- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gsc73
aktív tag
Köszi!
Valamiért azt gondoltam, amikor megláttam az általad ajánlott oldalt, hogy minimális energia befektetéssel lehet majd tuti, 100%-os információhoz jutni, ami különben sem jellemző mai világunkra. (sem IT, se más). Azaz, a számba repül a sültgalamb....
...hát nem repült, de nem baj!
Mindenesetre kaptam egy jó ötletet, amit használhatok a jövőben.
Üdv: g.
-
gsc73
aktív tag
Hali!
Ez nagyon jól hangzik, és érdekes lehetőség,de korábban még nem hallottam erről az oldalról. Gondolom erre gondoltál pontosan: http://catalog.update.microsoft.com/v7/site/home.aspx
Próbáltam használni (nem noti), de nem sikerült, ha
Eszközpéldány azonosítója:
PCI\VEN_109E&DEV_0350&SUBSYS_00000000&REV_12\4&3B8BE48B&0&3030
Hardverazonosítók:
PCI\VEN_109E&DEV_0350&SUBSYS_00000000&REV_12
PCI\VEN_109E&DEV_0350&SUBSYS_00000000
PCI\VEN_109E&DEV_0350&REV_12
PCI\VEN_109E&DEV_0350
PCI\VEN_109E&DEV_0350&CC_040000
PCI\VEN_109E&DEV_0350&CC_0400akkor mit írjak a keresőbe, hogy meg is találjam, amit szeretnék? (inkább a hardver érdekel, nem a driver, azt meg lehet találni agyártónál)
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
F5M noti esetén (lsd. fenteb) tudnátok esetleg arra "gyors" választ adni, hogy milyen tartományban normálisak a hőmérsékletek:
- HDD
- CPU (core)
- GPU (Core) esetén? (Nvidia Go 6100) esetén?Speedfan, illetve HD Sentinel progival mérem, és a HDD olyan 36, CPU 35 (alap), viszont a GPU terheletlenül 61 fok. Lehet hogy ott van valami hűtési gond, vagy ez így normális?
-
gsc73
aktív tag
magyarországra ez a noti csak kerülővel jöhet(ett) be
Az csak most, a végén tűnt fel, - miután a nagyobb problémákat megoldottam - hogy nem magyar a billentyűzet...
A karakterekből ítélve valószínű a lengyel forrás.
A Vista nekem nagyon nem jön be. Van a családban egy (off) N500-as noti, amin gyárilag Vista van. Bekapcsolás után még 14-15 perc múlva is kerregteti a HDD-t ( 1GB RAM-mal számomra ez elfogadhatatlan), lassan boot-ol be, sok dolog nehézkes. Ha garancia lejár, tuti XP lesz, vagy Win7.
A kép-fájl dolgot úgy gondoltam, hogy a gyártó frissítgeti, amikor szükséges. Persze ez úgy is csak álom marad.
Még egyszer köszi minden infót, segítséget!
Újabb tapasztalattal lettem gazdagabb!
-
gsc73
aktív tag
Nos, nagyon köszönöm, a segítséget! Mindent sikerült beüzemelni!
Abban igazad van, hogy ki így kéri, ki úgy, de a fő típusmegjelölés utáni sok-sok szám és betű halmaza nem pontosan azt a célt szolgálná, hogy be lehessen azonosítani, hogy mi van a házon belül? Ugye ez egy F5M noti, utána szerepel, hogy AP012A. Nem hiszem, hogy itt Magyarországon a kereskedők szétszednék és ki be pakolgatnának modulokat. (pl. BT) Persze nem tudom biztosan a dolgot, de nem logikus. Van a gyártó, kidobja a termékskálát, a vásárló meg válogasson.....szerintem.....
Társprocesszor gond: Alapból csak az NVIDIA Nforce driver-t tettem fel, amit az NVIDIA oldaláról töltöttem le. (ezt még a SATA driver miatt). Miután az ASUS oldaláról letöltöttet is felraktam (inf), megoldódott.
WLAN: Először ki kellett kapcsolni minden titkosítást, és MAC szűrést, akkor meglátta, routerben hozzáadtam a MAC címet, és utána visszakapcsoltam minden titkosítást, szűrést, és működött.
Hozzáadott lemez: gondolom az valóban úgy működik ahogy mondtad, csak a probléma annyi, hogy az VISTA-s. XP-s nincs. csak így darabonként...gáz....én biztosan úgy csinálnám ASUS helyében, hogy le lehetne tölteni darabonként, és lenne plusz egy kép-file, amit elindítunk, és felismer, feltelepít minden szükséges dolgot.
Azt még sajnálom, hogy „NB Probe” ehhez nincs, csak Vista-hoz. Láttam, hogy pl F5R-ez is van XP-s, de ehhez nincs.
No, de mindegy! Minden jó, ha jó a vége, Működik, megy minden.
Egyébként csak ajánlani tudom mindenkinek ez a laptopot, elég gyors, gyorsan boot-ol, jól kezelhető, nekem tetszik. (még a hétvégén nyüstölöm, aztán visszaadom a tulajnak)
-
gsc73
aktív tag
válasz
monosgeri21 #10235 üzenetére
Köszi a tanácsot. Szerencsére már hasít az XP! Tényleg hasít. Tonyk segítségével + az Nlite-os progival integráltam az Nforce 430/410 SATA drivert-t egy XP SP3-as boot cd-be, és már ment is a telepítés.
Azt azért nagyon útálom az ASUS-ban, hogy a honlapjukon az F5M-hez ömlesztve vannak a driver-ek, így pl a kamerával kapcsolatban úgy kellet nyomozni, hogy akkor most melyik típus is van benne.
De ami a legdurvább az a WIFI!! EZ tipikusan olyan ASUS-os megoldás. Szörnyű!!!! Ilyet szerintem nem szabadna csinálni. Itt egy valamilyen ATK, ott egy Wireless könyvtár 3 féle driverrel, és az Utility-k között a bekapcsoló SW. Egy könyvtár, egy setup.exe, ami mindent feltelepít, elintéz. Ennyi. Engem nagyon felháborít, hogy ha pl. elmegyek a gyártó honlapjára, és beírom a keresőbe, hogy ASUS F5M-AP012A, akkor nincs pontosan leírva, hogy milyen modul van benne, milyen típusú, paraméterek, stb....Van ebben Bluetooth? Nem tudom......(valószínűleg nincs, mert telepítésnél hiányolja...)
Hozzáteszem a WIFI valamiért nem akar menni. Az Atheros Client Utility-t elindítom, látja a routerem, beírom a szükséges dolgokat, de nem történik semmi, nincs kapcsolat. Mit csináljak? (diagnosztikánál a "Associastion test" Faild)
Az eszközkezelőben maradt egy sárga kérdőjel: „Társprocesszor” Mit jelent ez? Okoz problémát?
-
gsc73
aktív tag
válasz
monosgeri21 #10233 üzenetére
Persze, persze, igazad van, elfelejtettem, hogy laptopról van szó, abból nehezebb kikapni, a HDD-t és betenni egy másik gépbe, hogy legyaluljuk az op. rendszert, de az adatok maradjanak...Köszi!
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Még egy kérdésem lenne az F5M notival kapcsolatban!
Sajnos noti op.rendszer telepítésével kapcsolatban nem vagyok gyakorlott.
A HDD-van 5 partíció: C: 2GB (recovery), D: 10 GB (valami), E: 70 GB (ezen volt a Vista), és két ismeretlen: összesen olyan 17 GB.Az a kérdésem, ha úgy is XP kerül rá tehetem egy partícióra az egészet? Azaz ha törlöm a partíciókat és egybe partícionálom, abból lesz valami hátrányom? Egyébként NTFS-nél minek az a sok partíció?
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Kezeim közé került egy ASUS F5M noti. Nem bootolt, több gondja is volt a Vista-val stb, tulaj XP-t kért rá.
Mivel BIOS-ban nincs állítási lehetőség natív/comaptibilitás/IDE és egyéb finomságokra, gondoltam csinálok egy sata-s XP SP3-as boot CD-t. és itt akadtam el.Leírás szerint NVDIA C51MV+ NVDIA MCP51 chipset van, de egyszerűen nem találtam ilyen SATA drivert, vagy valami általános? MI jó hozzá? Honnan tudnám letölteni?
Előre is nagyon köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest