- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
HoaryFox #28296 üzenetére
ohh értem!
Namost felmerült egy jó kis zaftos probléma amit nem értek...
A wifije megvan kergülve. Hiába lett egy tiszta Win10 felrakva. Természetesen legálisan aktivált minden.
A wifije egyszerűen elszokta dobni magát. Mintha kikapcsolna. Tök random, de elég sűrűn... És ingadozik a térerő miközbe pár méterre van a routertől... Nem is értem. Driver feltepítve de semmi változás...Valami tipp? Kb 2 perc után dobja el magát lelép a routerről...
-
-
-
TheProb
veterán
válasz
HoaryFox #28042 üzenetére
De friss rendszernél is ugyan ez a hiba. Aztán lehet, hogy az intel driver a szar, de másikat meg tudok feltenni, mert w10-hez nincs az intel oldalán friss driver. A régire meg azt írja, hogy nem jó a gépemhez...
Amúgy tegnap beugrott, hogy már eddig is csinált néha érdekességet HDMI-n. Volt, hogy elkezdett csíkozódni a kép és csak újra csatlakoztatás oldotta meg a gondot. Azt hittem, hogy kábel gond, ezért anno vettem egy másikat, de ezzel is csinálta alkalomszerűen.
-
szőr Artúr
tag
válasz
HoaryFox #27617 üzenetére
Ami nem feltétlenül tükrözi a valóságot
Integrált procis miniITX alaplap. A proci és a chipset (Intel mindkettő) max. 8GB-t támogat a hivatalos doksik szerint.
Erre jön az Acer és kiad egy olyan alaplapot, ami 16GB RAM-ot kezel.
Supportnál rákérdezek, hogy ezt akkor most mégis hogyan?
Válasz: valóban többet kezel, mint amit az intel ír, de a hogyant fedje jótékony homály (értsd: üzleti titok)
-
donceleger8
őstag
válasz
HoaryFox #27569 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, de tudom hogy működik a torrent. Több mint 15 éve töltök le. Nem felvágni akarok ezzel, meg nem akarok nagyképűnek sem tűnni.
Csak azt szeretném tudni hogy mi kell ahhoz, hogy az ember kihasználhassa a gigabitet. Kár hogy ehhez nem adnak meg paramétereket a szolgáltatók, mert így több ember csalódhat. Persze ez új dolog Magyarországon, én naivan azt hittem csak beköttetem és már mehet is a száguldás. De nem. Most költhetek hw-re ha nagyobb sebesség szeretnék vagy egy új laptopot vehetek.
Amúgy érdekes dolgokat tapasztaltam. Az utorrrent legújabb verziója van telepítve, ez csak 25-30 mb/s tölt lefele. Telepítettem az utorrent 2.2.1 verzióját. Ugyanazt az anyagot indítottam el vele mint a másikkal, ez úgy néz ki korlátozás nélkül működne, eljut 70 mb/s ig is, de ekkor lefagy a program.
Van egy külső hdd-m egy sony 3.0 usb-vel, persze notin is van 3.0 usb. Megpróbáltam erre is leszedni a torrent anyagot, de 10 mb/s sebességnél megállt a dolog.
Tehát azt szeretném tudni, mi kell a gigabites hálózathoz. Ha SSD-re cserélném a hdd-t az elég lenne, vagy elképzelhető más korlát is? Nem akarok feleslegesen beruházni 60-70 ft-ba ha az nem oldaná meg a problémát. Ugyanakkor az sem tettszik hogy most többet fizetek havonta és nincs gyakorlati haszna. -
fuze
őstag
válasz
HoaryFox #27544 üzenetére
Így sem jó. High performance-on van és ugyanúgy szaggat. Ahogy bedugom a töltőt begyorsul egy másodperc alatt. Egyébként nem lehet, hogy neked i5-öd volt nekem meg i7 van és az enyém többet fogyaszt? Ezáltal nem szolgálja ki az akksi a processzorom fogyasztását. Ezt látom az egyetlen útnak ha neked meg jó volt.
-
fuze
őstag
-
fuze
őstag
válasz
HoaryFox #27541 üzenetére
Nincs fent a power4gear, mert nekem csak arra volt jó, hogy összebarmolja az akku profilokat. Ha fent van, akkor bedugva jó, de akksiról valami eszméletlen lassú. Hülye beállítás és nem lehet átvariálni a dolgait. A kiegyensúlyozott profil az ideális egy laptopnál szerintem.
Amúgy ez gáz egy rog géptől... (tudom, ez csak átfestett rog, mert van belőle n56jr is, de ha már gamer akkor legyen is az...)
-
szp1
addikt
-
fuze
őstag
válasz
HoaryFox #27245 üzenetére
te is kínából rendelted? [link]
Lehet már beszéltünk erről régebben, a wifi modul csavarjával kapcsolatban, de nem emlékszem mi volt a válasz. Mint láthatod végül csak szétszereltem a notebookot.
Azt kell, hogy mondjam nem olyan vészes mint amilyennek az ember gondolja.
-
-
fuze
őstag
válasz
HoaryFox #26858 üzenetére
Á ne is idegesíts
Én meg pont mindig kivettem, hogy ne töltsön rá sokat. Az aida jól mutatja, a tied jó és kész. Lehet azért szart be, mert szórás van az akkuk közt, de lehet hogy az nem tett jót neki, hogy mikor be volt dugva, többször ki is vettem. Persze még így sem értem, hiszen alig volt használva az akkumulátor.
Nekem az ingázás miatt kellett laptop, pedig egy kisméretű atomerőműre vágytam. Ez van, a következő már az lesz!
300-at nem kapsz érte
sajnos
-
fuze
őstag
válasz
HoaryFox #26849 üzenetére
A mai napig nem értem, hogy a wifi-t neked hogyan sikerült kiszedni a szervizpanelből, mert a csavart félig takarja egy műanyag. Én csak összegányoltam a műanyagot, több nem jött össze. De ezt te is tudod
Szerencsére a szervizben nem volt ezzel gond. Szétszedni még mindig nem merem, pedig telefont már szereltem szét
-
-
Gergosz2
veterán
válasz
HoaryFox #26404 üzenetére
Megmozdítom a hangerőcsúszkát és onnantól a beállított hangerővel szól.
Hasonló jelenség van nálam is, csak itt addig nem szól, amíg ugyanezt el nem játszom vele. N550JK.
Igazából driver gond lesz, valahogy nem igazán sikerült megcsinálni, hogy bootolás után rendesen menjen. Ez van, már megszoktam, bár a te eset azért jóval idegesítőbb lehet. -
Titmouse09
aktív tag
válasz
HoaryFox #26299 üzenetére
Itthon kábelen használom főleg, és az internet is csak 10 megás. Csak most már lehetne 300-as kapcsolat. Gondoltam én, de úgy tűnik tényleg nagyon meg kell nézni melyik weboldalnak hisz az ember ha specifikációról van szó.
Megtaláltam a datasheetet és bizony csak 150-es az adapter, pedig sok helyen 2x2-esnek írják.
Szóval ez megoldódott. -
NTonee
veterán
válasz
HoaryFox #25671 üzenetére
Egy 1magos, első generációs atom processzoros eee pc-ről volt szó, amihez semmiféle support és driver nem létezik már win7 fölött. A win7-ből is csak starter verziót merték rárakni anno, mert még ahhoz is gyenge volt a gép. Az 1024x600-as maximum felbontás miatt meg eleve elcseszett az egész, mivel a win8/8.1/10 egyáltalán nem is támogatja.
-
-
rwin5
őstag
válasz
HoaryFox #24841 üzenetére
Ebben pont tudok, pont autós példával válaszolni
van egy 250 lóerős fsi passatunk, nem szoktunk vele száguldozni, de azért ha arról van szó, hogy ki kell használni 1-2 előzésnél, vagy olyan a kedv akkor sportosan van vezetve - átvezetve ezt a gondolatot, nem akarok vele játszani, de ha arról van szó és megtetszik valami játék akkor kipróbálom/nám rajta. Testvérem orvos élettársa 36 éves és van egy 300e ft körüli asztali konfigja, van, hogy sosem használják semmire, de néha meg egész hétvégén új játékokkal játszik.
-
nonsen5e
veterán
válasz
HoaryFox #23662 üzenetére
Lefrissítettem én is 10-re a lapost ( X751LX )
Nekem minden tökéletesen működik, kivéve a kábeles netet. WiFi tökéletesen működik, billentyűk, rendszer, stb... szintén, de ha kábelt dugok a gépbe akkor csak a helyi hálózaton tudom használni, internet nem érkezik a gépbe.Windows 8.1 alatt működött, a kábelt három másik gépben próbáltam, az is működik, és live lubuntu pendrive alól is megy a net.
Drivert amikor letöltöm az Asus oldaláról a 8.1-hez való (10-hez nincs) Realtek drivert majd telepítem, akkor 5 percig működik nagyjából.
Nehogy már ne supportoljanak egy 2015 Q1-es laptopot, ennél még az Intel is jobb terméktámogatást biztosít.
-
törölt tag
válasz
HoaryFox #23665 üzenetére
Ennyi.
Én is leszedtem a X ingyenesen telepíthető változatát (még amikor volt), de csak nézegettem a kép file-t, aztán pár hét után letöröltem.. Kinőttem én már abból a korból, amikor mindent ki akartam próbálni...
A 8.1 is csak azért van, mert 7-es driver támogatás már nincs, egyébként 7 lenne.... -
Laszlo35
csendes tag
válasz
HoaryFox #23542 üzenetére
szabonagyur:
A gépemen win8.1 64 bit van.Szerencsére sikerült feltennem a gépemre.Minden probléma nélkül felment a gépre.De ezt már írtam és a témát lezártam.Köszönöm szépen még egyszer a sok segítséget.A témát lezárom.necsak:
Köszönöm szépen a gyors választ.Igen, felmásolva a gépre már sikerült felraknom a photoshop CS5-öt. -
Derivel
tag
válasz
HoaryFox #22909 üzenetére
A DHCP pool méret azt jelenti, hogy mennyi eszközt engedélyez a router, ugye? Sajnos nem ez a gond, mivel mindkét kipróbált router simán elbír még több eszközt is, és csak ennél a notebooknál jön elő a probléma.
Az elején semmi gond nem volt, de pár hét múlva egyre gyakrabban fordult elő. És a routerek beállításait nem változtattuk. -
ROBREGGAE
tag
válasz
HoaryFox #22830 üzenetére
Intel Celeron(N2930) proci, a videó kártya pedig integrált. Inkább ölben használom. Igazából a probléma vele, hogy hiába van benne ez az icecool technológia cucc, alig van valami szellőzőnyílás rajta, legalábbis én hiányolom...
Amire még gyanakszok egyébként és eszembe jutott, hogy utóbbi időkben kaptam be vírusokat és hiába irtotta ki "elvileg" a Malwarebytes volt, hogy előjött újra és talán ez is okozhat valami gikszert... Nem tudom egy formázás javít-e ezen például vagy hogy vírus lehet-e felelős melegedésért.
-
ROBREGGAE
tag
válasz
HoaryFox #22828 üzenetére
Mennyire kockázatos a BIOS frissítés egy hozzá nem értőnek? Lényegében csak követni kell az utasításokat, nem? A kézikönyvében a leírás elég egyszerűnek néz ki... Nyilván nem szeretném hazavágni, mert akkor ugyanott vagyok, mint a szétszedésével vagy még rosszabbul jövök ki belőle.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
HoaryFox #22799 üzenetére
megmondom őszintén ez meg sem fordult a fejemben,mivel megnéztem pár oldalt és mindenhol más méretet írtak neki (256-1024)
mondjuk a post képernyőn írja a 2048mb méretet ténylegesen,ebből kiindulva az x51rl notim annó csak kevesebbet írt mert ott megosztott memória volt.
kössz a választ ma megint okosabb lettem mint egy ötödikes -
schulc99
aktív tag
-
Simikel
csendes tag
válasz
HoaryFox #22611 üzenetére
Akkor ehhez teljesen újra kell elméletileg rakni a gépet, ha jól gondolom? Csak az a problémám, hogy nem kaptam semmiféle telepítőt a win 8-hoz így meg tök hülye vagyok hozzá. (Ez volt amúgy az utolsó gép ebből a típusból és kirakati gép volt.)
Igen a power4gear telepítve van.
-
-
diobioesz1
tag
válasz
HoaryFox #22312 üzenetére
Így van zárjuk
! Na én ezt nem értem,miért adták ki ennyivel.Igazatok van,nagyon sok darabbal találkoztam,de aki 2 évvel ezelőtt egy gb-al kiad egy gépet az ésszerűtlen.Nekem nagyon jó ez így! Már gyönyörűen pörög rajta egy 32 bites windows 8.1 pro.Azért nem Core mert legálisba olyan nekem nincs,csak előre telepítettbe.Van virtuális memória is, meg vegyük figyelembe ez nem egy erőgép.soha nem is lesz.Én nem vitatkozni jövök ide hanem kérdezni és köszönöm a válaszotokat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Melyik tápegységet vegyem?
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Automata kávégépek
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged