- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
szpali
addikt
válasz
donceleger8 #27572 üzenetére
Ne aggódj, nekem 1 éve van 500-as UPC itthon, de csak most vettem a régi FastEthernet-es router helyett egy új routert, amivel már .ac wifi és GigabitLAN van.
Az .ac wifihez rendeltem egy intel 7260-as kártyát. Addig pedig amíg az megérkezik, LAN kábelen használom. Az .ac-t egyelőre csak Oneplus3-al tudtam teszteni, ami 220 max letöltést tudott.
Az erősebbik lapossal (ASUS K75VJ+850EVO) ezt ki is tudom ezt használni, de a régi i5-ös vaio-val (valami Kingston SSD) csak 200 körüli letöltés jön össze.Gigabites internet kapcsolatot egy eszközön csak úgy fogsz tudni maximálisan kihasználni, ha tisztán SSD alapú (a notebook HDD-k nem fogják stabilan ezt hozni azt az írási sebességet) a rendszer és gigabit LAN van kiépítve, mivel ~125 megabájt/sec adatot jelent ez a sebesség. Nekem az 500-as nettel a sony laposon 26megabájt/sec volt a maximum, amit az utorrent kiírt, ez kb ott van a 200mbit környékén, amit a speedtest is dobott. Az a gép kb ennyit tud. Az asussal meg nem torrentezek.
-
szabonagyur
félisten
válasz
donceleger8 #27570 üzenetére
Ahogy kolléga írta az sem mindegy, hogy milyen a másik oldal feltöltése, de a HDD-valószínűleg ennyit tud.
-
HoaryFox
őstag
válasz
donceleger8 #27567 üzenetére
Nem csak az a lényeg, hogy te mennyivel tudsz letölteni, hanem hogy a másik oldalon (pl. egy p2p hálózat tagja vagy egy szerver) mennyivel tudnak feltölteni.
Ez olyan, mintha neked lenne egy 10 cm vastag csöved, amin tudod fogadni a "vizet"(=adatot), de ha az indulásnál meg csak 2 cm-es a cső, akkor csak annyival tudod fogadni a "vizet"
Szerk.: És igen, a HDD is lehet szűk keresztmetszet, egy SSD-vel jobban ki tudnád használni a hálózat adta sebességet, persze számolva a fokozott igénybevétellel.
-
szabonagyur
félisten
válasz
donceleger8 #27567 üzenetére
Hello
Milyen gép milyen hardverrel, ezt nem ártana tudni.
-
konyi79
addikt
válasz
donceleger8 #26398 üzenetére
Mindkettőtöknek:
A mostani IGP-dGPU rendszereknél a kijelző közvetlenül az IGP-hez van kötve, a dGPU is azon keresztül hajtja meg. Ezért nem kell kikapcsolni váltásnál, meg nem is villog. Ez az előnye. Htránya, okoz kb 5% teljesítmény vesztést, minimális késleltetést. meg nem lehet kikapcsolni teljesen az IGP-t. A toshiba e miatt egy darabig be se kötötte az IGP-t, de már ott is sincs így. Talán még a hardcore üzleti gépeknél van a dGPU hardveresen összekötve a kijelzővel. Annyit tudsz csinálni, minden programhoz az nvidia vezérlőpultban hozzárendeled a dGPU-t, de sok értelme nincs, hál' istennek pl video lejátszáshoz már megfelel az IGP is. De a böngészőnél se nyersz semmit, ha a dGPU-t használod. Használj gyors adattárat.
Nyugodj meg, előző gépem egy 3630QM-mel hajtott egy Samsung 850pro-t, a hardveresen bekötött AMD 7670M-el, és alig-alig lehetett érezni böngészés közben különbséget asszony mini-PC-je mellett, amiben egy AMD APU van egy A8-4555-el, dGPU nélkül, 840basic SSD-vel. Pedig az nem egy erőgép.(#26399) Gucho
Szóval sehogy. -
D@ny7
aktív tag
válasz
donceleger8 #23378 üzenetére
Azt leírtad, hogy az nvidia driver rendben van. Mi a helyzet az integrált VGA-val?
Itt lehet találsz megoldást a problémára -
Csapo83
aktív tag
válasz
Milyen VGA van a gépben? Vannak esetek hogy a VGA drivernél van arra lehetőség hogy aktivált a HDMI Audio-t....
-
Gergosz2
veterán
válasz
esetleg nem lehet , hogy TV-n kell valamit mókolni?
-
D@ny7
aktív tag
válasz
donceleger8 #23373 üzenetére
Kép
A hangeszközöknél
Bocs hogy most írok csak. Ha sikerült már megoldani bocsi. -
jófejsrác
senior tag
válasz
donceleger8 #23371 üzenetére
Egyszer én is kipróbáltam tévén keresztül laptopot, de ugyan ez volt a hibajelenség. A kép átment de a hang nem. Minden driver up to date. Nem volt kedvem kínlódni vele, így le is mondtam a dologról
-
D@ny7
aktív tag
válasz
donceleger8 #23371 üzenetére
Engedélyezve is van, vagy le van tiltva?
Ha engedélyezve van, akkor állítsd alapértelmeztre.
Legfrissebb driverek vannak a gépen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen légkondit a lakásba?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Revolut
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged