Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
TheProb #28389 üzenetére
Lehet hagyom ezt a részét akkor. Illetve még annyi, hogy van ssd-m, ami menne a hdd helyére, a hdd meg a dvd helyére. Na már most kell venni valamit, hogy a dvd helyére be tudjam rakni a hdd-t? (Kereteket néztem, de nem tudom mi lenne a jó hozzá)Ha igen, tudna valaki egy linket dobni, ahol az ára is látszik?
-
Gergosz2
veterán
-
Gergosz2
veterán
válasz
TheProb #27945 üzenetére
Ő nem lehet, hogy ez BIOS szinten van erre konfigolva? Pl N550-ben ilyen a hang. Hiába van frissebb driver, nem tudom felrakni, vagy ha igen akkor nem működik jól, mert az ASUS beleírt valami saját kódot. Vagy érdemes az IGP driverekre gondolni, ahol szintén ekég gyakori ez.
-
TeebyKay
őstag
válasz
TheProb #26256 üzenetére
Elvileg rendben van a hűtés, gyakorlatilag most előkerült egy olyan probléma, hogy a proci teljesítménye 2,3-2,4 ghz-ről visszaesik stabil 0,77 ghzre illetve néha szinte le is áll, egy böngészőt se tud működtetni amíg újra nem indítom a gépet. Egyszerűen túlmelegszik vagy valami nagyobb gondja van? Tudom valamivel tesztelni? Épp az intel szoftverét futtatom.
-
-
Bkrisz9
őstag
válasz
TheProb #26167 üzenetére
Szintén X-es ASUS tulaj vagyok. Kompromisszumot ennél is kell kötni mint minden gépnél de én szeretem. Az elvártakat hozza a hűtését pedig egyenesen imádom. Pár hozzászólással ezelőtt fejtettem ki, hogy miért. Igaz az enyém nem egy kályha konfig (adatlapomon láthatod). Bővebb véleményt pedig a logout blogomban írtam (Nem az a fajta vagyok aki agyon dicsér valamit csak mert neki az van, ez az írásomban is látható
). Ami nekem van az összességében egy szerethető gép az átlag embernek.
-
buresz8
tag
válasz
TheProb #26161 üzenetére
A "K" szériára nem mondanám, hogy hanyagolni kellene. Most vettem "K" szériás gépet, és egyenlőre nagyon meg vagyok vele elégedve, és ez előtt is "K" szériás gépem volt, több mint 4 évig bírta. (És még mindig bírná, egyedül a zsanérok adták meg magukat, de már szerettem volna egy erősebb gépet). Szóval nekem csak pozitív tapasztalatom van a "K" szériáról.
-
cekkk
veterán
válasz
TheProb #26086 üzenetére
Rufus-sal (Rufus 2.7) készítettem egy MBR partíciós sémát BIOS-os vagy UEFI-s géphez (eddig mindig így jártam el, az eddigi összes gépnél működött). A telepítőt (esetünkben pendrive) látja a notebook, el is indul a telepítés, de amikor a telepítés helyéhez ér, már alul kiírja a telepítő, idézem:
"A Windows nem telepíthető, erre a lemezre. Előfordulhat, hogy a hardver nem támogatja a rendszerindítást erről a lemezről. Győződjön meg arról, hogy a lemezvezérlő engedélyezve van a BIOS menüjében". -
Tekergek
csendes tag
válasz
TheProb #26070 üzenetére
A szerviz felé kell jelezned a kártalanítási kérelmet. Ők továbbítják az ASUS Magyarországnak, akik elbírálják. Ha jogosnak ítélek meg, akkor felajánlanak pár lehetőséget, amik közül választhatsz. /Másik készülék, vételár visszafizetés ... stb /
Ha már 3x alkalommal főalkatrészt cseréltek, akkor esélyes a pozitív elbírálás, kivéve ha egy jó kis import gépet fogtál ki, akkor a viszonteladóval kell leboxolnod. -
válasz
TheProb #26070 üzenetére
Az nem feltétel, hogy hányszor jár szervízben, akkor kérhetsz cserét vagy pénzvisszafizetést(attól a viszonteladótól,akitől vetted), ha már három fő alkatrészt cseréltek benne vagy 30 napnot meghaladja a javítás. Nekem eddig kétszer volt szervízben 1 hónap alatt, egyszer merevlemez csere es bill csere, második alkalommal azt írták, h ők nem tapasztalták a hibát és visszaküldték változatlanul. Jövő héten fogom harmadjára beküldeni, de eddig csak egy fő alkatrész csere volt, a HDD,a bill nem az.
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
TheProb #26070 üzenetére
Ehhez a visszafizetős dologhoz nem sok reményt fűznék. Bár lehet az én esetem a Digiprime miatt alakult így, de én is ugyan ezt akartam.
A gépemben már kb csak az alsó fedél a gyári, minden mást cseréltek (talán a proci maradt még, ha az leszerelhető az alaplapról). És megvolt a 3 szervizelés.
De nem kaptam vissza a pénzemet. Még a fogyasztóvédelem sem tudott semmi okosat mondani -
TheProb
veterán
válasz
TheProb #25969 üzenetére
Ismét kifogtam a "jót"... Fixdirect azt írta, hogy teljes body-t rendeltek a géphez, ami min. 2 hét mire megjön...
Mért is lenne kész egyszer rövid időn belül a gép...Btw: Termék árát hogy és milyen feltételekkel adják vissza? (ez nem a tavalyi asus promós dolog, sima garanciális pénzvisszafizetésre gondolok). 3x kell szervizbe kerülnie a gépnek?
-
Gergosz2
veterán
válasz
TheProb #25989 üzenetére
2. Nem kell félni, mehet rá bmelyik OS
A Windows 7 NEM támogatott. Értsétek meg, hogy ez így van. Nem múlthéten kezdték, már lassan 2 éve csak olyan gépek jönnek ki amik Windows 8 / 8.1-től felfele támogatják csak Windowst.
(#25988) buresz8
3, Ez egy U-s proci, azaz 2 magos. Igazából nem tudom milyen jó a gép hűtése, de a gép a proci adatlapja szerint a TDP-je 15W, amivel azért illene megbirkóznia a hűtésnek. Itt azt kell mérlegelned, hogy egyáltalán kell-e neked, mivel az I7-es procikért elég sok felárat felszámolnak, ami nincs arányban a teljesítményükkel.
Én még az SSD-t is meggondolnám, vagyis azt, hogy alapból azzal szerelt gépet vegyek. Egyszerűn baromira drágán mérik, átlagban simán elkérik a dupláját, mint amennyiért boltban megkapnád. Ha külön megveszed, még úgy is olcsóbban jössz ki, ha hivatalos szervizben szerelteted be.
-
NTonee
veterán
válasz
TheProb #25967 üzenetére
Mindent meg fognak csinálni, ha kéred, de a takarítás és pasztázás elvileg nem garanciális szolgáltatás, így várhatóan szólnak majd, hogy fizetni kéne. Rosszabb esetben a billre is ráfoghatják, hogy helytelen használatból eredő sérülés, tehát esélyes, hogy az is fizetős. Na most a kattogó műanyag, meg reccsenő zsanér az kicsit nehezebb, mert szétszedéskor vagy látni fogja, hogy valami nem oké, vagy nem lát okot. A kicsit recsegő, vagy nyöszörgő zsanér még kosztól is lehet.
-
matteo_szg
őstag
válasz
TheProb #25364 üzenetére
Azért túlzásokba ne essünk.
Egyrészt nincs már forgalomban olyan i7-es processzor, aminek háromcsatornás memóriavezérlője van.
Másrészt ez nem i7, hanem architektúra függő. A 8, 9, és most a 100 series platformokhoz tartozó architektúrák kétcsatornás memóriavezérlőre épülnek, 2 és 4 magos konfigurációban; ehhez mérten fejlesztett és finomhangolt memória alrendszerrel. Nehéz, és nem érdemes összehasonlítani a Haswell, Broadwell és Skylake fejlesztéseket a jelenleg futó négycsatornás IVB-E és Haswell-E architetúrákkal - 6-8 magos felépítés, no IGP, stb.
A Nehalem architektúránál - triple-channel premier - persze mindenki láthatta, hogy mennyit ér a háromcsatornás üzemmód a Bloomfield - i7-9xx - és a Lynnfield - i7-8xx - processzorok összevetésében, de már ott is annyi eltérés volt a két CPU család között, hogy nem lehetett csak úgy kijelenteni az általad leírt mondatot. -
NTonee
veterán
-
NTonee
veterán
válasz
TheProb #25341 üzenetére
fhd low beállításokkal ki kellene kínlódnia kb 30fps-t, hacsak nem throttlingol. Esetleg azt próbáld ki, hogy ne a legújabb nv drivert használd, mert az nálam például nagyon furcsa dolgokat produkált. Egyes külföldi fórumokon konkrétan azt írták, hogy hibás a driver. Nézd meg az előzővel.
-
-
-
-
cirano1
csendes tag
válasz
TheProb #19600 üzenetére
Megcsináltam az USB telepítőt (TheProb(őstag) javasolt) Fel is tudtam telepiteni. De indulásnál az eredetileg volt 8 as is megjelenik, választani kell, hogy melyiket akarom inditani.Ha az eredetire kattintok (8as) azt írja, hogy nincs. Persze nincs le töröltem. Az új rendesen betölt. Vajon ki lehetne, valahol kapcsolni ne kellene választani. Köszönöm a jó tanácsot.
-
uzerto
tag
válasz
TheProb #19568 üzenetére
Velem is volt egy ugyan ilyen eset a G56-ommal. Netezés közben úgy felforrósodott, hogy valami hihetetlen, volt 95 fok a CPU és 90 körül a GPU. Még az asztalon sem hűlt 75 fok alá. A venti meg nem akart forogni. Újraindítottam és semmi. Aztán kikapcsoltam vártam pár percet és megjavult. Azóta se csinált ilyet.
-
NTonee
veterán
válasz
TheProb #19571 üzenetére
ez a gpu tweak tud olyat. Logolni ugyan nem tud, de elvileg ki tudja írni a fordulatszámot.
Nálam sajnos még nem működik, de amúgy is csak win8.1-el hajlandó menni.
Más most hirtelen nem jut eszembe.szerk: illetve talán még a windows minialkalmazásként felrakott gpu meter (oldalsáv/sidebar app) tudja, mellette futnia kell a PC meter nevű proginak is.
-
NTonee
veterán
válasz
TheProb #19568 üzenetére
elég rosszul hangzik, kollégám g750-esével is volt ilyen egyik nap. Szimplán nem indult be a hűtés valamiért. Kikapcs, újraindítás után magához tért. Azóta nincs ilyen gondja, így x-aktaként lett besorolva. :/
csabiks: Üdv és grat hozzá
majd írj élménybeszámolót, ha lesz időd és kiélvezkedted magad.
-
fuze
őstag
válasz
TheProb #19386 üzenetére
Azért kérdeztem meg, mert tudni szeretném. Ha valami nem tudom micsoda akkor már nem is kell vele foglalkoznom? Érdekes meglátás. Szerintem az rosszabb, ha nem tudom mi az és elkezdenék foglalkozni vele...
Más
Egy halott topicból hoznám ezt a kérdést, mert ott szerintem senki sem fog válaszolni:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged