- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Google Pixel topik
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nismoka
addikt
válasz
belinho #19031 üzenetére
Nekem MSI R6870 Hawk TWIN FROZR III van, jó kis kártya viszont zörög az egyik venti de ha nem zörög éppen akkor sem mondanám túl halknak 50% venti fordulat felett. Amúgy igényes cucc, de következő kártyám nem MSI lesz mert a zörgő venti és a magától leváló MSI logó nem tetszik.
-
miresz
veterán
válasz
belinho #18988 üzenetére
Nem vagyok én semmilyen fan,csak a tapasztalatokat írom le.Az meg a te bajod,hogy mit veszel. Spec a linkelt kártyán sem HAWK, sem CYCLONE hűtés nincs,tehát nem értem mit is akartál kihozni ebből.. Attól a hűtéstől ami azon az MSI kártyán van jobb a Sapphire hűtője. Ezzel nem azt mondtam,hogy az MSI rossz kártyákat gyárt. Nem is értem ezt a nagy kirohanást........
-
L4mie
veterán
-
törölt tag
válasz
belinho #18201 üzenetére
...hozzátenném még, hogy nem a furmarkot fogom futtatni a gépen....
Ez pl. ugyanaz, mint hogy az én procim 3 magosítható és még húzható is.
Furmark alatt. Meg cinebenc alatt, meg mindenféle bench alatt.... Tök stabil, faszán megy akár 4 órán keresztül is....
Elindítom a BF3-at, és random időn belül fagy.... -
Raidon
őstag
válasz
belinho #17624 üzenetére
A kapcsoló performance helyzetben van gyakorlatilag semmivel sem hangosabb mint az 5770 VaporX em. Ha lesz időm és nem lesz a gép bent az asztalon a legszűkebb résben akkor majd meglesem bár nekem ez is jó. Ha silent módban van akkor levesz az rpm ből? vagy mitől lesz csendesebb ha semmit nem csökkent?
Még 1 kérdés elvileg ugyanaz a kártyánk van. Neked hogy van alapon a 950 - 1150 es órajel?
Vagy mikor meglett felhúztad? -
zolisx4
őstag
válasz
belinho #17371 üzenetére
Sziasztok
Látom még megy mindig a téma melyik jobb melyik nem ,holott ezt szépen megbeszéltük pár napja este azt hiszem hogy aki végig olvasta a hozzászólásokat az megérti miről is volt szó .
De itt egy teszt teljesen alapon minden ,ezt tudja a gépemben a 6870 es ez az eredmény többen hivatkoztak hogy nincs kép a tesztről .
Sajnos a 6850 ről nem találtam meg a teszt eredményt .valaki csináljon 1 tesztet . -
DoxaM
aktív tag
válasz
belinho #17367 üzenetére
3D Mark pöttyökben megmutatkozik.15%-kal gyorsabb a 6870-es és 30%kal drágább.A 15% nagy felbontásnál új normális multitask játéknál pár fps-t jelent.Szóval igen, ahol a 6850 kevés lesz ott a 70-es is új játékoknál.Régieknél mutathat értelmes pluszt.Persze, azt sem szabad elfelejteni, h többet fogyaszt.Nincs ezzel egyébként az égvilágon semmi baj, abban az árkategóriában szerintem fölösleges pénzkidőbás 40-50k huf, de ha valakinek van fölös zséje, nyugodtan kidobhatja rá.Szerintem 6850-es után a következő érdemes vétel az 560Ti és a 6950es a magasabb árkatban...vagy 6850CF
-
miresz
veterán
válasz
belinho #17367 üzenetére
Akkor legyen így. Szerinten nem igy van,de mindegy. Mindegyik jó kártya az tény.Nekem volt mindkettő.(ezér is mondom,hogy jobb a 70-es)
( #17368 ) DoxaM: Látom azért nem nagyon olvastál vissza.De akkor neked külön leírom mégegyszer.Váeom a lapom garanciális cseréjét,ergo per pill nincs lapom,de ha lesz akkor majd bizonyitom.
-
miresz
veterán
válasz
belinho #17330 üzenetére
Kicsit értetlen vagy de mindegy. Amikor te vetted akkor lehet,de már vagy harmadszor írom,hogy 48e-ért van Sapphire HD6870 1GB DDR5 és aktuális az ár.És ezer gy nagyon jó,halk,és erős kártya.Ebben az árban még kapni normális 6850-et. Akkor szerintem inkább 6870,ami erősebb mint a 6850.
-
-
miresz
veterán
válasz
belinho #16290 üzenetére
Az Iponos teszt nem téved,de azért kicsit messze áll tőle amit állítottatok,hogy idézem még egyszer:"FullHD-ban Full grafikai beállítások mellett 50-60FPS-el viszi a játékot" az E8500+6850. Na ez az ami nem igaz.Félre értettél. Én nem azt mondtam,hogy esetleg kisebb felbontáson,vagy alacsonyabb grafikai beállításokon nem fut jól a játék,a konfigotokon.
Ui: Senki nem mondta,hogy pazarold rám az idődet,és képzeld el én is dolgoztam,és most értem haza. Üdv: Miresz.
Részemről OFF.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
belinho #16272 üzenetére
Nekem phenom 2 maggal mikroakadások, voltak, 3 maggal 3,6-on ez megszűnt. HD6850-el a multi 40-65 FPS között ingadozott, inkább a 40 környékén járt, zárt tereknél ment feljebb, illetve ahol a látótáv nagymértékben lecsökken. Mindez 900-on hajtott maggal, 1440x900!-ba minden high-on, minden szürés (AA,AF, HBAO->SSAO) kikapcsolva. Na már most ugyanezzel a konfiggal (3maggal stb) single módban 44-69 volt az első pálya első pár percének a mérése (amikor ránk lőnek), de ott ultrára volt állítva minden beállítás, plusz a szűrés is be volt kapcsolva egy gyengére.
Szerintem nem lehet megállapítani egy teljesen más konfigról, hogy az hogyan vinné a gammát. Sok minden beleszól a képletbe. -
miresz
veterán
-
miresz
veterán
válasz
belinho #16243 üzenetére
sinya85 kolléga szerint már pedig igen is csoda proci,hisz egy 6850 társaságában a BF3-at is 50-60FPS-el vitte FULL HD/full garafikai beállítások mellet.Ez szerintem is csoda.Csupán ezért voltam kíváncsi rá. Persze lehet etetni a népet hülyeséggel,csak annak nem ez a topicja.
-
Hikvision
senior tag
válasz
belinho #16217 üzenetére
Nekem BF3 alatt a négy mag folyamatosan olyan 85%-on dolgozik. Black Ops Játszhatatlan volt 2maggal.Crysis 2 és Dirt 3 szintén lassú volt. Még az MW2-is szépen használja a 4magot... Ameddig X2-m volt én is azt mondtam ,h nem lehet nagy különbség. Aztán költséghatékonyan le tudtam cserélni egy 940-@3500Mhz-es X4-re, és ég és föld a különbség. Ph-s tesztekben is egyértelműen leírják, h MÁR erősen ajánlott a 4mag. Ez olyan mintha azon vitatkoznánk, h a V6-os vagy a V12-es motor az erősebb...
-
válasz
belinho #14852 üzenetére
Igen ám, de egyik teszt sem hozza ki ugyanazokat az eredményeket. Hidd el én örülnék a legjobban ha a DirectCU 6850-esem 70-es szinten menne, de nem hiszem hogy hozza ugyanazt, azért egy kis különbség van.
Tessék azonos órajeleken itt volnánk: [link]
Tehát ha plusz 50Mhz-t adunk mondjuk neki akkor hozza a 6870-et alapon, de amúgy nem igazán...
...és tényleg utólagos off...
-
Vigneau
félisten
válasz
belinho #14138 üzenetére
Nos, nekem mind a négy említett hűtő dolgozott már különféle kártyákon - így van összehasonlítási alapom. De ne feledd, a mostani Cyclone-om az egy GTX 460, nem AMD VGA. Ettől függetlenül nagyon jó kis hűtő bármelyik hasonló kategóriás AMD/nVidia karira - némileg a Zalman VF-700-at idézi (csak afelett már eljárt az idő).
A DirectCU és a Twin Frozr II sajnos a gyári vezérlésével, valamint szvsz a lapátkialakítása miatt hangosabb a tapasztalataim szerint. A vezérlés kipofozásával azonban kordában tarthatóak... -
válasz
belinho #13937 üzenetére
Már régebben is megírtam, hogy csak és kizárólag azért raktam fel az afterburnert mert ez a kártya csak 300/1100-ra veszi vissza az órajeleit, nem úgy mint másoknál, ha jól tudom 100/150-re. Friss windows telepítésnél, rögtön ez volt 300/1100, ahogy most is afterburner nélkül. Az ég világon semmilyen program sem fut, ami esetleg megemelhetné az órajeleket.
Próbáltam egy másik biost is ami ehhez a kártyához volt, de azzal is ugyanez az eredmény. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
belinho #13937 üzenetére
Esetleg még egy biztonságos megoldás a Sapphire féle TriXX Tweak Utility ha jól látom több kártyához is használható.
Nekem tökéletesen bevált,persze úgy is visszavesz ha nincs terhelés tehát én csak egy maximum értéket tudok neki adni.Alapon 100/150
-
jockas
senior tag
válasz
belinho #13171 üzenetére
Nem megyek bele a részletekbe, de ha szerinted egy hozzáértő tanácsa csak hittérítés az már a te bajod! Te vegyél i procikhoz Geil ramot! Az a te dolgod!
Én meg továbbra sem fogom senkinek sem ajánlani a Geil ramot, amennyiben nem akar problémába ütközni...mivel te nem tudod miről van szó, ezért nem hinném, hogy bárki is a tudatlanságodnak hinne és kockáztatná a pénzét!Én viszont nem vagyok sem zseni, sem pedig akkora egoista, hogy azt gondoljam csak én tudom jól és ezért elolvasom mások tapasztalatait, tudását és az alapján döntök és/vagy adok másnak tanácsot! Te pont olyan "szakember" vagy, amilyeneknek tartod azokat, akik veled ellentétben tényekre alapozzák a mondanivalójukat! Én pont olyantól kaptam tanácsot, aki alá is támasztotta tényekkel az ajánlását és a Geil ramoktól való távolságtartását, amíg te csak vagdalkozol olyanokkal, hogy "nem szereti a geil márkát" meg "hitelrontás"!
-
jockas
senior tag
válasz
belinho #13156 üzenetére
Nekem sincs semmi bajom veled...na de!
Az i prociknál integrált a memóriavezérlő, így kb. alaplap független az egész, viszont proci függő...
A vásárlásom előtt természetesen én is, mint a legtöbb pH fórumozó körülnéztem a fórumon és kérdezgettem.
Van pár dolog, amit mondtak nekem is, másnak is itt a fórumon:- kérdezz csak utána a RAM topikban vagy olvass vissza...a Geil memóriákat nem ajánlják core i procik mellé, pont az integrált memóriavezérlő miatt
- a Kingston HyperX-re mondják, hogy az amolyan univerzális memória és az jó minden melléSzóval...az i prociktól kezdve NEM az alaplaphoz választjuk a memóriát, mert a memóriavezérlőnek SEMMI köze már az alaplaphoz, azon kívül, hogy fizikailag az alaplapon van a memória! Ha már kötekedni szeretnél, akkor olvass előbb utána 1-2 dolognak, hogy biztos legyél a dolgodban! Én már pár hónappal ezelőtt megtettem ezt, mielőtt megvettem a SB konfigomat és ezért mertem azt leírni, hogy a Geil nem ajánlott! Úgy látom, hogy te ezt nem tetted meg...ezért szerintem te inkább ne foglalj állást ebben, amíg nem olvastál róla!
-
jockas
senior tag
válasz
belinho #12377 üzenetére
A számok nem érdekelnek. Az MSI-re azt mondják süvít, én meg hallom, hogy az Asus nem! Úgy hirdeted itt az MSI-t, mintha a nyaralásod függne az eladási mutatóktól...erre sem én, sem pedig más nem kíváncsi!
Te azt állítod, hogy az MSI a legjobb több szempontból is...közben két olyan 6850-es tulaj is állítja, hogy nincs semmi gondja sem a Sapphire, sem pedig az Asus kártyájával. De te mégis kötöd az ebet a karóhoz, hogy már pedig az MSI jobb... akkor legyen számodra jobb. nekünk meg ezek, mint sokan másoknak! A vitát én ezzel befejeztem.
A leghivatalosabb forrás pedig még mindig a saját tapasztalat! Ezzel köszönöm az infódat arról, hogy elvileg hangosnak kellene lennie a kártyámnak...de sajnálatodra nem hallom! Ezzel viszont nem tudsz vitatkozni, mert te a hivatalos számokat nézed...
Az alkatrészek minőségéről meg szerintem beszéljünk majd 3-5 év múlva! Az előző Asus kártyámat 3 év után adtam el, ami még mindig hiba nélkül üzemel az új tulajánál. Ennyi elég nekem az Asus minőségéről! Sapphire kártyám is volt anno....és arról is csak hasonló jókat tudok mondani, meg a HIS-ről is. MSI-m nem volt ez igaz...de mint márkáról MSI-ről elég vegyes képet látok itt a pH-n és nem a pozitív vélemények vannak többségben. Így majd ha a "katonai" alkatrészek mennek 3-5 év múlva is, akkor majd elismerem! -
jockas
senior tag
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
belinho #12364 üzenetére
A sapphire téglájáról ami a toxic-on van arról meg ne is beszéljünk.
Azért most már egy kicsit vegyél vissza..
Nekem semmi bajom azzal amit te használsz és maximálisan elfogadom az elégedettséged.
Viszont én az általad "lehúzott" termékkel vagyok tökéletesen elégedett.
Ha lehet te is tartsd tiszteletben azt amit más használ.
Én e márka és típus mellett döntöttem és nem vagyok erre a flame-re kíváncsi.Köszönöm.
-
jockas
senior tag
válasz
belinho #12364 üzenetére
Ezzel csak egy gond van...itt van a gépemben egy Asus 6850-es és semmi hangja!
A 6850-esem vásárlása előtt hónapig nézegettem mindent, szóval lehet ezt nem nekem kellett volna írnod!
Az MSI "katonai" alkatrészek dumája nagyon bejött neked, amint látom! Vagyis volt értelme nekik ilyen marketing dumát nyomni, mert valaki még bedől ezeknek. -
jockas
senior tag
válasz
belinho #12333 üzenetére
Azon mit nem lehet érteni, hogy ez a tuning minden 6850-esen elérhető, ha valaki felhúzza a csúszkát?
"Az összes referenciát és konkurencia hűtőt veri a 6850-en belül hangban és hűtésben is a legjobb."
Ha ezt állítod, akkor gondolom mindegyikből volt legalább egy a gépedben...
Az pedig kizárt, mert akkor nem mondanál ekkora b@romságot. Van is egy teszt arról, a linkjét nem tudok neked...itt van valahol ebben a témában. A Sapphire és az Asus teljesít a legjobban a 6850-es mezőnyben (ráadásul az Asus hűtője már szerepelt nv kártyán is és akkor is az egyik legjobb hűtőnek volt nevezve). Talán abban nem volt benne a Cyclone hűtés, de ismerve a tényt, hogy süvíthet is, kizárt, hogy halkabb legyen!
Katonai alkatrészek...gondolom azért szenvedtek már az ugyanígy reklámozott MSI alaplappal is, mert annyira szuper alkatrészekkel vannak felszerelve...
Asusnál szintén feszemelési lehetőség és plusz egy táp csatlakozó a stabil és jobb tuning miatt...így tuning szempontjából sem az a legjobb választás!
Ahogy látom egy az egyben bekajáltad a marketing dumát...
-
Beri
addikt
válasz
belinho #12333 üzenetére
Kötekszik a fene. Ha ezt így éled meg, nem kéne fórumoznod.
nem kell semmit tuningolni rajta, biost módosítani
Két csúszkát felhúzni nem nagy meló.Az összes referenciát és konkurencia hűtőt veri a 6850-en belül hangban és hűtésben is a legjobb.
Vagy süvít, mint az állat.Lehet, de a mai helyzetet nézve, ahol a legtöbb gyártó minél olcsóbb alkatrészeket próbál a kártyákra építeni költséghatékonyság címen, azért nem mindegy, meg a tuningra is jótékony hatással van.
Az MSI sem kivétel. A "katonai alkatrész" duma egy vicc.Nem működik minden kártyával a feszemelős része
Az egyedi fesszabályzósokkal nem. Ezt írtam. -
Beri
addikt
válasz
belinho #12323 üzenetére
Ez a legerősebb 6850oc (860/1100) alapfeszültségen.
Bármelyik kártya megy ennyit alapon.A hűtéséről (cyclone) csak jókat írtak halk és hűs a kártyán állítható is egy kis kapcsolóval.
Egyesek szerint. Mások azt mondják, hogy süvít, mint az állat. Ízlés kérdése.Katonai alkatrészek, az msi azzal reklámoz, hogy a műholdakra is ilyen alkatrészeket tesznek.
Marketingduma, nettó baromság.Kiváló tuningolhatóság, MSI afterburner, cpu, memory, pll feszültség állításának lehetősége a minél magasabb teljesítményhez.
Az afterburner mindegyik kártyával működik, plusz feszt is csak pár egyedi fesszabályzós megoldásnak nem tudsz adni. -
válasz
belinho #12164 üzenetére
De ez még 11.5-ös és ha jól emlékszem ASUS alaplap alatt még volt, de az is hibás volt. Én ezzel az új i5-ös rendszerrel csak ráfáztam, 3 hete nincs normális gépem, most megvettem ezt a lapot, ezen is érdekes dolgok vannak. Ez is rossz lenne? Komolyan már a hócipőm televan.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
belinho #12080 üzenetére
Annyit tennék hozzá, hogy a hőmérsékletről szóló rész igaz. Automatán használom a totál ref 6870-esem ventivezérlését, és ugyanazon az órajelen, ahol a vram miatt így azonnal szétcsúszik a kép, fix 75 %-os fordulatszámon járatva a ventit simán stabil. A hőmérséklet különbségek konkrétan: automatán 86-88 fok, 75 %-on 68-69, 967/1144 MHz órajelek mellett, 1256 mV fesszel.
Xar ez a refhűtő. A lényege, nehogy véletlenül meghalld a hangját, pedig nem olyan gáz, csak szélzaj, de annak tényleg erős fajta. Ezért szinte bármeddig hajlandó fölengedni automatán a hőmérsékletet terhelés alatt -
lehel22
tag
válasz
belinho #10789 üzenetére
E8500 melle inkabb a 6850 est . En is egy e8400 al hasznalom es az esetek nagyreszeben nincs panaszra okom, de ceges gepen ugyanez a kartya egy q9550 el sokkal jobban teljesit.
A te CPU d melle a 6870 et szerintem nem igazan erdemes venni .A 6850 hez is jo ha egy kicsit huzol a CPU-n.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Villanyszerelés
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- World of Tanks - MMO
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Battlefield 6
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Xiaomi Redmi 10A 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest