- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeBee73
veterán
válasz
katt777 #36008 üzenetére
Üdv!
Sikerült beszereznem egy Noctua 8cm-es ventit, teszteltem oldallappal, és anélkül.
Sajnos, még mindig jobb az oldallap nélküli megoldás, az NFR8 csak a procin hűtött ~5°C-ot. Zárt dobozban képes volt a GPU 48°C-is felmenni, 30 perc "szőrösfánk" alatt.
Szvsz. jó ez az ide vent-oda venti megoldás, ráadásul a csendesebbik fajtát aranyárban mérik, (a 8-as volt ~2,5K), de még mindig olcsóbb és HALKABB, ha leveszem az oldallapot, és sz*rok a porosodásra, mivel 2 hetente átfújom sűrített levegővel a házat/ventiket.Uff.
Ui.: Gratula a 4870-hez!
-
hakos1987
őstag
válasz
katt777 #36098 üzenetére
az tény! azért 11.5 hét vs 1 hét nem mindegy! Egyébként most megfogadtam én is, hogy ha jól megy a gariztatás, akkor valszeg én is írókézbe veszek mindent, inkább legyen 2K-val több, de beviszem, 2 nap múlva csere, és nem szórakozok, hogy postázzam ennek meg annak, ő elviszi a boltba, aztán a bolt nagykerbe, az gariba, aztán ott járunk, hogy fél életem elment bazz...
-
hakos1987
őstag
válasz
katt777 #36070 üzenetére
én nem mondtam, hogy jobb az X2, csak hogy egész jól meg lehet húzni, hiszen ha belegondolsz egy sima 3870 GPU-ja mikor ment 900Mhz fölé? max vmod-al... és egész sok pontot is kaptam... de a lényeg, hogy a crysis, ami ugye nem ati pálya, egész jól szalad ezen, 1680X1050 minden csúcs, no AA 35-40 FPS, 2X élsimivel 25-30.... ha nem is tökéletes, de játszató
nade ugyebár a játékoknak ált. nincs ekkora gépigénye, amikkel meg játszok többnyire támogatja a multiGPU-t, ráadásul a jövő játékai gyanítom egyre inkább támogatni is fogják, mivel rengeteg X2 van, ráadásul nagyon népszerű az SLI, CF is... Szóval normális játékok már biztos nem halnak be egy kis multiGPU-tól... szvsz...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #36008 üzenetére
azért ajánlottam az 590-690est. az a +1-3ezer meg a plusz egy 12es venti miatt szerintem nem rossz. naja, a gyári hűtő jó dolog, viszont pl 3870ből már elég nehéz kétslotost találni (sőt, tovább megyek, lassan egyáltalán refdesignűt is).
45öt nem adtam volna érte... 35ért is aláírom, hogy baromi drága volt -mert az-, viszont alapból rendesen ki van bélelve -utólagosan 8-12k-, a vinyók gumibakokon ülnek -utólagos haxolással megoldható
- járt hozzá 8pines hosszabbító -1-1.5k + sok utánnajárás-, használható porszűrő -1-2k/2db + utánnajárás-, gyárilag halkabb és jobb ventik -+6-12 ha rendesekre cseréltem volna- és elfér benne a procihűtő normálisan (és ki is jött a különbség). cserébe a rev0ás raptor seekzaját egyáltalán nem zavaróra csillapítja, remekül szellőzik -vidkari javított 4-5 fokot, proci 6-8at-. normál embernek felesleges egy Cosmos, ha valaki pedig fél éve azt mondja nekem, hogy 35kt fogok adni egy házért, valszeg képenröhögtem volna. viszont húzott quadot akartam halkan üzemeltetni, az pedig finoman szólva is problémás feladat -víz nekem kilőve, baráti körben eléggé felemásak a tapasztalatok, ettől függetlenül mindig némi irigységgel vegyes tisztelettel nézek a komoly vizes teljesítményekre... mert légen ilyet nem lehet elérni
-. meg kevésbé tetszik -szerettem a gépházakat, ez meg egy Mahlevics által tervezett Star Treck űrhajó kb
-, viszont egy álom szerelni. ha úgy nézzük, hogy egy ház, drága, ha úgy nézzük, hogy a számomra tökéletes házikó remek ár/értékkel, mindjárt más a helyzet. de ismétlem, egy átlagfelhasználó -sőt, a ph!sok nagy részének- számára (nem kritérium 150W+ elvezetése csak a prociról úgy, hogy éjjel nyuodtan tudjak mellette aludni, tehát ne halljam, mellette pedig remek szerelhetőség és pár erősen túlméretezett hardver miatt hatalmas méret) feleslegesen nagy és drága.
-
fatal`
titán
válasz
katt777 #36013 üzenetére
Nem lehet valahogy megoldani hogy ne kelljen már mindig F8 :/ Vagy beállítani hogy mindig úgy induljon?:/
Szerk.: 3870 hány fokig bíja? Mert felhúztam 870/1270re, nem fagy de időnként 90-100 fok szőrősfánkkal tesztelve
Azt hiszme ez sok lesz az egy slotos sapphirenak xD
-
fatal`
titán
válasz
katt777 #36010 üzenetére
ATT-ben már ilyen jó grafikon van?
Ejha tiszta Rivatuner. Kár hogy nem tudom a 64es vistara feltenni, mert valami low-level driver nyígja van hogy nem tudja betölteni
Ha jól olvastam akkor F8-al kell indítani a rendszert és kiválasztani hogy ne nyígjon emiatt. Már csak az a kérdés hogy akkor minden indításnál el kell ezt játszani? Mert akkor marad a riva. Ha csak egyszer kell, azt még kibírom
-
fekeandras
őstag
-
Picturemaker
őstag
válasz
katt777 #35956 üzenetére
Játékot még nem volt időm feltenni, játszani meg főleg.
Most két gépem van (egyik persze a gyereké), de a Radeon alatt most egy 3,2 GHz-en járó E7300 van. (Egyébként messze nem mindenben gyorsabb ez a proci, mint a másik gépemben lévő 4850e/3GHz AMD.)
A Gagyibájt által a kártyához adott driver 8.43-as. -
Picturemaker
őstag
válasz
katt777 #35947 üzenetére
3DMark06-ot néztem. 8.7 XG-vel 11207, 8.4 Giga driverrel 11049. A különbség nem sok (ebben).
Hiába teszem fel a DELL driverét, nem változik semmi.
Nem használok semmilyen segédprogramot, minden automatikus xart ki szoktam kapcsolni, sőt, még a CCC ikonja is "idegesít" ott a sarokban. -
Picturemaker
őstag
válasz
katt777 #35945 üzenetére
Most a 8.4-es van fenn (ez is csak alapnak látja a monitort /de nem csak a Dell-t, hanem egy régebbi 19"-ost is/), ezen van a nekem kellő felbontás, Reforce-al megy a frissítési frekvencia.
Most tudom így használni, csak esetleg majd egy-egy újabb játéknál gond lehet a driver.
Ezért a kérdésem. -
Airmiles
csendes tag
válasz
katt777 #35938 üzenetére
Mmint a játék patcheit? Persze fel. A limit azt hiszem átlagosan 125 fps-re van téve a szerverekre. De akármit csinálok nem megy feljebb. A játékba nem akarok nagyon belepiszkálni, mert nem csípem a cfg buherálókat
Ezért gondoltam, h megkérdezem itt a fórumban. Számít, h nem a legfrissebb catalyst van hozzá, hanem az amit adtak mikor vettem a karit?
Bocs a hülye kérdésekért, de abszolult nem értek a videokarikhoz annyira, pláne nem a beállításaikhoz... -
hakos1987
őstag
válasz
katt777 #35929 üzenetére
nah, akkor topicot váltasz?
egyébként eddig nem nagyon tapasztaltam egy játéknál sem, hogy csak 1 GPU ment volna, vagy nem működött vna a CF... nem lehet hogy ez csak a rendes CF-re jellemző, és itt mivel egy nyákon van, meg PLX chip, ezért nem fenyegeti ez a hiba? nem tudom, mert én még nem tapasztaltam.... lehet, hogy jó játékokat válogatok -
hakos1987
őstag
válasz
katt777 #35898 üzenetére
b.meg, elég neked 1.6 ghz is, sőt, sok is! kell némi izgalom is, nehogy már minden ok legyen
Egyébként kicsit lemaradtam ATT témában... azzal lehetne úgy tuningolni a karimat, hogy csak a 3D-s órajeleket módosítom, de rendesen visszaállna 2D-be, feszt is visszavenné...? -
Rica
senior tag
válasz
katt777 #35864 üzenetére
Köszi a tesztet! Én is letöltöttem, de nem mertem feltenni,mert úgy láttam, hogy csak 64 biteseknek való. Felteszem az általad ajánlott 8.7 XG-ét és a következő fizetésnél megveszem a Csillácskát is.
(Tettem fel rivatunert és att-t is, de nem találtam, hogy hol lehet a ventit bepörgetni.)
rokafiu77: nem kell upgradelnie, húzza a procit 2,8 fölé, a gput-t 870 köré egy rendes hűtéssel. -
DigitXT
félisten
válasz
katt777 #35861 üzenetére
kár, hogy a RAM-okat csak kemény 7MHZ-cel húztad
A kedvedért: 10,4%-os VRAM tuningot is eszközöltem, így a gyorsulás 10,2% lett*.
Btw. igazad van, hogy az "összetettség" néha többet számít, viszont adott összetettség (minden megjelenített grafikai elem ugyanaz) mellett csak a felbontás számít.* mellesleg így megint jobb lett a GT1 eredmény is, szóval lehet valami abban a szinkronban járás, vagy nem járás dologban GPU és VRAM esetén is.
-
DigitXT
félisten
válasz
katt777 #35861 üzenetére
Csak színesíteni akartam a képet.
Akárhányszor előkerül ugyanis ez a "kihajtás" téma mindig ott kötünk ki, hogy csak "nagy felbontásban" nem kell erős proci. Én meg azt mondom, hogy bár erős proci alapvetően mindig jól jön, de azért ne lepődjünk meg, ha már 1024-ben, kizárólag a 16xAF bekapcsolásával elérjük a VGA limitet.
Persze tény, ha az a limit ilyen magas, mint jelen esetben, ki nem sz*rja le?
Természetesen játékja válogatja, mire hogy reagál.
-
DigitXT
félisten
válasz
katt777 #35857 üzenetére
Ami /sze nem feltétlenül VGA-limit, csak ha erősebb VGA-val feljebb megy.
Látom, nagyon kötözködős hangulatodban vagy: a kedvedért lemértem 10% GPU tuninggal, tippelj, mennyit gyorsult?Amúgy az tény, hogy összevissza tud mérni pl. a CPU-limitált GT1-ben még lassabb is lett ettől a tuningtól, de én meg ezt mondjuk betudom annak, hogy a VGA-nál is számíthat, hogy mennyire vannak szinkronban a kommunikáció résztvevői (GPU, VRAM).
(Az alap 625/993 próba: 690/1000)
Sok programban van beépített limit, de erről konkrétan nem tudom.
Mivel ez egy benchmark, nem sok értelme lenne a beépített limitnek, nem gondolod?Az meg a másik, hogy pont 212,4FPS-nél?
Ráadásul rácáfol az előző tuning melletti futtatás, mert gyorsult tőle (bár nem 10,4%-ot, csak 9,18-at).
-
-
DigitXT
félisten
válasz
katt777 #35848 üzenetére
Érdekes dolgok amúgy ezek, mert pl. a 3DMark03 (ami már - régóta - eléggé elavult, procilimitált "szar" - elvileg -, és csak 1024-ben fut AA nélkül) is képes VGA limitálttá válni a 16xAF-től, kivéve a repülős tesztet (amit a legtöbb kritika ért anno is a procilimit miatt). Szó se róla, 200FPS fölött már nem sok embert érdekelne, hogy mi limitál...
Mindenesetre érdekes hogy a 3GHz -> 3.6GHz váltás, csak AF nélkül mutat jelentős ugrást minden tesztben, 16xAF-fel pedig gyakorlatilag csak a GT1 gyorsul.
Btw. ollie kacsintós smiley-t rakott, lehet, hogy csak ironikus válasz volt.
(Pláne 1680x1050-ben és "csak" egy 3870-nel.
)
-
G4ga
őstag
-
barnam_
nagyúr
válasz
katt777 #35727 üzenetére
hmm... éppen a képfrissítés miatt írtam neki hogy használja az ATT-t. nem értettem hogy a Vista SP1 miatt miért baszhatja...
ATT-szal még a feszt levéve is jóval melegebb a kártyám
ez is érdekes, nálam hasonló Rivatuner-ben van, ha csak 1 MHz-t is húzok a gpu-n, máris 10 °C-al melegebb lesz. Más programmal viszont nem. -
twine
veterán
válasz
katt777 #35715 üzenetére
Na akkor most hogy is van a micsoda?
Vagy majd ha hazaérek kipróbálom 'oszt meglátom működik e?
Ezt az F8-at hogyan mire érted? mikor nyomjam és miért is?
most bátran próbálkozok, mert bár jó a rendszer, de az utolsó napjait rugja, mert ma vettem meg a 4. giga ramot is, ha minden igaz hamarosan még érkezik a Vista Business 64bit...is hozzá, meg a 320-as HDD-m tesója a RAID0-hoz 'oszt úgyis ujra lesz pakolva nulláról a cucc....szóval ahoz képest mennyire utálok programokkal kisérletezgetni, és álltalában mennyire csak egy-egy progit használok,az utóbbi pár napban-hétben lubickolok a már minden mindegy helyzetben... -
szumo
senior tag
válasz
katt777 #35705 üzenetére
De szerencsétlen CRT ből hova akarunk többet kihozni?
Láttam persze én is olyan darabokat, amik 1600x1200 ban 85-100 Hz-en mennek, de azok 21"-24" -os monitorok voltak.
Annak a pakolása egy fél gerincsérvvel felér.Annó mikor vettem a 9800pro-t és fel akartam nyomni a felbontást, mert az is erős volt a maga idejében. Rá kellett jönnöm, hogy a monitorom a határ. Bementem egy boltba, és az okos boltos azt mondta, hogy a a videókártyám nem bírja kihajtani a monitort(ki is fordultam a boltból).
Nekem pl amit emlegetünk felbontás dosztig elég, bár tuti maxon akarnám hajtani a képet, ha nem 6-8 éves monitoraim lennének.
Meg ha már írogatok, nem tudod véletlen, hogy vista alatt az oldaladon linkelt ATT miért nem mutatja a sarokban az fps-t. XP alatt úgy megszoktam.A diagnostikai részen rendben van ott mutatja a grafikon, csak a game sarkából hiányzik.
-
loree69
aktív tag
válasz
katt777 #35655 üzenetére
Szia Regtakarítást figyeltem nem nyúlt semmi olyanhoz!
Utoljára 8.6 os volt fenn nálam!
De akkor feltúrom rá a 8.7thx
ps:
3870x2 kevesbb mint 40k ért vagy 4870 43k ért melyikre váltsak?
mert a hivatalos tesztek retusálása néha igaz.. meg a configom sem eggyezik a teszt cfgkkel.. -
Gordiann
őstag
válasz
katt777 #35645 üzenetére
Driver sweeperrel leszedtem mindent, meg összes segédprogit, majd felraktam a 8.7-et és nem történt semmi. Ugyanaz a helyzet. Most benyomtam az XP telepítőt. Ha így se lesz jó, akkor szervíz.
Köszi az instrukciókat!Nah, írás közben tapasztaltam:
A win telepítő kiírja bootoláskor, hogy hardware elemzése a telepítésez, vagy mi, és fekete képernyő......Ez nagyon remélem, hogy a video hibája....
-
Gordiann
őstag
válasz
katt777 #35641 üzenetére
A legújabb, honlapról leszedett.
De most van egy jóval nagyobb probléma:
Felraktam a Riva tunert. Elindítottam a monitorozását annak is. Gothic-ba beléptem:
háromszög textúra hibák voltak.
Most már a menü is egy nagy szivárvány betükkel egér nélkül. Cimcity kifagy a menüből ahogy betöltöm az adott játékot.
3d mark nem érzékel Shader model3 meg stb... támogató hardvert.Ha jól gondolom a kártya 3d része nem komplett...
Mit nézzek meg még a szervíz előtt? -
crea1984
tag
válasz
katt777 #35593 üzenetére
a régi bios vissza, hiba nincs csak hangos
rivatunerral le vettem 32%-ra (eddig engedte) csendesült valamennyit és nem zörög semmi, tehát lehet ha bios vezérli akkor zörög csak, progival megengedte...hmm nem értem én ezt, amugy is este van már megyek pihenni majd holnap folyt. köv. köszi a segitséget!
-
crea1984
tag
-
crea1984
tag
-
crea1984
tag
válasz
katt777 #35580 üzenetére
akkor csak kérdezni kell cselekedet elött
egész délutánomat elk*rtam és már majdnem szétvertem a gépet
probáltam kicsit nagyobb feszest csinálni, de akkor meg már a venti is pörgött, ha csinálsz nekem egyet azt nagyon szépen megköszönném! megprobálnám, hátha. Amugy attba 1 x kiprobáltam adtam neki feszt, felpörgött a venti aztán levettem a feszt a venti is lehallkult és eltünt a hang is! mintha kapott volan egy kis feszt átmenetileg és helyre is rakta vagy nem tudom
-
crea1984
tag
válasz
katt777 #35568 üzenetére
szia!
Meghallgattam tüzetesebben, teszteltem, csak kizárolag a 2D ben csinálja. ha elinditok egy játékot azonnal lehallkul és csak a venti pörög fel, de ez hangosabb a ventinél is, és nem is cicergés hanem ien folyamtos susogás, nem tudom mihez hasonlitnai, visszaraktam a gyári biost azzal nem csinálja, csak akkor meg a venti hangos picit, de ez olyan hangosan susog már, h a venti se ilyen zavaro! felteszem az ATT-ot majd csak vistára nem akar felmenni, de ugyláttam nálad van egy leirás az alapján felrakom majd, adok neki feszt és hallgatom a változást, szerintem az lehet.... -
Gordiann
őstag
válasz
katt777 #35558 üzenetére
Driver 8.9 van fent. De akkor leszedem a 8.7-et.
Lapozófile-t nem tudom mire állítsam. Alapbeállításon van. (asszem 1.5Gb/3 Gb)Rammal mi lehet? Direkt nem a legalapabb ramot vettem, hogy tuningba ne legyen gond....
(lehetőségekhez mérten) (Amugy 5-5-5-15-ben mennek.)
A cuccok kitöltése nem kötelező, nem mindenki szereti, ha tudják róla, hogy milyen cuccai vannak.... de beírom, ha már így rámszóltál -
crea1984
tag
-
WesTM
őstag
válasz
katt777 #35551 üzenetére
Hát szerintem nem zajos egyáltalán a 3850 ref. hűtő,ha okosan van beálllítva,nekem 2d ben 50% on van és nem hallom, még ha odateszem a fülem mellé sem,viszont 60% on megjön a hangja,de nekem nagy terhelés mellett sem megy 75% fölé. Szóval szerintem okosan beállítva nem zajosabb másnál,pl az 1650prom az brutális volt,de még az ultra sem kellemes jelenség...
Filmnézés közben szerintem nem fog 60% on tekerni,játék közben meg simán nem hallod a 65-70% ot még alacsony hangerő mellett sem, akinek meg hangos vegyen rá chilla-t vagy s1et.
-
troller
senior tag
válasz
katt777 #35536 üzenetére
Nekem 2D-hez ATT-vel 300/300-ra állítva megy a mag/memória freki, elvileg 0,974V mellett. Ez utóbbit nem tudom jól állítja-e be az ATT.
"Gyári beállítás, érdekes, hogy a GDDR4-es 1.3V, tehát vsz. alacsonyabb fesz. elég neki 2D-ben is, de ezt sem kockáztattam."
Eddig azt hittem, hogy a mag feszültségét álítjuk, nem a memóriáét, vagy mégis? -
zseko
veterán
válasz
katt777 #35534 üzenetére
A biosban turkáltam, ott próbáltam állítani a leírásod alapján. Folyamatos vezérlésen vagy min van, terhelés alatt szépen emelkedik a ventiszabályzás, elmúltával visszaáll. Meg a "grafikus" rajzon is állítgattam, próbáltam hasonlóra mint ami nálad van, de még finomítani kellene rajta biztos. Mert mint mondtam, nem tűnik annyival halkabbnak mint előtte. Ha kézzel lefékezem a ventit olyan szintre hogy éppen megszűnjön a számomra zavaró hangja, akkor olyan 48-50 fokot mutat. de azthiszem ezt már írtam.
-
crea1984
tag
válasz
katt777 #35538 üzenetére
De duuuuurvaaa! ezt nem gondoltam volna, bekapcsolom hát mondom semmi változás, most meg amikor betöltött a windows, szinte semmi olyan csendes lett a gépem! Ez nagyon komoly! hát nagyon szépen köszi nem tudom, h köszönjem meg, de ég és föld! menned kéne az ATIhoz BIOS irni
amugy a hangon kivül még mást is elértünk ezzel? esetleg jobb tuning?
-
crea1984
tag
válasz
katt777 #35536 üzenetére
huh! nagyon köszi! elsönek nekem ez kicsit magas, de olvasom az oldaladat és kezd tisztulni, megprobálom megcsinálni a BIOSt, annyira tán nem vagyok analfabéta...egy pci-os videokarim van, ha netán annyi
mert elöbb a winflashel le akartam menteni a biost aztán lefagyott a vista....(ujra is indult) szal nem tom mire számitsak
majd még lehet zargatlak ezügyben! bár elöbb olvasgatok, ne kérdezzek feleslegesen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest