- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
donceleger8
őstag
válasz
HoaryFox #27569 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, de tudom hogy működik a torrent. Több mint 15 éve töltök le. Nem felvágni akarok ezzel, meg nem akarok nagyképűnek sem tűnni.
Csak azt szeretném tudni hogy mi kell ahhoz, hogy az ember kihasználhassa a gigabitet. Kár hogy ehhez nem adnak meg paramétereket a szolgáltatók, mert így több ember csalódhat. Persze ez új dolog Magyarországon, én naivan azt hittem csak beköttetem és már mehet is a száguldás. De nem. Most költhetek hw-re ha nagyobb sebesség szeretnék vagy egy új laptopot vehetek.
Amúgy érdekes dolgokat tapasztaltam. Az utorrrent legújabb verziója van telepítve, ez csak 25-30 mb/s tölt lefele. Telepítettem az utorrent 2.2.1 verzióját. Ugyanazt az anyagot indítottam el vele mint a másikkal, ez úgy néz ki korlátozás nélkül működne, eljut 70 mb/s ig is, de ekkor lefagy a program.
Van egy külső hdd-m egy sony 3.0 usb-vel, persze notin is van 3.0 usb. Megpróbáltam erre is leszedni a torrent anyagot, de 10 mb/s sebességnél megállt a dolog.
Tehát azt szeretném tudni, mi kell a gigabites hálózathoz. Ha SSD-re cserélném a hdd-t az elég lenne, vagy elképzelhető más korlát is? Nem akarok feleslegesen beruházni 60-70 ft-ba ha az nem oldaná meg a problémát. Ugyanakkor az sem tettszik hogy most többet fizetek havonta és nincs gyakorlati haszna. -
donceleger8
őstag
válasz
szabonagyur #27568 üzenetére
Szia. Hirtelen jött a kérdésem nem vagyok otthon, típust nem tudok mondani. De nem túl erős gép, kb 1 éves, 130ezer körüli volt. Core I3 proci, 4 GB RAM, 500 Gb HDD feltehetően 5200-as rpm.
-
donceleger8
őstag
Sziasztok.
Úgy néz ki a notim nem elég a gigabites hálózathoz. Telekomos Netmania 1000-es csomagot aktiváltak nálam, örültem mint majom a farkának, interneten speedtest 800-830 megabitet mért, igaz nem érte el a gigabitet, de így is 100 mb/s a letöltés. Aztán jött a fekete leves, utorrent nem hajlandó 20-30 mb/s sebességnél gyorsabban tölteni. Vélhetően a hdd a gyenge láncszem, nem elég jó az adat írásában. Milyen lehetőség van notebook esetében a gigabites hálózat kihasználásához?
-
donceleger8
őstag
válasz
Gergosz2 #26397 üzenetére
Én úgy tudtam hogy az integrált megoldások jóval gyengébbek, ezért is raknak mellé egy rendes vga-t. Nyilván a laptopba szánt verziók nem veszik fel a versenyt az asztali társaikkal, de erősebbek az integráltnál.
Egyébként 3D Blu-ray videók lejátszása miatt szeretném ha kihasználná a gép a maximum gpu-t, pl power dvd vagy akár totalmedia programokkal.
De amúgy mindentől függetlenül is szeretném. Ha már benne van, akkor web böngészés is menjen azon keresztül. Ennyi erővel lehetne olyan gépem is, amiben nincs dedikált vga. -
donceleger8
őstag
Hali!
Van egy X554-es laptopom, Core I3-5010U procival amiben van egy Intel HD 5500-as gpu is, ám van benne ezen kívül egy nVidia 920M 2 GB vga is.
Hogyan tudom elérni azt, hogy az egyetlen vga amit használjon a gép, az az nVidia legyen.
A dxdiag.exe ben azt írja, hogy a kijelzőt az intel hajtja, az nvidia meg valami leképező eszköz csak.
Próbáltam letiltani az intel gpu-t, ekkor az nvidia vezérlőpult meg sem nyílt, mondván ehhez az eszközhöz nincs hozzárendelve kijelző.
A dxdiag futtatása után a képernyő fülön nem írt semmit sem, az nvidia továbbra is csak valami leképező dolog,
Nem tudom ez mit jelent.
Ha megint engedélyezem az intel gpu-t, akkor elérem az nvidia vezérlő pultot, ott van egy olyan beállítás, hogy melyik videóvezérlőt szeretném elsődlegesnek, de ennek nincs hatása szerintem. Pl az mpc-hc program esetében konkrétan az integrált megoldást írja továbbra is, és még csak változtatni sem lehet rajta.
Tehát szeretném ha csak és kizárólag az nvidia teljesítene szolgálatot a gépemben.
Köszi -
donceleger8
őstag
Köszi, még nem sikerült megoldani. De sajnos továbbra sem. Az hogy digital hdmi out ott van, vagyis a driver fel van rakva hozzá, de amikor benyomjuk neki a hdmi kábelt akkor nem történik semmi sem. Továbbra is szürke marad és azt irja nincs csatlakoztatva. Alapértelmezettre sem tudom rakna, mert nem jön elő ilyen opció, illetve szürke marad az is. Hdmi gond kizárva, többel is volt próbálva. A képet minden esetben átvitte, de a hang nem megy. Egyéb javaslat?
-
donceleger8
őstag
Hali!
Adott egy Asus G551JM laptop egy nvidia geforce gtx 860m vga-val.
Minden fel van telepítve, sehol sem jelez problémát vagy hibát az eszközöknél, de mégis, ha hdmi-vel összekötöm a tévével, akkor csak kép megy át, hang nem!
A lejátszóeszközöknél ott van, hogy digitális hangkimenet (HDMI), de ha csatlakoztatva is van, azt írja nincs csatlakoztatva. Mit kell beállítani? Mit kell még feltelepíteni, hogy menjen ez is?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- MacBook White unibody eladó töltőárban
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest