- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
Aktív témák
-
Pitu
aktív tag
Pontos típust nem tudok, mert vásárlás előtt állok. Neked mióta van még a noti? Volt vele bármilyen probléma? A ''milyen notebookot vegyek'' topikban eléggé lehúzták az asusokat, picit el is bizonytalanodtam.
Amit néztem ezekkel a paraméterekkel van 90K-ért:
ASUS A3500L
1,5 Ghz Celeron M
512 RAM
Intel Extreme Graphics 2 for Mobile
15'' Kijelző 1024x768
80 GB HDD
DVD/CD-R Combo
PCMCIA-os WiFi kártya
Infra, Hangkártya, Kártyaolvasó, Firewire, 4x USB2, LPT, Monitor Out, Töltő + 5hó gari -
Zanik
addikt
A 3-as széria a Dothan magos Pentium M-re épül, 90nm csíkszélességel készül és 400MHz-es alapórajelen megy! A 4-es széria már a Yonah magos Core Solokra épül, 65nm-es gyártástechnológiával és 533MHz-en!
Sokáig kérdéses volt, hogy lesz-e 5-ös sorozat, illetve hogy az Celeron néven fog-e menni. Nemrég jelent meg Core2Duo ''Merom'' magjára épülő Celeron M 520-as!
Részletek itt: [link]
és itt: [link]
[Szerkesztve] -
hzcs
senior tag
Csak azt akartam kifejezni, hogy a celeron m jobb az asztalinál, sőt a mobil celeronnál is. Mobil celeron m nincs.
Nekem otthon dualban a 2x256 ddr400 (266-on) olyan 3-4 óráig tart, gondolom neked gyorsabban végez. De amit alapból elindít, az a normál teszt, az gyorsan megvan (fél órán belül), a kiterjesztett tart tovább, de az a biztosabb. -
hzcs
senior tag
az nem mobil celeron m, hanem celeron m. A mobil celeron az más. Ez két különböző proci. A mobil celeron olyan mint az asztali, csak kisebb fogyasztással, a celeron m meg telejsen más architektúra.
processorfinder.intel.com. Ezen a helyen is 2 külön kategóriát képeznek. elvárható, hogy az 1.5-ös celeron m lealázza az asztali 2.4-eseket. Nekem is az van (2.4-es asztali cerka), és aircrack-ben még fele olyan gyorsan se számol, mint az 1.8-as pentium m. A cerka m meg nem sokkal rosszabb számításban, mint a pentium m. -
kp78
addikt
Hát igen, a fórum utolsó pár oldala nem éppen kedvcsináló annak, aki most akar Asust venni.
Pedig amikor én elkezdtem olvasgatni, még nem volt ilyen vészes.
Nem tudom mit csinálnék, ha most kellene noti típust választanom, de függetlenül az NSE-től szerintem belevágnék újra. Design-ra nekem is ezek jönnek be jobban, bármelyik mást típust is nézem.
Szóval én egyelőre örülök ennek, amim van. -
SunBreeze
aktív tag
hát hogy mi is a baja, jaaj hol kezdjem
előszöris mikor visszajött az nse-től a noti lcd csere után, a görgetéskor megtörik a kijelző, már tettem fel képeket hogy hogy néz ki... ekkor viszont 100-on megy a proci tehát tök lassu...
aztán: recseg a hangja ha túlmelegszik az alaplap, ami nem olyan nehéz mert a proci egy kis játéktól már 80-90 fok között ugrál, nem is ritka ha játék közben felugrik 94 fokra, és ott tanyázik...
tsst-ről már ne is beszéljek...
asszem ennyi baja lenne
és mégis hogy gondoltad, hogy a asus hungary hogy kövesse nyomon eme notit? -
Louies
aktív tag
ez tetszik! ennek jó lenne valami hírverést tenni, mert már itt a forumban is vagyunk1 páran akinek meggyült a baja az NSE-vel. nekem a 3 nap- 2hét volt.
tudom ez nem nagy gond mrt valaki 1hónapig nélkülözi a gépet.
JÓ TANÁCS. ÉN minden nap telefonáltan az NSE-nek, h hol tart a gép. És szerintem mikor már 7szer telefonáltam(a telefonos hölgy már ismert a hangomról) akkor azt mondta személyesen utána nézz. és rá két napra hozzta az GLSfútár. -
Maffya1
csendes tag
Szerintem is abbban van valami igazság hogy ha több megkárositott leirná véleményét tapasztalatait,melyeket hivatalosan is tud igazolni ,és ezeket beküldeni a TV ügyvédje cimü müsorba, és a Fogyasztó védelemnek is elküldve kérni hogy jelöljenek ki más szervizt a részünkre. A TV ügyvédje ,vagy a F.V úgyis felveszi a kapcsolatot az Asus központtal .
EGY FECSKE NEM CSINÁL NYARAT !
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
Közben ezt már megtettem, mert múltkor kíváncsiságból kibontottam az összes kis fedelet, és most megint belenéztem, mert féltem, hogy legutóbb valamit elbarmoltam - igaz nem is lehet mit elbarmolni... Ettől függetlenül kifújtam a port belőle, a ventiben már volt is ilyen szép kis porcsomó. Azóta max 51°C-ig ment fel a hőmérséklet.
Most megnéztem alaposabban is, és nekem úgy tűnik, mintha a proci azért valamennyire cserélhető lenne, ez mennyire igaz? -
kp78
addikt
Köszi, újratelepítettem a a chkmailt, és így jó lett, kivettem telepítéskor a pipát, hogy induljon a winnel. Most jól működik.
Amúgy az msconfigot hol találom?
Arra senkinek nincs ötlete, hogy készenlétből miért mindig full fényerővel tér vissza a noti, pedig teljesen halvány beállítással használom. Aztán FN+F5-re abból vesz vesz le egy vonást, ami be volt állítva. Nem bírok rájönni. -
kp78
addikt
Jól működik gmail-lel is. Itt az útmutató, hova mit kell írni a fiók létrehozásakor: [link]
A külön progis megoldás, (amit Zanik írt) is biztos jó, de így talán egyszerűbb, fölöslegesen én nem szeretek progikat telepíteni.
Amúgy a CHKMAIL-t egyszer el kell indítani, mert sajnos a Windows betöltődésével nem indul automaticeDe utána, ha jön mail, akkor már jelez.
BUÉK mindenkinek -
kp78
addikt
Nekem A6rp-m van, és nekem jól működik a kék led. Most állítottam be, a vodamail-t outlook express-szel. Ez az Asus chkmail fent van, de semmi egyebet nem állítottam.
Mikor először indítottam el az Outlook Express-t, ugye jön egy automatice levél talán a microsofttól, már azt is kijelezte, pedig egyéb fiók még nem is volt létrehozva.
Nagyon jó kis funkció ez
Be kellene állítanom a gmail-emhez is, de ott nem tudom a kiszolgálókat. -
bnss
veterán
Ha tényleg annyi, akkor nem rossz bolt. Inkább, mint NSE féle garanciális csere TSST!
DjKoxi: BIOS-ban akksi kalibrálás úgy kell csinálni, ahogy utasít, rádugod a töltőt, feltöltődik, majd ki kell húzni és hagyni lemerülni. Én hagytam annyira lemerülni, h kikapcsoljon! Javítson ki aki jobban ért hozzá, ha nem jó így!
[Szerkesztve] -
hzcs
senior tag
Labelflash is majdnem ugyanaz, csak ahhoz más alapanyag kell (más dvd, pl fujifilm). Ez kékes felület, míg a lightscribe fekete-fehér-szerű.
Keretből is sokféle van, a gagyitól a drágáig. 8-10 körül lehet sztem venni normálisabb usb-s keretet.
532A nem tudja. A lightscribe.com oldalról kell letölteni egy kis progit, ezután egy 7-es premium neroban az író mellett kéne egy kis ikonnak megjelenni, ami addig nem volt ott. -
hzcs
senior tag
Aprópénz. Samsung (amit messziről kerüljön mindenki) már van 10 ezerért. De vannak márkásak is 15 alatt. Labelflasht csak a nec tud, lightscribe-t tud az lg, samsung, meg biztos van még márka ezen a 2 sz@ron kívül. Én meg maradok a cserélgetésnél, mert mindegyik notebook dvd író, a nec is meg a tsst is
Ja meg hozzá a keret. Vagy neked külső dvd író kell, vagy jó a rack+félmagas dvd író?
[Szerkesztve] -
hzcs
senior tag
Az már akkor szar volt, amikor kijött a gyárból...
Az elsődlegesen van a vinyó, másodlagoson az író. Pio módban csinálja a fesztivált, UDMA 2-ben jól megy. Miután átállítod, restartolni kell a gépet. De ha magától állt át, akkor szerintem xp telepítésed lesz.
Amikor visszajött a gépem Hollandiából egy másik TSST íróval (azóta már Toshiba fw van rajta), akkor nekem is ez volt a bajom. És 2-3 indításonként visszapakolgatta pio-ra. UDMA módban megy rendesen, pioban viszont minden a procin keresztül megy. Nekem is 1 órás volt az írás, buffer ugrált, stb. UDMA-ban simán megy.
Ez nem az író hibája, de hogy miért áll át mindig, azt nem tudom. -
hzcs
senior tag
Én a dma módra gyanakszom. Nézd meg az eszközkezelőben az ide vezérlők tulajdonságainál, hogy udma módban van-e.
Azért írja 1 óra hosszat 4x-esen, mert 1x-esen ír, ha nerod van, pipáld be a különleges beállításoknál a valós írási sebességet, és akkor azt írja, hogy éppen hányszorosan ír, nem azt, amire beállítottad. -
rYaN-
tag
Persze, most is top ekcsuöl.
Annyira érdemes hogy megnézed milyen van most fent a gépeden, felmész az asus.comra, ott a downloadsnál megkeresed a géped, megnézed miket irnak az ujabb bios verziókhoz. Ha ilyen apróságokat, hogy felrobban, szétfolyik, akkor érdemes
Amúgy meg pl nekem már megvételkor olyan bios volt fent ami támogatja az usb-s meghajtóról való bootolást, én használom rendszeresen ezt a funkciót.
Elvileg ujdonságokat, vagy a fent említett hibajavításokat tartalmaz egy új bios. -
Almos
aktív tag
-
Almos
aktív tag
sajnos elég sokminden...
Nekem típusszámra pontosan milyen van? Nekem TSST 532A ha jól emlékszem. Most pl már cdrw-t sem tud törölni, dvd-t nem írja meg, vagy nem megy végig az írás, vagy ha végig is megy, utána nem tudja visszaolvasni, se a tsst, se másik dvdrw... Lezből próbáltam olcsóbbakat, de fuji-t, tdk-t, sony-t is! Az eredmény hasonló...
-
jani0625
aktív tag
sokat használom a gépet, nem tudom otthagyni egy hétre sem a szervízben de megkockáztatom hogy 3 napra sem. És azok után hogy hzcs-nek 5ször(!) cserélték az tsst-jét és a legjobb max 5 lemezt írt meg jól, sokáig volt náluk a gépe, ezek után én nem adom be, nem beszélve arról hogy volt akinek megkarcolták, szóval sok rosszat hallottam róla ráadásul ha ki is cserélik akkor is ugyanerre a típusra ami meg f*s lásd hzcs példáját de a sajátom is gázos.
az hogy a tied működik,egyet jelent, hogy tanultak a hibájukból és a tiedbe már vmi normálisabbat raktak de a hibájuk nem javítják(nem tesznek a mieinkbe mást...)
asztali gépem nincs mellett úgyhogy kellett az író. Nekem ez így megfelel. ennyi -
-
Susnyak
csendes tag
Nekem is van, hogy háttérzörejes a hang, ha tápról megy a gép (A9T). Én az optikai kimenetet használom, igy nem jelentkezik. A DA átalakítónál lehet a gubanc, ami egy ilyen kis gépnél sztem nem rendkívüli.
Viszont az a VGA-S-VIDEO átalakítás nagyon érdekelne. Hogy oldottad meg? kompozit kimenetet is lehet így varázsolni, vagy csak S-VIDEOT. Milyen cucc kell hozzá és mennyiből oldható meg? -
SunBreeze
aktív tag
újratelepítés sem segített... de miért csak böngészőben láccik?
és szted ha én azt mondom hogy eza hibája mellékelem ezeket a képeket, akkor majd ki fognak akármit is cserélni ezen a gépen ... az nse ... ??
meg amúgy is recseg a hang, teljesen élvezhetetlen a zene meg a film időnként... de várok míg nyár nem lesz, csak akkor küldeném vissza... -
bnss
veterán
Azt pontosan nem tudom mióta működik így ez a rendszer, talán azóta, mióta NSE a garanciális szervíz!
Nekem azt mondták, h bevihetem a boltba is a gépet, de egyszerűbb ha felhívom NSE-t és mondanak egy időpontot, h mikor van az adott városban ''begyűjtés''! Remélem nem kell igénybe venenn ezt a szolgáltatás egy jódarabig!
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
VGA->RGB (TV) bármely kártyához : [link]
Én 1 hete rendeltem egy ilyet, de még nem készült el, lapon írja is a srác, hogy most kevesebb ideje van kábelt készíteni.
Viszont ha sürgős, akkor ilyet keressél: GRAND TV View Pocket VGA-TV konverter kb 13-16 ezer Ft...
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
Igen nekem is 5028 van. Most este lehúztam ftp-ről egy dupla cd-s filmet, de közben nem csinált semmit a gép, és most Super Performance módban 48-49°C mellett 2200-at pörög a venti.
''Sajnos'' eddig még elég friss a gép, így nem tudtam tesztelni, pl mennyi ideig bírja aksiról a filmnézést, mennyire melegszik, ha megküldöm másolással, ftp letöltéssel játék mellett, stb
[Szerkesztve] -
bLaCkDoGoNe
veterán
A PLAY gomb nekem az AsusDVD-t, a CD gomb pedig a Media Playert indítja el nekem is.
A Winamp elindításához használhatod az Asus Hotkey programját, amivel az Fn+számgombokhoz rendelhetsz különféle funkciókat, de a Winampot ezután sem lehet kezelni a PLAY/FF/REW stb. gombokkal. -
Almos
aktív tag
Az a baj, hogy maga a kijelző elég flexibilis, így becsukott állapotban, a táskában szerintem a tápkábel (vagy vmi más nagyobb tárgy) kerülhetett a gép fölé, majd az annyira rányomta a kijelzőt a billentyűzetre, hogy a space + az alsó sor billentyűi emléket hagytak a kijelzőn....
Most már értem mire jó, hogy pl. az IBM notikban van egy fém védőlap a kijelző mögött...
Amint lesz időm, úgyis veszek egy másik táskát, mert ebbe 'szar se fér bele (táp, kábel, hálókábel, cd, dvd, egér, ami alapból benne van + adott esetben füzet, könyv) -
Almos
aktív tag
Most jutott időm, hogy kicsit megnézzem ezt a chipset témát.
A3L-5028: Intel® 852GM
A6L-B005: Intel® 855GM
Nekem már ez alapján is, de az intel oldala után is úgy tűnik, mintha inkább a 855GM lenne az újabb, jobb chipset (Bővebben: link) Vagy csak én néztem valamit rosszul?
Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Windows 11
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Spórolós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Macbook White 13" unibody
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged