- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Aktív témák
-
rYaN-
tag
/pill az NSE Hungary kft. Törökszentmiklós tel: (24) 515-832. Szerintem ha oda beküldöd, mondj le a gépedről. Egy ilyen apróság 3-5 hetet biztos igénybe vesz, lesz majd alkatrészhiány meg összekarcolt gépecske. Csak összegeztem a korábbi tapasztalatokat.
A garjegyet passzolom. -
Didu35
csendes tag
Köszi a választ, de már mindent kipróbáltam és csak srcegést hallok vissza. Neked is ez a Soundmax-os hangkártyád van? Egyébként meg a leirásban direkt azt irja, hogy le kell némitani a hang lejátszásnál, hangfelvételnél engedélyezve van. De akár igy akár úgy nem megy! Ha valaki tudna segiteni, hogy hova vihetném ezzel a gonddal azt is megköszönném!
-
Fifi
őstag
-
Fifi
őstag
Hát ....
A hálókártya maga nem férhet hozzá a router szoftveréhez, ő csak életet lehel a hálókártyába. A driverben viszont lehet hiba, mely által hibás csomagot küld és ez nem kívánt működést okoz a routerben. Innentől lehet két vélemény:
1. router hiba: kezelje le a csomagokat és ne hagyja, hogy kivülről a hardware-t vezéreljék
2. hálókártya driver hiba: küldjön szabványos csomagot és ne ''akassza ki'' a routert.
A notebook hálókártya drivere nem férhet a routerhez, ha ez így van, akkor az a router softver bugos.
Más, ami a valószínűbb, hogy a hálókártya drivere hibás és rosszul inicializálja a hardware-t, azaz nem működik a hálókártya rendesen és úgy elállítja, hogy a windowsos driver semm tudja magához téríteni az eszközt. Ilyenkor egy teljes áramtalanítás is biztos segít.. A routernek semmi baja, ott csak egy led világít,ami az mutatja, hogy a link aktív vagy nem. Mivel a hálókártya nem működik, ezért link sincs, ergo nem világít a led.
Mint írtam már először a notebookon használt drivernek és verziójának néznék utánna, hátha az megoldja a gondot.
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
Szia!
Szerintem ez router bibi.
A ''shutting down lo'' az a loopback eszköz előtte vagy utánna kell lennie egy ''shutting down ethX''-nek is na az a halózati eszközöd és ennek lehetne köze a routerhez max.
A dhcp-nél pedig szerintem nem fagy meg csak vár a routerre, hogy adjon ip-t, de ő épp saját egészségi állapotával van elfoglalva
Ha türelmesen vársz, akkor biztos timeoutol és továbbmegy, feláll a linux csak nem lesz ip-je és üres lesz a routing tábla. Ha nem vagy türelmes, akkor Ctrl+C-vel meg is szakíthatod a dhcp kéréseket.
Persze az sem kizárt, hogy a hálókártya linuxos drivere okoz valami gondot a routenél, mondjuk egy hibás csomaggal, amit a router nem tud lekezelni.
Én megpróbálnék minnél frisebb drivert a hálókártyához, ha nem vezet eredményre, akkor a router firmware-jét frissíteném.
Bye, Fifi
Ps.: milyen hálókártyát, milyen kernel verzióval és milyen driverrel próbáltad? -
Almos
aktív tag
A pontos típus: TSST L532A. A probléma pedig, hogy a legtöbb nem újraírható dvd lemezt rontja. Cd-t ír rendesen, de a dvd-vel nem igazán bírkozik meg. A megírt dvd-t nem tudja visszaolvasni, más olvasó/író se mindig tudja visszaolvasni. Más íróval írt dvd-t se mindig olvassa be. Nálam a hibaarány 50% feletti, a próbált anyagok: Ritek G4, G5, Fuji. Firmware frissítés nincs.
-
Dr. Akula
félisten
Igen. Az x700 / gf6600-as Acerek is kb ennyit bírnak, pedig az elvileg megadott maximális idő dothanos gépek esetén 4 óra, turionosnál 3 óra (namost aksival nem tudom hogy állnak ezek, régebben az usanotinál az volt hogy a 4652-es dothanos 71Wh-s, a turionos 60Wh-s, most az előbbinél már csak 65Wh-t írnak, a notebook.hu-n meg mindkettőre 4000 mAh-t). Elvileg a dothanos üresjáratban kevesebbet fogyaszt, de nem vagyok benne biztos hogy az 1.4 óra eltérés kizárólag a procinak / videochipnek tudható-e be. Főleg hogy az nvidia chipek hagyományosan többet fogyasztanak mint az ati, annak ellenére mégis a dothanosra írnak nagyobb időt. Az viszont tény hogy a megadott időt a gyakorlatban sehogy nem sikerül teljesíteni, 2 óránál több nemigen lesz egyikből se.
-
bobsys
veterán
nem kell megkérdezni, elmondom én azt magamtól is
hogy finom legyek: khm..., szóval... kbaszottul, rohadt sokt időt és végig ott rohadtunk a pultnál. Félidőben jöttek és kínáltak kávéval, meg teával minket. Az tényleg igaz, hogy munkaidőben voltunk ott és hát nem teljesítménybérben fizetnekNa de akkor is. Kapják be.
-
DeimoS
csendes tag
nekem a 3dmaki 2001 system infoja ezt irja:
Description: Elsődleges képernyőillesztő
Manufacturer: ATI Technologies Inc.
Name: ATI MOBILITY RADEON X700
Total Local Video Memory: 128 MB
Total Local Texture Memory: 128 MB
Total AGP Memory: 246 MB
Display Driver: ati2dvag.dll
Display Driver Version: 6.14.10.6525
nálad hol jelenik meg a 256? egyébként létezik 256 megás ebből a mobil kártyából. a clevo 400a pro is ijennel rendelkezik. lehet, h szerencséd van
[Szerkesztve] -
DeimoS
csendes tag
El lehet ám gondolkodni a Q012-esen is. A vinyo csak 60-as, de sztem az 1.6os proci is
eleg, es lehet benne cserelni is. Az 1.73 default helyett minimalban(640*480;16bit,...) futtatva a 3dmark2001-et 16 helyett 20 ezer pontot visz, ugyhogy viszonylag kiegyensulyozott a rendszer, szerintem 1.6os procival sem menne az elméleti max 18-19 alá, így kb az is elég etetni az x700-at. legfeljebb lassabban tömörít majd a rar.
DE ha 20 pénzért el lehet adni az 1.6 dothant valami celeronosnak, akkor még 20at hozzátéve 40ért már láttunk az apróneten 2.0-as dothant, vagy akár másfél év múlva veszel egy 2.26ost remélhetőleg bagóért.
Az újabb játékok meg általában tartamaznak widescreen beállítást. A GTA SA meg HL2 az biztos h ilyen. Esetleg lé kérdése, de lehet hozzá venni valami 19'' tft-t (nincs a notin DVI, így mondjuk samsung 913N tökéletes és viszonylag jó áron van), és otthon azon jáccódni, az 1280*1024-et simán viszi a külső csatoló, a fent említett gamezok extrém eseteket leszámitva minden fullon meg se döccennek:
Q012 egyébként van itt vkinek?
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest