- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Új hozzászólás Aktív témák
-
WesTM
őstag
válasz
audi100td #40890 üzenetére
820
Szép eredmény. Enyém 810en szalad, bár elsők közötti ref. sapphire.
Nem árt a vrm-eknek a hűtés, ramsünit, vagy valamit érdemes rájuk szerezni.
Én nem feltétlen furmarkal tesztelek stabilitást. Vicces, de a túlhúzást először nálam a cod4-5 szokta megmutatni. Ha az a játék stabil, nagy valószínűséggel stabil lesz az összes. (Ezt én tapasztaltam) Az a cicergó hang amit mondasz nem vészes dolog, a mai vga-k nál mondhatni megszokott jelenség. Elméletileg a működésre nincs kihatással. -
audi100td
nagyúr
válasz
audi100td #40889 üzenetére
Úgy tűnik nem a vga-nak a hangja volt, hanem a proci hűtőé.
820MHz-en úgy tűnik stabil a gpu, 850-en hibázott, az elektronika (pwm) mennyire bírja a tuningot, nem kell hűteni a feteket?
Furmarok-ot meddig kell futtatni, milyen beállítások mellett, hogy stabilnak bizonyuljon a vga? Illetve ha hibát talál, hogy jelzi?
-
FeRRaR1
őstag
válasz
audi100td #36040 üzenetére
Hát ilyenre nem építenék, ez példány függő, de nagyon, de mondom, fejletteb, 1 GPU nem 2, szóval mindenhol stabilan nyújtja a teljesítményt, és kevesebb proci erővel is be éri....
ill több technológiát ismer, újabb generáció
tovább húzhatod vele, csere nélkül
kevesebbet fogyaszt jóval, kevésbé melegszik.....
és olcsóbb is
ill nyugodtan tudsz rajta tuningolni [link]
/NEM KEVESET/
És így már sehol se éri be a HD 3870 X2, bár sztem most már 1 ébként se érné be
-
FeRRaR1
őstag
válasz
audi100td #36038 üzenetére
Prozessor
* Intel Core 2 Extreme QX9770 (übertaktet per Multiplikator auf 4 GHz, Quad-Core)
Vs
Intel E2140 1,6@2,66GHz /a tied/
4x4 Ghz = 16 Ghz
2x2,66=5,32 Ghz
Asszem van 1 kis különbség, ráadásul régi teszt, régi driverrel, Hidd el nekem h a 4850 es a te VGA d
a te E 2140 esed messze nem hajtaná meg ennyira az X2 est, főleg nem, ilyen kicsi felbontásban
-
FeRRaR1
őstag
válasz
audi100td #36036 üzenetére
Semmiképpen se!
Nem tudnád ki használni, 1280x1024 ben esélytelen, örülhetnél ha fele annyi FPS t le adni, mint amennyit bír....
4850 a te gépedben sokkal gyorsabb lenne!
EZ 100%
1280x1024 ben meg főleg....
Hidd el
De ha van valakinek az említett VGA ból, próbáld csak ki mind a 2 őt, és magad is látnád!
-
FeRRaR1
őstag
válasz
audi100td #36032 üzenetére
Inkább HD 4850 est vegyél, azt bőven el bírná a 450 es, és fejletteb, de Kb ugyan azt a teljesítményt tudják!
Ahol rendesen működik az X2 /szinte mindenhol/
De a 4850 fejlettebb, és 1 magos, ami a lényeg, ú h inkább azt vedd
Procid is jobban ki tudná hajtani, mint 1 HD 3870 X2 őt, mondjuk ez felbontás függő is, de adott felbontáson tuti
Mod:
Nem mondanám gyorsabbnak, max 1 kicsit néhol, de néhol meg a HD 4850 es volt gyorsabb, de a procijját figyelembe véve, csak a HD 4850 es lehet reális választás
-
mert_csokis
senior tag
válasz
audi100td #36032 üzenetére
Nálam alapon például szinte hangtalan. 3D-be kapcsolva is csak néha jön meg a hangja. És akkor sem hangos, a HIS ventivezérlése például gyárilag el lett találva szerintem
Van, hogy játék közben is csak néha avatkozik be. Ilyenkor jobban beindul kicsit a venti, majd megint visszaáll alapértékre
A legtöbb esetben jóval gyorsabb mint a 4850-es. A tesztek alapján a 4870-es közelében van...
A tápod is elbírja bőséggel. Kérdés, hogy van-e rajta 6-os és 8-as pci-e tápcsati... -
KMT
addikt
válasz
audi100td #34413 üzenetére
Hát neked kell eldöntened, hogy megéri-e. Cache-ben picit több (2 vs 3 MB), talán jobban is húzható picit.
Most picit magam ellen beszélek, de elgondolkoztam ezen:
Sok az az 50W fogyasztás különbség idle-ben.
Én is tervezek vga cserét pár hónap múlva, procit nem vennék, ez megy 3,3 GHz-et 24/7, viszont a 3870 és 4850 között nem tudok dönteni. Nem én fizetem a villanyszámlát, de akkor is... Havi 600-1000 ft-tal többet enne a gép a 4850-nel. Ez azért nem kevés.Arról nem is beszélve, hogy a 2600PRO-mon is bőven futnak a mai játékok, ha nincs élsimítás bekapcsolva. 3870 még 1-2 évig csak elég lenne.
-
KMT
addikt
válasz
audi100td #34402 üzenetére
Ha 3GHz köré tudod húzni a procid, akkor már megéri a 4850 a 3870-nel szemben. Nem érdemes csak ezért E8000-et venni. Kicsit túl van misztifikálva ez a cache dolog. Számít, de annyit nem, hogy emiatt új procit vegyen valaki. Ráér az később is.
Ezt most nem konkrétan erre a hsz-edre írtam (látom h E5200), csak úgy általánosan.
Jaj hülye másnaposság, nem bírok írniii. -
katt777
félisten
válasz
audi100td #34389 üzenetére
Na, ez 100x van leírva a topicban, olvass bele, vagy keress rá.
Amúgy a kérdésnek továbbra sincs értelme önmagában.
De egy E8xxx bőven jó már akár egy P35-ös lapban is, de azért a +2-4k-ért inkább vegyél P45-öset. Na és persze P5Q-t.
RAM-ban nálam az 1066-os olcsó Kingmaxok elvisznek 1154MHz-et is stabilan, szóval a drágább RAM-ok árát érdemesem prociba, esetleg VGA-ba fektetni.
wednesday: Nem csak a proci sebessége számít, hanem a cache is.
bolcsodal: Ugyanezt meg kéne nézned egy E8xxx procival is, magasabb eredményeket kapnál hasonló frekin. Én még E6xxx-nél is szignifikánsan jobbakat kaptam. Régebb benchmarkoknál és játékoknál persze nincs jelentősége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OpenWRT topic
- Mac vagy Windows? Az egér nem ugyanúgy működik… – Tech Percek #17
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest