- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokii
tag
én win7 drivereket telepítettem, mivel k53svhez nincs is win8 driver írva.. egyébként 1 évnyi szenvedés után, mivel nem tudtam a sonic focusról, végre normális a laptophangszóróm..
[ezt] szedd le, asf3f.exe a sonic focus a másik a master.. én eddig tényleg nem tudtam erről, köszi a fentebbi kommentért aki leírta! már csak aksi problémám vande remélem, hogy ezzel a te hangszóró problémád megoldódik!
-
Almos
aktív tag
Mondjuk az sem segít, hogy az Asus honlapon win8 64bit-hez letölthető driverek/programok mellett mindig csak ennyi leírás szerepel:
"If you want to upgrade your OS from Win 7 to Win 8,to prevent software compatibility issue, please uninstall the older version driver before install the newer version driver"
Bár szerencsére a legtöbb programnál tudom hogy mi micsoda, de azért így is maradnak...
-
-
kekec
csendes tag
Egyik ismerősömnek hasonló Samsung laposa van csak gyengébb teljesítménnyel. Próbáltam, nyomogattam, tapogattam de valahogy nem jött be
A kijelzőnek hatalmas holtjátéka van , billentyűzet hangos/kényelmetlen, akksi az ő elmondása szerint filmnézéssel nagyon maximum 1 óra. Ezek után nem szívesen vennék Samsung notit
Ha már nem erőltetnéd az Asust akkor szerintem runner 125 kolléga Lenovo gépe jobb választás lenne
[LenovoG580]
Én maradok nála
[link]
-
kekec
csendes tag
-
Atya
tag
Vegigbongesztem regebben.
Ezen kivul meg F5Z manual is vanMeg Express gate manual is.
A problema az, hogy elvileg az express gate egy alalplapra integralt szoftver. Ezert van pl messeze kevesebb boot ideje, mint a Dell Media Directnek. Tehat az, hogy letoltheto, az nem sokat jelent. ( csendben jegyzem meg, hogy elvileg valtoztattak valamit a rendszeren, es 5mp-rol 8mp-re nott a boot ido. Ketlem, hogy kitettek volna vinyora, de barmi elkepzelheto)
-
Atya
tag
O, koszonom szepen! Ha biztosra megnezed ezt az express gate-et, akkor nagyon halas leszek.
Kicsit off:
Mar eleg reg ota huzom ezt a notebook vasarlast, viszonylag nehezen dontottem el, melyik az a gep, ami nekem pont jo. Par ezerrel dragabban van HD3470 es kartyaval szerelt gep is, de szerintem nekem jatekhoz ( CoD2 es Lineage2 nagy ritkan ) eleg lesz ez(Almos kollega altal emlegetett X50Z-AP078) is.
Kaptam egy masik ajanlatot, Dell D630. Bizonyos okokbol kifolyolag olcsobb lenne, mint az X50Z, azonban a Quadro nvs135-ben nem bizok annyira... Igaz, hogy 3 ev gari, meg magnezium haz, jobb(? T7250) proci, de a vidkartya kepessegeit nem hasznalnam ki, es felek ezekre a jatekokra meg nem lenne eleg.
Ha jol tudom Gf 8400 alapu. A Hd3200 meg inkabb a 8600gs, vagy gt szintjen van.
Ha valakinek ezzel kapcsolatban van tapasztalata, akar itt, akar PMben segithetne
Köszönöm! -
soll58
csendes tag
Az oké, hogy lassabb a sis chipset, de nem instabil...
Ár érték arányban jó választás...
Nem kezeli a dual memória vezérlést, csak single módban működik, de ugyanúgy 4 GB belemegy...
És bizony a legújabb biossal kezeli az újabb P8400, P8600-os procikat...
Ennyit a korrektség kedvéért, mert gondolom sokan vették meg ezt az olcsóbb típust, a jobb videókari miatt...
Sziasztok.... -
a két linkel noti közül az f5sl csak prociban és videókariban erősebb, a merevlemez a javasoltabb szériásban nagyobb!
irodai célokra meg pláne nem értem, hogy miért kellene az erősebb proci - már amennyire minimálissal erősebb a t5850 mint a t5800 -, és az erősebb - dedikált - videókari?
a sis chipset a lomhasága miatt teljesítményben a t5800 szintje alá húzza a t5800 procit, tehát ez ne legyen mérvadó! és akkor még említsük meg - bár többször is elhangzott már - a sis chipset hátrányait; válogatós - például memória cseréjekor/bővítésekor -, és instabil!
az irodai célokra történő használat mellett inkább nézd az f5gl noti előnyeit;
- nem melegszik úgy a noti - az f5sl videókarija jobban fűt!
- tovább bírja akkumulátoros üzemmódban
mellesleg;
- memória; ddr2 800 mhz támogatás
- proci; core 2 duo pxxxx támogatás (p8400, p7350)szóval semmi setre sem érdemes az f5sl notit választani!
-
törölt tag
Nekem ugyanez a problémám a most vásárolt ASUS F5SL-AP141-nél.
Az Fn billentyűvel nem lehet kezelni a hangokat, valamint a Wirelesst és Bluetooth-t. Ettől függetlenül egyébként müködik a WLAN, szóval nem értem. Ami meg még viccesebb, hogy most már a wireless console-ban sem tudom állítani... :S
Tud valaki segíteni? -
Almos
aktív tag
Eddig nagyjából rendben ment a telepítés, biost is frissítettem gond nélkül.
Az eszközök többségéhez találtam is XP-s drivert, így megy az audio, lan, wlan, vga, kivéve a modem, de az egyelőre nem izgat. Az egyetlen problémás rész az, szokás szerint, a gyorsbillentyűk...Feltelepítettem a Wireless Console 2-t, még a wlan driver előtt, ahogyan írva volt, de nem igazán látom, hogy mire is jó ez a wireless console... Se a wifi gomb, se az fn+f2 nem vezérli a wifi-t. A Wireless Console-lal le tudom tiltani - a wireless console programot, de a wifi ettől függetlenül működik...
A képernyő fényerejét lehet szabályozni az fn gombok segítségével, a hangerő tiltása, szabályozás viszont már nem működik.
Felraktam P4G-t is, de a módok közötti váltáskor nem jelenik meg semmilyen ikon, kis kép, stb a képernyőn. A régi asus-nél volt ilyen, gondolom most is kellene.
3db ATK drivert raktam fel, X58L WinXP driverek oldalról, bár nem tudom, hogy megfelelő sorrendben-e. Volt még egy kb filter driver is, amit nem tudtam, hogy mire való, de a telepítése nem oldotta meg a problémát...
Van valaki, aki X58L-re telepített már XP-t?
A wireless console-nak hogyan kellene működnie? Az csak a gyorsbillentyűket vezérli, vagy a win-es vezetéknélküli hálózatmenedzselő helyett ad egy másik progit is? Mint egyes intel wifiknél? Vagy ezt az atheros-nak kellene biztosítania? -
Tonyk
veterán
Nézd meg mit javít a frissítés, e én a helyedben cserélném a legújabbra
Akksi: 200x óta nem lehet forgalomba hozni nem formázott akksit. (elméletileg). Töltsd fel és használd. A lényeg, hogy nem szabad lemeríteni soha teljesen! 10-15% -nál dugd rá a töltőre.
egyébként meg érdekelne, hogy az a "tökéletes" , 4 éves akksi hány % elhasználódottságon van
-
ClioRS
őstag
Nem tudom, csak úgy
Olyanokat hallottam, hogy a Vista a javítócsomag után kb ugyanolyan gyors vagy gyorsabb mint az Xp, gondoltam kipróbálom, hátha megtetszik.....
Win7 sokkal jobban vonz, viszont a meglévő bejáratott Xp-t nem akarom törölni.És kiindulva a hülye MSI-ből, gondoltam a biztonság kedvéért megkérdezem, lehet-e a 2 együtt
Ja még valami, Win7 hogy boldogulna a vistás driverekkel? Esetleg próbálkozott már valaki?
Van más letöltési oldal, ahonnan le lehet tölteni a drivereket? Csak mert az Asus honlapjáról van, hogy 10-20kb-el jönnek a dolgok....Illetve szeretném megköszönni az eddigi segítséget
-
PredatorNo1
aktív tag
Nem vagyok nagy laptop szakértő, de sztem vmi chipset vagy webcamnem tudok
Keress részletesebb leírást.
Én találtam is, az egikbe nincs modem, az egyikben Core2Dou van a másikban Core Dou az nem tudom hogy különbség-e. De a modem biztosan. Depo.hu-n keress rá
ÜdvÍrta vki nekem a power gear-t meg is találtam de a fele opcióknál nem lehet beállítani a fényerőt, sőt csak 2-3 módnál lehet a többinél hogy csináljam?? Még mindig max fényerőn indul a gépem!!! :S:S:S
-
Jó a 32bit is erre a masinára. 64bit csak akkor kell ha van 4GB RAM-od, vagy valami egyéb elengedhetetlen ok, pl. mert neked az kell.
Ha 64bites driver kell akkor az Asus support oldalán rákeresel, hardverek szerint, VGA, Touchpad stb. De ehhez ismerni kell a konkrét hardvertípust. Ajánlani tudom még a Driver Genius programot, összeszedi neked a friss drivereket.
-
donci2
csendes tag
Üdv!
Az én asusom (A6U) most két és fél éves. Semmilyen műanyag és egyéb problémám nem volt vele. Kivéve az említett TSST-t. Nekem valóban még az elején bekrepált, de annyira kellett a masina, hogy nem tudtam beadni gariba javításra. Meg annyira nem is érdekelt a dolog, mert nem használtam. Most viszont írtad, hogy 9eFt-ért vettél hozzá egy írót. Hol? Nem volt gond az előlap profiljával?? Annak idején én azért nem vettem bele sajátot. -
Almos
aktív tag
Voltam a laptopalkatreszek.hu boltjában, sajnos csak A3A bottom-case volt, nekem pedig A3L kellene, a kettő pedig annyira különböző, hogy nekem nem volt jó.
Ettől függetlenül a bolt, a kiszolgálás nagyon szimpatikus volt, szívesen ajánlom másnak is! Mellesleg most akciós a használt DDR2-es memória, az 512-es modul csak 990 ft, ha esetleg valaki épp ilyet keres(Ez volt a reklám helye
)
-
net84
őstag
Köszi! Megnézegetem őket...
(#5965) VANESSZA1 - nem az a lényeg, hogy mennyi ideig tart 3-6 kör, hanem az, hogy a memtest nem arra van kitalálva, hogy menny ideig fusson, hanem, hogy hányszor... ha nagyon akarod, akkor hazamegyek és lemérem, hogy mennyi időt vesz igénybe 1 v. 2GB-on a memtest egyszeri lefuttatása
A probléma ott van, hogy kicsit félreértelmezed a memtest működését. Mit csinálsz, ha negyed óra alatt nem fut végig a teszt és eddig nem volt hiba? Vagy ha negyed óra alatt végigfut kétszer és úgy sem hibázik? Akkor szerinted jónak tekinthető a memória? Szerintem nem, ugyanis nem egyszer fordult már elő memória modullal, hogy 3-4 órás (8-10-szer futott ezidő alatt le) folyamatos teszteles után kezdett el hibázni az egyik modul... utánna ha egyedül volt máris jöttek a hibák. Ha egy ilyen esetben te csak 15 percig futtatod, akkor nem lesz semmi eredménye és valótlanul fogod azt állítani, hogy biztosan jó a ram... ennyi... nem kötözködés, csupán csak jelzés szintű a hozzászólásom, mert ha valaki csak beleolvas a topicba és azon belül a hozzászólásodba, rosszul fogja értelmezni a memtest használatát... -
hzcs
senior tag
kijelzővibrálás: szerintem az a háttérvilágítás miatt van. Nekem is csinálja, alig észrevehető, szinte csak én látom. Amikor visszaküldtem gariztatni a gépet valami miatt, írtam nekik ezt is, de nem csináltak vele semmit. Egyébként csak alacsony fényerőnél lehet észrevenni.
Fn+f2: atk driver és a wireless console fel van telepítve? -
hzcs
senior tag
Én adtam már le, adtak papírt is amin szerepel a feladó meg a címzett.
A szar dvd miatt én inkább a samsung-toshiba kooperációt szidnám, nem az Asust. Természetesen elismerem, hogy a szervíz kaki, ígérnek fűt-fát, és ugyanolyat raknak bele. Ugyanolyan= ugyanolyan szar. Én gépem már a holland szervízt is megjárta, kaptam a tsst ts-l532a helyett 532m-et, ami lightscribe képes. Mondanom sem kell, hogy lemez írására tökéletesen alkalmatlan a szerkezet, ezért inkább beraktam a polcra, és vettem bele egy másikat. Már a vinyót is kicseréltem, de azzal nem volt bajom, csak lassú volt nekem. 4200rpm 100gb helyett lett 5400rpm 160gb, a gyári meg ment usb rackbe.
Nem védeni akarom az Asust, de nekem bejöttek a termékei, és szerintem a színvonala is nagyobb, mint pl a HP-nak meg a Samsungnak. (Eddig ami volt és ami van ebből a 2 márkából, mind selejt) -
shteer
titán
annyiért teljesen korrekt, megéri. +512 vagy 1GB ram és már száguld is
- hp-kkal nekem amúgy nincsenek nagyon jó tapasztalataim: cégnél csak az van és recseg-ropog, ha kézbeveszem, munkatársamnak egyik napról a másikra behalt az akksija, megállt a venti, kerreg stb.. - bár folyamatos használatban vannak (napi 8-12 óra)
-
SAnyi_
csendes tag
Köszi a segítséget, de előbb egy komolyabb probléma, vagyis két probléma vár megoldásra. Az egyik az, hogy a kijelző műanyag burkolata elkezdett repedni a zsanérok mellett. Még nem nagy, de nem várom meg, amíg eléri a képernyőt.
A másik a macsita (nemtom hogy írják..) DVD író, ami fejfájást okoz. A lelkem nem ír semmit. Olvasni még éppen olvas. Szóval holnap irány a MM.
A défaudé eddig is rakoncátlankodott, de ma betelet a pohár. Ez lesz a második találkozása a szervizesekkel. Az első gond nélkül ment (bill. csere), remélem most sem lesz baj.
Kb. két-három hét mire foglalkozni tudok a venti zajával. -
Morpheus00
csendes tag
Hmm körülnéztem a többi gyártónál is hogy mik vannak a kiszemelt
ASUS A6km Q116
http://www.usanotebook.hu/ntb.php?id=1085 hasonló gépek hááát semmi210e ft nál nem nagyobb a keretem ami gondolkodóba estetett az a fujitsu siemens mert szerintem kurvajó gépeket rak össze dehát a neve meg amiket olvastam itt forumon róla áááááá
szóval marad a Q116 os ami szerintem egy jó gép és eben erősítsetek meg ti is
és még ezen a héten belépek az ASUS használók körébe
-
Imy
veterán
Miért ne
Nem tudom, elösször is kiváncsi vagyok, mennyire fogja az adott notit (A3L-5028), és utánna majd eldöntöm. Ha az alapnotival türhetőnen megy, akkor lehet kipróbálom, csak attol félek, hogy ez olyan lesz, mint a win98 kompatibilis PC-ken az XP, elmegy, de nem a legjobban. -
Zanik
addikt
Figyu, egy 64bites Sempron M proci, azért már jóval többet tud bármilyen Celeron M-nél és megközelíti a Pentuim M-ek szintjét is! Viszont régebbi notikban még előfordulhat egy két asztali tokozású Sempron 3400+ is, ami viszont egyenesen rémálom. Szóval csak akkor érdemes megvenni, ha biztos a notikba való Keene (és nem Albany!) magos Sempron M van benne!!! Ez egybként 1800MHz-en jár és a fogyasztási is kicsi (hála a PowerNow-nak!) De szerintem a Pentium M még mindig jobb, mivel a 64bit előnyeit még sokáig úgy se tudod kihasználni, szóval én az Intelt venném...
-
Asuras
csendes tag
Hali!
Ha jó gépet akarsz, mármint jó procival, akkor én az asus a6m-et javasolnám!
Ebben egy 3400+-os sempron van de teljesítményben lazán lever egy asztali 3000-es p4-et!
De ha esetleg ez neked nem elég akkor x2-essel is van szerelve! De szerintem nagyon jó ez, én nem bántam meg hogy nem x2-t választottam. A 256-os l2 cache-sel meg nem kell foglalkozni, nem vettem észre, hogy bármit is számítana.
Az enyém 1 giga rammal és 100 gigás vinyóvalvan szerelve, és egy go6100 kártyával, amit ez a proci maximálisan kihasznál!
Szerintem nagyon jó választás. Csak ajánlani tudom! -
Imy
veterán
-
SunBreeze
aktív tag
igen az egyik isminek is fusi-ja van, de nem lehet összehasonlítani, mert itt pesten helyből van minimum 4 márkaszevíze... azért ez sem mind1... pl neki elkezdett kerregni benne a ventillátor, felhívta mindegyiket hogy mennyi idő alatt cserélik valamelyik 3 napot valamelyik 1 hetet, mondván sok a meló. a 3 naposhoz ment, és ahol asszem már a 3. nap mehetett érte...
jah amúgy neki nem kék halálja van hanem fehér halál... oylan hogy teljesen véletlenszerűen előjön és nem tud mit csinálni
kikapcsolni se, semmit, kihúzni a tápkábelt visszatenni és ugyan úgy fehér a képernyű még induláskor is... nah ez gáz.
[Szerkesztve] -
Imy
veterán
Amikor vettem a Notit, és FuSi-t nem is vettem volna, nekem elegem lett a Siemens telefonok után a Siemes-ből! Acer megint nem jött szóba, nem nagyon ajánlották. AlbaComp No comment (bent a cégnél az AlbaComp Barbone-okal van a legtöbb probléma).... ASUS meg mefizethető volt, eddig nem csalodtam!
-
hzcs
senior tag
A chipsetben van a memóriavezérlő. Olyan nincs hogy 52-es chipset, meg 55-ös vezérlő. Ezt is egy kapal alá veszik, mint a 915 pm-gm chipseteket.
Más: hosszú hónapok óta először csinálok megint akksilemerítést, 9% wear levellel. Kíváncsi vagyok meddig bírja, és hány % lesz ezután a level. 3.5 órára, és 14% levelre saccolok. -
Imy
veterán
Szóval ez nem tul jó hír, akinek A3L-es szériája van (vagyis aki procit akar cserélni)
Szerintetek kb hány százalék teljesítményjavulást hozhat ha 1.5-ös helyett a legnagyobb, amit gyártotak celeron M-ben 1.7-re cseréli az ember?
Mert a különbség frekire nem sok. Én tervezem a memóriabővítést (512MB-ről 1GB-ra)... -
Imy
veterán
Igaz, de egy DVD író miatt nem várok több hetet (vagy több hónapot), illetve annyit nem ér, hogy megkarcolják, vagy valamit jobban elcsesszenek rajt...
Sajnos sok szörnyüséget lehetett olvasni 2-300 hozászólással ezelött!
Panasoniccal nem szokott gond lenni, a tapasztalatok szerint!
Ha egyszer megy, akor talán tovább is!Ennyi pénzért meg nagyon megéri!
-
-
Almos
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elden Ring
- Le Mans Ultimate
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest