- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
Új hozzászólás Aktív témák
-
konyi79
addikt
Na igen, a néhány dollár kb annyi
Esetleg megvan az n-es 7260, ha ki szeretnéd próbálni a gépedben és összehozható. De n-es wifitől ne várj 7-8 Mb/s-nél többet.
Én ezért cseréltem routert is, érzésre már nincs különbség a gigabites ethernethez képest (persze mérve, meg nagy fájlokat másolva van) -
HoaryFox
őstag
Nekem most lesz 2 éves novemberben, de az AIDA még 0%-os elhasználódást ír rá
Pedig mindig benne van + hálózatról megy. Lehet megnézem egy másik progival
Az utolsó mondatoddal is egyet tudok érteni, én is tervezem, hogy eladom az enyémet, és ezért a 300k-ért, amit erre már elköltöttem, inkább építek magamnak egy kicsi asztalit.
-
Titmouse09
aktív tag
Az én gépem is magától felkel mióta W10 van rajta és caddy van benne. Érdemes lenne a caddyn található kapcsolót átbillenteni a másik állásba, elvileg ilyen alvás/kikapcsolási gondok kiküszöbölésére van ott.
Én még nem piszkáltam, de ha jobban ráérek lehet hozzá fogok csesztetni. -
Gergosz2
veterán
Érdekes.
Nem tudom, mennyire segít, de nekem is volt hasonló gondom. Nálam a vezeték nélküli egér okozta a bajt, mert nem kapcsolt ki vagy valami hasonló. Ha alvóba tettem a gépet , már arra is felkelt, ha nagyon kicsit megmoccant az egér, még kattintani sem kellett.
Gondolom már nézted, hogy mi keltette fel legutóbb a géped,ha nem akkor érdemes ránézni.HDD caddy-s rész nekem Window-os bugnak tűnik. Elvileg a W8 is sokat parkoltatja a HDD fejet, hogy spóroljon. Gondolom W10-nél is van ez(nem mondom 100%-ra de valamit ezzel kapcsolatban is olvastam, hogy a W10 még többet csinálja.), és ha akkuról megy akkor még jobban visszaveszi.
Amikor elfelejtettem, hogy fent maradt a notebook fan control és túráztatta a gép ventijét akkor olvastam utána a Power4Gear-nek, és ott is számoltak be páran arról, hogy ez is bugos lehet, és nem nagyon csinálja azt amit kéne.
-
fuze
őstag
Megbeszéltem, hogy hozzák helyre úgy, hogy megvárom. Hiszen apróság meg amúgy is szerelési hiba. Valami szöszmösz a ventire tekeredett és az zörgött. Oké, leellenőriztem. Szépen csendesen üzemelt. Hazahozom, és még itthon csendben is jónak tűnt. Estére megint zörög... Bár nem úgy mint a szerviz előtt, de minimálisan még mindig hallom. Pont ugyanígy kezdődött előtte is, aztán egyre hangosabb lett. Mi van már megint vagy csak én képzelődök?
-
Csapo83
aktív tag
A Microsoft megmondta hogy amin ment a Win 8 azon menni fog a 10-is csak jobban
Van aki a Mikulásban hisz van aki a Microsoftban
Ami a drivereket illeti amiatt nem aggódom, még ha nincs is fent külön driver a 8.1-hez az elég inteligens hogy magától megoldja. Gondolom a gyártók ezért is nem adnak ki annyi frissítést a driverekhez 8.1-re. Pl az én ASUS gépem egy G53SX nincsen hozzá fent az ASUS oldalán 8.1 driver mégis 95%-ban felismert mindent amit meg nem azt megkereste magának és így minden szépen működik hiba nélkül....
-
NTonee
veterán
kicsit félreértetted, amit írtam. A nem túl nagy gépigényen vigyorogtam egy jót. A gta4 is mehet nagyjából rendesen, de az összes létező patch kell hozzá, és normálisan be kell állítani, különben katasztrófa. Hírhedten szarul megírt játék, ahogy a watchdogs is. 560m-el én is játszottam WD-al, de csak low grafikán és még úgy is 20-30fps között ugrálva. Borzasztóan igénytelen.
-
ZTE_luky
aktív tag
Hát speciell é n atiéden nem i látom
az enyémen viszont durvább és főleg úgy durva hogy nem is hazsnáltam nagyon..
Meg az volt érdekes hogy amikor megjött a laptop tudod a dobozán van egy kis szalag ahol ki kell bontani iylen asusos ne is szalag inkább matrica szeritnem az vot agarancia matric és én úgy kaptam hogy az el volt szakítva...
-
ZTE_luky
aktív tag
igen az engem is zavar, mert lötyög, baromi laza.. Amúgy nagyóün jól összerakott gép, csak tényleg nem tudo mit csináljak mert az egeremhez van nano usb és hihetetlenül szorul gondolkoztam hogy megcsiszolom és úgy próbálom meg vagy nemtom
engem csak akijelző keretje zavar de az nagyon, ha én hazsnálnám úgy, és asok hazsnálattó lene azt mondom oké, d emég sehova nem hurcoltam a laptopot csak itthon az asztalomon csücsült eddig, le se csukom soha, talán összensen 10-14-ször csuktam le...
ÉS így néz ki a keret..
-
ZTE_luky
aktív tag
és nem lehet ellene tenni semmit? mert az enyém elég csúnya és azért durva hogy én így kaptam meg alaptopot..
Más: neked is nagyon szorosak a USB portok? én már nap 10szer kibe huzogatok egy penrive-ot kikapcoslt állapotban hogy kikopjon, mert az egér nano usb egységét nem merem bedugmi mert ezelőtt úgy kellett kitépni belőle szó szerint, oylan szoros, és most is épp addig tolom csak be hogy érintkezzen
-
benyito
csendes tag
Miben jelenik meg a gyenge hűtés?
Tehát gondolok arra, hogy mi történik amikor minden kötél szakad, és túlmelegszik? Fogja magát és vészleállás, vagy felszáll a füst?Illetve hogy azért ezek mikor esedékesek...
-pl egy bekapcsolt hétvége 0-24-ig, minimális terheléssel (letöltögetés, seedelés, netezés, filmnézés) menyire vágja haza,
-vagy mondjuk egy fasza kis lanparty közepesen régi játékokkal szintén 24 órán keresztül, 1-2 óránkénti megállásokkal (lef4dead2, payday2, borderlands2 stb. stb.)
-vagy ugye valami újabb mai izmosabb vasat igénylő játék
-és hát ugye a klasszikus autocad-inventor párosJa, meg ugye ha megveszem, egy két hónap múlva az első dolgom az ssd beszerelése lesz, és a régi vinyó menne a dvd olvasó helyre, ahogy néztem ennél a típusnál is meg lehet oldani. Ha ezeket a cseréket házilag oldom meg, az garivesztéssel jár?
-
HoaryFox
őstag
Velem ilyen nem fordult elő, de amit NTonee írt, hogy egyáltalán nem kapcsol be a venti... na akkor kicsit befostam
Lehűlés után óvatosan befújtam levegőpisztollyal a kivezető nyílásba, azóta nem jött elő. De azért a szívbajt hozta rám a 2 hónapos laptop
Konkrétan gép bekapcs, használtam egy kicsit, elindítok egy játékot, ordítóan szaggat. Feladatkezelőben nézem 200MHz-en(!) megy a proci, kifújónyílás full forró, venti OFF. Hááá, visszagondolni is rossz, de egy újraindításnál mint az őrült ment a venti, hogy visszahűtse a dolgokat
-
NTonee
veterán
Én is találkoztam már ilyennel a G53-nál. Még mindig ez a jobb eset, mintha nem indulna be a hűtés, mert olyat is láttam már párszor (pl g750nél). Aztán a reboot után az is jó lett.
Én azt sem értem a mai napig, hogy néha 46/49 fokos a gép (gpu/cpu), a ventik meg se nyikkannak, máskor meg 41/43 mellett is kis túlzással ordít a hűtés. -
NTonee
veterán
Érzetre? Azért nem árt, ha valami hőmérséklet monitorozó progit feldobsz. A vga lehetőleg ne menjen 90fok fölé. Az is sok amúgy, de ezekből a vékony gépekből jobb nem jön ki.
ZTE_luky: miért, milyen legyen? Te írtad a 87fokot, az már nem hűteni fogja a kezed. Azt értsd meg, hogy a gamer gépek többsége ehhez hasonló hőmérsékleten üzemel. Ez egy laptop, nem asztali pc, ahol ököl méretű ventik, meg féltégla bordák elférnek. A g56 egy kicsi laptop, amiben az ilyen hardver igenis fűteni fog, tökmindegy, hogy mit csinálsz vele.
-
NTonee
veterán
mondjuk ettől függetlenül az ágyban alulról melegíted, tehát még így sem feltétlenül jó ötlet. Amúgy igen, felülről szívja a levegőt. A kijelző alja által takarásban vannak nyílások, valamint a billentyűzeten keresztül is áramlik be valamennyi levegő. Az asus találta ki, kizárólag ők használják, le van védve a móka. Itt volt szó róla, de hogy valójában a G56-ban ez hogy néz ki, azt nem tudom, ennyire közelről még nem néztem meg G56-ot.
-
NTonee
veterán
Sajnos a kijelző színbeállításaidat nem tudod lefixálni, amíg a Splendid fent van a gépen, mert az állandóan felülírja.
Hasonló a helyzet a fényerővel is, csak azt a Power4Gear vezérli. A különbség viszont az, hogy ebben az esetben az alkalmazáson belül az energiaprofilokat meg tudod változtatni, át tudod állítani. Elég részletes beállítási lehetőségek vannak, még olyanok is, amivel a cpu által használható min/max frekvenciát is megadhatod. -
fuze
őstag
Sajnálom, hogy nem kaptam választ, de kiderült, hogy mi tiltotta le folyton a kalibrált színprofilom. Az asus splendid video enhancement technology...
Amit még nagyon szeretnék helyretenni, az az intel automatikus fényerő állítgatása ha akkuról használom. Az opciót már megtaláltam az intel grafikus tulajdonságaiban, de ha újraindítom a gépet, azonnal elfelejti és visszaállítja magának... Hát nem rohadt? Mit lehet ezzel tenni?
-
NTonee
veterán
A vacsi új akkuknál is van 4-6%. Autószerelői beszólással élve... Járjon vele, figyelgesse!
Ha nagyon megindulna, akkor cserélhető, de arra csak 1év gari van.
Aethel: nem laptopszalont kérdezünk, hanem asus ügyfélszolit, vagy márkaszervizt.
A BT alap helyzetben ki van kapcsolva. Bekapcsoltad? Win8.1 alatt van kapcsolója, de elvileg van a support oldalon valami wireless radio control (vagy ilyesmi) alkalmazás is. -
NTonee
veterán
-
-
eszközkezelő -> hálózati kártyák -> wifi modul -> jobb klikk -> tulajdonságok -> speciális; itt nézz rá, hogy milyen beállítási lehetőségek adottak.
az a legjobb, ha olyan csatornát használsz, amelyik szabad, de ha nincs olyan, akkor az kell, amelyiken kevesen vannak és/vagy leggyengébb a jele.
a router adminisztrációs felületén is nézz rá, hogy 40 MHz legyen beállítva. -
150-es a router, ha az ellenoldal is legalább olyan, akkor reális a 6 megabyte/sec, tehát a 48 megabit/sec "mérhető" átviteli sebesség.
a noti ha csak 72-es kapcsolatot ír ki, akkor érdemes átnézni a wifi modul speciális beállításait, mert ha mondjuk csak 20 MHz van beállítva, akkor amiatt adódhat, hogy a 150-es kapcsolati sebesség helyett csak a fele valósul meg, tehát 40 MHz legyen beállítva - persze a routeren is 40 MHz legyen beállítva.
azt azért fontos tudni, hogy a router nem valami erős hardveresen, ami miatt előfordulhat, hogy wifi útján kevésbé bírja a terhelést, mint kábeles kapcsolaton, ami torrent és társai terhelésnél pláne kiütközhet, mivel a router a wifi modultól veszi el először a szuflát, ha vissza kell fogni a húzós terhelés miatt.
ezzel feltérképezheted a környezetet, kijelzi az idegen hálózatokat, illetve ami fontos, hogy azok melyik csatornákon forgalmaznak, és a sajátnak így egyszerűbb szabad vagy kevésé terhelt értéket találni; link (wifi képes eszközön kell futtatni) -
szia,
milyen típusú routerről van szó, és mennyit ír ki a felcsatlakozott notebook kapcsolati sebességnek?
nem mindegy, hogy 54-es g szabványos kapcsolatról van szó, és akkor a mérhető sebesség jellemzően 20 - 22 megabit/sec környékén maximalizálódik, csak szélsőséges esetben több kicsivel, vagy 150-es lite n kapcsolatról, aminél jellemzően 50 - 60 megabit/sec is átfér, szélsőséges esetben valamivel több is, netán 300-as n szabványos kapcsolatról, amivel már 80 megabit/sec környéke sem akadály, de szélsőséges esetben valamennyivel több is átfér.
az a probléma a wifi kapcsolattal, hogy nem csak a router és az ellenoldal függvénye, hanem a beállítások és a környezeti tényezők - távolság, fal(ak), nagyobb (fém)tárgyak és még sok más - is nagyban befolyásolják a sebességet.
kezdésnek érdemes kipróbálni a kapcsolatot más/minden csatornán, alapban is van/lehet eltérés sebességben a csatornák között, arról nem is beszélve, ha olyan van használatban, amit más - idegen - hálózat is használ elérhető közelségben, és ütközés van, ami lassulást, akadást...stb okoz. -
TheProb
veterán
Hát nem tudom, én úgy vagyok vele, hogy amiről nem tudom mi azt inkább nem b@sztatom abból rossz nem lesz, ellenkező esetben viszont van rá lehetőség... Autót se kezdek el pimpelgetni, mert tudom, hogy nem értek hozzá...
A HDMI-s kérdésre a válasz, hogy nyugodtan tedd fel a legfrissebb drivereket mindenből, én 15.33.22.64.3621-et használok, szintén a legújabb nvidia driverrel és simán van hangom tv-n (ugyen ez a gép van nekem is)
-
-
NTonee
veterán
,,Még szerencse, hogy a bal oldalon távozik."
és már ez is az olcsósítás eredménye. Korábbi G szériás gépeknél két hatalmas kivezető nyílás volt hátul, külön a cpu-nak, külön a gpu-nak. videó link
Még az enyém is ilyen, durván meleg tud lenni hátul. -
NTonee
veterán
,,ne fűtse a szobát"
Pont azt fogja fűteni.Ez lenne a lényege, hogy ne a gépen belül legyen pokoli meleg, hanem kifelé tolja magából. Az én gépemet sikeresen tönkre vágta valami félkegyelmű, vagy a szervizben, vagy még a gyárban. Rosszul lett összerakva, a hő nagy része bent ragadt a gépházban, megfőzte a vga-t. Egy ilyen erősebb vga + core i7 azért tud ám rendesen hőt termelni.
De amúgy, ha főképp melóra kell a gép, akkor biztos, hogy ilyen gépet akarsz? Ha nem a játék az elsődleges cél, akkor kell neked erőmű?A gyári weboldalt veszem alapul mindig. Ha ők ips-t írnak, akkor az is. Mondjuk az érdekes, hogy a specifications-nél már nem ír ips-t.
szerk: de pl itt is ips matt kijelzőt írnak, itt is. Szóval az ips, nyugi. -
NTonee
veterán
itt írja: ,,Remarkable detail and 178-degree viewing on a 15.6-inch Full HD IPS panel"
Egyébként az N550JK-ban lévő GTX850m elvileg erősebb, még úgy is, hogy csak DDR3-as memóriával dolgozik, ezt azért érdemes tudni. Ettől függetlenül a G56JR jóval masszívabb szerkezet, komolyabb hűtéssel. Csak az a sok piros olyan randa rajta.
szerk: na meg, hát mégis egy ROG gép azért -
NTonee
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest