- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung SmartTag2 teszt
- Mobil flották
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kovács84
aktív tag
Azért még egy 15,4-es vagy egy 14-es is megerőltető lehet hosszabb távon akár hátizsákkal is. Én hátizsákban szoktam cipelni az TP X61s-met (he fújjoljatok
olcsóbban szereztem, mintha U5-öt vettem volna, pedig az volt a célkeresztben eredetileg), 1-2 könyv és füzet társaságában és azt kell mondjam pont jó. Ugyanez 15,4-e notival állatkínzás volt, annak ellenére, hogy nem vagyok egy vézna gyerek.
A betűk nem sokkal kisebbek 12"-on, összehasonlításképpen, itthon rádobom a dokkolóra és a 22"-os MW221U-n használom 1680 x 1050-on, pont jó, ami zavaró lehet ha aktívan gépezel, hogy a noti billentyűzete kisebb (zsugorított) otthon normál billentyűzettel előfordulhat egy pár melléütés. -
Kovács84
aktív tag
Semmi baj sincs vele, csak nagy a szabvány 12"-hez képest ezért nem pártolom, viszont mind a linkelt gép, mind az F9F jó vételnek számít. De Asuséknál szerintem az U5-ös széria a nyerő kicsiben, meg az U6, de ez egy cseppet drága. Amennyire tudom akkuidőben is jobb az U5-ös (F9-el összevetve).
-
Kovács84
aktív tag
Nyugodtan vedd meg az U5-öt, az az egyik legjobb 12"-es Asus noti, az F9-es széria felejtős, kicsit nagy, ahhoz képest, hogy 12"-es.
Az U5 nagyon jó anyagminőséggel rendelkezik, a gombok kicsik, én kb. 1-3 nap alatt szoktam meg, hétköznapokban nagyon jól használható, igazi cipelős kis cucc. Szerezni kell hozzá egy 12"-es Perfectskin Dicota táskát és ebbe kell csomagolni utána mehet bármelyik táskába amit használsz, így megóvod a karcoktól.
A monitor megszokása szintén 1-2 nap, utána semmi gondod sem lesz vele, azt szokták mondani, hogy ezeken nem lehet videózni, ha az öledbe veszed és felrakod a lábad az asztalra akkor teljesen jóés a súlya sem fog zavarni, csak erről a 15,4"-es tulajok elfelejtkeznek.
A linkelt gép ára pedig tényleg jó
Ja és egy teszt
-
Kovács84
aktív tag
Wifi, webcam, vga, memkártya, ledek simán mennek. Korábbi disztribeknél és egy-két notinál nem ment a memkártya vagy a webcam, de a 8.04-es kiadást használva ilyen dolgot még nem vettem észre. Ha vga alapdriverrel simán megy, de egy Envy nevű progival az nvidia vagy az ati központi oldaláról frissíti a dolgot. Egy próbát simán megér.
Mindenesetre az UHU-nál lényegesen nagyobb a támogatottság és a közössége is az Ubuntunak, szóval ha valahol elakadnál tuti, hogy gyorsan fognak segíteni bármelyik fórumon.
-
Kovács84
aktív tag
válasz
HellTomy #5298 üzenetére
Pidgin a legjobb linuxos csevegő progi, sajnos webcam támogatása még nincs ebben az esetben az aMSN ajánlott, ami gyak. dettó ugyanolyan mint az MSN. Hál' Istennek, vagy a tervezőknek a legtöbb linux disztib alapból felismeri az új asus notikon a camerát, ez Camorama progival ellenőrizhető.
Szerintem inkább Ubuntu-t próbálj, az gyorsabb és könnyebb...
Torrentre az Asureus a jó, de a Linuxok alapból tudnak torrentezni. -
Kovács84
aktív tag
Azt kell csinálni, hogy megnézed, hogy az Asus melyik notijába szerelte még az adott alkatrészeket (hang, webcam, video stb) és megkeresed az Asus oldalán azokat a notikat és ha kell egyenként töltöd le a drivereket, kicsit lassú megoldás de biztos. Olyan nincs, hogy csak Vista támogatott, annyi az egész, hogy próbálják tolni a Microsoft szekerét, ami ugye a cégeknek is jó, mert egy teljesítményzabáló oprendszerről van szó.
-
-
Kovács84
aktív tag
válasz
F. A. Bian #5234 üzenetére
Ha ugyanakkor a magasságuk és a csatoló felületük, akkor minden további nélkül menni fog.
-
Kovács84
aktív tag
-
Kovács84
aktív tag
Én nem sok értelmét látom a Power4Gear-nak...
A matricák eddigi tapasztalataim alapján nagyon jól lejönnek az Asus notikról (nyomot sem hagynak). Az új F3-as ról leszedtem a konfigos matricákat, simán kézzel, nyoma sem maradt. Ezen felbuzdulva az akkor 2,5 éves A6-nak is nekiestem és arról is le tudtam szedni. Arra kell vigyázni, hogy két ragasztóréteg van és jó ha egyszerre le tudod húzni mindkettőt, ha marad valami akkor a mutatóujjaddal dörzsölgesd. Az ujjadon található zsír miatt a ragasztó lassan felkopik és kis gömbökké áll össze, ami utána már nem ragad, így simán le tudod fújni a gépről. Utána meg finom szivaccsal és alcoholos Clinnel szoktam óvatosan tisztítani, nem dörzsölgetni!!!!
-
Kovács84
aktív tag
Ennyiért nincsen jó Asis gép, az alap legyen a F5M-Ap045, de ide még össze kellene szedni +10-15 000 Ft-t (cégfüggő).
herkli: Talán rakd vissza a régi szoftvert, az új driver lehet, hogy egy újabb BIOSszal van összehangolva, ezért nem meg, vagy új ACPI driver kell hozzá.
-
Kovács84
aktív tag
Valószínűleg több alkalmazást kell "feltámasztania", ha csak a rendszer, esetleg mailnézegető, msn telik ennyi időbe, akkor sok. Ha dugig van a rendszer induláskor akkor éppen határeset. Próbáld meg beírni a futtatáshot, hogy "msconfig" és gyomláld ki azokat az alkalmazásokat amiket nem használsz (ha valami ziccer lesz, akkor ugyanígy vissza is tudod állítani).
-
Kovács84
aktív tag
válasz
robcsi1979 #5163 üzenetére
Nincsen olyan nagy különbség, az Asus úgyis ott ruházza meg az Acert, ahol akarja
-
Kovács84
aktív tag
válasz
robcsi1979 #5146 üzenetére
A ipon-on van egy F9F, illetve a notebook review oldalán is van egy F9-es. Mindekttő melegen ajánlja.
-
Kovács84
aktív tag
Pedig belenyúlhatnál, rontani nem tudsz vele, ráadásul nagyon jó leírások vannak hozzá, egész egyszerűen annyit kell tenned, hogy a fixen pörgesse a ventit (mondjuk elvileg talán 7 fokozat van) 3-as fokozatok, ez elégnek kell legyen, hogy 50 alatt tartsa, olyan 45 fok az üzemű hámérséklet nyugis netezés office-ozás közben, ha 55 felé kúszik a hőmérséklet akkor jöhet a 4, es fokozat, majd inenn 5 fokonként +1 sebesség így a max. 70 foknál kapcsolna be a 7-es vagyis a vészhűtés.
-
Kovács84
aktív tag
Használt a gép vagy új, egyébként a probléma nem olyan vészes, mint első ránézésre tűnik. Az a helyzet, hogy amikor lemerül a CMOS elem (az az ami kikapcsolt állapotban is energyhez juttatja a lapot, így jegyzi meg a pontos időt, jelszót stb), akkor kezd ilyen jelszavas hülyeségeket produkálni. Ne is vidd el szervizbe, mármint az Asushoz, elég ha keresel valami helyi szervizt, laptopbontót, vagy akármit, egy egy perces mulatságról van szó, kiveszik az elemet és raknak a helyére egy újat, párszáz forint.
Egyébként lehet vele trükközni, fordítgatod a gépet, amíg be nem enged a Biosba, vagy kiveszed az akkut és úgy próbálod. Az a lényeg, hogy amikor belépsz tiltsd le valamennyi jelszót, és akkor jó lesz, csak éppen a pontos időt nem fogod látni, amíg ki nem cserélteted az elemet. -
Kovács84
aktív tag
Szerintem nincsen a gépen normális hotfix, szedd le az Asus honlapjáról és rakd fel, ja és nem ártana a Power4Gear mert szerintem most teljes fordulatszámon használod a procit, az office vagy a dynamic bőven elég neki. Ha nem jön be akkor szedd le a Notebook Hardware Controlt a netről, ezzel manuálisan be tudod állítani, hogy hány foknál kapcsoljon be a venti és mennyi legyen az alapjárata.
-
Kovács84
aktív tag
Szerintem jó lehet ez a tapipad.
ML320: Nem lepődök meg a 9000 forinton, de mondok nektek jobbat, amikor meg akartam venni egy használt Thinkpad X60s-t (annyi volt vele a probléma, hogy karcos volt a fedlapja) akkor árajánlatot kértem az IBM Magyarország szerviztől: fedlap ára kb. 13 000 Ft, ellenben a szerelési költség 25 000 Ft + áfa lett volna (ja és ebben nincs futár, neked kell elvinni). Pedig azt azért tudni kell a TP-ről, hogy egy számítástechnikában valamennyire is jártas ember ki tudja cserélni. -
Kovács84
aktív tag
Faborítású Asusok
Szerintem csúnyák
-
Kovács84
aktív tag
válasz
pepe1970 #5024 üzenetére
Bizony nem, mert a termék gyártói már nem integrálják ezt a cuccot a drivereikbe:
Nosza, sorba megyek (korábbi hsz-ek):
"....csak olvasni kellene egy kicsit(oda van írva a driver leírásában)""a hanghoz még a driver telepítése előtt fel kell tenni 1 UAA (vmi high deffinition audio akármi) cuccot, de az asus oldaln ezt írják is az audio drivernél..."
"Mi az UAA?"
"Universal Audio Architecture
Az XP, Win2K SP4, Win2003 Server verziók igénylik már. Egy javítás, mely a HD audiohoz tartozik. Régebben nem integrálták be a driverekbe, és hiába töltötted le a hang és modem driverét, csak egy MS HD, MS UAA audio eszközt kaptál, és jobb esetben a gép nem szórta a resetet. Persze hang nem volt. Most már azért többnyire benne van. Többnyire..."Végre egy személyes megjegyzés: Ha úgy érzed, hogy eleget szívtál már a Windowsos driverekkel, használj Linuxot, az Asus új gépei 99 százalékban linux kompatibilisek...
-
Kovács84
aktív tag
Semmi baja nyugi, a Turionok, hasonlóan a többi fejlett processzorhoz képesek automatikusan változtatni az órajelüket, ha nagyon kell akkor rákapcsol, de az everest nem az a program ami nagyon megerőltetné a processzort. Egyébként a lépcsők: 800, 1200, 1400, 1600, 1800, 2000, 2200 MHz. Nyugi az enyém is 800-at ír, sőt a notebook mode-al, át van kalibrálva, hogy 1400Mhz felé ne menjen, ez bőven jelentkezik is üzemidőben.
-
Kovács84
aktív tag
A proci hotfixját rakd fel, az energiagazdálkodásba tuti bele van babrálva, mivel a vinyó kattog, ez azt jelenti, hogy ekkor "ébred fel". Kicsit energiatakarékosra van állítva az a gép. Ha nem AMD-s, akkor szedd le a Notebook Hardware Controlt és ott mindent be tudsz állítani.
-
Kovács84
aktív tag
Kicsit nagyok a hagyományos 12"-es gépekhez képest, az áruk is ezér ilyen, nézd meg pl. a klasszisokkal jobb U5-öt, ezen van +100e forint. Nagyfelbontású képek
-
Kovács84
aktív tag
válasz
FazekasLaci #4971 üzenetére
Asus C90-ben minden cserélhető...
-
Kovács84
aktív tag
Ezt tessék szemügyre venni
-
Kovács84
aktív tag
Bizony bizony, ha bedugsz neki egy egeret akkor nem kapcsolja ki a tapipadot, ezt neked kell megcsinálnod a megfelelő gombbal, jobb felső (tapi áthúzva). Ez a "hiba" nekem is előjött egy hónap után amikor véletlenül belenyúltam a tapipadra, érzékeny ennyi az egész (kapcsold ki). Sajna linux alatt nem sikerült kilőnöm...
-
Kovács84
aktív tag
Én ezzel úgy szoktam lenni, hogy minden egyes területre más cuccokat preferálok. Például telóból csak Nokiát veszek, most 6230i van már egy pár éve, amíg szét nem megy tuti nem fogok mást venni. 13,3-as Aust sem vennék mert ennek is fényes a kijelzője pedig éppen a cipelésre tervezték a titániummal meg a kis méretével. Porsche bicilit soha, ellenben egy Gepida Sirmiumot elfogadnék, kocsiból pedig egy régi vagy új M3-as BMW-t esetleg egy XD Volvót
-
Kovács84
aktív tag
Kijött az ASUS VX3 12.1 ill. 13.3-as kijelzővel és titánium belsővel. Szép
és gyors
-
Kovács84
aktív tag
Ácsi, mi van akkor ha kifutó termék. Én azt javaslom neked, hogy keresd meg az Asus V6J-t amik 180 000 környékére vannak leárazva (gooli segít), persze csak ha fel tudod adni a 15,4-es kijelzőt 15"-re és a webcamerát. Ez egy felsőkategóriás (tesztek: 1, 2) gép bolt, most mennek kifelé ezt van leárazva, hiszen a 2Ghz-s nagytestvére még mindig 450 000 körül van.
Specifikáció:Processzor: Core Duo T2400 1.83GHz
FSB: 667
Memória: 1024 MB
Memória típus: DDRII
Képernyő átmérő: 15"
Felbontás: 1400x1050 (SXGA+)
Video: nVIDIA Geforce Go 7400 128M/256MB
Merevlemez: 100 GB
Optikai meghajtó: DVD-RW SUPERMULTI DL
Akkumulátor: 8 cella
LAN: Gigabit
WLAN: Igen
Modem: Igen
Bluetooth: Igen
IrDA: Igen
USB: 4 db
Firewire: 1 db
DVI: Nem
Soros/Párhuzamos port: egyik sem
Hang: Igen
Kamera: Nem
TV-Tuner: n/a
VOIP Bluetooth telefon: Nem
S-Video: Nem
Raid vezérlő: n/a
Beépített kártya olvasó: 4-1
Szállított szoftverek: ASUS bónusz programcsomag
Operációs rendszer: N/A
Súly: 2.6 kg a 8 cellás akksival a kisebbikkel 2.2 kg
Garancia: 2 év szervizben+ táska meg a szokásos kiegészítők. Szerintem különösen megéri annak aki most keres 200 000 alatt notebookot, hiszen ebben az árfekvésben nem találni olyan gépet ami aluminium-magnézium ötvözetből készült.
-
Kovács84
aktív tag
válasz
Klemice #4697 üzenetére
Sajnos nem lehet bekapcsolni, egész egyszerűen amikor készítették még nem merült fel, hogy 4 giga is lehet a gépben
Az asusnak egyébként szerintem nagy problémája a tükröződéses kijelző, remekül lehet rajta játszani, filmet nézni, de huzamosabb ideig nem kellemes vele dokumentumokat gépelni, pláne ha nem megfelelő a világítás a szobában.
-
Kovács84
aktív tag
válasz
Klemice #4693 üzenetére
Valóban megéri, ha nem lenne most jó kis gépem, szívesen beruháznék rá.
Pro: -Jó processzor (elég sok notim volt már és bárki bármit is mond a Turionok nagyon jól teljesítenek, lehet, hogy az intel erősebb, de jobban is melegszik, ez igaz a mostani Thinkpademre is, ULV-s procival is fűt)
-A 4 giga sok, hiszen ha XP-t raksz rá nem tudja megcímezni az egészet, csakis valamilyen 64 bites Linuxal, ill. ha jól tudom Vistával sikerülhet.
-Az X2300-as videokártyát ebben a gépben ki lehet kapcsolni, hiszen Amd-s lapkakészlete van, ami magába foglalja a kisebbik 1250-et. Tehát ha kikapcsolod nem fűt.Kontra:
-tükröződik a monitor, bár ebben a kategóriában nehéz matt kijelzőt kifogni.Simán vedd meg...
-
Kovács84
aktív tag
válasz
megsemmisito #4641 üzenetére
Fogalmam sincs igazából, viszont egy cég csinálja és szerintem a motor is hasonló, szval a directX-ben kell keresni a gondot vagy a driverbeállításban valahol, főleg ha a többi FPS gond nélkül ment. Ha a játék warez akkor azért dob ki már a konzolnál.
-
Kovács84
aktív tag
Tdk-val nekem is sok gondom akadt...Verbatim gond nélkül ment 0% rontás.
-
Kovács84
aktív tag
Az az Asus V6J amit korábban tárgyaltunk, elég szép árat képvisel, most vitték le néhány helyen bruttó 180-ra!!! Ez ennyiért már tényleg ajándék.
-
Kovács84
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #4537 üzenetére
Nekem VX Nanom van. Imádom. Olyan egeret képzelj el, hogy amikor elkezded használni nem érzel semmi különöset, egyszerűen jó. Aztán amikor egy másik géphez és egérhez kerül akkor már szidkozódsz, velem ez történt
Nagyon kényelmes és a görgö szó szerint siklik, ha hatalmas dokumentumokkal dolgozol, vagy sokat fórumozol, ahol görgetni kell, akkor imádni fogod. És a vevőegysége is nano 2mm-el lóg ki a gép hátuljából, mióta bedugtam egyszer sem kellett kivennem. Amúgy 2,4Ghz-s és 10m-ig hat
-
Kovács84
aktív tag
válasz
KáZsé Mestör #4533 üzenetére
Semmilyen a program/pontosabban driver rajta van a CD-n vagy az Asus honlapon a telefont a gép mellét teszed és benyomos neki, hogy kép küldése pl bluetoothon.
-
Kovács84
aktív tag
-
Kovács84
aktív tag
válasz
fulcrum #4508 üzenetére
Az elmúlt gépek tapasztalataiból kiindulva, igen gyorsan és precízen végezték a javítást. Kb 2 héten belül megvoltak, valakinek 1 héten belül (hét alatt érts munkanapot). Felhívod az ügyfélszolgálatost, elmondod, hogy mi a baja és kiküldi hozzád a futártl, aki vissza is viszi a javított gépet.
-
Kovács84
aktív tag
Körkérdés
Elvileg lehet notebook monitorra vásárolni olyan matricát (vagy kijelzővédő fóliát), ami a Colorshineból Matt felületet varázsol. Ti tudtok ilyenről vagy csak kamu, mert és éppen fordítva találtam matricákat (tehát a mattnak erősítette fel a kontrasztját). Egy üzletet sem találtam, ahol ilyesmit lehet kapni, van valakinek valami tippje.
-
Kovács84
aktív tag
Nosza akkor nyilvánosan válaszolok a V6J-vel kapcsolatban, igen a kisebb modellről van szó, ami 1,8-as procival van szerelve a többi érték megegyezik. Kifutó termék nem bemutatós cucc, mert több webshopban is feltűnt, bár pár helyen még tartja a 450-500 000-es árát. A picike a thin & light kategóriát képviseli, összecsukva akkora, mint egy A6-os nyitva, és kb 2,2 KG a kis akkuval. Összehasonlítottam a Lamborgini felépítésével, ugyanis a korábban belinkelt oldalon (amin a V6j teszt van) vagy egy teszt a Lamborginiről (első kiadás). Most jön a vicc 1 azaz 1 db különbség van a Lambo és a V6j között, a fedlap, meg az alán a design. Mindkettő magnézium-alumínium ötvözetből készült, csak hát van a kettő között egy szép kis árrés
Idézet: "Taking this fact into consideration, we chose the ASUS V6J as the opponent to the Lamborghini VX1 in today’s tests. These two notebook models have the same chassis and similar configurations, but differ in their CPU clock rates and the amount of memory (the V6J is inferior in both parameters). With the lids open, these notebooks resemble each other visually, too."
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged