- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
belinho
senior tag
válasz
miresz #18230 üzenetére
Na még egyszer leírom neked nem akarok vitát, de a cicergő és magas frekis sípoló hangot nem a memóriák adják ki, hanem a különböző tekercsek, kondik.
Leggyakrabban a tápoknál figyelhető meg ez a jelenség, de az alaplap és a videokártya vrm-es része is adhat ki ilyen hangot, főleg terhelésnél jön elő.
Lehet te úgy hallod, hogy a VGA memóriája felől jön a hang, de nem onnan jön. -
válasz
miresz #18234 üzenetére
Nem is neked írtam azt, hanem említettem hogy az egyik fórumtárs!
#18235 Zsotyek: Persze fel tudom fogni, de akkor ne írjanak olyanokat hogy NE VEGYENEK GIGABYTE-t, mikor nyugodtan megveheti, nagy valószínűséggel ne lesz hibás, ha mégis akkor ott a gari és kicserélik neki!
-
válasz
miresz #18230 üzenetére
Érdekes módon ismerősi körömben elég sok Gigabyte kártya van, egyiknek sincs baj, pedig van ott HD2600-tól kezdve 6950-esig minden. Jelenle4g van nálam egy Gigabyte alaplap, azzal sincs gond, szóval vagy kifogom a jó dolgokat, vagy csak nem is olyan nagy itt a probléma mint sokan állítjátok Nekem pár éve pedig a Sapphire adta fel a harcot, attól még nem írtam hogy milyen sz@r, amit a fórumtárs korábban említett.
#18232 Zsotyek: Olvasd el még egyszer, nem erről volt szó. Attól a teória lehet hogy igaz, de ugye ez csak sejtés.
-
Zsotyek
tag
válasz
miresz #18230 üzenetére
Üdv mindenkinek így karácsony után. Köszönöm mindenkinek, hogy megosztotta a tapasztalatait velem. Akkor szerintem attól, hogy használtan vettem a Sapphire kártyámat, de nincs vele gond nem is törekszem a Giga kártyára, hogy lecseréljem.
Ezzel a karival nyomtam a hétvégén a Farcray-t és más hasonló játékokat, COD, Medál Of Honor és még pár FPS-t, valamint Tomb Raidert és semmi gond nem volt vele.Legfeljebb szerzek rá egy jobb fajta csendesebb 3 ventilátoros hűtést. Vagy veszek valakitől egy rossz giga Kártyát és annak a hűtését átrakom rá ha ez megoldható. Ebben valami ötlet, tanács? -
belinho
senior tag
válasz
miresz #18218 üzenetére
Nem a memóriák ciceregnek, hanem a kondi vagy valamelyik tekercs, a memóriának nincs hangja.
Pedig annak idején hogy rá akartak beszélni ezekre a hiper szuper Gigabyte kártyákra, hogy milyen jók,nem véletlenül vettem MSI-t.
Minden gyártó megérzi a válságot, s próbál spórolni olcsóbb alkatrészekkel, új rev kiadásokkal, hát ennek meg is van a következménye. -
Zsotyek
tag
válasz
miresz #18211 üzenetére
Ez érvényes a 6870-es kártyákra is a Gigabyte termékei közül? Csak azért kérdem, mert agyaltam rajta, hogy az én Sapphire Radeon HD6870-es kártyámat egy olyanra cserélném a hűtése miatt.
Gondolom a három ventilátorral hatékonyabb a hűtése és talán csendesebb is mint az enyémé. Igaz én valami tuning típust néztem itt az apróban. -
mosquetoo
tag
válasz
miresz #18195 üzenetére
Igen a színe engem is zavar , a gépház Ferrari tűzpiros (elég brutáljólnézki) és akkor belerakok egy ilyen baba kék izét
Először a VTX3D et néztem ki az is hasonló árban megkaphatom (+5k) csak hát 2 év gar van rá, de a VX jól menne a ház színéhez +1piros neonnal karöltve.
Csak hát 5 ezer pénzből kb veszek +4gb memóriát .
Így lehetséges hogy a HIS lesz benneZsotyek:Igen az Ára fogott meg engem is , kinézetre jobban bejött a VTX
-
Zsotyek
tag
válasz
miresz #18184 üzenetére
Hahó, nem arról beszéltem, hogy az baj ha valaki néha kicsit iszogat!!! Szerintem tök helyén van ha jólesik. Azt hiszem aközött, hogy otthon vagy a haverokkal kicsit az ember iszogat,de kulturáltan viselkedik még nincs kivetnivaló. Én sem tagadom meg a finom borokat, sőt ilyenkor télen kimondottan imádom a forralt bort fahéjjal és szegfűszeggel ízesítve. Sőt még a gépemet is szoktam tuningolni.
Azt hiszem az viszont kicsit másabb kategória amikor fiatalok (tizen, huszon évesek) beisznak, vagy éppen bedrogoznak és az utcán randalírozva másokat sértegetnek bántanak.
De kezdem azt is észrevenni, hogy ezen a fórumon egy komoly dolgot nem lehet leírni, mert itt annyira kedves emberek vannak, hogy rögtön fikázni kezdik az embert.
Ugye az egész abból indult, hogy én leírtam, hogy a használt kártyámat teszteltem a FulMark programmal. Erre kedves fórum társam fikázni kezdet, mire én tettem pár megállapítást arra, hogy mások rendszeresen tuningolnak, tesztelnek. Valamint azt írtam, hogy inkább ezt mint a randalírozás.
De ezek szerint a többség ahelyett, hogy egyetértene inkább gúnyolódik és fikázza az embert, bezzeg ha őket fikázzák, gúnyolják akkor rögtön törölve van a hozzászólás is esetekben. -
L4mie
veterán
válasz
miresz #18162 üzenetére
Na most legalább tudom meddig húzzam az ASUS-t
Amúgy szemetelés bootolás után még néha mindig előfordul, de se időm, se kedvem garival szórakozni, lehet megvárom míg kijön a 7xxx es széria. ^_^ vagy míg egyértelmű lesz a hiba, nehogy visszadobják, hogy:
Hisz ennek semmi baja. -
-
-
zoleeno1
veterán
válasz
miresz #18064 üzenetére
nyehh, nem gondolkodtam előre amikor a lapot vettem
mondjuk nagyon alkalmi vétel volt (22k), annyiért kár lett volna ott hagyni
Most hirtelen nem tudok senkit a közelben, akinek 6870-e van, de majd ha komolyra fordul a dolog és rászánom magam a CF-re, akkor szerzek vhonnan egyet. Legalább már azt tudom, hogy lehet lapot is váltani kell, kár, mert pöpec kis lap ez
thx
-
törölt tag
válasz
miresz #17869 üzenetére
1.5 hónapja vettem egy 6870-et
Sapphire-t, mert sokan panaszkodtak a kinézett gigabyte-ra. Mondjuk eddig is Sapphire-t használtam , elégedett voltam vele...
Ma kaptam vissza (? vagy újat, nem tudom), mert a megvétel másnapján vissza keleltt küldenem, mert nem volt jó. Mindig kiírta hogy nincs grafikus adapter....Eddig klassz. Főleg a 4830 után. Remélem nem lesz problémám vele.....
-
zodo
nagyúr
válasz
miresz #17608 üzenetére
Köszi.
(#17609) EvilSymbol
Persze, egyértelmű hogy installálni kell.
Csak van hogy rátelepítem a meglévőre, van hogy törlöm a driver managerrel és telepítem, van hogy törlöm és még pucolom valami arra alkalmas progival vagy akár manuálissan és aztán telepítem.
Szóval így gondoltam a kérdést. -
EvilSymbol
csendes tag
-
L4mie
veterán
válasz
miresz #17515 üzenetére
Király, egész meggyőző :]
Bár HiS volt az álmom, de sajnos elérhetetlen, mármint 2 hét után hétfőre hoznák, de addig nem tudok várni, meg ez sajnos rávilágított, hogy mivan ha garanciális problémák lesznek, legjobb gyártónál is előfordul.
Szval visszamondtam, olyan édes hangja volt az ügyintéző kislánynak, hogy belesajdúlt a szívem :/ -
szigibogyo
csendes tag
válasz
miresz #17503 üzenetére
az az igazság hogy full kopasz a ház
az oldallapokat már az elején lekaptam hogy jobban forogjon benne a levegő és így nem is olyan hangos.. így viszont jobban porosodik ez tény. szerintem a burkolat sokat fog rajta, egyik ismerősöm levette az övéről bár nem ez a típus de neki 5 fokkal kevesebb lett...
-
Raidon
őstag
válasz
miresz #17391 üzenetére
Ez egy fórum végülis megosztottuk a véleményeket de mindenki saját maga húzhatja meg a vonalat hogy miről vált mire mire van pénze és mivel van el egy jó darabig.
Az tény hogy 6870 jobb mint a 6850. De olcsóbb,számomra noname márkából nem válogatok. Maradt MSI 6850 OC Power Edition.
Már megrendeltem -
DoxaM
aktív tag
válasz
miresz #17386 üzenetére
Aha, hát szerintem objektívebb egy legolcsóbb ref teszt mint, pl. 6850-esből egy tuningos verzió pl. egy ref 6870-essel szemben..vagy egy 6870-es tuningolt egy ref 6850-essel szemben.Főleg, hogy a tuningos verziókból kb 10 fajta van, mindegyik másik órajelen, a referencia pedig csak 1...Másrészről a tuning pedig lutri.Szóval, én úgy gondolom, hogy referencia kártyák összehasonlítása a korrekt, és objektív.De lehet, hogy én gondolom rosszúl, és az összevissza tesztelgetés mindenféle példányokkal a "normális".
-
Ershess
csendes tag
válasz
miresz #17372 üzenetére
Nem értem miért kell flegmázni a gyerekkel. Tisztán látszik, hogy jobban képben van % ügyileg, mint te. Nem érted, hogy több %??? Nem lényeg, hogy napokig teszteltünk 6850nel, 6870nel és 6870 CF-fel is, pontosan azért, hogy értelmes, valós, saját szemmel látott eredmények alapján tudjunk ajánlani másoknak, ô biztos sokkal több tesztet olvasott róla a neten. 6870 & 6870 CF ftw. A teljesítményrôl meg annyit, hogy egy húzott 6850 kb egy 6870 szintje, viszont egy jó minôségû 6870 simán hozza stabilan a 6950 szintjét ami már komoly ár és teljesítménynövekedést is jelent.
-
belinho
senior tag
válasz
miresz #17369 üzenetére
Pedig így van, ha nem így lenne akkor nem vitatkoznék veled elhiheted!
Mindenki tudja, hogy erősebb a 6870-es, ennek az ellenkezőjét senki nem állítja, ha 3- 4 ezer forint lenne a különbség közte, akkor én is 6870-t vettem volna, de a 8-10 ezer forint az már sok, annyival nem tud többet a 6870.
-
belinho
senior tag
válasz
miresz #17364 üzenetére
Pont erről beszéltem az előbb, mindegy mit fogok írni akkor is az ellenkezőjét fogod állítani.
Jelen esetben a két kártya között árban 20% különbség van,ami már elég jelentős, viszont ez teljesítményben sehol nem mutatkozik meg, ahol meg a 6850 kevés lesz, ott a 6870 is el fog fogyni, ezért ár-teljesítmény viszonylatban jobban megéri a 6850.
-
belinho
senior tag
válasz
miresz #17361 üzenetére
Na jó én itt adom fel, befejeztem ha A-t mondok és a helyes megoldás A, te akkor is be fogod bizonyítani, hogy márpedig a jó válasz a B.
Direkt ugyanattól a gyártótól vettem a példát, hogy nehogy bele tudj kötni, akkor ezek szerint ami a 6850-en van az nem normális, ellenben ami a 6870-en van az normális. -
belinho
senior tag
válasz
miresz #17331 üzenetére
Kedves Miresz!
Nem én vagyok az értetlen, hanem te nem tudod egyszerűen megérteni a dolgokat.
Ezzel a linkkel is csak a saját "butaságodat" bizonyítottad.
Ugyan annál a boltnál a Sapphire HD6850 1GB DDR5 meg 8300ft-tal olcsóbb, mint az általad linkelt Sapphire HD6870 1GB DDR5, ez is aktuális ár, és ez is egy jó halk és erős kártya a te szavaiddal érve, szóval még mindig jóval olcsóbb.
Egyszerűen nem értem mit nem lehet ezen érteni? -
belinho
senior tag
válasz
miresz #17290 üzenetére
Ha egy árban van akkor egyértelmű hogy 6870! De az árlistákat nézve én nem nagyon találkoztam még ilyennel, akkor én is 6870-t vettem volna.
Amikor vettem az MSI 6850Cyclone-t a legolcsóbb 6870-t a vtx3d kínálta, de ez is drágább volt jóval mint a 6850.Gaboman!
Tegnap még azt írtad, hogy leégett az egész géped a 850w-os Corsair tápoddal együtt?
Most meg az új konfigban is Corsair 850w-os táp van, akkor mégsem égett le? -
Gaboman
nagyúr
-
@matthew@
őstag
válasz
miresz #17311 üzenetére
Az ok de a VGA-ról pl game alatt szívja majd a 60 fokos levegőt a proci hűtője és nem fog sokat hűteni rajta vagyis rosszabb mértékben mint ha 90°-al el lenne fordítva a hűtő, de ha felül is meg lesz támogatva akkor nem lesz annyira észrevehető, csak itt még az is neccesebb h 2 db VGA-van, de az a házikó azért elég szellős úgyhogy ebből nem nagyon lesz gond
-
@matthew@
őstag
-
@matthew@
őstag
válasz
miresz #17278 üzenetére
miresz: Értem akkor a GTX560Ti dolgot elvetem, mert nem akarok szívni
akkor viszont tuti h HD6870 lesz a márka még eldől vagy Sapphire vagy Giga ezeket ajánlották itt
zolisx4 : igen a FullHD tényleg sokat dob és nagyon VGA igényes oda már lehet kevés a HD6870 némely esetben. Viszont én most 1280x1024-ben játszok és később 1600x900-nál feljebb nem nagyon megyekúgyhogy sztem a HD6870 elég lesz sokáig
zoleeno1: ezzel én is így vagyok, de persze ez nagyon sok embernek más, pl miresz-nek sem jött be a CoD, nem véletlen van több játékgyártó -
@matthew@
őstag
válasz
miresz #17276 üzenetére
Nekem őszintén megvallva az MW3 jobban tetszett mint a BF3 összességében. A grafika tényleg jobb a BF3-ban de a játékélmény nagyon rossz, a CoD sokkal jobb élményben szerintem. Meg azért az MW3-ból ezzel a grafikai motorral a maximumot kihozták és jobb lett a graf mint bármelyik CoD. De ez mindenkinem más és más dolog.
Amúgy GTX560 Ti és HD6870-es kérdésben melyik lenne jobb? -
zoleeno1
veterán
válasz
miresz #17228 üzenetére
Egyébként nem tom hova kevés 6870. Az én konfigommal a crysis 2 ultrán, full hd-ban, dx11-el, hihgres packkal, egyszóval a létező legdurvább beállításokkal is hozza a 35 fps-t. Félre értés elkerülése véget nem a nemi szervemet verem, hogy az enyém mit tud, csak nem tudom melyik game-hez kevés 6870, ha a c2 is tökéletesen fut rajta.
-
-
szasanyi
félisten
válasz
miresz #17217 üzenetére
Akkor meg tutira nem kérdés, hogy jó vétel-e! Én ugyanilyet ~1 éve vettem 50k-ért, és ahhoz az árszinthez képest most minden drágább. Arról nem beszélve, gogy a GTX560-Ti sokkal drágább, és csak picit erősebb VGA (PhysX-et figyelmen kívül hagyva persze, de az más kérdés). Tudom, mert mind2 van.
Beri: ha visszaolvasol láthatod, hogy én is éppen azt mondtam, hogy már a 6870-nel is lesz kompromisszum, és annál is jól jöhet a tuning adta plusz teljesítmény növekedés. És olyan eset is lehet, hogy a 6850 és a 6870 nem lesz elég FullHD felbontásban, azonos (magas) grafikai beállításokkal, viszont sanszosabb, hogy 6870 -nel még játszható marad míg a 6850 -nel nem. Azon kívül meg egy 50k alatti új, számlás ár egy Sapphire HD6870-ért szvsz igen jó.
-
szasanyi
félisten
válasz
miresz #17071 üzenetére
Köszi. Úgy már nem jó, mert egy Chieftec CTG-450 tápnak sztem sok, meg fűtene is nagyon. Egyre inkább úgy néz ki ejtem a témát - hacsak, nem tudok szert tenni legalább próba erejéig egy olcsó, kis fogyasztású GT240-re. Atán ha az jó lenne közepes szintű PhysX-re akkor jó, ha nem ennyi volt (vagy annyi se, mert nem úgy néz ki, hogy tudok szerezni egyet).
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest