Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Etzel
aktív tag
válasz
polonic #6408 üzenetére
Még nagyon régen RivaTunert használtam egy régi Nvidia kártyámhoz, hogy netezés közben ne a 3D-s órajeleket pörgesse hanem valami visszafogott 2D-t, valamint a ventit is visszább vettem.
Ilyesmi progi kellene, de most kaptam le az MSI Afterburner progiját, remélem vele lehet ilyeneket állítani. -
yakuza.tora
addikt
-
akira76
csendes tag
válasz
polonic #6226 üzenetére
Egy hete vette, így már meg van neki.
Far cry2 benchnarkot le lehet futtani, ha akarja, hátha kijön a hiba. De még Wittmann is írta, hogy nem törvényszerű minden kártyánál ez a hibajelenség.
Én meg arra reagáltam, hogy nem mindenkinél van hiba. (mármint gigabyte kártyánál, főleg oc-nál) -
wittman
aktív tag
válasz
polonic #6137 üzenetére
Pontosan!
Ma küldtem nekik egy magyaros hangvételű levelet, mert lassan két hete, hogy nem válaszolnak. Egyszóval arra megy ki a játék a Gigabyte részéről, hogy majd megunja...
Na velem rosszul jártak.
Amúgy a 2db Gigabyte HD6850-es kártyáim a magyarországi beszállítónál vannak tesztelésen.
-
lehel22
tag
válasz
polonic #6081 üzenetére
Igy igaz , azert is csatoltam a linket , mert ugy konnyebben be tudja azonositani, hogy BS no signalrol van szo vagy valami masrol.
Ugy nez ki nala teljesen masrol van szo . Az a zold kepernyos dolog nem tudom mi . Ha ugyanott jon elo tobbizben, akkor esetleg lehet probalkzoni drivercserevel , ha nem ,akkor gozom sincs (" gozom" mint fekete Pakonal ) -
lajthabalazs
senior tag
válasz
polonic #6021 üzenetére
Szerintem ez a teszt mindenkinek ott van a kedvencei közt. A hozzászólások száma alapján legalábbis elég nagy impact-ja volt.
http://prohardver.hu/teszt/cpu_vs_vga_a_kozepkategoria/f1_2010.html
-
zsole84
senior tag
válasz
polonic #5862 üzenetére
Én szinte minden tesztet elolvasok (adnak egy viszonyítási alapot az adott termékről), de sokkal többre tartom a fórumon olvasható tapasztalatokat. Ezért írhatna pl. az AMD egy kártyához 1000 W-os tápot is, ha az itteni hozzáértő fórumozók ésszerű érvekkel/tapasztalatokkal alátámasztják annak feleslegességét, akkor én abban megbízom.
Mozzarella: Az meg hogy lehet, mikor az AMD 500-at ír?
-
lehel22
tag
válasz
polonic #5836 üzenetére
...persze hogy elolvastam, amiket kuldtel ha osszeszmoljuk valoban kapunk egy adatot ami azt mutaja hogy semmi szukseg 400W ( mniosegi) tapnal nagyobbra.
Nekem csak egyetlen egy kerdesem van te ( felreteve minden ellenrzest)te miben biznal jobban ? Gyarto specifikacio + teszt gep specifikaciok + ezzel foglakzo oldalak ajanlasa vagy pedig Mariskanak ( nem seresbol irok mariskat csak nem akartam egyik nevet sem hasznlani akik szerint lazan eleg a 360-400 tap) ???
Te melyiknek hinnell, oszinten ?Es tobbszor is ismeteltem hogy legyen 500W az legyen a sajat nyugalmaert .( es erveltem , hogy az AMD is ezt ajanlja ) Nyilvan hogy egy nagyon jo minosegu 400 as az biztonsagosabb es takarekosabb mint egy szar 700Wde nem errol volt szo.
Befejezeskent pedig annyit , hogy ha biztosak vagyok hogy amit allittok az hibatlan akkor nem engem kell meggyozni hanem a sracnak megirni hogy pontosan milyen tapot vegyen , milyen markat, hol, mennyiert , hany W hany A , stb
Az utolsoelotti beirasomba meg tenyleg , megprobaltam oldani a feszukltseget de Alibaba nem birt magaval , ugyhogy nyilvan ironikus voltam mert az ilyen "ozike halala szovegre" ez a valasz .Most meg varom a linket ahol 400W tappal tesztelnek ilyen konfigokat. (nem toled:
hanem az ugyvedurtol. ) Nekem volt ervem mikor 500 W ajnalottam (megha vannak is ellnervek ) viszont most szeretnem latni az ovet is, es nem azt hogy " polonic , nnn vagy barki mar megmondta hogy ez igy van es kesz...)
Aibaba78
hol van a teszt ahol 400W hajtja ezt a konfigot?
ezek a nyugtatos dolgok meg lazan arulkodnak hogy te kb milyen allpotban vagy most
Olvass bele a Hebbe ott leirjak ezt a szimptomat ..
de ne blablazzal hol a teszt teszt 400w bovensokuhaaaa
de nehez lesz
-
userxy
őstag
válasz
polonic #5816 üzenetére
Durván ~ 60k árával tényleg nem a hétköznapi kategória XD ennyiért már lehet venni 700 as Silent pro goldot is XD és annak is kussba lesz a ventije mert nem lesz 50 % nál jobban terhelve XD.
http://www.amazon.co.uk/Seasonic-X-460FL-460W-Fanless-Case/dp/B0040N31C2
Lehet hogy drága helyet néztem nem tudom
ezt dobta a gugli
-
lehel22
tag
válasz
polonic #5812 üzenetére
AMD nek foggalma nincs, Szakoldalnak foggalma nincs, Teszteloknek foggalmuk sincs ,Ezek mind idiotak a lenyeg , hogy Bozsike a sarki cukraszdaban sokkal jobban vagja a temat.
...ok megadom magamEljenek a 360-400W tapok mindere eleg meg sok is.
...amugy tenyleg nem celom a vitakozas, a csirke nem ment at az uton csak ugy tunik
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
polonic #5765 üzenetére
én itt ki is szállnék a csevejből, mert tényleg nem értek ehhez a programhoz (Smart Doctor). csak annyit kérdeznék, hogy az nem fordulhat elő, hogy azért nem tudja aktiválni, mert nincs meg hozzá a megfelelő program (OpenCL)? nem lehet, hogy ez feltétele a működésének (már mint a Cpu usage működésének)?
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
polonic #5763 üzenetére
"Mi az OpenCL?
Egy programozói nyelvről van szó, amely lehetővé teszi, hogy az általános számítási feladatokat ne csak a rendszerek központi processzora (CPU), hanem a grafikus gyorsító egységek (pl. grafikus kártyák, GPU) is elvégezhessék. A grafikus kártyák sebessége annyira megnőtt, hogy érdemes azokat is kihasználni, de ilyen fajta programozásra eddig nem volt szabványos lehetőség."(#5753) Bali27:
"...CPU Usage mod a neve, és ahogy látom arra jó hogy ha a procim nagyon meg van terhelve akkor besegit a GPU..."Nekem ez szinte ugyan annak tűnik, de ha rosszul gondolom javíts ki nyugodtan.
-
Osynho
addikt
-
rocket
nagyúr
válasz
polonic #5699 üzenetére
"Most ezt te tudod jobban, vagy egy olyan illető, aki ebben jártas és nap mint nap ezzel foglalkozik. Szerinted ezt ő kreálta?"
Igen.
Annyi urban legendat krealt es marhasagot hordott mar ossze, hogy nehez elhinni neki barmit is, persze mivel a PH alcaja moge tud bujni meg mindig vannak akik isszak a szavait"És te azt honnan tudod, hogy a drága giga és az msi pont azt az egyetlen egy fajtát pakolta a kártyáira?"
Leirtam az elozo hozzaszolasban, de segitek mert ugytunik szelektiv a latasod:
"egyetlen revizio letezik a Hynix 1250mhz-es GDDR5 memoriajabol a H5GQ1H24AFR T2C, T2L nem kerult sorozatgyartasba."
Egyebkent nagyon unalmas mar ez a BS tema, alig nehany tucat embert erint, megis ezzel van tele szemetelve a napi hozzaszolasok 50%-a, pedig mar A-tol Z-ig atlett vege a tema joparszor, lassan nem artana kulon topik, hogy aki esetleg erdeklodni jonne talaljon valami hasznos informaciot is azon kivul, hogy " a Gigabyteot keruld el mert annal gyakori a BS"
-
lehel22
tag
válasz
polonic #5598 üzenetére
...szerintem nem ugy tevodik fel , hogy "ooo alig no a fogyasztasa" hanem, hogy mert nem megy az eredeti gyari spacifikacio szerint? Amit mondasz a fogyasztas es feszultseg osszefuggeserol az valoban igaz, de a kerdes, mert nem mukodik a leirt specifikaciok szerint? Mert van minden osszevissza?
Maholnap beallitjak egy orajelre es feszultsegre az aztmonjak hogy hasznlad ugy es lerohognek ha esetleg megjegyzed hogy bocs en nem azert fizettem , hogy nekem egy korlatozott mukodesu kartyat adjanak.
Az egesz problemat abban latom, hogy egyszeruen nics ra ertelmes magyarazat, hogy mert valtozott meg ez a frekvencia. Mar az uj BIOS al is(beszelek Gigabyte 6850 rol) a memoriak frekvenciaja 20 mhz t modosult (4020) miert voolt erre szukseg? Persze le lehet rendezni azzal , "mivan?... nics is kulombseg" Nincs? de van pl a ram latenciat csesztettek es a kartyak tapasztalhatoan lassabbak. Erre meg azt lehet mondnai hogy , mi az , nezel 3 fps-t? NEm nem erdekl a 3 FPS hanem nagyon sok kerdojel merul fel. Miert vannak ezek a latszolag jelentektelen valtoztatasok ? Esetleg valamit elkurtak es most foltozgatjak? Probaljak valahogy helyrehozni , hogy ne bukjanak egy hatalmasat? Gyakorlatilag nem az anyagi vesztesegtol fosnak hanem ha bebizonyosodik , hogy valoban ebben a szeriaban egy alltalanos hiba van akkor a kovetkezo 2-3 generacioval szivnak. Mert ilyen a vasarlo pszihologija , ha egyszer hallott egy mondatfoszlanyt utanna inkabb szeles ivben elkeruli az illeto termeket , es ezt ok nagyon jol tudjak.Ezert nem valaszolnak a sok felhasznlalo leveleire es probaljak suttyomban valahogy oszetajkolni a dolgokat hogy mukodjenek.
Hogy pontosan mert van az uj 11.1 be 300/300 idle frek. nem tudom de teny az hogy kifizettem 260 $ a kovetkezo specifikacioert:25% cooler idle ~38C 100/300 GPU/ Vram 945 mV
es kaptam 73% idle , mivaaaan
nem is folytatom uj BIOS...........
aztan 25% venti 100/300 ...Black screen mivaaaan ????
aztan 40% cooler 100/300 de ha instalalom a 11.1 akkor egybol felugrik 300/300 ra
ez mind ok? kovetkezo driverrel mi lesz? 650 mV on 550/600 frekvencian megy majd 80% coolerrel???
es aztmondjak majd hogy " na ezezentul a standard"l igy kell hasznljni esfogjam be a pofamat?
Ha egy autot veszel aminek a muszakikonyve szerint 6 ot fogyaszt varosban es 4 et orszaguton de te azt tapasztalod hogy a varosban 7 zabal es orszaguton csak 3 at az tel;jesen rendben van? az osszfogyasztas igaz ugyanannyi ....hogyne...1szo mint 100 nagyon ugy nez ki a HD 6850 nek baja van.Sajnos nem tudni mi a baja , mindenki feltetelez , mericskel, undervoltol, underclockol, biostcserel, drivertcserel, ventilatortallit,afterburnerben profilokat ment hogy ne legyen zajos vagy ne lojje ki magat, de ez mind nics rendben! .Akik pedig tudjak mi a baja azok b..nak minekire a penzet az embereknek elvettek es mossak kezeiket vonjak vallaikat .
Ja es csak egyetlen kerdes ( azthiszem koltoi) szeretnek hallani egy videovezerlorol aminek 3 honap alatt 4drb BIOS-a latott napvilagot
-
alibaba78
őstag
válasz
polonic #5598 üzenetére
Ismetlem, nem tudom bionyitani, de szerintem idle-ben akkor is csak par wattal none a fogyasztas, ha nem venne vissza a feszt.
Egyebkent engem zavar, hogy nem veszi vissza az orajelet. Ha lenne egy jo indok, amiert erre szukseg van, elfogadom. Indok nelkul pedig 5ft-ot se vegyen ki senki a zsebembol, dehat ez az en velemenyem.
-
-
wittman
aktív tag
válasz
polonic #5560 üzenetére
Nem teszem be ide a HIS HD6850 user angol szövegét, de szóról szóra ugyanez a hibajelenség ezt írta le angolul, meg hozzá a körítés.
Elmegy a videójel, monitor stanby, a hang még megy tovább egy darabig, majd az is bedadog majd megszűnik...és csak a második reset segít vagy teljes kikapcsolás főkapcsolóval hosszan nyomva.
-
Bali27
addikt
válasz
polonic #5315 üzenetére
az az aktuális érték ha megnézed.. lehet hogy ebben is van olyn hogy ha 2D ba megy a kártya akkor visszaveszi a mhz-értékeket.. Legaláb is szerintem ez lehet .. MErt az AMD Overdrive feliratnál a rendes értékek vannak.. Az aktuális értékeknél van a 300mhz a mem és gpu órajelnél egyaránt
-
Nyick
tag
válasz
polonic #5307 üzenetére
nem értettél meg. Az csak egy iránymutató, mert nem a játékban szeretnék összefutni egy szaggatással. Én leszerom hány fps, amíg 30+
Nincs két hetes a gépem, most akarom megnézni a korlátait, aztán utánna le..rom a 3dmarkokar.Volt fent nekem egy PhysX, amit letöröltem. Visszategyem?
-
Nyick
tag
válasz
polonic #5300 üzenetére
szerintem(!) az egész az egy másodperc alatt megjeleníthető képkockák száma körül forog, amit a VGA és CPU befolyásol többnyire. Az emberi szem 25-30 fps felett érzékeli a folyamatos mozgást. Namármost van olyan játék ami ennek a határán van és én ezt igyekszem minél feljebb tolni. Az irányadó számot meg a 3dmark11 mutatja. Nem a játéknál akarok szembesülni a szaggatással, ami nálam nagyon illúzióromboló tud lenni.
Na ezért. -
Agyzuzo
addikt
válasz
polonic #5289 üzenetére
Azt nem értem, hogy konkrétan mi lehet rossz ezekben a kártyákban? Csak mert hiába próbálják BIOS-okkal meg driverekkel orvosolni, ha ténylegesen valami hardver-dologról beszélünk. Azok alapján, hogy van akinél semmi gond, van akinél meg kékképernyőzik állandóan, erről lehet szó, nem? De azon mit segíthet egy BIOS?
-
wittman
aktív tag
válasz
polonic #5193 üzenetére
Amit írtam a PowerColor-ról, az nevezzük akkor no signal crash-nek. Neki is a hang még továbbmegy egy darabig, majd befagy az egész gép és nem tud magától újraindulni elsőnek, se resetre.
Sajnos ez a Black Screen nem szerencsés megnevezés. Igaz ha mindenkinek ki lenne kapcsolva az automatikus újraindítás, akkor látna egy BSOD képernyőt, így nagyon ki lehetne szűrni sok " nem BS" jelenséget.
-
kexksz
addikt
-
pete_21
addikt
válasz
polonic #4576 üzenetére
Őszintén szólva, engem főleg azért idegesített, mert nem tudtam, hogy nálam miért ilyen. De most, hogy kiderült, hogy másnál is van, kicsit megnyugodtam. Legalább tudom, hogy nem egyéni gond.
Amit tegnap írtunk, az, hogy néha videónézés után, vagy flash videó után az egeret a tray ikonokra viszem, és az egérmutató szétesik, nálad is jelentkezett már? -
Dictator^
veterán
válasz
polonic #4392 üzenetére
Sosem találtam , komolyan
Akárhányszor böngészni kezdtem mindig több éves tesztet találtam, vagy olyat ami nekem nem akutális.
Amúgy ebbe a tesztbe sincs benne a 4890
Olyat kéne szerválni, ami 4890 6850 6870
Bár itt is mindig a referenciakártyákat nézik. Én örülnék a 3 Sapphire tesztjének, Vapor-X OC 4890, Toxic 6850, 6870 ref sapphire. -
Dictator^
veterán
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
polonic #4314 üzenetére
Nekem kinézetre is ez jön be legjobban (nem esztétikailag, hanem funkcionálisan) és nekem meg is felelt, nagyon jól dolgozik.
Bár ha már más márkákban gondolok eszembe jutott még valami. Hoppá, de nem csak gigánál fordult ez elő ez probléma?! Jah és nem mindegyik márkára van 3 év gari.alibaba78:
neked van 2, vagy 3 kemeny ev garanciad, amit barmikor ervenyesithetsz, amennyiben gondod van a kartyaval.
És mennyivel jobb lenne, ha nem kéne gariztatni, mint a többi más gyártónál sem, igaz?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
polonic #4311 üzenetére
Ez a memória időzítés tágítás akkor teljesítménycsökkenéssel jár ha minden igaz. Jól látom?
Az a bajom a gariztatással, hogy beviszem, oké látják hogy hibás, de mi legyen helyette. Ráfizetni nem akarok 5850-re, de rosszabbat sem akarok venni. 6850 lenne a pont ideális, csak abból mi van, ha megint rosszat fogok ki?! A fórumot olvasva nem kevés ember van aki rosszat fogott ki, így nagy az esélye, hogy én is azt fogok megint.
A másik, hogy nem akarok más márkát, mert a Gigának a legjobb a hűtése. Gigabyte meg ugye hibás.
Akkormivan?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
polonic #4309 üzenetére
Értem. Akkor valóban nem az AMD hibás, csak részben. Miért ad ki ilyen káryták terveit egy ilyen megbízhatatlan gyártónak?
Bár ez más szőrszálhasogatás, de ha azt vesszük így van
Kérdés: Most akkor már konkrétan tudni mi a baj? A VRM-ek időzítése, vagy a feszültsége volt bajos? És mit kellett állítani rajta, hogy jobb legyen?
Valaki elmondaná, mert nem értem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nyaralás topik
- Kompakt vízhűtés
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest