- Google Pixel 9a - a lapos munka
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Macrodroid
- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
szőr Artúr
tag
ZenBook UX305
A szenzor szerint 2700-as fordulaton pörög a CPU hűtő ventilátor, de ha a gép aljára tapasztom a fülem, akkor sem hallom. Néha hallom felpörögni pár másodpercre, de a kijelzés nem változik. Lehetséges, hogy alapjáraton néma csendben teszi a dolgát? Vagy inkább a szenzor hülye/nem kompatibilis a linux-szal?Akku feltöltve 100%-ra. Tegnap így kapcsoltam ki, ma reggel ránéztem, még 100%-on volt és töltőről ment.
Eltelt kb. 12 óra, újra bekapcsoltam, most 98%-on áll az akku. Ilyenkor mi van? Mi a bánat szívott le 2%-ot belőle? (normál használattal úgy 10-12 óra alatt ment le 100-ról 10%-ra)Van valakinek ötlete ezekre a dolgokra?
-
szőr Artúr
tag
válasz
davidlaszlo #27663 üzenetére
Most nem tudom megmondani, nincs windows 10-em per pillanat.
-
szőr Artúr
tag
válasz
davidlaszlo #27659 üzenetére
Vírus vagy egyéb malware?
Esetleg engedélyezve van, hogy az update-eket tőled is töltsék lefelé ezzel a csodás p2p megoldással?
Egyáltalán: melyik program eszi a diszket? (és ugye jól értem: az I/O kihasználtság 100%, nem a hely fogyott el?)További tippek, amiket a saját gépemen láttam:
beindult a windows update és tölti le az aktuális javításokat
elindult a víruskereső (pl. McAfee) és nem enged mást szóhoz jutni.ui: de inkább a win10 topikban kellene, mert minimális az esélye, hogy ez hardver gond legyen.
-
szőr Artúr
tag
válasz
pandoukht #27655 üzenetére
A legenda a három napos "elállási jog". De ha ténylegesen hibás a termék, az más kategória. Általában szólnak is a kereskedők, hogy ha három napon belül meghibásodik, akkor náluk kell reklamálni. Csak azt nem tudom, hogy ez csak privát ügyfélre igaz-e és, hogy előírás vagy csak szimplán kulturált helyeken vásárolok.
-
szőr Artúr
tag
válasz
pandoukht #27651 üzenetére
Kizárt, hogy ez hibátlan legyen.
Ha biztosra akarsz menni, esetleg nézd meg egy live linux alól is, de amit leírtál, az fizikai hibának tűnik.Asus testreszabás: el kell menteni a Recovery könyvtárat, újratelepíteni, visszatenni a C:-re, majd resetet futtatni, minden adat törlésével.
De ezt csak ha megtartod a gépet, nehogy emiatt ne tudj elállni. -
szőr Artúr
tag
Hasonló tapasztalat hazai boltból származó, utángyártott, "valójában ugyanaz" akkukkal és egy Thinkpad T61-gyel. Az egyik 12 óra alatt töltött 100%-ra, a másik már nem tudom. Talán egyáltalán nem... Nekem gyanús az a letakart felirat...
Inkább hinnék a szerviznek ebben az esetben.És persz az sem zárható ki, hogy a géppel van baj.
-
szőr Artúr
tag
válasz
fényelőkész #27624 üzenetére
És a bios-ban vagy a windows-os beállítások közt nem lehet ezt állítgatni?
Volt olyan gépem, amin meg lehetett adni, hogy hol hagyja abba a töltést.
De ha ennyire új, én első körben az eladónál érdeklődnék. -
szőr Artúr
tag
válasz
fényelőkész #27622 üzenetére
BIOS beállítás, esetleg valami asus driver, ami a töltést szabályozza?
Nekem 97%-on áll és nem megy feljebb.
Le kell meríteni mondjuk 60-80%-ra, akkor rádugni a töltőt, úgy már felmegy 100-ra. -
szőr Artúr
tag
válasz
HoaryFox #27617 üzenetére
Ami nem feltétlenül tükrözi a valóságot
Integrált procis miniITX alaplap. A proci és a chipset (Intel mindkettő) max. 8GB-t támogat a hivatalos doksik szerint.
Erre jön az Acer és kiad egy olyan alaplapot, ami 16GB RAM-ot kezel.
Supportnál rákérdezek, hogy ezt akkor most mégis hogyan?
Válasz: valóban többet kezel, mint amit az intel ír, de a hogyant fedje jótékony homály (értsd: üzleti titok)
-
szőr Artúr
tag
Fixdirecttől származó információ szerint, be kell adni a szervizbe és 2-4 munkanap alatt megcsinálják. Az az f9 szerintem csak a régi asus modelleken működött.
Nekem most bootol, kéri a jelszót, majd hosszasan vár valami Preparing... szöveggel, utána,kapok egy fekete desktopot, amin csak az egérkurzor mozog és a ctrl-alt-del működik, de a taskmanager Run...-ból csak néhány program indul el.
-
szőr Artúr
tag
válasz
albinolynx #27353 üzenetére
Bocs a kései válaszért. Egyszerűen látni akartam, hogy milyen a gyári. Mostanra kiderült, hogy csak drivereket lehet letölteni, a gyári telepítőt buktam.
Ja, meg úgy láttam, van rajta pár "ajándék" szoftver, amit így megkaptam teljes verzióban, de ez csak feltételezés, mivel nem volt alkalmam átnézni az egészet.
És még az is élénken él bennem, hogy bizonyos gyártók gépeire macerás mindent feltenni, mert nagyon fontos a komponensek telepítésének sorrendje. Az ebből adódó esetleges szívásokat is elkerülném. -
szőr Artúr
tag
válasz
szabonagyur #27350 üzenetére
OMG... Próbáld már ÉRTELMEZNI amit írok, mert baromi fárasztó az arrogáns okoskodásod. Nézz utána, mit emlegetnek preinstalled Windows-ok esetében bloatware-ként!
Ami letölthető, azzal meg mindössze annyi a bajom, hogy fingom sincs, mi volt rajta, mi volt demo, mit adtak valóban "ingyé", egyáltalán hogy volt összerakva a gyári cucc.
Bocs, de a továbbiakban ignorálom amit írsz.
-
szőr Artúr
tag
válasz
szabonagyur #27348 üzenetére
Nem. Dellel sem csak nekem és win10-zel sem csak nekem.
Mindkettőre többen panaszkodtak, csak nem itt.
Ebben az esetben pl keress rá a Windows 10 infinite loop after reset kifejezésre!
A hiba ismert, ami az én fő problémám, azon túl, hogy ez így hihetetlenül gagyi, hogy az asus még egy nyomorult recovery image kiadására sem hajlandó a jelek szerint. Magyarán a mentés hiányában elveszett a kifizetett szoftverek egy része. Az a része, amit bloatware-ként emlegetnek sok helyen. Tegnap óta még nem találtam a gyártó által készített image-t. -
szőr Artúr
tag
válasz
albinolynx #27345 üzenetére
Szerettem volna egy telepítőt gyártani, a'la Thinkpad, de előtte megnéztem, hogy nincs rajta szerviz partíció, ezért elindítottam a Windows-t, de ott sem találtam mást, csak a szabvány backup szoftvert.
Akartam egy resetet csinálni, hogy legalább egy használható konfigról készítsek mentést, de beledöglött a resetbe.Eredmény : kellene egy telepítő, amiben benne van minden, ami a gyárilag felrakott gépen megvolt. Egyesek ezt bloatware-ként emlegetik.
-
szőr Artúr
tag
válasz
BLUE TORNADO #27343 üzenetére
A konkrét típust nem ismerem, de még nem láttam olyan notebookot, amin az I/O portok ne alaplapra integrált eszközök lettek volna. Jó eséllyel nem lehet megoldani.
-
szőr Artúr
tag
válasz
albinolynx #27341 üzenetére
Azóta romlott a helyzet. A gép átminősítette magát veszélyes hulladékká.
Próbáltam egy resetet csinálni, az adatok törlésével, de a diszk teljes felülírása nélkül.
Először csak megállt 3%-nál és csak kikapcsolni lehetett a power gombbal.
Egy bios piszkálást követően már csak végtelen ciklusban indul újra, mintha megdöglött volna a Windows loadere.
Részemről feladva. A gép fizikailag elfogadható, a kijelzője ugyan elég ócska, de Windows nélkül mit csináljak vele? Linux alól még a fényerő sem állítható, meg ha már fizettem ezért a csodáért, akkor használnám. Nyomorult asus még egy recovery image publikálására is képtelen. -
szőr Artúr
tag
Sziasztok! Vadonatúj asus tulaj vagyok. Egy zenbook ux305ua a gép.
A problémám, hogy egy gyors keresés nem volt elég, hogy választ találjak: miként lehet mentést készíteni az előtelepített windows 10 home telepítőjéről?
Utolsó előtelepített Windows-om egy Vista volt, egy Thinkpad t61-en. Ott külön volt lehetőség másolatot készíteni a recivery partícióról, DVD-re. Itt még DVD sincs. Mi több, linux alól nézve még recovery partíció sincs.
Mit lehet csinálni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- EA Sports WRC '23
- Milyen monitort vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest