- Telekom mobilszolgáltatások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atya
tag
Amd Power Monitor.
Szoval mukodik ez, legalabbis ennek jobban hiszek. Ez azt irja, hogy 1000MHz-re kapcsolja vissza magat terheles nelkul.(p4g megfelelo modjaban ) Everest es a NHC is mind 2GHZ-et irtak. Ez viszont a feszultseg ertekeket is kiirja. Igy szamomra ez hihetobb. ( remelem nem csak a C'n'Q altal kuldott ertekeket "kapcslja le", es irja ki, mert az esetben, ha az nem mukodik, akkor ott vagyok, ahol a part szakad ).Mindent osszevetve ( 3+ oras uzemido minimalis terhelessel, processzor kepessegei papiron, es amit az AMD-PM ir ki ), azt merem mondani, hogy mukodik az energiagazdalkodas
-
Atya
tag
Lehet itt tenyleg valami turpissag van. Egyik baratom MSI-je 800MHz-re visszaveve magat birt 2 orat maximum. Most jottem haza, ez cc 2 oras ut, kozben vegig ment zene, es passzianszoztam, igy mielott leszalltam a vonatrol 1 ora es 19 perc volt meg hatra az akkubol. ( amig populalt teruleten voltam, HSDPA-t is hasznaltam ugy 15-20 percig )
BIOS-hoz egyelore nem nyulnek, bar lehet ez lesz a vegso megoldas. Most mar a Boot is eleg furan megy. Tolt a win, eltunik a csik, aztan 10 mp ig fekete kep. Lcd kikapcs, bekapcs, es utana jon be az "udvozoljuk". Aztan megint hosszu varakozas, mert valami progi nem tud betolteni(kozben semmit nem lehet csinalni, csak az eger mozog). Ebbol win ujrahuzas lesz
-
Atya
tag
Itt egy everest log, hatha valaki jobban ert hozza. Tovabb erositi a gyanumat, hogy a chipset driver elvileg a VGA driverrel van egy kalap ala veve. Amikor a hivatalos drivert probaltam telepiteni, azt mondta, hogy nem talal megfelelo hardvert, igy kilep. Utana bemasztam a mappa szerkezetbe, es egy VGA nevu mappaban levo telepitot futtatva mukodott a 3d rendesen. Letezk, hogy igy kimaradt a chipset driver?
[OFF]
Mező Érték
CPUID tulajdonságok
CPUID gyártó AuthenticAMD
CPUID CPU név AMD Athlon(tm) X2 Dual-Core QL-62
CPUID revíziószám 00200F31h
Kiterjesztett CPUID revíziószám 00200F31h
Platform azonosító 00h (Ismeretlen)
IA CPU sorozatszám Ismeretlen
HTT / CMP egységek száma 2 / 0Utasításkészlet
64 bites x86-kiegészítés (AMD64, EM64T) Támogatva
Alternate Instruction Set Nincs támogatva
AMD 3DNow! Támogatva
AMD 3DNow! Professional Támogatva
AMD Enhanced 3DNow! Támogatva
AMD Extended MMX Támogatva
Cyrix Extended MMX Támogatva
IA-64 Nincs támogatva
IA MMX Támogatva
IA SSE Támogatva
IA SSE 2 Támogatva
IA SSE 3 Támogatva
CLFLUSH utasítás Támogatva
CMPXCHG8B utasítás Támogatva
CMPXCHG16B utasítás Támogatva
Conditional Move utasítás Támogatva
MONITOR / MWAIT utasítás Nincs támogatva
RDTSCP utasítás Támogatva
SYSCALL / SYSRET utasítás Támogatva
SYSENTER / SYSEXIT utasítás Támogatva
VIA FEMMS utasítás Nincs támogatvaBiztonsági jellemzők
Advanced Cryptography Engine (ACE) Nincs támogatva
Adatvégrehajtás megakadályozása (DEP, NX, EDB) Támogatva
Hardware Random Number Generator (RNG) Nincs támogatva
Montgomery Multiplier & Hash Engine Nincs támogatva
Processor Serial Number (PSN) Nincs támogatvaEnergiagazdálkodási jellemzők
Automatic Clock Control Nincs támogatva
Enhanced Halt State (C1E) Nincs támogatva
Enhanced SpeedStep Technology (EIST, ESS) Nincs támogatva
Frequency ID Control Nincs támogatva
LongRun Nincs támogatva
LongRun Table Interface Nincs támogatva
PowerSaver 1.0 Nincs támogatva
PowerSaver 2.0 Nincs támogatva
PowerSaver 3.0 Nincs támogatva
Processor Duty Cycle Control Nincs támogatva
Software Thermal Control Támogatva
Temperature Sensing Diode Támogatva
Thermal Monitor 1 Nincs támogatva
Thermal Monitor 2 Nincs támogatva
Thermal Monitoring Támogatva
Thermal Trip Támogatva
Voltage ID Control Nincs támogatva
[/OFF] -
Atya
tag
Hat ez roppant erdekes, voltam benn egyetemen delutan, es bekapcsolt wifi mellett ( minimumra huzott fenyeroval, bongeszovel, es acrobat readerrel ) 3 ora es 20 percet mondott a windows hatralevo idonek. Ha a wifit kilottem felment 3 ora 45 re. Kozben azt irta 2Ghz en megy a proci. Namost megprobaltam elinditani egy jatekot, ami minden problema nelkul ment(itthon), es ott rettenetesen 0,5-0,4 Fps-el ment. Csak akkor lett meg erdekesebb, mikor hazaerve tapcsastra dugva is szarakodott. Igy visszatettem a "gyari" catalystet( sajnos a ma befrissitettel nem tudtam kirprobalni a jatekot, eszembe sem volt, hogy frissiti, mert azt irta nem kompatibilis a kartya, igy kilep a telepito). Nem tudom attol javult-e meg, de most ujra jol megy a jatek
Szoval nagyon erdekes :-)
-
Atya
tag
Nem tudom, ez telepult fel a programfilesba, ott volt meg egy telepito, azt is lefuttattam, es semmi. Csak kiirta, hogy telepult. NHC azt irja, ugyan ugy 2GHZ en megy a gep. Az everest pedig az energiagazdalkodasi funkcioknal csak ezekhez ad pipat:
Software Thermal Control
Temperature sensing Diode
Thermal Monitoring
Thermal TripZavaro pl hogy alaplap neve "ismeretlen"()everestben). A CnQ pedig ugye alaplapi funkcio is. Ezert gondoltam, hogy hianyzik vmi driver.
-
Atya
tag
Van egy sejtesem, hogy egy drivert nem tettem fel. ( vagy epp ezen a gepen nem lehet elerni ilyen funkciot ) A kepen vannak azok a dolgok, amiket felpakoltam, tobbnyire az Asus honlparol. Az AMD driver az elvileg nincs fenn, csak veletlen a mappaban maradt. Az a cool n quiet az A64ekhez jo csak.
-
Atya
tag
Hat...
Nalam a p4g-nel csak 5 profil kozul lehet valasztani. Amikor a konfiguraciora megyek, akkor bejonnek a profilok, de csak azt engedi allitgatni ( mas nincs is feltuntetve ), amit a win is tud: Kepernyokimelo, vinyo, keszenlet, lcd kikapcs.Viszont pl mikor Quiet Office modba kapcsolom, akkor nem kezd felporogni a ventillator idonkent bongeszes kozben ( viszont jatekban sem tapasztaltam lassabb mukodest a geptol, igy nem egeszen ertem mit csinal. )
Nincs vmi eszkoz, ami kiirkalja a proci frekvenciat? ( asztalin van egy cool n quiet szoftver, ami kis grafikonon mutatja, hogy 1800-800 mhz kozt valtoga a proci ) Bar epp az is eleg, ha valaki hozzaerto leirja mire jo a p4g
-
Atya
tag
Sziasztok!
Megvettem a noteszt! ( X50z ). Maximalisan meg vagy vele elegedve egyelore, igaz teleprol meg nem hasznaltam. Kerdesem a kovetkezo lenne:
Letezik ehez a gephez ( Alaplap, proci ) olyasmi, mint a cool n quiet? Vagy hogy oldja meg ez a gep az energiagazdalkodast?Amugy X50Z-Ap093at vettem, ebben Ql62 es proci van, ami az Ap078 ben levo Ql 60-nal 100Mhz el gyorsabb, es 10W-al kevesebbet fgyaszt
Udv:
atya -
Atya
tag
válasz
PredatorNo1 #7467 üzenetére
Mint mondtam, szerintem nem a hutessel van baj, hanem az egesz laptop+melegedo alkatresz konstrukcioval. Persze erre meg radob a rossz topologia. Pl az F5Z teszt cikkeben levo MSI gep is jobban melegedett annak ellenere, hogy 2"-al nagyobb hely volt esszeruen osszerakni a hutest.
Nekem ez a melegedes dolog kulcskerdes. Kozvetlen kornyezetemben ket gep fozte meg magat. Talan into jel, hogy azok is MSI-k voltakAmugy ez a csereljuk ki, mert melegszik, eleg rossz koncepcio jobb kari beszerzesere. Tuti hogy gyengebbet fognak ajanlani, innetol pedig mar csak a szervizesek joindulatan mulik a dolog
Ha zavarja a melegedes, vegyen ala "Cooling padet", azzal valoszinuleg nem fog.Tisztelet!
-
Atya
tag
válasz
maximilian4 #7460 üzenetére
Szereny velemenyem szerint minel izmosabb kartyat raksz bele, annal melegebb lesz. Ez nem asztali gep, nincs hely olyan hutesnek
Ha nagyon nem birod, hogy melegszik, akkor vegyel ala noti hutot, azok eleg jo hatasfokkal mennek. ( legalabbis amirol en hallottam, 90-100 fokrol siman hutott 40-50 kornyekere )
-
Atya
tag
Vegigbongesztem regebben.
Ezen kivul meg F5Z manual is vanMeg Express gate manual is.
A problema az, hogy elvileg az express gate egy alalplapra integralt szoftver. Ezert van pl messeze kevesebb boot ideje, mint a Dell Media Directnek. Tehat az, hogy letoltheto, az nem sokat jelent. ( csendben jegyzem meg, hogy elvileg valtoztattak valamit a rendszeren, es 5mp-rol 8mp-re nott a boot ido. Ketlem, hogy kitettek volna vinyora, de barmi elkepzelheto)
-
Atya
tag
O, koszonom szepen! Ha biztosra megnezed ezt az express gate-et, akkor nagyon halas leszek.
Kicsit off:
Mar eleg reg ota huzom ezt a notebook vasarlast, viszonylag nehezen dontottem el, melyik az a gep, ami nekem pont jo. Par ezerrel dragabban van HD3470 es kartyaval szerelt gep is, de szerintem nekem jatekhoz ( CoD2 es Lineage2 nagy ritkan ) eleg lesz ez(Almos kollega altal emlegetett X50Z-AP078) is.
Kaptam egy masik ajanlatot, Dell D630. Bizonyos okokbol kifolyolag olcsobb lenne, mint az X50Z, azonban a Quadro nvs135-ben nem bizok annyira... Igaz, hogy 3 ev gari, meg magnezium haz, jobb(? T7250) proci, de a vidkartya kepessegeit nem hasznalnam ki, es felek ezekre a jatekokra meg nem lenne eleg.
Ha jol tudom Gf 8400 alapu. A Hd3200 meg inkabb a 8600gs, vagy gt szintjen van.
Ha valakinek ezzel kapcsolatban van tapasztalata, akar itt, akar PMben segithetne
Köszönöm! -
Atya
tag
Adott 2 notebook: Asus F5Z, es X50Z.
1) Miben kulonbozik a ket tipus. Sajnos F5Z-t most nem lehet kapni az orszagban, de ugy neztem az X50Z teljesen ugyan az.2) Az F5Z ben biztosan van Express Gate. Az X50Z ben is? ( Asus honlapon nincs fenn a tipus, az ugyfelszolgalatos uriember ilyen kerdesekre nem tud valazsolni )
A ket kerdes kozul a masodik a relevansabb, mivel a tobbi parameter szinte biztos, hogy ugyan az.
Ez uton kerek elnezest az uzemeltetoktol, hogy uj temat nyitottam, en jobban szeretem, a katalogizalt temakat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Bestbuy játékok
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Hardcore café
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Házimozi belépő szinten
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged