- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Aktív témák
-
jakobkacsa
senior tag
válasz
F. A. Bian #3869 üzenetére
jelenleg külső VGA-k sem nagyon cserélhetők úgy egyáltalán, hát még egy chipsetbe integrált vezérlő...
XP támogatás pedig még valszeg egész sokáig lesz, olyan 5-8 év tippre (ebben moonman fórumtárs tud esetleg segíteni). ha ennyit kibír az az A6U, jól jártál -
jakobkacsa
senior tag
válasz
GombócArtúr #3838 üzenetére
a bővítőslot a noti alján van, kis fedél alatt (valszeg 1 csavar tartja)
rakhatsz bele ramot, de ha emiatt sérül a gép, ugrik a garancia -
jakobkacsa
senior tag
válasz
GombócArtúr #3835 üzenetére
ezt hívják úgy, hogy NumPadLock
az [Fn]+[Num Lk] lenyomásával visszaáll -
jakobkacsa
senior tag
úgyszintén idézet az ASUS oldaláról:
''* All specifications are subject to change without notice. Please check with your supplier for exact offers. Products may not be available in all markets.'' - minden speclista alján ott van
egyébként pedig típuson belül (A6M) modelltől függ, hogy van-e benne BT
pl.: A6M-Q074H-ban van, A6M-Q035H-ban nincs -
jakobkacsa
senior tag
annyira nem is kamuzott az a valaki
a manapság tervezett notebookok többségében van Bluetooth foglalat belül, hagynak neki helyet, aztán vagy belerakják a modult, vagy nem (gy.k. ''opcionális'').
a bibi az, hogy ehhez tényleg nem férhetsz hozzá garvesztés nélkül - szét kell szedni a gépet. lehet próbálkozni a szervizközpontnál, ők kicserléhetik, de neked kell fizetned a kölségeket, vagyis valszeg jobban jársz külső BT kártyával... -
-
jakobkacsa
senior tag
válasz
AMD Power #3119 üzenetére
ki mondta, hogy SiS chipset?
értelemszerű, hogy NVidia chipsetben van NVidia integrált grafikus vezérlő....
azért emeltem ki csak a VGA-t, mert a kedves fórumtárs ''netalántán'' még játszani is akar a gépen.
mod: jáj, már értem, megnéztem a linket, amit én írtam be - ofkorsz NVidia chip van az A6M-ben (meg A6T-kben is)
speceket leginkább a gyártó weboldalán érdemes nézni, kereskedői oldalban sosem szabad bízni
kb. mint az ED szokta, pl. Sempron gép i915-tel
[Szerkesztve] -
jakobkacsa
senior tag
válasz
Sirandrish #3080 üzenetére
elvileg erről van szó:
[link]
olvasgassatok
hogy az ajánlott gépben pontosan mi van benne, azt csak a mostani tulaj fogja tudni megmondani
btw. nem szép dolog ilyet mondani az asus noti topicban, de sztem gondolkodjon el a haverod inkább egy használt IBM T23-ason. 100k környéklén lehet kapni őket (ha találsz), néhol még garit is adnak rá, és mobilitásban, kényelemben, használhatóságban sztem simán veri ezt az A2-est.
amire ez jó, a T23 még jobb... max. teljesítmény gyengébb egy kicsit (mondjuk 1 GHz-es PIII procival), de egyetemi feladatokhoz, munkagépnek inkább a T23-ast választanám. -
jakobkacsa
senior tag
válasz
Sirandrish #3076 üzenetére
tejószagú, ezt honnan szedted elő? [fogadjunk hogy depo.hu...]
nem tegnap kifutott modellről van szó, ergo új árat is meglehetősen nehéz lenne mondani rá
ASUS már egész régóta nem gyárt nem-mobil procis gépeket
tanulság: SOHA nem bízz a depo-ban -
jakobkacsa
senior tag
-
jakobkacsa
senior tag
válasz
várnarancs #2914 üzenetére
gyakran a 2. ramslotot az alaplap másik oldalára rakják (vagyis a tetejére, nem az aljára), a billentyűzet alatt van valahol
ilyenkor a noti félig szétszerelésével érhető csak el az a slot - értelemszerűen ez már garvesztéssel is jár -
jakobkacsa
senior tag
valójában nincs olyan, hogy MPM
mindkét proci Intel Celeron M, csak marketing szempontból jobban hangzik, hogy Celeron Mobil Pentium M, ami viszont teljesen baromság (kb. mint asztali gépekhez is ''élelmes'' kereskedők azt írják, hogy Celeron P4, vagy Pentium 4 Celeron)
viszont A6R és A3HF között még van egy (nem jeletős) különbség, és az tényleg a proci
A6R-ben a Dothan magos (90nm) Pentium M butított változata van, A3HF-ben pedig az újabb, 65nm-es Yonah Core Solo butított változata, csak Intelék mindkettőt Celeron M-nek hívják. ugyan Yonah Celeron M 533 MHz FSB-jű, Dothan Celeron M csak 400, teljesítményben nincs köztük lényeges különség.
magyarul az A6R-ben és az A3H-ban a régi, A6RP-ben és A3HF-ben az új Celeron M van, és az első 2 (éppen ezért) kifutó modell.
további megjegyzés: az 1,6 és 1,7 GHz-es procik között sem vennél észre eltérést, ne ez alapján válassz. úgyszintén ne legyen meghatározó a merevlemez mérete - ha pl. kevésnek bizonyulna a 60GB, akkor veszel egy külső HDD-t, vagy 5-tel több DVD-t írsz ki...
inkább érdekes a szélesvásznú vagy 4:3-as kijelző - ezt nem jelölted különbségnek, pedig ez az igazi eltérés a két gép között a chipseten kívül. A6R 15,4'' 16:10 (WXGA 1280x800), A3HF 15'' 4:3 (XGA 1024x768). döntsd el, hogy melyik feküdne neked jobban a felhasználási profilodhoz, és inkább ez alapján válassz, vagy hogy szeretnél-e webkamerát a gépedbe beépítve. A6RP-n ráadásul (fene se érti, minek, de) van párhuzamos port is...
játékokról: GTA:SA valszeg el fug futni kisebb részletességgel (és még támogatja is WXGA-t), viszont mindenképpen javasolt RAMot bővíteni 1 GB-ra, pláne, hogy a VGA vezérlők is a rendszermemóriát haszálják
[Szerkesztve] -
jakobkacsa
senior tag
1) jól sejted
2) nincs ilyen ASUS gép. ebben az árkategóriában csak az A6R/A6RP gépek vannak ATI chipsettel, és nincs FireWire rajtuk
3) van nagy különbség teljesítményben. ATI kb. egy X300-as teljesítményét hozná (hiszen egy X300-as van belezsúfolva a chipsetbe), csak saját VRAM nélkül, 915GM meg kiváló 2D-re. picit komolyan azonban egyikkel sem érdemes játszani.
azt te döntsd el, hogy neked mennyire fontos a FireWire.
4) természetesen létezik picimacis FireWire kártya, 2-3 portos, valszeg valahol 5k környékén kapható. USB->FireWire sztem nincs, nagyon nem kompatibilisek egymással.
gyorsan utánanéztem, télleg van 3 portos STLab picimaci->firewire kártya, 4,5k, több helyen is kapható -
jakobkacsa
senior tag
ezt mind megteheted, 1 GB RAMot tud kezelni a 2 slotban összesen.
viszont vásárlásnál próbáltasd bele a memmodult - a te géped csak 266 MHz-en képes járatni a DDR ramokat, és manapság már csak 333/400 MHz-es modulokat kapni csak. elvileg működnek alacsonyabb órajelen is, de a puding próbája az evés.
please ne írd 'ly'-nal a ''muszáj''-t -
jakobkacsa
senior tag
válasz
Paarthurnax #2790 üzenetére
Notebookworldnél a Ráday utcában valszeg meg tudod nézni mind2t, érdemes
aranyos gépek, W5F teszt itt is volt a PH!-n, keress rá - az akkuidőt nagyon lehúzták, míg más hwmagazinok nem, így inkább a mintatermékkel lehetett bibi, vagy azzal a bizonyos (már kijavított) Windows USB hiba miatt lehetett gond.
U5A (Dothan - Pentium M) kifutó termék, jön helyette az U5F (Yonah - Core Duo).
két procimaggal W5F gyorsabb kell legyen, mint U5A, viszon U5A-hoz alapból 3+6 cellás akku jár, míg W5F-hez 6 cellás. -
jakobkacsa
senior tag
a proci hőmérséklete nagyjából rendben van.
és valójában azon sem csodálkozom, hogy egy 7200-as HDD így melegszik zárt helyen, szellőzés nélkül. az asztali gépekben is simán 50° környére mászhat egy nagyobb HDD hőmérséklete, ha nincs szellőzés, hát még egy notiban. ettől még persze nem egészséges, sőt...
viszont ha az általad belerakott 7200-es HDD vágná tönkre a notit (pl. megsül néhány FET), akkor az ugye nem garanciális, ergo óvatosan az ilyenekkel.
ofkorsz álljon itt az is, hogy én szeméály szerint nem sokat adok a különböző beépített hőmérőkből (HW monitor chipekből) kiszedett adatokra. ha nem érzékelhetően meleg/forró a noti kívülről, akkor valszeg nincs gond. -
jakobkacsa
senior tag
valójában félig-meddig igaz
ATI PR: a chipset neve ATI Radeon Express 200M, amiben az integrált VGA vezérlő az X300-as chip tulajdonságaival rendelkezik, ezért olyan, minehta lenne a gépben egy külön X300 kártya - saját VRAM nélkül. na ezért található mindenhol az X300 felirat az A6R-eknél -
jakobkacsa
senior tag
hi
a négy közül egyértelműen az A6U a nyerő
A9T-t ne is nézd, eléggé le van csupaszítva
A3H nem rossz, de...
A6U 5040 Sempron procija tud energiagazdálkodni (Celeron-M nem), 8 cellás akkuval jön, IrDA (infravörös) is van rajta, meg S-Video kimenet (A3H-n egyik sincs), integrált VGA-k között pedig nincs nagy különbség - egyesek szerint a SiS chipsetbe integrál VGA-nak szebb képe van (grafikusoktól hallottam), az meg, hogy csak 40GB-os HDD van benne... a DVD-író mellett nem számít
más különbség pedig nincs az A3H és az A6U között - csak az árban esetleg -
-
jakobkacsa
senior tag
nem kell eljutnod oda
hívd fel NSE-t, és el fogják mondani, hogy leadhatod a notit a WestEnd MediaMarkt ügyfélszolgálatánál, ott van ugyanis a pickuppoint
64 bites XP? eszembe sem jutna feltenni az A64-es desktopomra, nagyon kis utánaolvasással kiderül,. hogy általában borzalmas a támogatottsága -
jakobkacsa
senior tag
válasz
question man #2453 üzenetére
tudtommal nincs 8 cellásnál nagyobb akku forgalomban
ergo az akkus üzemidő növelését csak pótakkuval tudod megoldani -
jakobkacsa
senior tag
''ASUS A3VP a szerencsés választás.''
sztem is szerencsés
''Az lenne a kérdésem, hogy bele tudok tenni 1 512-es modult, vagy 2 256-ost kell vennem?''
notikban (A3VP-ben is) 2 ramslot van
garanciaveszéts nélkül te csak 1 db modult rakhatsz bele
a másik ramslot nem hozzáférhető garvesztés nélkül, illetve csak hivatalos szerviz csinálhatja meg a belső rammodul cseréjét
ergo ha most egy 512-es modul van beszerelve, akkor a külső, általad is hozzáférhető slot üres, ide vehetsz bele nyugodtan ramot, esetedben egy 512-es modult. persze - mint mindig mindent - tessék inkább a boltban belepróbáltatni, mielőtt kifizeted.
''Az SPDIF kimeneten ki lehet nyomni az 5.1 hangot??''
igen, ki lehet nyomni
viszont a nevében is benne van (Sony/Philips Digital InterFace), hogy ez digitális kimenet... -
-
jakobkacsa
senior tag
válasz
ponti_ak #2436 üzenetére
A3VC és A3VP között annyi a különbség, hogy a C-n soros port van, a P-n pedig dokkoló-csati (Portbar port), illetve hogy az A3VP W013H Color Shine (fényes) kijelzővel jön, ami ugyanúgy XGA felbontású (vagyis 4:3-as)
csak merevlemez, proci és RAM méretben különbözhetnek ezen kívül az egyes konfigok. ergo a VGA-RAM méretében is megegyeznek - 64MB on-board memó van az X700 mellé.
A6R-ben pedig nincs 'videokártya', hanem az alaplapi chipsetben van intergrált grafikus vezérlő, saját RAM nélkül ofkorsz -
jakobkacsa
senior tag
természetesen nem ''ugyanaz''
Panasonic and Technics are brand names for Matsushita Electric Industrial Co Ltd. of Japan (MEI), one of the World's largest manufacturers of consumer electronics and ranked 3rd on the Fortune 500 Electronics & Electrical Equipment Index.
[link]
vagyis a Panasonic a Matshusita ipari konszern egy részlege -
jakobkacsa
senior tag
válasz
ízirider #2397 üzenetére
266-os ramokat már nem nagyon kapni - ha lehet, akkor szinte biztos magasabb áron, mint a 333-asok
most épp kb. 16-18k egy 512 MB 333 MHz modul (Kingstonról van szó, ne add ez alá)
elvileg simán downclockolja az alaplap
persze bele kell próbáltatni, mielőtt megveszed
és szinte bármelyik NB boltban belerakják neked (free), ahol lehet kapni, pl itt: [link] -
jakobkacsa
senior tag
válasz
Xenon01 #2183 üzenetére
az ATi chip grafikája 3Dben messze sokkal jobb, mint Intel GMA900
persze sokra ne számíts...
egyébként nincs nagy különség a két chipset között
ha nem játszani akarsz (márpedig egyik noti sem kidejezetten DTR játékgép), akkor döntsön inkább a kijelzőformátum, és hogy kell-e webcam -
jakobkacsa
senior tag
ha munkára kell a noti, tökéletes, sőt egyenesen felesleges bele jobb, mint a GMA900 (az i915GM integrált VGAja)
ha játszani akarsz, akkor válassz mást - ez a noti kifejezetten munkára és hordozásra van kitalálva (én pl. nagyon tudnék örülni egy M9A-nak - stílusos, karcsú, T&L, 14'', Centrino, ASUS, mi kell még?) -
jakobkacsa
senior tag
válasz
Bekeny003 #1963 üzenetére
hoppá, akkor tisztázzuk
az A6K-n lévő webcamera mikrofonját akarod használni, de letiltottad az integrált hangot, mert külső USB-s hangkártyát használsz?
ez így nem fog menni szvsz.
a mikrofon ugye rá van kötve az int. hangchipre, és nincs más kimenete, amit más hangvezérlőre ráköthetnél. ergo valszeg csak az int. hanggal működik.
azt nem tudom, hogy a 2 hangvezérlő működik-e egyszerre - soha nem próbáltam 2 hangkártyát egyszerre, én mindig csak integráltat használtam: a botfülemhez és a kis asztali speakerekhez bőven elég -
jakobkacsa
senior tag
válasz
Solar_Wind #1834 üzenetére
mivel az ASUS disztribútorok értékesítik a garkiterjesztést is a kiskereknek, így azoknál a kereskedőknél lehet megvenni, akik kapcsolatban állnak valamelyik disztribútorral
ergo bárhol, ahol ASUS notit lehet venni, adott esetben ott is, ahol a notidat vetted
visszamész, kérsz (megrendeled), disztribútorral lerendezik, kifizeted, megkapod, hurrá -
jakobkacsa
senior tag
válasz
Solar_Wind #1832 üzenetére
menj vissza, és rúgd seggbe őket
persze hogy lehet garkiterjesztést venni, legfeljebb ők nem árulnak... -
jakobkacsa
senior tag
válasz
Angel82 #1698 üzenetére
honnan veszed az árkülönbséget? még nincs is A6J _sehol_
btw. A6Va-ban is 5400es HDD van
a Yonah proci nagy előnye pedig nemcsak az, hogy gyorsabb a Dothannél, hanem multitaskingnál hasznos a 2 mag, és sokkal energiatakarékosabb is, illetve a chipset is elvileg kevesebbet fogyaszt -
jakobkacsa
senior tag
annyira nem is egyszerű a helyi kínálatra alakítani egy ilyen oldalt
pláne, hogy a különböző modellek (pl A6R vagy A6Vx) 143 féle konfigban készülhetnek [merevlemez, RAM, WLAN, BT, webcam, LCD, akkuméret mind változók].
hogy kis hazánkba melyik konfig jön el és melyik nem...
BT általában nem jön, webcam viszont igen.
a magyar oldal pedig valóban egy komplett fordítás (még ha ''néhol'' nem is tökéletes), és ez talán így is van rendjén. -
jakobkacsa
senior tag
aksit hagyd benne a gépben, felesleges kiszerelgetni
nekem mindig benne van, itthon mindig töltőn, ergo ált. teletöltve viszem el, amint hazaérek, visszarakom töltőre - erre jó a Li-Ion aksi
XP magyarításról kérdezd X-COM-ot vagy moonmant a ''Win XP kérdések és válaszok'' c. toickban [link]
i915 pedig igen, tud dual channelt, ezért szerelik néha 2x256MB rammal az 512-es gépeket -
jakobkacsa
senior tag
válasz
Filterheadz #1259 üzenetére
elég triviális a dolog: AMD notiban _nincs_ Intel chip, ergo a pclandos spec a helyes.
edigital pedig újabb gyöngyszemmel örvendeztetett meg minket (vagy már vki említette pont ezt?). copypaste még mindig rulz. -
jakobkacsa
senior tag
válasz
Louis Gara #1241 üzenetére
bazi nagy körmöst nekik...
nem értem, hogy honnan szedik ezeket -
jakobkacsa
senior tag
válasz
Louis Gara #1231 üzenetére
''Viszont ha jól olvasom mindenhol 128megás x700-al irják''
ezt hol olvastad? én tudom, hogy 64MB RAM van az A3Vc magyarországi modelljeinek X700 chipjén, és így kapásból ezt is találom kül. weblapokon is -
jakobkacsa
senior tag
''15.0'' XGA ,SXGA / 15” XGA Color Shine TFT LCD'' ugye ez áll magyar ASUS honlapon
értsd: 15.0'' XGA ,SXGA TFT LCD _vagy_ 15” XGA Color Shine TFT LCD
az igazság pedig a #955-ben van - csak az A3Vp kapott ColorShine kielzőt, az A3Vc nem persze most is azokról a modellekről beszélek, amik itthon kaphatók, sógoréknál lehet, hogy van CS A3Vc
ha itthon látsz olyat, hogy A3Vc Wxxx, akkor az ColorShine. én még nem találkoztam ilyennel -
jakobkacsa
senior tag
válasz
frankdrebin #955 üzenetére
ez egy egészen új modell - belsőleg legalábbis
de az A3Vc-5003 nem ColorShine - különben W003-nak hívnák
az X700 benne pedig 64MB-os és pont. nem tud TC-t.
viszont pont olyan jó kis noti, mint a többi (korábbi) A3-as, és még kicsit takarékosabb is a DDR2 és az új chipset révén - a Dothanről már nem is szólva -
jakobkacsa
senior tag
-
-
jakobkacsa
senior tag
miért ne lenne idevaló?
itt ugye valamelyik ASUS-t fogjuk javasolni
mindkét ASUS jó és megbízható gép - mint az összes ASUS
a sebességről pedig leginkább az alkatrészek döntenek, de egyikkel sem lenne panaszod
ha szélesvászon kell és több extra, akkor A6Va
ha elég az XGA, és feleannyi (64MB) VRAM az X700-hoz, akkor A3Vc - és ugye az ár is meglehetősen különbözik a két modellnél -
jakobkacsa
senior tag
-
jakobkacsa
senior tag
épp ezt mondtam, hogy a mobility catalyst QVL-jén nincs rajta ASUS
és írta az ATI oldal, hogy az az 1 MB-os valami csak egy ellenőrző szoftver, hogy a géped rajta van-e a QVL-en
gondolom ha igen, akkor letölti a drivert és telepíti, ha nem, akkor elutasít (mint a te M6Va-dat)
az ASUS sajátja pedig valszeg egyszerűen az desktop catalyst enyhén tweakelt változata
de az is lehet, hogy valami értelmes power managementet raktak ASUSék a driverbe
ha gondolod, megkérdezem bennfentesektől - de nem ígérhetek gyors választ
Aktív témák
Hirdetés
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- AKció!Fujitsu 15,6"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Vil.bill,4G LTE,8-32GB RAM,SSD,
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest