sebességet amire szükség van. Az enyém is 777/1125-ön megy, és egyik játékkal se volt még vele gondom. Persze azt is tudni kell, hogy ez a kari egy 1280x1024, vagy 1440x900-as felbontásig jó, felette már kevés lehet. A 777-ről 810-830- ra húzott GPU, könnyen instabillá válhat és 2-3 fps-től többet nem nyersz vele. DX10-es játékokba is tud 30-40 közti fps-t, miért jobb ha 35 helyett 37-es átlagot kapsz, és vállalod azt a rizikót, hogy idő előtt tönkremegy a kártyád?
Narancs: mivel a 3850-be is ugyan az a GPU van, kis szerencsével elérhető a 3870-eseken beállított GPU órajel, a memória tuning-al azért vigyázz, mert gondolom nem akarsz olyan képet látni bekapcsoláskor ami tiszta kockás csíkos akármi, mert tönkremegy rajta valamelyik ram. (jártam már így, és nem jó dolog)
Valahogy ki kell deríteni, hogy hány nanos ramok vannak rajta, ha jól tudom az 1 nanosak bírják a 2000MHz-t, de ha 1.1-es vagy 1.2-es van rajta azokat 1800 felé nem érdemes húzni, mert a tartós használatba tönkremennek.ha hülyeséget írtam valaki majd kijavít
-
válasz
HolyFire #38277 üzenetére
Fel van téve a .NET framework 2.0?
bakosgabor57: cleanereket hagyjuk, a legtöbb hiba ezek használata után lép fel, mivel a legtöbbjük hibázik, és szükséges registry bejegyzéseket is eltávolítanak (amúgy nem regfájlokat, hanem bejegyzéseket).
dcsabesz: még a 3850 is túl erős a procidhoz, nemhogy a 4850. Szóval ha választani kell, akkor az előző.
-
Sanyix
őstag
-
katt777
félisten
válasz
HolyFire #30180 üzenetére
RivaTunerben soha nem váltotta, és nem is fogja az üzemmódokat. Mivel pedig a tuninghoz kikapcsolod az ATI powerplay-ét, az ATI driver és a CCC is hatástalan marad. CCC és bios mod segíthet, csak Rivatunerben kapcsold ki a low-level overclock-ot. Ha nem áll helyre, akkor RivaTuner és ATI uninstall, rendszerpucolás, majd re.
Bali27: zozoz1 szerint ez 38xx karikra nem jó. (Talán ezért írják, hogy 4850 és 4870). De majd ő megmondja.
X2-eseknek, spórolandó az email-ekkel:
Igen, az X2-n 2 db bios van, külön a 2 GPU-nak. Hűtést nem lehet benne állítani (lásd lejjebb). Ahogy Winflash-sel ki lehet menteni ezeket, ugyanúgy vissza is lehet írni (mindegyiket a saját helyére), miután módosítottunk rajtuk. (Eltérő módosítás nem szerencsés.) A Winflash még külön figyelmeztet is erre, amikor észleli az X2 biost. Vsz. egyébként a nagyobb bios-ban benne van a hűtés, csak a CB Editor nem látja, a kisebben meg nincs. Meg kell próbálni RBE1.11-gyel, tegnap linkeltem, és az oldalamról is elérhető.
zozoz1: Azért kell befőttes gumi a RAM hűtőkre, mert a böszme Thermaltake-esek akkora böszme csipeszeket raktak rá, hogy az alsó lenyomja a VGA-t, de még ha 1 slottal lejjebb lenne, akkor is feszítené. Design-csúcs, az tuti!
De szerencsére van befőttes gumi, a RAM foglalatok lefogatói meg szépen kiállnak, ahogy kell, így kivettem a Cyclo-t a burkolatból, és a tengelyénél felgumiztam egy szép X-formátumban.
Vezetékek meg egy ideje már szépen el vannak rendezve a házban, nem ér a kis ventikhez semmi.
-
HarryPotter
őstag
válasz
HolyFire #26366 üzenetére
nekem nem a hűtő hűtési teljesítményével volt bajom, mert szerintem a ref. hűtő is egész jól teszi a dolgát....a hűtés terén, de sajnos nagyon hagos volt (C&Q kikapcsolva nálam), ezért cseréltem egy zalman vf1000-re. Sokkal halkabb, és full terhelés alatt sem több 61C-nál a kártya.
-
-
TomBoy1986
veterán
válasz
HolyFire #25959 üzenetére
Nekem 918MHz a plafon: [link]
Hangsúlyozom, hogy ez már nem stabil a Chillával sem, de a 890MHz-es Core, Vista és XP alatt is annak tűnik.A RAM-ok pedig 2600MHz-en nyugodtan szaladgálnak, de 2650-en már hibás volt a kép.
Katt777:
Na igen... Akkor most melyik kártya marad? Vagy esetleg mindkettő? -
Bundás22
őstag
válasz
HolyFire #25959 üzenetére
sztem a 3870 elmegy olyan 850-860 mhz-ig átlagban gyári hűtőkkel
a 29pro is talán de a 3870-nel biztosabb, a zajs meg a fogyasztáása magas a pro-nak én a 3870-est választanám, szal jobb a 3870 egyértelműen
talán a gddr4-es ramok előnye is előjön magas órajeleknél a 29pro csak gddr3 mas ha jól tudom
tehát végsebességben egyformák, zajban fogyasztásban alapórajelen(775mhz vs 600mhz) sokkal erősebb a 3870(viszont árban is)
én anno a 3850-es mellett döntöttem egyárban van a pro-val picit lassabb (max 760mhz-et tud), viszont ezerszer civilizáltabb halk, hűvös modern
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Reklámblokkolók topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OpenWRT topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest