- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
Zanik
addikt
Nincs semmi baj az Asusokkal! Gondolom IBM-et meg HP-t ajánlottak. Tény hogy strapabíróbbak, megbízhatóbbak de szvsz egy mezei felhasználó igényeit egy Asus is ki tudja elégíteni.
Két kisebb gond ugyan akad. Egyrészt rossz minőségű TSST írókat szerelnek bizonyos notikba, másrészt a magyar szervíz nincs éppen a toppon!
Ha használtan akarsz venni, akkor azért az akkumulátor állapotára figyelj! Amúgy amiket leírtál azért bőven megéri a 90k, csak hajrá! -
Zanik
addikt
-
Zanik
addikt
A 3-as széria a Dothan magos Pentium M-re épül, 90nm csíkszélességel készül és 400MHz-es alapórajelen megy! A 4-es széria már a Yonah magos Core Solokra épül, 65nm-es gyártástechnológiával és 533MHz-en!
Sokáig kérdéses volt, hogy lesz-e 5-ös sorozat, illetve hogy az Celeron néven fog-e menni. Nemrég jelent meg Core2Duo ''Merom'' magjára épülő Celeron M 520-as!
Részletek itt: [link]
és itt: [link]
[Szerkesztve] -
Zanik
addikt
válasz
Herbali #4947 üzenetére
Ami észrevehető, hogy a fényerőből levesz, de lehet hogy a videókártya teljesítményét is visszaveszi, procival szerintem semmit se csinál. Nekem eddig nem volt gondom vele, standard 56-61°C közötti hőmérsékleteken üzemel, 1 órás játéknál pedig 75°C-ig ment fel, s utána pár perc alatt visszahült a normálisra.
-
-
Zanik
addikt
válasz
Herbali #4915 üzenetére
Az újabb Turionokkal már nem sok gond akad, de régebben sokszor asztali tokozású procit szereltek az AMD-s notikba. A notebooknál pedig kényes téma a hűtés, s ez az Intel nem notebookba szánt procijainál is gondot okoz! Én pont ezért nem mertem Sempronos gépet venni, mert nem tudhattam volna biztosan, hogy milyen tokozású!
Asztali gépeknél ez nem gond, hisz ott a hütést könnyebb megoldani. Pl. az én asztalimban is egy Barton magos Athlon XP van, rajta egy GlacialTech SilentBreeze-zel! Tehát semmi gond az AMD-kel, azon kívül hogy egy kicsit jobban melegednek. -
Zanik
addikt
Asus-éknál nem nyugodhatnak, már megint kitaláltak valamit: [link]
-
Zanik
addikt
Sztem akár a 400MHz-eseket is lekezelné, de persze nem vagyok benne biztos! Érdemes hasonló tulajdonságokkal rendelkező memóriát keresni bele (ugyanolyan Nanya-t itthon nem nagyon találsz!)
Talán érdemes Kp78-at megkérdezni, hogy neki hogy szuperálnak a Nanya ramok mellett az Infineonok és mennyire eltérőek az értékeik?! -
Zanik
addikt
Elvileg megéri a pénzt (memória, vinyó mérete miatt!), bár az integrált VGA-ja nem éppen erős, de ebben az árkategóriában az alap szintet hozza. Azonban ha valóban DVD-t szeretne nézni akkor inkább a 15,4''-os 16:9-es arányú kijelzős notit javaslonék. Jobb a felbontása (1280x800), igaz játékokhoz nem éppen előnyös (de azt nem is notin kell). Persze ízlés kérdése az egész, valaki nem szereti a széles képernyőt...
[Szerkesztve] -
Zanik
addikt
válasz
kovipetii #4862 üzenetére
Szia! Én kb. 2 évig rendszeresen használtam anyám Asus A2500H-ját! Elvileg ugyanaz a sorozat, mint a tied, de ebben csak 2.4-es proci és 256MB RAM van! Nagyon jó kis gép, eddig még semmi baja nem volt, pedig egyszer-kétszer igencsak maratoni munkába volt nálam állítva.
Háttérképeket meg itt találsz: [link] -
Zanik
addikt
-
Zanik
addikt
Én már láttam ilyen TabletPC-t élőben (nem ezt az Asus-t!), és hát nem egy nagy wasistdas! Jól néz ki meg minden, de szvsz az az egyetlen előnye, hogy a speckó ceruzával lehet írkálni a kijelzőn. Amit egy asztali Wacom digitalizáló-tábla simán lepipál, és egy normál középkategóriás notebook-ot hozzácsapva ugyanannyiból kijössz! Persze a TablePC egy teljesen más szegmenst és feladatot lát el, de nekem akkor sem kéne... (Ha ingyen adnák eladnám, és vennék egy másmilyen Asus notit meg egy Wacom-táblát [link]!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Zanik
addikt
Anyagilag biztos, de valszeg kevesebb gondod lesz a dual channellel, mert a különböző ramok néha össze szoktak akadni...
Amúgy nem mindben az van, az enyémben pl. Nanya ramok vannak, érdemes megnézni a chipset milyeneket támogat, legalábbis az enyémhez találtam egy oldalt, ahol le van írva hogy mikkel kompatibilis! -
Zanik
addikt
Nem tudom Bat! alatt hogy lehetne megoldani?! A lényeg az lenne, hogy a program jelet küldjön az ATKACPI drivernek! Tulajdonképpen ez a chkmail sem csinál mást, csak kiolvassa a registryből hogy van-e olvasatlan e-mail, és úgy kapcsolja fel a ledet!
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\UnreadMail
De ehhez a Bat!-nek a beállításainál kéne körülnézni, hogy támogatja-e ezt, de szerintem nem!
Amúgy meg rájöttem mekkora nagy hülyeség egyáltalán ez a e-mail jelző LED! Ahhoz, hogy kijelezze az érkező mailt a gépnek és a kliensnek is menni kell, akkor meg úgyis ott ülök a előtte és és a Tbird egy kis felvillanó üzenettel jelez, tehát a kis kék villogó tk. felesleges (nem tudom StandBy-ban müxik-e?) -
Zanik
addikt
Figyelj, ez az egész változó, hogy most melyik márkájú noti mennyire megbízható! Ki lehet fogni egy hibás darabot/szériát szinte bármelyik gyártónál! Amit mondhatok, anyám Asus notija elmúlt 2 éves, és eddig soha semmi baja nem volt! Ugyanakkor hallani olyanokról akiknek szinte azonnal megpusztult egy-egy Asus notijuk!
Azt hogy felsőkategória nem mondanám, de tény hogy ez az egyik kiemelkedő márka a tucatnyi notigyártó közül! (Nekem az IBM és Dell notik nem tetszenek, szerintem az Asusok a legszebbek külsőre!)
[Szerkesztve] -
Zanik
addikt
válasz
waccamár #4690 üzenetére
Hát az ''AS05'' az az íród revíziószáma és nem a firmwareverziószáma! Csak azért mondtam mert a linkelt oldalon van egy AS99-es revíziójú L632D firmware, és neked nem azt kell letölteni, hanem a másikat!
Hogy érdemes-e frissíteni? Hát, ha úgy talán működik az író akkor miért ne? Próbaszerencse...
Amúgy eddig én hiba nélkül (kopp-kopp) írtam CD-t, DVD-t /CD-ből újraírhatót is/ 7-es Neroval...
[Szerkesztve] -
Zanik
addikt
Gmail-nél van külön progi erre - Gmail Notifier!
[link] -
-
Zanik
addikt
válasz
fulcrum #4616 üzenetére
Hát szerintem senkinek se volt még ilyenje ebben a topikban. Felszereltségét tekintve nem rossz vétel, bár attól is függ hol veszed és mennyiért?! Sztem nyugodtan vedd meg, utolsó lehetőség sulinetre - tehát kvázi többet soha nem kapsz 200e körüli notit 140e-ért! Ne félj, én is talán első voltam az A6Rp-vel, egyelőre bevált, legalábbis nincs okom panaszra (kopp-kopp), a többit meg majd az idő elrendezi...
-
Zanik
addikt
Imy! Szerintem nézz be ide [link]!
És nyugodtan kérj tanácsot, hogy notiba/notihoz mit ajánlanak! Nekem szeptemberben ők segítettek asztaliba írót választanom (NEC AD-7173), és nagyon sokat számítottak a tapasztaltabb fórumtársak tanácsai... -
Zanik
addikt
Na, az hogy a notiba való NEC-írókkal is gond van, az nekem is új. Asztaliban már többhöz is volt szerencsém, és eddig mindegyik hibátlanul működött.
Jah, ismerős Acerjában Pio dolgozik, meg is voltam lepve, hogy ha nekik megéri, akkor az Asus miért bohóckodik a TSST-vel? -
Zanik
addikt
Az enyém általában 56-58°C-on szokott lenni, úgyhogy az a 60-61 se gáz!
Most viszont agyamra megy a WinXP! Egy Flash Player biztonsági rést javító frissítést képtelen feltelepíteni. Egyszerűen nem akar felmenni a gépre...
Jól mondta apám, mikor meglátta hogy windowst telepítek: ''Már tönkre is tetted a notebookod, fiam?!'' -
Zanik
addikt
Na, ismét tesztelgettem az A6Rp AP002-met! Végre rászántam magam egy BIOS frissítésre. A júniusi 206-os verziót cseréltem ki a dec. 19-ei 210-esre! A Winflash progival szinte gyerekjáték volt.
Hát nem egy egetrengető változás, pár beállítási funkcióval bővült, de a lényegeseket (VGA-RAM mérete, procifeszültség) továbbra se lehet állítani.
Kipróbáltam, mit bír 3D-s játékok terén. Felraktam rá az asztali gépemben lévő VGA karihoz kapott Condition Zero-t! Lazán fut rajta, 1 órát nyomtam - proci 72°C-ra felkúszott, a játék abbahagyása után szinte pillanatok alatt visszahült 66°C-ra. Hiába no, nem erre találták ki!
Csináltam pár tesztet is benchmarking progikkal:
3Dmark2001SE: 4531 pts
3Dmark2003Pro: 1331 pts
Az azért valamivel több a notebookcheck oldalon az Xpress 200M-hez társított adatoknál [link]
Szóval jó kis noti ez!!! A héten még megpróbálok felvarázsolni rá egy catalystot, aztán januárban komolyabb használatba veszem,és akkor majd kiderül mennyire bírja a strapát! -
Zanik
addikt
rYaN-nál a pont!
-
Zanik
addikt
-
Zanik
addikt
Az enyémben Nanya RAM van, egész pontosan egy ''Nanya NT512T64UH8A1FN-37''
De én a helyedben inkább egy 1 Gigásat vennék alapból, az 512-est meg beszámítattnám. Mivel elég kicsi a valószínüsége hogy találsz ugyanilyen/hasonló Nanya ramokat. Aztán az adott kereskedőnél könnyeben találsz ugyanolyan 1 Gigását később is...
[Szerkesztve] -
Zanik
addikt
Na, kipróbáltam az A6Rp-m infráját. Gond nélkül kommunikál a Siemens M65-mel! Oda-vissza szinte pillanatok alatt átnyomja a fájlokat, ráadásul pont megfelelő magasságban van az érzékelő, csak melléteszem a telefont és már kész is...
Egyelőre viszgálgatom mit bír a gép, eddig egyszer ment 60°C fölé a procihőmérséklet, de nem nagyon melegedett a burkolat. 2 órás utat lazán bírt aksiról úgy, hogy közben DVD-t néztem. Majd valamikor a két ünnep között csinálok pár vizsgálatot benchmarking progikkal, és az eredményeket közzéteszem... -
Zanik
addikt
No, végre újra a kicsikém közelében vagyok, sőt már ezt a hsz-t is róla írom. Még csak most kezdem kóstolgatni a drágát. Az első olvasási hiba meg is volt a TSST-vel, egy fájlt nem akart megenni az asztaliban lévő NEC-kel készített újraírható CD-ről, de lehet hogy ezt inkább az íráskor rontottam el (vonatra indulás előtt 10 perccel futva raktam rá progikat a notihoz)
Egyelőre minden okés, XP beállításokkal szöszölök, meg tolom fel a számomra elengedhetetlen progikat. Na, ha történik valami érdemleges, akkor szólok...
[Szerkesztve] -
Zanik
addikt
Talán azért, mert az A6Rp-ben a 632D változat van, és leginkább a régebbi 532-esekről lehetett rosszat hallani. De hidd el, szinte biztos hogy lesz majd olyan lemez, amit nem fog megenni. Érdemes nem a max. sebességen írni őket, úgy kevesebb az esély a hibázásra. Meg közben lehetőleg ne nagyon használj CPU igényes programokat...
-
Zanik
addikt
Hát az is igaz! Mármint, hogy a júzerrel van gond! Reinstall után pár hónapig rendben vannak a dolgok, de aztán elszabadul a pokol! Progik telepítődnek fel/le, rengeteg kép, worddoc meg hasonló keletkezik és ilyenkor baromi trehány módon szétcseszem a vinyót meg vele a teljes rendszert! Aztán félévente takarítom az ámokfutásomat...De sokszor ugyanilyen vagyok a való életben is.
[Szerkesztve] -
Zanik
addikt
Oké, de visszaállításra felhasznált terület méretét azt lehet állítani! De tényleg elsősorban a swap folyamatos munkálkodása az indok. Próbáld ki, nekem bejött!
Jah, néha a környezeti változókkal is szoktam babrálni...
Most úgyis nagyon azon vagyok, hogy január végén újrarakom a desktop gépem, mert nyár elején volt utoljára reinstall és már megint kezd megkergülni (Az XP félévente érdemes újrarakni, mert annyi idő alatt - nálam legalábbis - eléggé meghülyül)
[Szerkesztve] -
Zanik
addikt
Egyáltalán nem reagál a gombokra? Először is ki kéne deríteni, hogy hardveres vagy szoftveres a hiba. Rakj rá egy USB bill-t és nézd meg úgy müxenek-e azok a gombok?! Ha nem, akkor a billentyűzet illesztőprogramjával lehet gond, ha azzal megy, akkor meg a notibillenytűkkel van a gond és szervízgyanús a dolog! Lehet apró érintkezési hibák, de lehet hogy nem úszod meg teljes bill csere nélkül...
[Szerkesztve] -
Zanik
addikt
Én 3 része osztottam a vinyót!
80GB:
- 20GB: System: WinXP, telepített programok
- 58GB: Data: Filmek, zenék, dokumentumok!
- 2GB: Swap: lapozófájl
(Persze ezek csak az arányok, mivel a 80Gigás vinyón nincs is 80Gigás)
[Szerkesztve] -
Zanik
addikt
-
Zanik
addikt
Áh, csak bratyó basztat, hogy szart vettem! Na és? Vállalom.
Persze ott vannak a 250e-től kezdődő gépek, de hát arra meg nincs pénzem! Eldöntöttem, hogy szeretni fogom ezt a notit és nem fogom bánni hogy ezt vettem!!! Majd az idő remélhetőleg engem igazol (Mikor jönnek majd panaszkodni a Q048 tulajok a füstölgő Sempronok miatt!)
[Szerkesztve] -
Zanik
addikt
Nem gond!
Eleinte azt hittem, hogy csak az integrált VGA az X200M, de úgy tűnik, hogy a lapkakészlet is Ati. Elég vicces hogy az AMD-Ati páros Inteles procikhoz is gyár chipsetet, nem?!
Úgy látom kezeli a Pentium M, Celeron M, Celeron és Pentium 4 procikat is! Tehát később ''elviekben'' lenne lehetőség procit cserélni benne! Kérdés hogy megéri/szükséges-e?! Sulinetes - 3év nagyidő, ki tudja milyen konfigok lesznek már akkor, s inkább érdemes lehet eladni/újat venni.
Próbálom összehasonlítgatni az Asus A6M-Q048-cal! (Tesóm szerint olyat kellett volna vennem - jókor mondja)
Főleg ez a X200 vs. Go 6100 összehasonlítás érdekelne. Benchmarkokban általában elveri a nVidia az Ati-t, de azért érdemes pár dolgot megnézni...
Pixel/Vertex pipelines: X200 - 4/2, Go 6100 - 2/1
Támogatott felbontás: X200 - 2048 x 1536, Go 6100 - 1920 x 1200
Oké, ezek így hülye összehasonlító adatok, de akkor is vicces kijelenteni, hogy a 6100-es jobb lenne. Mondjuk ilyen belépőszintű notiknál és ilyen kártyáknál a különbség elhanyagolható, tehát ilyenekken agyalni felesleges!!! -
Zanik
addikt
kp78!
Lenne tőled egy kérésem! Ha felraktad az Everestet, akkor nézd már meg hogy milyen típusú chipset van a notiban?! Azt hiszem az ''alaplapi lapkakészlet'' résznél találod... -
Zanik
addikt
Jah, még valami! Sokat dolgozom 3D-s programokkal, de olyan hülye azért nem vagyok, hogy egy több órás tervezési folyamatot a notin végezzek, pláne nem azon fogom lerenderelni a szerkezeti mozgások animációját! Arra is az asztali gépet fogom használi. Így amig azon megy a munka, addig a notin tudok dolgozni...
-
Zanik
addikt
Haha! Csakhogy az én asztalim BARTON magos Athlon!!!
- anno vert egy-két P4-est is, sajnos mára már elavultnak számít, de most inkább notira kellett a lé, az asztalit amúgy is hanyagolom (ritkán van időm játszani és olyan programokat tolok, amik simán futkároznak /F1 Challange, GTR2, RBRally/)
Nincs nekem semmi bajom az AMD-vel amúgy, de mivel csak belépő szintű notira futotta, ezért inkább az intelt választottam.....az Asus meg az eddigi pozitív tapasztalatok miatt...
[Szerkesztve] -
Zanik
addikt
Hát ez azért nem semmi! Elég jó izzik a gép...
A Turionok nekem is tetszettek, de a Sempronokat nem mertem megkockáztatni (kifoghattam volna valami asztali tokozásut is akár)
Vicces, mert nekem meg asztaliban van AMD! Pont azért mert ott nem nehéz megoldani a megfelelő hűtést (Izom SilentBreeze pörög rajta, most is csak 40°C-os!)
Nekem ez az első notim, bár anyámét rendszeres használtam (Egy kétéves Asus!), és abban is Intel prockó van, egy évfolyamtársam Sempronos Amiloja viszont fél év után megnyekkent. Persze nem szabadna 1 rossz példa alapján általánosítani, de hát látom, amit látok, és anyám Asus-a müxik, és ez nekem többet nyom a latba... -
Zanik
addikt
Ezt már máshol is elsírtam, mert tökre nem értem, hogy egy csomó ember, miért játékra vesz gépet, hogy ''isibe menet a vonaton se kelljen megvonnia magától a függőség tárgyát képező gamet''?! Aztán meg panaszkodnak a melegedés meg a rövid üzemidő miatt! Valamit valamiért...
Nekem suliba ill. munkára kell! Főleg 2D-s tervezőprogramokhoz (Autocad, Photoshop), esetleg 3D-hez (Solidworks, SketchUp), meg dokumentáció készítéshez (World, Excel). Hogy be tudjam vinni a tanárhoz konzultációra a munkám a gépen, és ne kelljen kinyomtatnom egy fél erdőnyi papírt...
Ha meg játszani akarok, akkor:
1. Szánok rá időt
2. Otthon, kényelemben teszem
2. Nem kell kompromisszumokat kötnöm (üzemidő, melegedés, felbontás!)
A másik meg, hogy főleg autószimulátorokkal játszom, s nem igazán lehet ráerősíteni a notebookra a forcefeedbackes kormányt!!! -
Zanik
addikt
Hát ha nem értesz hozzá, akkor tényleg ne nagyon piszkáld! Bár megnyugtatlak, az A6Rp-AP002-es BIOS-sza annyira egyszerű (nem akartam azt mondani hogy buta, pedig az!) hogy nehezen tudnál elrontani bármit! Procin amúgy se lehet semmit állítani, egyedül a boot-priority érdemes átrendezni!
Mondhatnám, hogy ''fool-proof'', de hát egy ilyen kategóriájú géptől ne várjunk mást! Ez nem arra lett kitalálva, hogy tutujgassa az ember, hanem hogy használja. Továbbra is fenntartom, hogy a noti nem játékra való, arra ott az asztali gép - rendes VGA teljesítménnyel, megfelelő hűtéssel, akkumlátorfüggetlen üzemidővel! -
Zanik
addikt
A ''Power4 Gear+''-t is felraktad, ugye?! Azzal könnyen tudsz váltogatni az egyes munkamenet-beállítások között! Tehát pl. ''audiohallgatáshoz'' leveszi a fényerőt meg ilyenek! Tudod állítani a tálcáról de akár a kijelző előtti gombsor bal szélső gombjával is!
Tényleg, azt néztem, de nem találtam - Lehet-e egyéni beállítást elmenteni? -
Zanik
addikt
Hát nagyjából mindent felpakoltam!
Most az a gond, hogy épp nincs nálam! Vizsgázom a héten, és ezért inkább otthon hagytam, mert úgyis csak elvonná a figyelmem...
Az infrával még nem próbálkoztam! De mivel az én telefonomon van infra, majd az ünnepek alatt megpróbálom életre kellteni, és majd akkor leírom, hogy kell!
Bluetooth az nincs, ne is keresd! Csak hát felpakol olyanokat is egy-egy driver amik feleslegesek. Pl. Nero mellé is felpakolja a LightScribe-ot, azt nem is tudja a DVD-író! Mondjuk én rögtön le is szedtem a Nero-t is, mert a gagyi Express-verzíót adták hozzá!
Az Asus DVD-lejátszóprogi (egy az egyben a Cyberlinkes PowerDVD) nagyon frankó, azt rakd fel nyugodtan...
Meg vannak meg fenn egyéb nyalánkságok is! Még nem csekkoltam le pl. a BIOS verziószámát, de ha van újabb, akkor lehet az is feltelepül majd egyszer...
Ami még jól jöhet:
Everest 2.20 - [link]
Notebook Hardware Controll - [link]
Majd ha ismét a kezeim között lesz és eszembe jut valami, akkor szólok...
Aktív témák
Hirdetés
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged