- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
donceleger8
őstag
válasz
HoaryFox #27569 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, de tudom hogy működik a torrent. Több mint 15 éve töltök le. Nem felvágni akarok ezzel, meg nem akarok nagyképűnek sem tűnni.
Csak azt szeretném tudni hogy mi kell ahhoz, hogy az ember kihasználhassa a gigabitet. Kár hogy ehhez nem adnak meg paramétereket a szolgáltatók, mert így több ember csalódhat. Persze ez új dolog Magyarországon, én naivan azt hittem csak beköttetem és már mehet is a száguldás. De nem. Most költhetek hw-re ha nagyobb sebesség szeretnék vagy egy új laptopot vehetek.
Amúgy érdekes dolgokat tapasztaltam. Az utorrrent legújabb verziója van telepítve, ez csak 25-30 mb/s tölt lefele. Telepítettem az utorrent 2.2.1 verzióját. Ugyanazt az anyagot indítottam el vele mint a másikkal, ez úgy néz ki korlátozás nélkül működne, eljut 70 mb/s ig is, de ekkor lefagy a program.
Van egy külső hdd-m egy sony 3.0 usb-vel, persze notin is van 3.0 usb. Megpróbáltam erre is leszedni a torrent anyagot, de 10 mb/s sebességnél megállt a dolog.
Tehát azt szeretném tudni, mi kell a gigabites hálózathoz. Ha SSD-re cserélném a hdd-t az elég lenne, vagy elképzelhető más korlát is? Nem akarok feleslegesen beruházni 60-70 ft-ba ha az nem oldaná meg a problémát. Ugyanakkor az sem tettszik hogy most többet fizetek havonta és nincs gyakorlati haszna. -
donceleger8
őstag
válasz
szabonagyur #27568 üzenetére
Szia. Hirtelen jött a kérdésem nem vagyok otthon, típust nem tudok mondani. De nem túl erős gép, kb 1 éves, 130ezer körüli volt. Core I3 proci, 4 GB RAM, 500 Gb HDD feltehetően 5200-as rpm.
-
donceleger8
őstag
Sziasztok.
Úgy néz ki a notim nem elég a gigabites hálózathoz. Telekomos Netmania 1000-es csomagot aktiváltak nálam, örültem mint majom a farkának, interneten speedtest 800-830 megabitet mért, igaz nem érte el a gigabitet, de így is 100 mb/s a letöltés. Aztán jött a fekete leves, utorrent nem hajlandó 20-30 mb/s sebességnél gyorsabban tölteni. Vélhetően a hdd a gyenge láncszem, nem elég jó az adat írásában. Milyen lehetőség van notebook esetében a gigabites hálózat kihasználásához?
-
donceleger8
őstag
válasz
Gergosz2 #26397 üzenetére
Én úgy tudtam hogy az integrált megoldások jóval gyengébbek, ezért is raknak mellé egy rendes vga-t. Nyilván a laptopba szánt verziók nem veszik fel a versenyt az asztali társaikkal, de erősebbek az integráltnál.
Egyébként 3D Blu-ray videók lejátszása miatt szeretném ha kihasználná a gép a maximum gpu-t, pl power dvd vagy akár totalmedia programokkal.
De amúgy mindentől függetlenül is szeretném. Ha már benne van, akkor web böngészés is menjen azon keresztül. Ennyi erővel lehetne olyan gépem is, amiben nincs dedikált vga. -
donceleger8
őstag
Hali!
Van egy X554-es laptopom, Core I3-5010U procival amiben van egy Intel HD 5500-as gpu is, ám van benne ezen kívül egy nVidia 920M 2 GB vga is.
Hogyan tudom elérni azt, hogy az egyetlen vga amit használjon a gép, az az nVidia legyen.
A dxdiag.exe ben azt írja, hogy a kijelzőt az intel hajtja, az nvidia meg valami leképező eszköz csak.
Próbáltam letiltani az intel gpu-t, ekkor az nvidia vezérlőpult meg sem nyílt, mondván ehhez az eszközhöz nincs hozzárendelve kijelző.
A dxdiag futtatása után a képernyő fülön nem írt semmit sem, az nvidia továbbra is csak valami leképező dolog,
Nem tudom ez mit jelent.
Ha megint engedélyezem az intel gpu-t, akkor elérem az nvidia vezérlő pultot, ott van egy olyan beállítás, hogy melyik videóvezérlőt szeretném elsődlegesnek, de ennek nincs hatása szerintem. Pl az mpc-hc program esetében konkrétan az integrált megoldást írja továbbra is, és még csak változtatni sem lehet rajta.
Tehát szeretném ha csak és kizárólag az nvidia teljesítene szolgálatot a gépemben.
Köszi -
donceleger8
őstag
Köszi, még nem sikerült megoldani. De sajnos továbbra sem. Az hogy digital hdmi out ott van, vagyis a driver fel van rakva hozzá, de amikor benyomjuk neki a hdmi kábelt akkor nem történik semmi sem. Továbbra is szürke marad és azt irja nincs csatlakoztatva. Alapértelmezettre sem tudom rakna, mert nem jön elő ilyen opció, illetve szürke marad az is. Hdmi gond kizárva, többel is volt próbálva. A képet minden esetben átvitte, de a hang nem megy. Egyéb javaslat?
-
donceleger8
őstag
Hali!
Adott egy Asus G551JM laptop egy nvidia geforce gtx 860m vga-val.
Minden fel van telepítve, sehol sem jelez problémát vagy hibát az eszközöknél, de mégis, ha hdmi-vel összekötöm a tévével, akkor csak kép megy át, hang nem!
A lejátszóeszközöknél ott van, hogy digitális hangkimenet (HDMI), de ha csatlakoztatva is van, azt írja nincs csatlakoztatva. Mit kell beállítani? Mit kell még feltelepíteni, hogy menjen ez is?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest