- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
Aktív témák
-
Imy
veterán
MEMTEST86-al kapcsolatban lenne egy sürgős kérdésem...
Hogyan lehet beállítani,. hogy az összes lépést 1-9-ig futassa? mert amikor belépek, akkor valami, a legalapabb tesztet futatja... A beálításokban be tudom állítani, hogy melyik tesztet futassa, de nem találtam olyat, ahol az a beálítás, hogy az összeset...Valaki írja le nekem!Köszönöm! -
Imy
veterán
Igez, nem is a típus a mi fontos!
Én az enyimet 2005 óktóberben 215ért vettem, és annyiban tér el a tiedtöl:
-60-as vinyó volt az enyimben (már vettem bele 120Gb-osat)
-DVD író volt az enyimben
-és beépített Wifi
Amire kérdezz rá, hogy hány cellás az aksi!!! (4 cellásnak fele akora a kapacítása, igaz ha fontos a számodra az üzemidő!) Everest Ultimate Edition-nal nem árt megnézni, hogy mennyi a tervezett kapacítás, illetve az elhasználódás mértéke! Ennyi idős notinál ha 10% felett van akkor az nem túl jó hír (utángyártott aksi 15e Ft környékén, eredeti 50e ft környékén)...
Az optikai meghajtó gondolom TSST gyártmány, de ha tönkremegy garancián túl ( a magyarországi szervíz, No comment) DVD írót 15-20e Ft között lehet venni (Ujat!)....
Erre a két dologra kérdezz rá, hogy hogysmint...és akkor tudok/tudunk segíteni!
Emugy ha az aksi nem valamui szuper, akkor is jó ár az a 90e Ft... Szerintem tök jók az ASUS-ok ár/teljesítmény viszonylatban. Minőséget csak a TSST optikai meghajtok törik meg, amugy minden márkás cucc van ben, én nem vettem észre sporolást. Magyarországi szervízük az NSE nem érdemel említést, kriminálisan gagyig, és ''törnek nyúznak''..Az optikai meghajtom egyszer sz@rakodott, de utolag kiderült, hogy a Win müvelte, de lehet előjele, hogy hardwaresen lesz sz@r az íróm.... -
Imy
veterán
Akkor elvileg ha 400-as memót veszek bele, akkor 400 MHz-esként menni is fog?
Mert az alaplap szerint(Intel oldalán), a 852GM ami az enyimben van max 333-on megy...
Ha procit cserélnék (milyen drága lehet egy uj?) akkor a 4-es széria már bele sem menni? Mondjuk biztosan nem, mert azalaplap nem tudja....A 3-as szériából meg csak 1.7-es van, ami nem nagy különbség az 1.5-öshöz képest -
Imy
veterán
válasz
Herbali #4947 üzenetére
Power4Gearral Celeron M-es prociknál a kijelző fényerejét szabályozza, képernyővédőt hogymikor kapcsoljon be, mikor kapcsolja ki a képernyőt, mikor kapcsolja le a vinyot, mikor tegye a gépet készenléti állapotba...Képernyő fényerejének szabályozásával legalább 20-30 percet lehet megsporolni. Everest szerint ugyanolyan állapotban kikapcsolt képernyőnél a notim 18W-ot evett, bekapcsolt full fényerőnél 25W-ot. Persze ha olyan lenne mint a pentium procis(szabályozható frekvencia), akkor még többet lehetne elérni...
-
Imy
veterán
A pentium az mindig a felsőbb, a celeron pedig az alsó kategóriás proci... Sajnos nekem Pentiumos gépre nem lett volna pénzem, azok amikor én vettem minimum 70-80e Ft-al többe kerültek. De az 1.5-ös Momil Celeron M elég irodai alaklmazásokra, internetre, mivel én csak arra használom. Asztali gépen sem játszottam sohasem, éppen ezért vettem notit, igy legalább el tudom vionni itthonról is...
-
Imy
veterán
és Kb mennyi idő szokott lenni a teszt?
a mostani memóriámmal is lehet van valami gáz, mert ujrahuzás elött, és utánn is azt irja ki néha hogy ismeretlen memóriacímre hivatkozott xyz alkalmazás, meg xyz memóriacimen hiba, meg ilyenek... 2*256Mb memóriánál kb mennyi ideig tart a teszt? -
Imy
veterán
válasz
Peetee(tm) #4940 üzenetére
Semmi probléma, nem lettem mérges, és elfogadom a bocsánatkérésedet....
-
Imy
veterán
Memórát szándékozok venni, de elötte le szeretném próbálni, tesztelni... Milyen programmal tegyem? Win-esel, vagy DOS-osal? Perzse ami CD-ről futtatható, ha DOS-os... Eddig nem teszteltem sohase, pedig már régóta van gépem, de notebook memóriánál nem akarok kockáztatni!
Aki segit annak köszönöm!! -
Imy
veterán
válasz
Herbali #4918 üzenetére
A 1.5-ös Mobil Celeronom 21W-ot eszik, és max 60 fokig megy fel, ha nem használom, csak a letöltésvezérlő megy akkor 48 fokon van, ha használom akkor 54-58 fok (attol függ hogy milyen progi fut), és nyáron 1-2x ment fel 62 fokig.
Ne kezdjünk AMD-Intel vitába, ASUS topic, ne huzzunk ennyire szét!
Mindkét procinak megvan a saját előnye-hátránya....
Évekkel ezelött az AMD jóbban levolt maradva, de már behozza lassan a lemaradást (intel régebb óta gyárt Notebookba procikat) -
Imy
veterán
válasz
Peetee(tm) #4907 üzenetére
Én nem kérdeztem, hogy melegszik-e...csak azt kérdeztem, hogy milyen procis a notid, illetve az enyimről irtam
te olvasd el a hozzászólásomat! -
Imy
veterán
válasz
Peetee(tm) #4894 üzenetére
Nem rossz, jónak tünik, DE
Milyen procis notid van, hogy ennyire melegszik? Az enyim 60 fok fölé nem megy (Mobil Celeron)... -
Imy
veterán
Ha erdetileg is PC2700-as van benn, akkor nagz valoszinüséggel!
A PC 3200-eset az a noti, amelyikben PC 2700 van gyárilag, az már nem biztos. Nézd meg a chipsetgyárto honlapján! De a legbiztosabb a proba. Én is memot akarok venni, de proba nélkül nem nagzon merek, mert kényes a noti -
Imy
veterán
A3-as szériában biztossan TSST van...meg szerintem az elötte lévőkben is...
Nekem is volt ASUS cuccom, eddig semmi sem döglött be (VGA, laplap, Noti), most amikor szarakodott a TSST-m, akkor a Win volt a hibás. Igaz egyesek szerint ez a hiba ami nekem volt, az már a végre utal. Tény, hogy a TSST hangos...de eddig még müködik... -
Imy
veterán
Valaki nem talált ugyanilyen Memória kompatibilitási listát az Intel Chipsetekhez?
nekem i852GM-em van
keresgettem, de igazán nem sokat találtam, csak azt hogy 200/266/333MHz-es memóriákat CAS 2-2.5, és foglalatonként 1Gb-ot eszik...
De igazából jó lenne, hogy melyik gyártó, melyik tipusát....
Ha valakinek megvan ossza meg!
Esetleg el is küldheti privátba is!
Vagy aki cserélt A3L szériában memóriát, és mi vált be neki, mivel müködött azok a tapasztalatok is jól jönnének
[Szerkesztve] -
Imy
veterán
válasz
BiriBum #4813 üzenetére
Szerintem aki olvasta a forúmot, és pont notit akart venni, azt eltántorította/és el is tántorítja. Mondjuk ha cserélek én is, akkor megnézem, hogy mi is lesz az aktuálisba. Mondjuk ár arányban az ASUSok elég jók, én nem nagyon vennék más márkát. HP-ról is halottam nagyon sok rosszat. Dell az magasabb árfekvés. Siemens, Acer semmi pénzért nem vennék... Marad az ASUS, de itt meg a TSST probléma...
-
Imy
veterán
válasz
BiriBum #4806 üzenetére
De sajnos attol nem fog változni a helyzet, mivel az eddig legyártott gépekben sok TSST meghajtó van. Meg ha az ember visszaviszi a NSE-hez akkor is csak használtat tesznek bele, jobb esetben ujat, de az is TSST.... Ha az ASUS ennyi évig nem foglalkozott vele, pedig biztossan volt más vevői visszajelzése, akkor nem is hiszem, hogy sokat fog.
Én is egy számítástechnikai meghajtókat gyártó cégnél dolgozok, de ott nagyon sok vevői visszajelzést lereagálnak, és ami sokszor elöfordul azokat a hibákat kiküszöbölik. Igaz ez más szegmense, mert itt több ASUS noti sem ér annyit, mint egy olyan meghajtó, amit mi csinálunk.
De akkor is az ASUS hírnevét rontja, mert amugy nagyon jol összerakott szerkezet. Az optikai meghajtok meghibásodása biztosan nagyobb, mint az egyéb más hibák. Hiszen tiszta márkás cuccok vannak benne, Hitachi vinyó, Infeneon memória.... Ezeken is pl tudtak volna sporolni, ha valami noname memóriát tesznek bele, és pl a Hitachi vinyó helyett WD, vagy olcsobbat tesznek bele.... -
Imy
veterán
válasz
SunBreeze #4798 üzenetére
Háát akkor van baja a notidnak, sajnálom...
Irsz egy levelet az ASUS Hungáriának, hogy mi a bajod a notival, illetve hogy az NSE-röl mit halottál. Illetve esetleg felkeresel pár embert, akit ugymond ''megszívatott'' az NSE és velük leíratod a negatív tapasztalataikat. Szóval ha igy sem követi nyomon, illetve fél szemmel az ASUS a notid javítását, akkor ők is csesznek rá. És ha közben kiderül, hogy a szervíz egy nagy sz@r akkor lehet, hogy tesz valamit ellene az ASUS hungária.... -
Imy
veterán
NSE
Szeríntem sem érdemes vinni az NSE-hez....
Ha valami tönkremegy, akkor az ember inkább vesz bele dolgot, minthogy hetekig-hónapokig (vagy évig) ott áljon, és ha viszaküldik akkor sem olyan állapotban, vagy meg sem csinálják, vagy ha cserélnek benne akkor is használt, sz@r alaktrészt!
Csak ha nagyobb dolog hal be, pl alaplap, proci, TFT, akkor gááz van....Amugy kisebb dolgoknál is gáz, mivel egyikünk sem pár forintért vette....
Én is mikor olvastam kiborultam....
De szerintem:
Aki rácseszett az NSEvel, össze kellene fognia, és az ASUS hungária nem hiszem el, hogy nem tesz az ügyben, mert ez az ASUS hírnevét róntja magyarországon...
Amugy elég jók az ASUS notebookok, csak azon a szemét optikai meghajtón spóroltak... -
Imy
veterán
Minden ASUS tulajnak!
NSE hungáriáról van benne szó....
[link]
Várom a véleményeket az ott olvasotakkal... -
Imy
veterán
Nekem is 512 van, és elég...
De néha nem ártana, ha kicsit több lenne, 1Gb-al jobban lehet dolgozni...
Ha pl firefoxban sok ablakot nyitsz meg + még attol is függ, hogy milyen progik futnak a hátérben, akkor az eszi a memóriát....ebben az esetben 512 kevés, vagyis csak szükösen elég...de ki lehet vele jönni.... -
Imy
veterán
Szia!
Pucold ki (szétszed, és belülről kifujat), Nekem is ugyanez van, és egy év alatt a headpipe rácsok 1/á-át ellepte a por, ott nem tudott levegőt kifujni... Elvileg 60 foknál kapcsol 3000rpm-re, 55-nél visszaveszi 2200rpm-re...
amugy nekem a procihőmérséklet 53-58 fok közöt van állandóan....
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Imy
veterán
''Amúgy az miért van hogy 2005. májusi a gép és everest szerint 7% az elhasználódás, üzemidő-csökkenés viszont nem tapasztalható ?''
Nálam is 7%, pedig 2005. okteberi a gépem...
Amugy ahányszor ujra lett kalibrálva, annyiszor más értéket írt ki....üzemidő változást nem tapasztaltam én sem.
1: 6%-ot irt ki az everest, kalibráltam 9% lett belöle....
2: kalibráltam, 9-röl 8%-ra csökkent....
3: kalibráltam, 7%-ra csökkent...
4: kalibráltam, 6%-ra csökent...
5: kalibráltam, 7%-ra nött
6: meguntam -
Imy
veterán
válasz
waccamár #4655 üzenetére
Nekem sem müködik az A3L-5028-nál ugyanugy, ha jön mailem a kék LED. Pedig a progi fent van, a LED is jó (induláskor felvillan)..... Van olyan emberke akinek müködik? És ha ige, akkor mi a titka? (próbáltam MS Outlookal, Mozilla Thunderbild-el, de egyikel sem volt jó)
-
-
Imy
veterán
TSSTcorp CD/DVDW TS-L532A a pontos típusa
Az elsődleges IDE csatorna Ultra DMA 5-ösön van!
A másodlagos PIÓ modban van, és nem is lehet másra állítani, csak arra ha rendelkezésre áll akkor DMA mód legyen...most ezen van, de akkor sem jó.... eddig jó volt, nem volt bántva...
Amugy melyik csatornán szokott lenni az író? Elsődlegesen(pri.), vagy másodlagoson(sec.)? Amugy az optikai meghajtók nem PIO modban szoktak menni, vagy ez régebben volt ugy? -
Imy
veterán
lenne egy ''KIS'' problémám az ASUS notimmal....(A3L-5028)
TSST író van benne, írni tudok vele, csak 4xesen is több mint egy óra amig megírja, visszaolvasni is kicsit gyorsabb (2000-2200Kb/s körül olvas)...A processzort 60-100%ban használja, és nem tudok csinálni vele semmit, mert ha megmozdítom az egeret, még az egér is belefagy, akkor már csak a touch pad van
A régi lemezeket is ugyanigy irja, és olvassa, jah olvasáskor a proci 100%-osan megy!!!!
Szerintetek mi lehet vele?
behalt?
Akinek már behalt, az biztosan tudna segíteni...
Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Nintendo Switch 2
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Asus ROG 17" Gaming Laptop! RTX 4080 12GB / Ryzen 9 7945HX / 32GB DDR5 / G-sync 240Hz! BeszámítOK
- Asus A15 FA506QM 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest