- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Ez eddig OK, de én pl. azért nem adok a VGA alap órajelnél magasabbat a biosban, mert egyrészt fölösleges túlterhelni a kártyát a játékok túlnyomó többségénél, másrészt pedig ha kijön egy szar driver (8.8), vagy egy optimalizálatlan játék, akkor nagy eséllyel máris rendre hibákat fog dobni a karid. Az esetek 90%-ában persze nem, a legtöbb 3870 lazán megbirkózik a 850/1200-as beállítással, de jó hűtéssel esélyes még a 10% tuning is (876/1276). Efölött én nem látom jónak a további tuningot, mert hiába hűvös a kari egy jó hűtéssel, nincs több a hardverben. Pl. 70°C-on is simán szemetel a RAM, kidobál a GPU, stb. Aki 20% fölötti tuningot akar, vegyen nV-t.
Szerintem fontold meg, hogy alap órajeleket használsz, és ha szükséges a tuning, akkor inkább CCC-ből vagy ATT-ból tedd rá. -
katt777
félisten
Semmin nem változtattam az unlockos bios-on, csak a hűtést, mert az elégtelen. Megnézheted az eredeti bios-t TPU-on.
Minden bios tesztelve van, de a sajátodat is modolhatod, ha ahhoz van kedved (kivéve, ha 010.067-es van fent). A Sapphire coolmod 2D fesz-ét még lejjebb is lehet venni. A HIS csak 1.1V-os 2D-ben, de nálam most 1.05V-on van biosból, ATT-szal meg csupán 1V-on. Jó azért ATT-szal tesztelni bios-mod előtt.
ATI cuccokat érdemes törölni, mielőtt az új bios-szal újraindítod a rendszert, mi több, CCC vagy hasonló segédprogi ne is fusson flash alatt (english területet ne feledd).
Ha nem 100%-os a bios, akkor is elindul a gép (már ha hasonló biost tettél fel), legföljebb pár extra szolgáltatás nem elérhető pl. ASUS-nál és MSI-nél is. -
katt777
félisten
Van egy összefoglaló cikkem logouton mindenről, 1. hsz-ban is ott van, csak el kell olvasni. A hyteresis amúgy a ráhagyás, amíg nem lép a szabályozás, pl. hogy 1-2°C miatt ne tekergesse föl-le a fordulatszámot. Persze, ha folyamatos szabályozásra állítod, mint az én HIS biosomban van, akkor nem számít.
-
katt777
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Formula-1
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Jelszókezelők
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Posta, csomagküldés
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest