- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzcs
senior tag
Hali!
Megváltam szeretett Asus A6 notimtól, még mielőtt megjött volna bele az akksi, így akit érdekel Asus laptopba való akksi, nézzen be ide:
AKKSI.Minden jót!
-
hzcs
senior tag
válasz
F. A. Bian #5234 üzenetére
bele, nekem is ilyen van.
-
-
hzcs
senior tag
Letöltöd az asztali ati catalystet, majd ráereszted a kicsomagolt fájlokra az atimobility moddert. Nekem is így van az x700-on a catalyst.
-
hzcs
senior tag
válasz
formasu #5080 üzenetére
Valószínűleg nincs XP-re driver, mert az intel honlapján is csak Pistára van: Turbo Memory
-
hzcs
senior tag
úgy néz ki behalt az a6va notimon a tapipad, és a 2 gomb. Hol lehet ilyet szerezni, és kb mennyiért? NSE foglalkozik ilyennel?
-
hzcs
senior tag
válasz
skornail #4502 üzenetére
Ha felteszed a gyári atkacpi drivert, akkor a windows update neked nem ajánlja fel, hogy van neki újabb? Mert nálam mindig mutatja.
Ha nem, akkor esetleg próbálj meg az asustreiber.de oldalról frissebbet vagy legalább más verziójút szedni, különben nem működnek az fn gombok, mint pl hangerő. -
hzcs
senior tag
-
hzcs
senior tag
Nem tudom hogy neked ugyanaz a p4g kell-e, mint nekem, de nekem állandóan visszaállítja a képernyőkímélőt, akármit állítok be. Megoldás: beállítani, hogy ne legyen képernyőkímélő, majd a program files/.. (ahova telepítetted a p4g-t) könyvtárban a konfig fájlokat írásvédetté tenni. Nekem csak ez segített.
-
hzcs
senior tag
válasz
progibon #4367 üzenetére
gondolom valamelyik driverre vár. Vannak olyan xp telepítők, amikben alapból benne van sok driver, többek közt sata driver is. Pl a Reborn xp-ben biztosan vannak. Egy próbát megérne. Nem szoktam szeretni az ilyen buhert xp-ket, de ha nincs más választásod, kipróbálhatod.
-
hzcs
senior tag
Normális, minden akkumulátor az idő folyamán veszít tárolókapacitásából. Ezzel nem kezdenek semmit, nem fogják kicserélni az akksidat.
Szervizbe nem mehetsz, futár viszi-hozza, földi proletároknak (nekünk tulajoknak) semmi keresnivalónk nincs ott, de talán jobb is, ha nem látod, mi folyik ott (nem Gyöngyösön) -
hzcs
senior tag
-
hzcs
senior tag
Q: Does the C90S support 4gb of ram?
A: No. It does not and it never will, the 945G chipset it uses can not support 4gb of ram ever due to its design. Some 945g based computers will let you place 4gb of ram into the computer and it will run just fine but only let you use ~3gb of it. However as for now the C90 wont even boot with 4gb of ram (post) so make sure you do not get 4gb of ram. For max performance get 2gb + 1gb for 3gb total. Just a FYI the C90S does indeed have async dual channel, so even with a 2+1gb setup you can run the memory in dual channel mode.bocs hogy 3x egymás után...
-
hzcs
senior tag
amit linkeltél, abban 2 mobility chipset van, de ebben a gépben asus oldala szerint sima 945g. De erre is 4 gigát ír intel oldala, vagyis vagy a biosban van a korlát, vagy az xp-nél. De sztem ilyen gépet Vistával adnak.
És még az a furcsa, miért G chipsetet raknak bele (abban van integrált video is).
-
-
hzcs
senior tag
Nézd meg, biosban látja-e egyáltalán. Ha satás, akkor kikapod a notiból, beledugod egy asztaliba, és ott mehet a particionálás. Ha az xp-t csak egyszer próbáltad, próbáld még egyszer, néha nekem is megáll ott, ahol neked.
esetleg: http://www.ultimatebootcd.com/
-
hzcs
senior tag
-
-
hzcs
senior tag
A6 tulajok: az SPDIF -en milyen hangot ad a noti? Sima sztereót vagy 5.1-et?
-
hzcs
senior tag
Lehet külön antennát is kapni a monitorkeretbe, viszont azt nem tudom, hogy amelyik típusban nincs, abba is lehet-e szerelni.
Nekem van egy intel ipw2200bg (laptop gyári), intel ipw2915abg (ez is minipci, külön vettem), és egy dlink dwl-g650 cardbus (pcmcia) adapterem. És azt kell mondanom, hogy igaz hogy elmarad a keretbe épített-től, de ez is nagyon jó. Volt nálam egy nóném itmedás Tenda usb adapter, na annak az antennáját tényleg leárnyékolták
Ha jó pcmcia adaptert veszel, még külső antennacsatlakozót is lehet láforrasztani, és rakhatod rá a sok-sok dbi-s antennátAki jobban érti a témát, attól kérdem: mi az a 2 szál, ami megy a monitorkeretbe? Aux, Main? Az egyik az antenna oké, a másik?
Mert van egy pci->minipci átalakítóm, így a laptop gyári wifije van az asztali gépemben, de az sma aljzatba csak az egyik szál megy, a másik szabadon van hagyva. -
hzcs
senior tag
válasz
Janika80 #4123 üzenetére
arra tippelek, hogy be van kapcsolva a num lock, akkor világítania kell a lednek. Ha be van kapcsolva, kapcsold ki.
SIS chipsetre: akkor rosszul gondoltam, kerestem guglin is, de semmi értelmeset nem találtam. 1 helyen láttam olyat, hogy X50V, és zárójelben F5V series. X50V (F5V series)
De furcsa, hogy az Asus oldala se ismeri. -
hzcs
senior tag
kijelzővibrálás: szerintem az a háttérvilágítás miatt van. Nekem is csinálja, alig észrevehető, szinte csak én látom. Amikor visszaküldtem gariztatni a gépet valami miatt, írtam nekik ezt is, de nem csináltak vele semmit. Egyébként csak alacsony fényerőnél lehet észrevenni.
Fn+f2: atk driver és a wireless console fel van telepítve? -
hzcs
senior tag
válasz
Csigger #4096 üzenetére
Asus notik wifijéről:
Mivel nekem nincs telefonvonalam, ezért a szomszéd rokonhoz vezettem be az adsl-t, egy linksys wrt54gl-lel párosítva. Eredmény: a szomszédból a jel windows szerint az ötös skálán 4-5. HP-nél 3-4, Toshibánál 2-3, néha 4. Úgyhogy az Asus az antennával sem spórolt
(Igaz, nem Atheros wifi, hanem gyári intel 2200bg, de kicseréltem intel 2915abg-re, de ugyanolyan a jelerősség)A 9 cellás akksid gyári, vagy gyárit vettél, vagy utángyártottat? Mennyit megy el vele a gép?
Mennyibe kerül? Lassan nekem is kéne, mert már csak 2 órát megy el a 40% wear leveles akksival.Nem tudom ki írta, hogy 1 hónap után 0%-os az akksija. Nekem fél év után kezdett el csökkenni a teljesítménye, most tartok 40%-nál.
-
hzcs
senior tag
Thunderbirdben ha csak 1 postafiókod van, akkor jó oda a ledbirdxp, ha több postafiókod, akkor is jó a ledbirdxp, de csak a fő postafiókban lévő újaknál jelez.
Viszont van a Thunderbirdnek egy Thunderled nevű plugin-je, ami az összes postafiókra hat. Nálam ez úgy van megcsinálva, hogy a ledbirdxp villogóra van állítva (főpostafiók), így tudom, hogyha az elsődleges emilre jött levél, akkor villog a led, ha a többire, akkor csak világít (thunderled csak világítani tud). -
hzcs
senior tag
Valahol lehet külön touchpad-et venni? Mert az enyém kezd néha furcsán működni. Csak az a kis panel kéne, amihez hozzáér az ujj.
-
hzcs
senior tag
-
-
hzcs
senior tag
1 valamit én se értek (tudok):
amikor újraraktam még régen a gépet, mondom visszarakom arról a partícióról, ami rejtve van. Igenám, de akárhogy próbáltam, nem indult el. Adtam neki aktív módot, láthatóvá tettem, de semmi. Ezért mentettem el és töröltem le a partíciót, mert nem tudtam sehogyse működésre bírni, 2 giga meg 2 giga
A mai napig nem tudom hogyan kellett volna. -
hzcs
senior tag
és az 1 darab dvd-n van?
Viszont azt hozzáteszem, hogy nekem microsoft xp-s csomagolásban van. Valószínűleg ezért xp visszaállító. Ha nem lenne benne, elképzelhető, hogy csak a rejtett partíciót állítja vissza, de kíváncsivá tettél, hogy a hp-s visszaállító lemezen mennyi adat van.
-
hzcs
senior tag
Első cd-t berakom, arról indítom a gépet, megkérdezi, hogy msdos prompt, elsődleges partícióra, egész vinyóra, vagy egyész vinyóra 2 partícióra akarom-e visszaállítani a gépet, majd elkezdi. Menet közben kéri a második cd-t. Ha kész, berakom neki a driver cd-t, arról indítom a gépet, saját maga felpakolja a drivereket (tehát nem windowsból kell egyenként), és következő újraindításnál kész az a rendszer, amivel elhoztam a boltból.
Ehhez sok időre és 3 cd-re van szükség.Remélem kielégítő volt a válasz, most nem futtattam le, mert jó ez a rendszer ami van. De már csináltam, úgyhogy tudom, hogy az én esetemben hogy zajlik. De ha nekem az xp visszaáll 2 cd-ről, akkor nem hiszem, hogy az 1 dvd-n csak annyi lenne, hogy a vinyó legelejéről állítja vissza.
Egyébként mielőtt én letöröltem azt a rejtett partíciót, lementettem. Vagyis ha nagyon kell, megvan. -
hzcs
senior tag
nem a csillivilli progikra kell gondolni ám...
A mostaniak lehet hogy nem férnek el, de kpzeld, van egy kislemezem, amin a ghost fut. Saját maga hozta létre, szóval azt se lehet mondani, hogy én ügyeskedtem össze.
Mindjárt megnézem mit csinál a visszaállító cd (sajnos csak ezt tudom megnézni, mert nekem cd-t adtak, de mint tudjuk, a cd éd a dvd között csak méretbeli különbség van, ami jelen esetben számít).
De miért kötsz mindig belém? Vagy te is azt hiszed, hogy a visszaállító dvd a vinyó rejtett partíciójáról állítja vissza a wint? -
hzcs
senior tag
válasz
Jonatán #3884 üzenetére
a visszaállító dvd nem azt csinálja, hogy a vinyó 5 gigás partíciójáról állítja vissza a rendszert. Ha ezt csinálná, elég lenne neki egy kisflopy is.
Ha teszel fel partition magic-et, akkor ki tudod olvastatni az adatokat a rejtett partícióból, sőt, lehet hogy kimásolni is, de megnézni mindenképpen. -
hzcs
senior tag
nem lehetetlen, mert ghostoláskor is ki lehet választani, hogy tömörítse az adatot, és egy másfél-2 gigás xp-ből nekem 400-500 mega ghost fájl szokott lenni. De ha 1 cd nem, akkor 2 biztosan vissza tudja állítani
Viszont nekem furcsa, hogy 5 mega a rejtett partíció, azon aztán semmi sem fér el.
-
hzcs
senior tag
A recovery cd-hez nem kell a rejtett partíció. Nálam is volt egy rejtett partíció, de kb ugyanaz volt rajta, mint a recovery cd-n, azzal a különbséggel, hogy a rejtett partíció nem telepít (bár sosem próbáltam, mert nem tudtam hogy működik, és letöröltem). De a recovery cd-kkel minden visszaállítható alapállapotra.
De szerintem az csak oprendszert állít vissza, nem merevlemezt, vagyis elég, ha csak a c-ről törölsz mindent. -
hzcs
senior tag
akkor így jártál
Nekem benne van a gépben mindig, kezelési könyv nem írja, hogy ki kell venni, különben is nekem az akksin van 2 lába. Többet ér, ha bennt van, és áramszünet esetén nem dobja hanyatt magát a gép, minthogy ki van véve, és lehetne nyerni vele 1-2 hónap pluszt (ha egyáltalán lehet).
Nincs egységes vélemény, valaki erre esküszik, valaki másra. Ez is kb olyan vita, mint a "hány órát töltsük a telefont első alkalommal".
Haver amikor elhozta a gépet az üzletből, az 2%-ról indult. Pedig biztos nem volt használva. -
hzcs
senior tag
Sajnos rossz hírt kell közölnöm: a biosban található calibrate funkció nem más, mint teljes feltöltés-teljes lemerítés. Semmi egyéb. Futtattam már, nem is 1x, eredmény: vagy maradt a wear level, vagy rosszabb lett. Nem tagadom, kb 2x volt, hogy csökkent, de előtte nagymértékben nőtt. Pl 10%-ról felment 17-re, következő lemerítésnél visszaállt 15-re. Hosszabb távon mindig csökkenni fog.
És van egy olyan sejtésem is, hogy az akksiban van egy elektronika, ami számolja a lemerítéseket, mert azt nem akarom elhinni, hogy (így 2.5 év után) minden lemerítésnél 3-4%-ot romlik. Közben ismerősnek, akinek pontosan ugyanilyen gépe van, neki 11% (nekem 40), és ő csak harmadáig szokta lemeríteni.
Ezt a "számlálót" kéne lenullázni, lehet, hogy sok akkumulátort meg lehetne menteni még pár hónapig a kidobástólszerk: nem teljesen biztos, de van egy olyan érzésem, hogy ha most újból csontra lemerítenéd, visszamenne 6-7-re.
-
hzcs
senior tag
válasz
Tilinko #3815 üzenetére
- Nem árt neki, már 2.5 éve be van kapcsolva, és semmi baja.
- Az értékesítő komát ha meglátod, ajánlj neki egy továbbképzést. Ez nagy baromság amit mondott.
- Havi 1x ajánlott lemeríteni-feltölteni. Ha évekig ott tárolod, valószínűleg állásában tönkremegy, de ezt majd valószínűleg megcáfolják. Mindenesetre nem haszon neki.
- Nem árt, 2.5 éve be van dugva, és semmi baja. -
hzcs
senior tag
azt már lusta voltam leírni
bga és pga: egyik golyós, másik tűs, de egyik sem kompatibilis a régi 478-as lapokkal, többek közt bele se megy. De ha csak ez lenne a gond..Viszont amit írtál wikipédiából, abból nekem az tűnik fel, hogy ugyanolyan tokozás, mint az én régi pentium m-em. Mobil szegmensben nem divat a foglalatváltás?
-
hzcs
senior tag
már értem mit akartál kérdezni...
processorfinder.intel.com oldalon core2duo asztali processzor csak lga775-ösben van, a core2duo mobil procihoz meg csak micro fcbga-t írnak, hogy hány lába van, azt nem. De furcsállnám, ha 478-as lenne. Googlen rákeresve én 479-et láttam, az a 478 elírás lehet.
De ha a chipseted támogatja a core2duo-t, akkor biztos vagyok benne, hogy az asus ad ki olyan biost, amivel menni fog a proci a gépben.
-
hzcs
senior tag
Végre sikerült! MSN kavart be, de regedittel kiszedtem belőle, így már rendesen működik.
A Bat meg nem ingyenes progi sajnos, pénzt nem szeretnék egy levelezőrendszerért adni
-
hzcs
senior tag
válasz
VANESSZA1 #3793 üzenetére
köszi kipróbálom, de nem hagy nyugodni, hogy akármit csinálok, az a progi mindig 37 olvasatlan levelet ír. Ha több van, ha kevesebb. Egyelőre ezzel kell megküzdenem, utána jön a levelezőrendszer kiválasztása
[OFF]Kérdés: ha pop3 fiókot kérek le, akkor ugye letöröl mindent. Ezért beállítottam, hogy maradjon a szerveren is addig, amíg a gépről le nem törlöm. Eredmény: semmit nem töröl a szerverről. Mindent vagy semmit-et játszik?szerk: megnéznéd, hogyha a batban van olvasatlan leveled, akkor xp-ből kijelentkezve (felhasználóváltással) kiírja-e, hogy x darab olvasatlan leveled van?[/OFF]
-
hzcs
senior tag
Most nekem kéne egy kis segítség:
Rászántam magam, hogy levelezőprogrammal nézem meg a leveleimet. Van egy olyan program, hogy ledbirdxp, vagyis a noti elején lévő email ledet kapcsolja be, ha van elolvasatlan üzenet. Erre az asusnak is van egy checkmail progija, de az csak outlookra működik. Naszóval: thunderbird felrak, ledbirdxp felrak, majd elindít. És itt jött a baj: 37 elolvasatlan üzenet. Thunderbirdben ugye nincs, most lett telepítve, még bekonfigolva sincs, Outlookban 1 olvasatlan van, ami mindenkinek, aki nem használja. Kitöröltem. Eredmény ugyanaz, 37 elolvasatlan üzenet.
Mit lehet ilyenkor tenni, hogy minden klappoljon? -
hzcs
senior tag
válasz
spyduck #3777 üzenetére
ha nem játszasz akkor nem is kell, hogy pl 128-at elfoglaljon. Havernak 512 ramja van, x1100 integrált vga-val, és 32,64,128,256 megát tud foglalni. 128-on volt, winnek meg maradt 512-128. Szépen vissza is vettem neki 32-re. Amelyik játéknak a 32 nem elég, annak a teljesítménye se elég. Nem is értem miért jó, ha 256 megát lehet neki adni... Sztem csak marketingfogás, a sok gyök meg: váá az én videjókártyám (persze nem tudja mire való) kéccázötvenhat megabájtos.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Crypto Trade
- Autós topik
- Gitáros topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS/
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest