- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomy27
tag
Köszi a választ, engem végülis a gari megmaradása érdekelt, de ezek szerint akkor a garit nem befolyásolja.Ubuntu live cd-n GParted alatt levettem a rejtést a partícióról és win 7 alatt csináltam egy mentést Ultra ISO-val image fájlba.És ha bármikor vissza akarom majd csinálni akkor meg csak vissza partícionálom a winyót a mostani felosztásba, és mehet rá a mentés.Bár mint írtam engem a mentés nem érdekel csak a szerviz miatt, de ezek szerint ők nem szólnak ha megszüntetem.
-
bocsika
aktív tag
Ok. Be ia tudnád rajzolni hogy kb hol vannak mert mi még annyira sem tudtuk (akartuk) felemelni hogy megnézzem hol vannak.
kép
Nem szeretném kockáztatni hogy eltöröm.(#10371) nagyjojo: A garancia nem veszik el mivel a tulajdonos a memóriát és a vinyót cserélheti szabadon. De ha a szerelés miatt valami baj történik. vagy az új alkatrész hibát okoz akkor azért te vagy a felelős. Nekem is volt olyan gépem aminek az alját az eladó cég telematricázta, hogy minél több ok legyen a gari felmondására.
Amúgy fősulisok vagyunk és csak azt a 3E Ft-t is inkább elisszuk.
-
nagyjojo
csendes tag
Nagyon piszkálgatjátok a gépet, de ugy tudom ha leveszed a fedelet, elvész a gari....
De ti tudjátok...
De ezeket a gépeket már win7tel adják, akkor minek akartok felrakni rá xp-t??Meg van egy olyan program az asus oldalán hogy live update. Az is felrakja a legfrissebb cumokat hozzá, én mindent felraktam, és a biost is a legfrisebbet...
Szintén tört win 7 van, és semmmi bajom nincs vele, de sztem ne nagyon piszkálgassátok, jobb ha elviszitek szervizbe... -
gsc73
aktív tag
Köszi!
Valamiért azt gondoltam, amikor megláttam az általad ajánlott oldalt, hogy minimális energia befektetéssel lehet majd tuti, 100%-os információhoz jutni, ami különben sem jellemző mai világunkra. (sem IT, se más). Azaz, a számba repül a sültgalamb....
...hát nem repült, de nem baj!
Mindenesetre kaptam egy jó ötletet, amit használhatok a jövőben.
Üdv: g.
-
gsc73
aktív tag
Hali!
Ez nagyon jól hangzik, és érdekes lehetőség,de korábban még nem hallottam erről az oldalról. Gondolom erre gondoltál pontosan: http://catalog.update.microsoft.com/v7/site/home.aspx
Próbáltam használni (nem noti), de nem sikerült, ha
Eszközpéldány azonosítója:
PCI\VEN_109E&DEV_0350&SUBSYS_00000000&REV_12\4&3B8BE48B&0&3030
Hardverazonosítók:
PCI\VEN_109E&DEV_0350&SUBSYS_00000000&REV_12
PCI\VEN_109E&DEV_0350&SUBSYS_00000000
PCI\VEN_109E&DEV_0350&REV_12
PCI\VEN_109E&DEV_0350
PCI\VEN_109E&DEV_0350&CC_040000
PCI\VEN_109E&DEV_0350&CC_0400akkor mit írjak a keresőbe, hogy meg is találjam, amit szeretnék? (inkább a hardver érdekel, nem a driver, azt meg lehet találni agyártónál)
Üdv: g.
-
Atya
tag
Nem tudom, ez telepult fel a programfilesba, ott volt meg egy telepito, azt is lefuttattam, es semmi. Csak kiirta, hogy telepult. NHC azt irja, ugyan ugy 2GHZ en megy a gep. Az everest pedig az energiagazdalkodasi funkcioknal csak ezekhez ad pipat:
Software Thermal Control
Temperature sensing Diode
Thermal Monitoring
Thermal TripZavaro pl hogy alaplap neve "ismeretlen"()everestben). A CnQ pedig ugye alaplapi funkcio is. Ezert gondoltam, hogy hianyzik vmi driver.
-
viralmind
aktív tag
igen kozben olvasgattan es latom hogy vista-ban eleve megvan a lehetoseg driver nelkul is es asszem ez muxik is mert mint irtam a procit is leveszi 800mhz-ra csak ha kell akkor veszi magasabbra,de ettol meg mindig nem ertem a venti miert megy mindig ha nalad nem nalam nem kapcsol ki sosem.nem hiszem hogy a vista lenne az oka,irtad hogy nalad xp-van
-
Tonyk
veterán
-
woland
csendes tag
Változó. Eddig négyszer telepítettem újra a win-t (és vele a programokat), és néhányszor feltettem régi ghostolt működő állapotokat. A négy esetből teljesen eltérő volt, hogy mikor feküdt meg szegény gép: fél perc és több nap között változott a helyzet, de előbb-utóbb mindig előjött.
Egy szkenner (Canon Lide 60) telepítése volt az utolsó az előtt, hogy ez az egész elkezdődött (de a telepítés a probléma között kb. két hét telt el). Ezt a drivert először leszedtem, azután újrainstalláltam a wifi drivert, azután újrainstalláltam az egész windows lapolvasó nélkül, de a probléma innentől kezdve folyamatosan fennállt - kisebb-nagyobb szünetekkel.
A gépet alapvetően munkára használom, ezért a snapszeren és az ultin kívül más játék nincs rajta (kivéve persze a wineseket), és rendszeresen mentem ghosttal a rendszert. Tehát a driverek alapvetően azok, amelyeket helyből fel kellett tenni (és amellyel sokáig gond nélkül működött a gép).
Mindenesetre köszi a választ. -
FeRRaR1
őstag
így néz ki, csak a web shopok általában nem keresik meg a megfelelő képeket a termékekhez
De meg cipőzném azt aki ki találta ezt a csilligós f@szságot
Pedig 160 E ért más márkánál sem találtam ennél használhatóbbat, no meg Asus függő is volnék vagy mi
Lendületben a forint, lendületben az ország, most nem lehet meg állni, Be kell vállalni
-
természetesen értem én!
nevezhetnénk optimalizációnak is, de részemről az már nem az, amikor például néhány msi noti esetében a vista alá készült bios verzióra feltelepített xp alatt nem - vagy nem megfelelően - működnek a hardveres(!) kapcsolók, mint például; wifi, bluetooth...stb!
vagy szintén vista alá készült bios verzióra nem húzható fel az xp - annak ellenére sem, hogy a bios beállításában van ahci mód, és kikapcsolásra került! ha viszont felteszem az xp alá készült - párhuzamosan azonos verziós - bios verziót, és abban kikapcsolom az ahci módot, akkor minden frankó lesz hirtelen. és még sorolhatnám...
igaz, ezekben az esetekben a gyártó figyelmeztet is arra, hogy melyik oprendszer alá milyen verziós bios kell, de az a bökkenő, hogy így nem lehet egy noti xp és vista is párhuzamosan - de legalább is rengeteg hibalehetőséget hordoz magában a dolog!
azért néhány konkrét példa; link, link, link (sajnos sok ilyen van még...)
asus notinál nincs ilyen - vagy legalább is nem találkoztam még vele!
a linux megint más műfaj - sok közöm nincs hozzá, így nem is bonyolódnék bele...ClioRS; lehet rajta xp és vista párhuzamosan, nem lesz belőle probléma! (de az xp menjen fel először, ha nem akarsz bonyodalmakat!
)
-
ClioRS
őstag
-
amióta a bios adja át a vezérlést az operációs rendszernek!
igaz, az asus notik esetében nem jellemző, hogy eltérő bios íródik különböző oprendszerek alá, de más notik (például msi) esetében például gyakran előfordul! és abból is látszik a dolog jelentősége, hogy például a vista alá készült oprendszerrel nem működik (rendesen) az xp - és fordítva! -
suszterpatt
csendes tag
Csak a hecc kedvéért megnéztem, mi történik ha fölrakom a Vista x64-et. Egy Windows Update után kettő eszköz kivételével mindenhez lett driver, ahhoz a kettőhöz pedig az általad leírt módszerrel secperc alatt találtam illesztőprogramot. Az eszközkezelőben egyetlen sárga felkiáltójel sincs. Kösz az útmutatást.
Tehát a teljesség kedvéért még egyszer, összegezve: az ASUS X51L-AP169-es notebookon a Vista x64 kis energiabefektetéssel maradéktalanul installálható.
-
wgaborw
tag
Sajnos ma már nem tudom megnézni, legkorábban holnap, de az ASUS honlapja szerint 1 BIOS letöltése lehetséges, amely a következő javításokat tartalmazza:
"BIOS 206
Search PCI device from 1F to 0 to fix bug that system cannot recognize SD card with PCMCIA Card inserted then resume from S4 "Nem tudom ennek ellenére érdemes-e vele bajódni, de megmondom őszintén tényleg nem tudom milyen verzió van most fent....
G.
-
-
szabax
csendes tag
hali!
nekem egy olyan kérdésem lenne hogy szerinted az miért lehet, hogy mikor bekapcsolom a gépet és eljut odáig hogy win xp bejelentkezés akkor a képernyő jobb oldalán egy fekete csík van. erre a csíkra nem tudok rámenni egérrel és hahúzom arra az egeret magától görgeti a képet. 2 napja felraktam a vistát ezzel még egyszersem csinálta. ha esetleg tudja valaki mi lehet a gond kérem írja meg! előreis köszönöm
-
Narxis
nagyúr
Atheros AR5008 Wireless Network Adapter a/b/g/n
Vágom azt a moddolást, csak nekem nem kell mert ASUS frissíti, igaz XP-re mostanában elhanyagolták, de Vistara kb. havonta adnak ki újat. ATi Mobility HD 2600 kártyám van.
Az integrált X1200-as AGP kártyámhoz meg leszedem ATi honlapjáról a rendes, friss drivert.
-
Narxis
nagyúr
Egyszerűbb volt leszednem egy virágbolti verziós Driver Genius Professional Edition-öt.
Már csak azért is muszáj volt mert XP-nél volt egy felkiáltójel eszközkezelőben és sehogy se tudtam megkeresni, hogy milyen driver hiányzik neki.
Atheros driverek-nél nekem a régebbiekkel szakadozott a net, és nem szeretem az installer-es verziókat. Lehetőleg olyat keresek mindig amit bemásol magának a Windows.
Moddolt Catalystot nem igazán szeretem, de VGA-hoz kapásból megtaláltam a drivereket, Catalystot Asus oldalán. Alps touchpad driverrel szívtam, a Toshiba-tól lehetett leszedni a legfrissebbet és tökéletesen működik.
-
FazekasLaci
aktív tag
Ez 100%, hogy nem az Asus hibája. Ez a Windows hibája. Ha az Asus-é lenne, akkor nem menne a DVD Linux alatt...
Az a furcsa, hogy turkáltam a Registry-ben és megtaláltam a Toshiba driver bejegyzéseit, de nem tudom, hogyan kell visszaaktiválni. Na mindegy, majd egy Windows-os fórumon megkérdezem.Örülök, hogy Asus-t vettem annó. Igazán jó vétel volt, mindenkinek csak ajánlani tudnám. Ha lecserélem is, ezt ugyan el nem adom. Jó lesz tartaléknak
ha a másik elromlana. Mert ez biztos soha nem fog
-
FazekasLaci
aktív tag
Hali,
megcsináltam, de nem működik
Úgy néz ki, hogy XP újrainstall. Kár.
Mert akárhogy próbálom megismertetni, az XP nem látja, és azt mondja, minden tökéletesen működik. Talán mégis jobb a Linux. Ott legalább nincs ilyen baki. Csak kár, hogy kevés a szoftver...Ennek ellenére továbbra is meggyőződésem, hogy az ASUS-nál strapabíróbb notit nem láttam
-
bme
tag
Ha nem megoldható a beépített, akkor jó az USB-s, de először szeretném felmérni előtte a kínálatot, hogy mennyibe kerülne ez az egész, és ha úgy döntök hogy nekem megéri, akkor inkább ezt választom, mint hogy "állandóan" egy "pendrive" álljon ki a gépből. (5-10k-ig éri meg)
Látom mániád az USB
-
Lejszi
senior tag
koszi az infot, nekem elvileg ma erkezik a zsir uj asus notim.
remélem nem lesz vele gond de ha igen akkor különösen oda figyelek majd az ilyenekre. hihetetlen amugy....
az ASUS-nak mondania kell egy szállítólevél vagy csomag számot. Olyan cénél dolgozom ahol sokat szallitmanyozunk. Az ASUS-ból kell "kitaposni" e számot ez a lenyeg. Utana mar rá tudnak keresni. -
ML320
senior tag
Az akkuval el sem indult a gép. 0% volt, formázhatatlan.
Számlát és garilapot raktuk be. Én úgy emlékszem, a futárt is neten tudod rendelni, de erről levelet kaptam:[I]Tisztelt Ügyfelünk!
Az Ön SN: xxx sorozatszámú ASUS eszközének RMA hivatkozási száma: xxx
Kérjük, hogy ezt az RMA hivatkozási számot jól láthatóan tüntesse fel az eszköz csomagolásán.
Notebook és PDA csomagolásához lehetőség szerint használja az eredeti gyári, vagy azzal egyező minőségű és biztonságot nyújtó csomagolást. Az ASUS nem vállal felelősséget a helytelen csomagolásból eredő sérülések miatt. Kérjük, hogy a notebookot vagy PDA-t a hozzáadott vagy vásárolt kiegészítők (táska, egér, adapter, kábelek, stb.) nélkül adja fel, csak a notebookot/PDA-t és az akkumulátort küldje el.
Az eszköz felvételéhez és elszállításához vegye fel a kapcsolatot a GLS futárszolgálattal az erre külön létrehozott weboldalon keresztül:
http://webserver.gls-hungary.com/echopack/asus_hu_add.php
Az adatok kitöltésekor ügyeljen azok pontosságára. Az RMA hivatkozási számot mindenképpen tüntesse fel a NÉV mezőben saját neve után. A készülék felvételi helyének megválasztásakor figyeljen arra, hogy készüléke javítás után ugyanezen címre fog kézbesítődni.
A szállítás megrendelése során jegyezze fel az Ügyfélszámot, ezzel hivatkozhat feladott készülékére a későbbiekben.
Üdvözlettel,
ASUS ügyfélszolgálat
ASUS Computer[/I] -
net84
őstag
a linken megtalálsz mindent:
[I]"Az online nyomtatvány kitöltése előtt olvassa és fogadja el a formanyomtatvány oldalán található felhasználási feltételeket.
3. A kitöltött formanyomtatvány elküldése után egy megerősítő e-mailben megkapja készüléke RMA hivatkozási számát, és a készülék szervizbe szállítására valamint a szállítás megrendelésére vonatkozó információkat."[/I]
Egyébként annyi a dolgod, hogy a kapott RMA számra és az Asus garanciális javításra hivatkozva rendelsz egy futárt a mailben kapott telefonszámon, és küldik érte díjmentesen a futárt, átveszi a csomagot, az átvételt, átadást mindketten leigazoljárok, egy példány marad nálad, majd ha kész a gép, hozza is vissza a futár a csomagot...
-
ML320
senior tag
Sajna kell. Akku cserére egy A8-at küldtem, erre a a karcos tetőt is kicserélték gariba.
1,5 hét volt, Brno, az NSE-vel már egy éve nem beszélek.
online szervízigénylés -
törölt tag
Nos, utána érdeklődtem. A helyzet az, hogy anno az IBM aksijaiban volt ilyen. De mivel ugye ez kiderült az IBM-re ráhúzták a vizes lepedőt így kénytelen volt kiadni egy progit amivel ezt a számlálót kilehetett nullázni.
De vannak olyan egyéb progik (nevet sajna nem tok, mert nem találta meg a srác), amivel nem csak kiolvasni de átírni is lehet az aksi vezérlési adatait. Igaz ez pl. csak akkor használható, ha az aksinak csak 1-2 cellája szál el amit aztán a vezérlés kivesz a forgalomból. És mikor a cellá(ka)t kicserélik akkor ezt a tiltást lehet levenni. Szóval izé...
nem tom. szerintem esetleg ha kerítesz egy ilyen progit, bár azt mondta a srác még utána néz ő is akkor legalább megtudod nézni vele, hogy nem-e cella hibás az aksi.
Egyenlőre ennyit tudtam segíteni de ha meglesz a progi neve akkor majd megírom! -
törölt tag
Figyu közben nekem beugrott, hogy hallottam olyat, hogy a mostani aksikban a vezérlés mellett van egy olyan védelem is ami minden feltöltés után vissza vesz az aksi teljesítményéből. Pontos részleteket nem tudok, igazából nem is értem a dolgot, hogy ez miben védi az aksit, de utána kérdezek, ha gondolod, mert állítólag ezt ki lehet iktatni és akkor megint olyan mintha "új" aksid lenne...
-
Skyer
senior tag
Igen mert asszem a szigetszentmiklósi szervizükbe már nem vállalják a javítgatást.Amúgy ha gariztatni akarsz hívd fel a számot kijön a futár elviszi a gépet, felveszi a jegyzőkönyvet és vissza is hozzák. Már nemtudom pontosan mi a szolgáltatás neve, de egyre többen veszik fel ezt a fajta megoldást!az ACER volt az első.
-
hát így már kicsit más a helyzet, én úgy értettem, hogy közvetlenül a terhelés után ugrik meg kicsit az akksi teljesítménye, a terhelést megelőző nyugalmi állapothoz képest.
az, hogy az akksi hátralévő üzemidejének mennyit ír ki a rendszer, nagyon sok dologtól függ - még egy háttérben futó alkalmazás különböző stádiumai is akár percről percre változtathatnak ezen - de az akksi elhasználódásának az aránya elvileg nem ugrálhatna így egyik napról a másikra, hacsak nem komplett cellás hiba... -
-
ML320
senior tag
Máshol meg ezt írják:
ATI Radeon™ Xpress 1100 for Intel Notebooks - Specifications
CPU Interface
Intel ® Core 2 Duo, Core Duo, Pentium® M, Intel Celeron®, Celeron® M and Intel Pentium® 4 processors
Hyper-Threading Support
Support for Enhanced Intel Speedstep Technology
Supports Advanced Power Management with CPU Throttling capability.A nálam kötözködőbbek meg egyből visszakérdeznek: BIOS? Verzió, támogatottság?
AMD-nél már szívtam azzal, hogy adott chippel nem ment a Turion, holott jött ki olyan gép (azonos sorozat!), amiben gyárilag az volt.
Ember tervez, a gyártó meg perverz... -
hzcs
senior tag
Letöltöd az asztali ati catalystet, majd ráereszted a kicsomagolt fájlokra az atimobility moddert. Nekem is így van az x700-on a catalyst.
-
Kovács84
aktív tag
-
Han4o
csendes tag
Emberek megoldottam a problémát a PCI device-al kapcsolatban.
Ha XP van telepítve a gépre le kell ölteni a SP2-t már akinek alapból nincs beleintegrálva a windowsába.
Ha gondot jelent a letöltés egy 'patcher-Windows Validation Crack' megoldja a problémát.
Köszönöm mindenkinek ki egyébként segített.
Kellemes napot! -
-
hzcs
senior tag
1 valamit én se értek (tudok):
amikor újraraktam még régen a gépet, mondom visszarakom arról a partícióról, ami rejtve van. Igenám, de akárhogy próbáltam, nem indult el. Adtam neki aktív módot, láthatóvá tettem, de semmi. Ezért mentettem el és töröltem le a partíciót, mert nem tudtam sehogyse működésre bírni, 2 giga meg 2 giga
A mai napig nem tudom hogyan kellett volna. -
hzcs
senior tag
és az 1 darab dvd-n van?
Viszont azt hozzáteszem, hogy nekem microsoft xp-s csomagolásban van. Valószínűleg ezért xp visszaállító. Ha nem lenne benne, elképzelhető, hogy csak a rejtett partíciót állítja vissza, de kíváncsivá tettél, hogy a hp-s visszaállító lemezen mennyi adat van.
-
hzcs
senior tag
nem a csillivilli progikra kell gondolni ám...
A mostaniak lehet hogy nem férnek el, de kpzeld, van egy kislemezem, amin a ghost fut. Saját maga hozta létre, szóval azt se lehet mondani, hogy én ügyeskedtem össze.
Mindjárt megnézem mit csinál a visszaállító cd (sajnos csak ezt tudom megnézni, mert nekem cd-t adtak, de mint tudjuk, a cd éd a dvd között csak méretbeli különbség van, ami jelen esetben számít).
De miért kötsz mindig belém? Vagy te is azt hiszed, hogy a visszaállító dvd a vinyó rejtett partíciójáról állítja vissza a wint? -
-
Jonatán
tag
Hát sajna meg kell hogy kövezzem magamat, gyűlnek a sötét viharfelhők felettem, megnéztem megint a vinyot a laptopban az XP telepítő CD-jével és sajna azt kell hogy mondjam hogy nagyon figyelmetlen vagyok, a rejtet partíció mérete 5Gb-os, so lehet hogy még is csak egyet kel hogy értsek veled!!??
Ugyan akkor nem akarom elhinni hogy ha cserélek vinyot vagy csak simán törlőm a partíciókat, akkor mar nem tudom használni a recovery DVD-t, nem akarom elhinni hogy ujjra meg kell vennem mondjuk a szar Vistat hogy feltudjam tenni a laptopra!http://kepfeltoltes.hu/view/080102/IMG_0106_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
hzcs
senior tag
nem lehetetlen, mert ghostoláskor is ki lehet választani, hogy tömörítse az adatot, és egy másfél-2 gigás xp-ből nekem 400-500 mega ghost fájl szokott lenni. De ha 1 cd nem, akkor 2 biztosan vissza tudja állítani
Viszont nekem furcsa, hogy 5 mega a rejtett partíció, azon aztán semmi sem fér el.
-
SAnyi_
csendes tag
Az akksi egy érdekes jószág. Annyi bizonyos, hogy az idő előre haladtával inkább csökken a kapacitása, mint nő.
Nekem már betöltötte a második évét és még elég szépen megy. Sokat használom hálózat nélkül, suli időben, de a nyár egy kész zuzda neki. Nyáron csak 230ról megy, majdnem 24 órában. Ez annyira megviselte, hogy 2 hónap alatt vagy 15 percet vesztett a használati időből.
Új korában tudott 3 órát menni (kímélő módban), most kb 2 óra 15 perc körül van ez az idő.
Kivenni azért nem érdemes a gépből, mert akkor felborul az egész gép egyensúlya, meg vannak rajta tappancsok (lehet az újakon nincs).
Amúgy teljesen elégedett vagyok az akkuval -
hzcs
senior tag
akkor így jártál
Nekem benne van a gépben mindig, kezelési könyv nem írja, hogy ki kell venni, különben is nekem az akksin van 2 lába. Többet ér, ha bennt van, és áramszünet esetén nem dobja hanyatt magát a gép, minthogy ki van véve, és lehetne nyerni vele 1-2 hónap pluszt (ha egyáltalán lehet).
Nincs egységes vélemény, valaki erre esküszik, valaki másra. Ez is kb olyan vita, mint a "hány órát töltsük a telefont első alkalommal".
Haver amikor elhozta a gépet az üzletből, az 2%-ról indult. Pedig biztos nem volt használva. -
hzcs
senior tag
Sajnos rossz hírt kell közölnöm: a biosban található calibrate funkció nem más, mint teljes feltöltés-teljes lemerítés. Semmi egyéb. Futtattam már, nem is 1x, eredmény: vagy maradt a wear level, vagy rosszabb lett. Nem tagadom, kb 2x volt, hogy csökkent, de előtte nagymértékben nőtt. Pl 10%-ról felment 17-re, következő lemerítésnél visszaállt 15-re. Hosszabb távon mindig csökkenni fog.
És van egy olyan sejtésem is, hogy az akksiban van egy elektronika, ami számolja a lemerítéseket, mert azt nem akarom elhinni, hogy (így 2.5 év után) minden lemerítésnél 3-4%-ot romlik. Közben ismerősnek, akinek pontosan ugyanilyen gépe van, neki 11% (nekem 40), és ő csak harmadáig szokta lemeríteni.
Ezt a "számlálót" kéne lenullázni, lehet, hogy sok akkumulátort meg lehetne menteni még pár hónapig a kidobástólszerk: nem teljesen biztos, de van egy olyan érzésem, hogy ha most újból csontra lemerítenéd, visszamenne 6-7-re.
-
hzcs
senior tag
azt már lusta voltam leírni
bga és pga: egyik golyós, másik tűs, de egyik sem kompatibilis a régi 478-as lapokkal, többek közt bele se megy. De ha csak ez lenne a gond..Viszont amit írtál wikipédiából, abból nekem az tűnik fel, hogy ugyanolyan tokozás, mint az én régi pentium m-em. Mobil szegmensben nem divat a foglalatváltás?
-
hzcs
senior tag
már értem mit akartál kérdezni...
processorfinder.intel.com oldalon core2duo asztali processzor csak lga775-ösben van, a core2duo mobil procihoz meg csak micro fcbga-t írnak, hogy hány lába van, azt nem. De furcsállnám, ha 478-as lenne. Googlen rákeresve én 479-et láttam, az a 478 elírás lehet.
De ha a chipseted támogatja a core2duo-t, akkor biztos vagyok benne, hogy az asus ad ki olyan biost, amivel menni fog a proci a gépben.
-
spyduck
nagyúr
Megnézte nekem a srác, és ezt küldte
endszermemória 512 MB (DDR2-533 DDR2) Mondjuk ezt eddig is tudtuk!
Most ha én veszek bele pl: egy kingmax 512mb ddr2 533Mhz-es ramot akkor együtt jó lesz a 2? Viszont fogalam sincs, h milyen márkájú ram van a gépben!
Ilyenkor az időzítésnek kell egyeznie, vagy mitől függ???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest