Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
legiaap #12014 üzenetére
nem az ahci/sata mód lesz a gond? az ahhoz szükséges illesztőt az xp nem tartalmazza alapban, csak a vista és a win 7! amennyiben van mód a bios felületén ide módba kapcsolni az átvitelt, úgy települni fog az xp, ellenkező esetben integrálni kell az xp telepítőjébe a szükséges illesztőt, vagy a telepítés során külön beadagolandó!
-
cantus
tag
válasz
legiaap #11987 üzenetére
Ha esetleg visszaállnál az XP-re, akkor bátran ajánlom a notebook hardware control programot, amiben a processzor frekvenciáját a felére is le lehet venni és szépen kíméled ezzel a gépet. Plusz persze egy hűtőpad se árt. Én ezekkel nagyon jól elvagyok, egy öt éves A6VA tulaj vagyok.
-
válasz
legiaap #11987 üzenetére
szerintem egy alapos tisztítás kellene neki - nem csak a ventinél, hanem végig az egész légúton -, és újra is kellene pasztázni, mert egy idősebb notinál a húzós melegedéstől kiszrádhatott már minden hővezető kotyvasz és lapka...
amikor nincs hajtva a rendszer, akkor visszaveszi a proci órajelét? -
nemzavarsz
csendes tag
válasz
legiaap #10784 üzenetére
Gondolom a ventillátor szoftveres szabályzásával.
De ha a levegő áramlásását akadályozza a összegyűlt kosz, akkor nem hűtés hangolgatása a megoldás, hanem a koszt el kell távolítani, a hűtés hatásfokát javítani kell. Annál is inkább, mert tönkre is mehet tőle a noti, különösen ilyen időben. Mennyi idős a gép, mikor volt legutóbb alaposan kitisztítva? -
nagyjojo
csendes tag
válasz
legiaap #10593 üzenetére
ahhoz, hogy oldalra görgőzz, szintén utility programkell, ezeket az asus oldalán megtalálod. Jobb felülre beirod a tipus nevét....pl: k52jr
www.asus.hu
Kidobja a találatot, rákatt a nevére, kicsit görgetsz lefele, és a downloads fülre kattintasz, kiválasztod az oprendszert, és ott az utilitys-ben megkeresed ami kell. Ha nincs win7hez, akkor szedjél le xp-set, azzal is menni fog sztem, végülis ezek nem driverek.
A program amiket talált, azok nem hiányzó driverek, hanem frissebb kiadások, mint ami telepítve van, tehát jobban optimalizáltak, pl nekem a videókártyám folyamat gyorsabb lesz az újabb drivertől.
-
nagyjojo
csendes tag
válasz
legiaap #10580 üzenetére
szevasz!
Nekem a driveres problémákra a megoldás mindig a Driver Genius Pro nevű program, megkeresi a legfrissebb drivereket automatikusan, ha a neted megy akkor csak el kel inditani, és megcsinál mindent, fel is telepiti, nem kell egyesével szüttyögni a driverekkel...
És sztem tuti hogy talál... nekem hetente frissiti a drivereimet... -
válasz
legiaap #8227 üzenetére
x50z notira még nem telepítettem win 7 oprendszert - de másik bő 10 szériásra már igen -, így csak elméletben beszélek - de én még nem találkoztam olyan notival, ahol a vista alá gyárilag hivatalosan kiadott illesztők nem lettek volna jók win 7 alá! létezhet ugyan ilyen, de akkor engem eddig elkerült...
-
Zanik
addikt
válasz
legiaap #7905 üzenetére
Paszta szinte bármilyen jó hozzá (amilyen az asztali procikhoz is való!), a lényeg hogy ha kiszáradt a régi paszta, azt töröld le a hűtőlapkáról (ami a procira van rászorítva).
Noti hűtőpadot meg szinte bármelyik számtech boltban kapsz, de akár építhetsz te magad is! Ebben a topikban bővebben is tájékozódhatsz a témában!
-
Tonyk
veterán
-
válasz
legiaap #6902 üzenetére
nem időarányosan megy az elhasználódás! van, hogy már az új noti kibontásakor több %-os elhasználódással bír, aztán egy év alatt sem nagyon nő az érték - de lehet fordítva is.
volt olyan asus notim (a6m), aminél 6 hónaposan 14% volt az akkumulátor elhasználódásának az értéke, aztán 22 hónaposan is annyíival adtam el! -
Matthewsz
aktív tag
válasz
legiaap #6902 üzenetére
nekem is pár hónapos a gépem, nekem is 5%ot ír.
azzal ne foglalkozz, hogy nem 100on van, hiszen ha állandó töltés alatt lenne akkor romlana el leghamarabb az akku. nekem is most 98%, de ha az akku elektronikája úgy látja szükség van töltésre akkor majd engedi.
a görgőre nem tudok mitmondani... tesómnak van 1 hp-je és abszolút nem működik már a görgője -
válasz
legiaap #6778 üzenetére
asus letöltési részleg; link (a háro lehúzható fülnél; notebook -> x50 series -> x50z -> search -> oprendszer kiválaszt) ennyi az egész!
viszont ha lenne xp driver cd, akkor is majdnem ott lennél, hogy amit a letöltési részlegben látsz, azok a cd betöltődése után is láthatóak lennének, és manuálisan kellene kiválasztanod, hogy mik települjenek fel! annyival lennél csupá előrébb, hogy a webkamera, wifi és a modem felismerése megtörténne, tehát azok esetében nem kellene neked kiválasztani, hogy a lehetséges típusok közül melyik van a notiban - de a többi tétel mind továbbra is a te döntésedre várna! például már azt sem ismeri fel a cd, ha xp sp3 van fent, és nem kell(ene) uaa illesztőt telepíteni, pont úgy felkínálja - feleslegesen -, mintha xp sp2 oprendszert telepítettél volna, és szükség lenne az uaa driver telepítésére.
szóval sok előnyt nem jelent az xp driver cd.
(mellesleg nekem az f5n noti esetében járt külön vista, és külön xp driver cd - tehát notija válogatja...) -
válasz
legiaap #6773 üzenetére
a friss 208 bios van rajta? ha nem, akkor érdemes frissíteni!
illesztők;
atk; tedd fel mindet
vga; adott
lan; adott
audio; xp sp2 esetén először uaa utána audio driver. sp3 esetén csak az audio driver kell!
modem; motorola modem driver
pcmcia; adott
touchpad; adott
usb; adott
utilities; ami feltétlenül kell; Microsoft KB893803 Hotfix, Wireless Console Utility, Battery Power HOTFIX Utility, Microsoft USB exclamation mark hotfix, Microsoft Dual Core CPU Hotfix Utility - a többi ízlés szerint!
wireless; amelyik wifi modul van a notidban a kettő közül
bluetoot; adott - ha van a notidban
camera; amelyik van a notidban - eszközkezelőben jobb klikk a kamerára -> tulajdonságok -> részletek -y eszközpéldány azonosítója
others; adott esetben mind a három kell -
bbchris
senior tag
válasz
legiaap #6773 üzenetére
Nézd a dátumot és mindig a legfrissebb kell belőle .
kali : Szerencsére nálam még működik minden gond nélkül , mennek a játékok , tesztek , powerplay stb . Lehet hogy a gyártó saját maga is így csinálja , csak kiadja a usernak hogy oldja meg saját maga . Nem értem a notikhoz miért olyan silány a vidkari support ?!
-
válasz
legiaap #3230 üzenetére
sajátgépben jobb klikk az optikaira -> tulajdonságok -> hardver -> a listában ott lesz az optikai pontos típusa (a vinyó alatt)
vagy eszközkezelő -> dvd/cd-rom meghajtóknero7 -> eszöközök -> nero drivespeed / ez hivatott beállítani az optikai működését; csendes vagy gyors mód - például film nézésekor csendes módban nem pörög úgy a meghajtó. elérési vagy pihenési idő a meghajtó esetében...stb.
-
Zanik
addikt
válasz
legiaap #2963 üzenetére
Volt szerencsém egy ilyet megtapizni, hogy MM-ben vagy Saturn-ban már nem emlékszem. Nagyon jól össze van rakva. Kicsi, könnyű és gyönyörű. Csak az ára borsos, ahhoz képest amit a belseje nyújt. Szóval egy kicsit divatlaptop, de hát egy bizonyos vásárlói réteget ez is kiszolgál. Én inkább egy F9F-et vennék...
-
[CM]Crusher
senior tag
válasz
legiaap #2877 üzenetére
Az oldalon [link] lévő hűtőket mind kipróbáltuk a nagy melegben. Több DJ is vitt laptophűtőket a forróságban, nemegyszer leállt a gépük meló közben, ami egy buliba elég ciki
Visszajelzéseikből illetve a saját tesztjeinkből azt tudom mondani a Zalman NC-1000 messzemenőleg jobban hűtött, mint a többi. És a ki/bekapcsolható ventilátorai, illetve a fordulatszám szabályzás meg mind plusz, kis apróságok, de még is hasznos dolgok amellett hogy jól hűt.
-
bnss
veterán
válasz
legiaap #2904 üzenetére
Szvsz mindegy a köntös milyensége, csak az számít, hogy mi van alatta (ez az életben is igaz
). Azon múlik a dolog, hogy a gyártó az adott modellhez milyen alaplapi chipsetet választ, milyen cpu-t, miylen memóriát, stb. Ha ezek összhangban vannak, akkor minden jó és szép, ha nem, akkor jönnek elő a problémák.
-
dobost
senior tag
válasz
legiaap #2893 üzenetére
Nem tudom, hogy megéri-e kiadnom a Core duo-ra azt a plusz 15-20-30 rongyot.
Ha elfutkározna a vista a Celkán is, akkor inkább azt venném.
A kijelzője milyen?
Oldalról megfelelő a betekintési szöge?
Illetve a sok ki-be zárástól ez nem lesz érintkezési hibás?
Az egyik haveromnak a Fujitsu szarakodik... -
ML320
senior tag
válasz
legiaap #2877 üzenetére
Én a www.computermode.hu és a www.moddingcomputer.hu oldalon láttam ilyeneket, ha erre gondolsz.
Engem is érdekelne a használhatóságuk. A Spire egyszerűbb kivitelű hűtőpaneljét próbáltam, három fokkal melegebb lett a rendszerem... -
Imy
veterán
válasz
legiaap #2813 üzenetére
Sogorom is X51R-t vett....
Az én régebbi (A3L-5028-asomban) notim BIOS-ában van akksi kalibrálás, ennél a BIOS-ban van egy olyan pont, de nem lehet rálépni.....
A másik, Neketek mennyit megy el? A sogoromé max 2h-ír ki, a régebbi notom 10%-os elhasználódással (Everest szerint) is minimum 2:20-at (pedig USB-s egér, bill, 2 USB HUB is megy róla állandóan, arról meg semmi) ..... -
Zanik
addikt
válasz
legiaap #2798 üzenetére
Ne tedd! Nincs hazai szerviz, a kereskedő meg hiába vállal rá garanciát, mert a Sony nem hajlandó cserealkatrészeket adni, csak pénzért. Tehát ha meghibásodik, akkor súlyos összegeket kéne leszurkolnod. Mellesleg a Sony-kat is az Asustek gyártja. Ráadásul szerintem irreálisan drágák.
A led problémát szerintem az okozza, hogy valami drivert nem vagy nem jól tettél fel. Én már kétszer frissítettem BIOS-t, nem vészes.
-
rzerge
aktív tag
válasz
legiaap #2794 üzenetére
legegyszerübb a windows-os flashelés
asus weblapján le is van írva szépen
felrakod a winflash-t, aztán leszeded a neked megfelelő biost
a programot elindítod, kijelölöd a leszedett flash fájlt, és a progi megcsinál mindent szépen
igaz mindenhol felhívják a figyelmed, hogy ne csináld, csk akkor, ha más nem segít, mert lehet hogy nem lesz jobb, ez vagy az lehet etc-etc....
de sztem megér egy emailt ez az asus felé, aztán ha ők se tudnak okosabbat, akkor esetleg mehet a bios flash -
bnss
veterán
válasz
legiaap #2787 üzenetére
Mint már mondtam nyomkodd a TAB-ot. Most nincs előttem, hogy miylen is az akksi kalibrációs rész, de nekem sikerült. HA BIOS-t akarsz flashelni, akkor azért előtten nézz egy kicsit szét a megfelelő szakmai témában. A "z" LED-re nem tudok mit mondani, nem tudsz egy képet csinálni?
Tonyk: én úgy tudom nem ugyanaz a kettő. Az én szerény angol tudásommal azt veszem ki ebből a mondtaból, hogy: "x300-as grafikus magra épülő", ami nem feltétlen jelenti, hogy ugyanaz.
-
hzcs
senior tag
Tehetsz bele gyorsabbat is, úgyis visszaveszi az órajelet. Tegyél bele kingstont vagy kingmaxot, azokkal nincs gond, 90%, hogy úgysem találsz olyan ramot, mint ami jelenleg benne van.
Beszerelés: (saját gépemen van így) Középen alul ami van rácsos burkolat, azt lecsavarozod, előbukkan a foglalat. Megnézed hol van a ramon a bevágás, odahasonlítod a foglalathoz. Kis szögben belerakod, becsúsztatod, majd ha nem megy beljebb, akkor lenyomod a tetejét, ekkor bepattan a 2 rögzítőfül, és mehet a masina.
Off:
A gép 2:56 percet ment el, plusz wiindows bekapcsolás, plusz 2-3 perc egy másik indításból. Csak neteztem rajta wifin keresztül, letöltés-feltöltés. A gép, és így vele az akksi is majdnem másfél éves (2005. szept 1.-én vettem).
Most feltettem tölteni, gép nem megy, kíváncsi vagyok mennyi idő alatt tölt fel. Mennyi a gyári érték? 2.5 óra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Gyúrósok ide!
- Synology NAS
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest