- MIUI / HyperOS topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
válasz
South Velen #25610 üzenetére
Sry, hogy betévedtem mi is a sok?
Nálam alúlfeszelt Quaddal 4 memóval 8800Gt-vel 2 hdd-vel Crysis és más játék közben átlag 220W-ot kajált a konfig a konnektor felől (x0,8). Ha ez sok, akkor S3 Trió való neked.
Az Ati naon jól megcsinálta a 3xxx kártyák energiagazdálkodását (idle kisebb freki, kisebb fesz ha jól tom) játék közben meg kit érdekel az az 1000Ft különbség évente.. -
szacsee
nagyúr
válasz
katt777 #23674 üzenetére
A DS3P és a DS4-et ajánlanám Quad mellé, mivel a DS4 sokfázisú, a DS3P pedig ugyanarra a nyákra épül, csak 2 tekercsel kevesebb van rajta, a sima DS3-ban nagy a dropp és más is a nyákja..
Kérdezz rá a giga topikban..Az Assassin's Creed például mind a 4 magot megdolgoztatja és nem is kicsit..
Mod: OFF -
szacsee
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #23669 üzenetére
Nézz szét a phinterakton, ott pedig az alapra kap kb 3800-3900 pöttyöt egy alapon ketyegő Quad..
-
szacsee
nagyúr
válasz
gege71.hu #23666 üzenetére
Hát már régebben kitárgyaltuk, de pl gammákban 3-400Mhz-vel erősebb AMD van pariban az intellel, a pláne, hogy az intel jobban húzható.
Sajnos az AMD minden új technológiával úgy van, hogy először nincs nagy frekvenciát tudó procijuk...lásd X2 65nm most ért el oda, hogy 3,6ghz-re húzott példányokat látni...én tavaly nyáron adtam el az AMD-s konfigom, de akkor az tapsolhatott akinek 3,0-3,2-re húzott X2-je volt, az intel már akkor is C2D vonalon 3,8-at simán vitte, a G0-s Quadokkal pedig már az sem elérhetetlen, főleg ha azt nézzük, hogy kb majdnem 1 éve már forgalomban vannak.. -
szacsee
nagyúr
válasz
HarryPotter #23661 üzenetére
Egy 2400-on ketyegő Quad 3900 pöttyöt kap, egy húzott pedig 6000-et.(G92-es 8800Gt-vel)
3870-el 3800 alapon, 6000 pedig oan 4Ghz körül.
Az eredményeket itt chekkolhatod.
Beszélj gabomannal neki is AMD-je volt és amikor lecserélte lesett, hogy mennyivel jobb az intel.
Ha rászánnád magad, akkor P35-ös alaplap (CF támogatás x4+x8), vagy majdan P45 (X8+X8), és egy Quad, aztán száj eltát..
Ha P35 mellett döntessz, akkor nem érdemes spórolni, mivel visszajön az ára..pl egy 3,6Ghz-re tépett Quadot nem kell lecserélni 1-2 évig az tuti..Giga P35-DS4-et, vagy Asus P5K Pro-t ajánlom..Ja és a fenti PCI-E line CF-re vonatkoznak, 1 kártyánál természetesen X16-os sebességen mennek..
-
szacsee
nagyúr
válasz
HarryPotter #23659 üzenetére
Mennyi pontot ad a phenomnak a Dmark?
Nézzd meg, hogy kb mennyit ad egy 2 magos C2D-re és egy Quadra..
Látatlanba szerintem a Quad ugyanazon órajelen több pontot kap, a pláne az egészben, hogy már jóformán csak G0-s steping van forgalomban, ami alapfeszen 3,2Gh-re húzható általában, ha nem tovább. -
szacsee
nagyúr
A GT nem küszködne 1680x1050-ben, de ez inkább játék és beállításfüggő.
Ha van procid, ami kihajtja, akkor max a Crysis-nák minden high-on reccenne meg.(AA nélkül, vagy 2AA val max).
Ha tudsz várj! A monitorod érdemes nativ felbontáson hajtani, mert nem lesz éles a kép.Az NV és Ati tényleg csinálhatna már valamit multi GPU ügyben, hogy csak x8 vagy x16-os sávszélú csati kelljen és ne kelljen alaplapot, vagy VGA-t cserélni, ha valaki a kedvenc rendszerében, akar több VGA-t üzemeltetni.
-
szacsee
nagyúr
A kételkedőknek mégegyszer CPU-Z-vel az x16-os 3Dmark kép.
Gorneck: Most nincs időm, de úgy vettem észre pl Crysis alatt, hogy a min FPS ugyanannyi volt, csak a max volt nálam egy 10-essel kevesebb.
Meg kellene lesnie egy ráérő embernek, mert ha így van, akkor nem elveszett ügy P35-ben a CF. Lapot sztem fölös cserélni esetleg ha valaki CF-re hajt érdemes 2x8-asat venni vagy 2x16-osat.(PCI-E line száma). -
szacsee
nagyúr
válasz
banderasz77 #3239 üzenetére
Miért is?
Nekem GT-m van, játékra vettem amire kell azt tudja, hogy jött ki egy jobb az nem érdekel.
Ha a GT-t nem kapni még most sem tömegesen kis hazánkban, akkor szerinted karácsony elött még decemberben tudna itt ember venni ismerteség nélkül új GTS-t? -
szacsee
nagyúr
Ez nekem magas, mint tyúknak az ólajtó!
Jó lenne érteni, nincs valami leírás ezekről (alapfogalmak), hogy érteni lehessen?
A másik, a 3870 elvileg DX10.1-es akkor ez hardveresen MSAA, vagy SBAA, vagy hogy van ez?
DX10.1 használata esetén gyorsul, vagy olyan gamma is kell hozzá, ami DX10.1-es? -
szacsee
nagyúr
Na cső mindenkinek!
Megvárom az ATI debütálását és sztem utánna veszek VGA-t.
Nem ugrom bele a 8800GT-be, mert:
- nem biztos hogy annyira húzható
- AA-val és AF-el elvérzik (a magasabb felbontásokon), látszik a tesztekből, hogy a csökkentett sávszél (memó) itt meglátszik, mivel jó az arcitektúra AA nélkül valahol a GTX-el van egy pari-ban, de AA-val a sávszél miatt behal (nam annyira mint az ATI 2900-esei, de a nagyon durca esetekben a 640-es GTS elpicsázza és jobban, mint a memó méret függvénye lenne, bár lehet az is közrejátszik.
- DX10.0
- SM4.0Ha az ati a VGA-n csiszolt főleg az AA sebességen, ezt ellensújozhatja a sebességgel, akkor egy pariban is lehet vele. Sőt nem 65nm-en gyártják, hanem 55-ön. A procikból kiindulva 65nm vs 45nm kisebb feszkülömbséggel jobban húzható (alapfesszel tovább megy).
Valszeg emiatt nem is fog melegedni annyira, de majd kiderül.
Az 512 bites crossbar (vagy minek hívják) lecsökkent 256-ra és a GPU 52milla tranyóval kevesebb (becslések szerint 670millió), az nv~750-éhez képest.
Remélem most fordil a kocka valamelyest! -
-
szacsee
nagyúr
Hát igen!
Azt nem tudom miért nincs semmi infó?
Lehet most dobják ki netán?Tényleg, ha már az off-nál tartunk mien VGA lenne elég krízishoz, ami 1280x1024-ben kiszolgálja olyan beállítással, ami közel úgy néz ki mint a full?
Ja és a Very High DX10-nél törnek csak a fák, meg az ilyen fícsörök, vagy Pista alatt DX10-ben high-on is? -
szacsee
nagyúr
válasz
FragMaster #719 üzenetére
R600 bukása után (amit vártak tőle és ami lett) kib@szták a merketing-részleget.
-
szacsee
nagyúr
válasz
FragMaster #719 üzenetére
A 3870 gyanús nekem nagyon!
55nm-es GPU nem termel annyival nagyobb hőt, hogy 2 slot kelljen! A DDR4 meg kevésbé melegszik és nem fogyaszt annyit.
A 65nm-t már kitapasztalták 2400-2600-nál, miért 55nm-en nyomatják a cuccot?
A 8800GT 65nm-es és elég neki az 1 slotos hűtés, igaz meleg, de elviszi... -
szacsee
nagyúr
Na leírom:
R700 lenne, de erre semmi esély, vagy mégis?
Az RV-vel kapcsolatban igazatok van tudom hogy az középkategória.
Viszont az 55nm-t csak az R700-al vezették volna be, 65nm-en meg már nyeregbe van az amd, a phenom-ok gyártástechnikájából okulva, no meg az ATI grafikus részleget kisegítené, hisz egy cég.
A következő dologra akarok kijukadni:
A 2900GT sehol sincs, tehát van 2 alternatíva, főleg ha a GT a GTS alatt lesz árban és az ATi-nak vásárlóerőre van most szüksége.
Belead apait anyait és kiadja az eddigi legjobb középkategóriás kártyát, ami még tovább fejleszthető (később kitérek rá).
Tehát 3850 és 3870 néven DDR3 (mint NV6800 fényképen), és egy DDR4-es.
De a DDR4-esről miért nincs kép? Miért 2 slot-os a hűtése? A DDR4 kevesebbet fogyaszt, az 55nm-es GPU is, akkor mi is lehet?
Vagy túlfeszelt élre járatott GPU, hogy a hűtés elég legyen, vagy valami más lapul a motorháztető alatt!
Szerintem jön itt még egy kari a színre és ha ez igaz, akkor az már felső kategória lesz.
Ha ez középkategória lesz csak valóban, akkor az 55nm gyártástechnológiát tesztelik vele, semmi görcs, hisz nincs sok vesztenivaló (250 USD-ből elő lehet állítani), húzni is lehet és árában best-buy lesz. Ha kitapasztalták mindezt (55nm), akkor színre léphet a főnök csúcsragadozó képében.
Amúgy valami nagyon-nagyon készül, mert nagy a kuss AMD-nél és ez gyanús nagyon. -
szacsee
nagyúr
Emlékeztek az NV6800 nevü userre, aki fotókat dobott a 670-ről?
Na elvileg az csak azért volt, hogy lefüleljék ki nyulja az infókat és az május, június körül volt, most meg november van lassan, ezidő alatt bármi megtörténhet.
Ja a képen ami volt az 3850 vagy mi a ... és a ramok 900-as DDR3-ak a hynix-től, ami ugye idáig stimmel (3850 DDR3 - 3870 DDR4), viszont van egy kis bibi, na az az összeesküvés elmélet.Tényleg hol vannak a 2900GT-k?
-
szacsee
nagyúr
válasz
FragMaster #706 üzenetére
Tippeket még!
Majdnem talált!
Amúgy semmi sem lehetetlen, még az elméletem sem... -
szacsee
nagyúr
Összeesküvés elmélet szerü tipp (valóságalapja 0): Part1
-
-
szacsee
nagyúr
Ütni fog, ha bejön az összeesküvés elméletem, bár kicsit mesébe illő lenne szerintem.
-
szacsee
nagyúr
Látom nem bírtok magatokkal!
Valószínűnek tartom, hogy AMD merketingrészlege Páli fordulatot vett, az R600 óta.
Miért is? Hát a Pro-t asztal alatt terítették ki és a megjelenés utáni nap hozták nyilvánosságra.
A másik, hogy a Phenom-okat már csurgatják kifele a partnereknek (Dell, HP stb), a lapgyártók meg NDA-t kaptak egy olyan chipkészletre, ami kezeli a már kint levő processzort.
Az MSI ha jól emlékszem hozta csak nyilvánosságra a lap nevét, paramétereit.
Mi van akkor, ha AMD-ék asztal alatt terítenek, mint a multkor, mert esetleg így nagyobb lesz a hírverése a kártyáknak, mint ha fud-szagú teszteket nyomatnának a neten.
A másik, hogy a 8800GT-ről kézzel fogható infó (teszt) is csak a megjelenés elötti héten lett nyilvánosságra hozva.
Szerintem nov 10-ig kb ugyanennyi infó lesz róla mint most, majd utána kezdenek csak szálingózni a hivatalosnak tűnő infók.
Az NDA-t pedig senki sem akarja megszegni, mivel idáig sem tette (hiszen az NV chippeivel együtt gyártották és gyártják az ATI-t is).
Türelem ATI-t terem. -
szacsee
nagyúr
Nyertem S3Trio 1Mb.
-
szacsee
nagyúr
Nem csúcskari lesz, de az AMD okozhat meglepetést, mivel a 2900 Pro is úgy volt, hogy 256-bites lesz és elég jól bealtatta vele a népet.
Lehet most is ezt teszi és az állunk leesik, bár nem hiszem hogy így lesz.7600GT: Nem mindenki hardware guru és a PH-t böngészi, Keldor papát meg nem féltem el fogja tudni adni a kártyáját.
-
szacsee
nagyúr
Hú bazz nem figyeltem eléggé, mert csak most látom van ez a topik.
Sztem novemberre lesz vmi, ha nem nagyon elszúrják.
Több ok:
Tömeggyártás indult #60-as hsz képei MSI kariról készültek, ha nem lenne tömeggyártásban, akkor nem lenne rajta matrica (ventin) vagy ATI embléma lenne rajta.
G92 is novemberbe jön és kissebb csíkszéllel
Ki kell már köszörülni azt a csorbát, amit az R600-al csináltak fogyasztás és hőtermelés terén.
Nem utolsó sorban költséghatékonyabb a gyártás (olcsóbb) 55nm-en, ezért minden pluszba legyártott 80nm-es "R600" pénzkidobás.
Vélemény?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest