Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Orlin
addikt
válasz
Gergosz2 #26204 üzenetére
Köszönöm!
Még egy kérdés!Ha igazából nincs problémám vele akkor is frissítsem?Vagy,ha működik ne piszkáljam?
Csak általában ,ha van lehetőség mindenből a legfrissebb driver/szoftver van a gépemen.Tehát várható,hogy az Asus rábólint és egyszer magától is települ.Vagy itt kell kicsit "trükközni"? -
Tekergek
csendes tag
válasz
Gergosz2 #26077 üzenetére
Valóban szerepel benne, de többek között a hardweres bővítés is, és itt eléggé megy a biztatás az ODD helyére való SSD beépítés, ami elvileg ugye gar megvonás, viszont a gyakorlatban kb le sem ****ják.
Ha nem azzal viszed be a gépet, hogy "hello, elrontottam a gépet", akkor nem kell aggódni, nem lesz fizetős a javítás. Ezt hidd el!Freddycom:
Ha a készüléket az ASUS mondjuk Szlovákiában hozta forgalomba és egy kereskedő onnan felvásárolta, akkor nem. -
Tekergek
csendes tag
válasz
Gergosz2 #26065 üzenetére
És itt van a kutya elásva, mert le fognak pattintani, hogy a te hibádból romlott el a gép. Megcsinálhatják, de mellette ugrott a garid és egy rakat pénzt is otthagysz.
Van ilyen téren gyakorlati tapasztalatod, vagy csak a szervizszolgáltatás feltételeiben leírtak alapján állítod?
SZIGMA:
A frissítésnek valóban van egy minimális rizikója, de Én azt mondom, hogy mindenképp ajánlott. Nem véletlen, hogy a szerviz is mindig a legfrissebb verzióval adja vissza a készülékeket. -
Tekergek
csendes tag
-
szaboi6512
őstag
válasz
Gergosz2 #26053 üzenetére
Ebben nem lennék biztos. 1 hónapja vettem az ASUS K501LX-DM116 D gépem,frre dos-al. 1 kivételével mindem drivert megtalált magának a windows 7-re is. Feltettem a 10-est mert nem szeretem ha felkiáltó jeles cucc van az eszközkezelőben. Gondolom a driverlemezről amit adtak frissült a bios is ,és azért nem találja win 7 alatt az usb illesztőket.
-
Nemoka1987
csendes tag
válasz
Gergosz2 #26020 üzenetére
[link]
Rendeltem egy ilyet, akkor ennek elvileg jónak kell lennie, ebbe menne a most benn lévő HDD, a HDD helyére meg az SSD. Abból néztem egy Samsung 850 EVO-t, 250 Gb-ost, olvastam róla teszteket, jókat írnak róla.
Ezt otthon, házilag is megtudom oldani a cserét?
Értelemszerűen az SSD-n lenne a rendszer, az adataim pedig a HDD-n. Kell állítani valamit a BIOS-ba, illetve azon kívül vagy csak simán bepattintok minden a helyére és kész? -
buresz8
tag
válasz
Gergosz2 #25993 üzenetére
Laptopszalonban venném. Nézegettem más oldalakon is a K501-es gépeket, messze itt a legjobbak az árak. És a többi helyen, még a konfigot se nagyon lehet változtatni.
Akkor lehet a 045D lesz, és így lehet tudnék nagyobb SSD-t, illetve 16GB RAM-ot. (Ugyanis 250k a keret)
Egyébként az SSD 120GB Kingston Fury, nézegettem milyen áron van ez, és ebay-en meg egyéb helyeken is 14k körül van. Plusz akkor be is kéne rakatni, én annyira nem értek hozzá (Lehet menne, de még sose szereltem be SSD-t)
-
buresz8
tag
válasz
Gergosz2 #25990 üzenetére
A K501LX-DM047D-t az említett konfiggal 260k-ért adják (ebből 19k az SSD), míg a K501LX-DM045D: FHD, Intel Core i5-5200U 2,2GHz, 12GB RAM, 500GB HDD, 120GB SSD, Nvidia GTX 950 2GB konfiggal 230k.
Mit gondoltok, elég lehet a 045D? Az i5 proci elég ehhez a VGA-hoz? Vagy a 30k megéri a jobb procit? -
buresz8
tag
válasz
Gergosz2 #25949 üzenetére
3 ASUS gép van most, ami között vacilálok:
Ő, Ő és végül Ő.A különbség CPU, VGA, RAM és a tárhelyben van. Ezek közül melyik lenne a legjobb választás? (RAM és SSD méretet tudom, hogy lehetne változtatni, de akkor már jóval túllépné a rászánt keretet)
-
csibusz0314
aktív tag
-
Bkrisz9
őstag
válasz
Gergosz2 #25857 üzenetére
Igen, mivel mást nem is enged "Nincs bevizsgálva erre a számítógépre" üzenettel, sőt még az ASUS oldaláról se tudok felrakni mindent csak az egyik 8.1-est és az egyik 10-est. Mindegyik összeomlik. Ami még érdekes, hogy hiába a 10-es van fent arra is azt írja az összeomlás hibaüzenetébe, hogy "...Windows 8(R)...".
-
Simi37
őstag
válasz
Gergosz2 #25850 üzenetére
Notebookfan controllal kikapcsoltam ventit hogy jobban lehessen hallani a hangot. Szóval nem az
Próbáltam angolul rákeresni de nem adott ki hasonlít ami érdekes, hogy egyik haveromnak van egy 4 éves Acerje és az is sípol...napközben nem zavar meg mikor játszok...de este/éjszaka mikor nincs terhelés elég zavaró :/
-
debcamp
aktív tag
válasz
Gergosz2 #25827 üzenetére
Akkor már 10 lesz szerintem. Ha tényleg ez a baja, hogy nem támogatja a 7-et.
így már értem, köszönömEgyébként az Nvidia oldalán van ehhez a gpu-hoz Vista 7 8 8.1 és 10 driver is..
Illetve régebbi tervező program miatt akartak 7-et, azon megy biztos. De akkor lesz Win 10 és reméljkük azon is fogKöszönöm
-
fonix232
aktív tag
válasz
Gergosz2 #25772 üzenetére
A legfrissebb amit az Nvidia oldaláról le lehet tölteni - 361.75. Ami vicces, hogy külső vinyóról bootolva, Ubuntu is ugyanezt csinálja bármelyik driverrel, csak az plusz még le is fagy fél percekre...
SSD már van benne egy, ODD-be átkerült a merevlemez. Viszont dual boot rendszert szeretnék, amihez nem elég a jelenlegi SSD-m mérete (128GB), ezért kellene az a fránya mSATA kb. még ennyivel. (És igen, fontos lenne hogy a két rendszer két külön tárhelyen legyen).
Viszont beljebb nézve azt látom hogy talán mintha a teljes méretű mSATA is belemenne, de nem vennék rá mérget. Sajnos az Asus support ebben nulla segítség volt (és komolyan az mi hogy egy 5-10e Ft-os kütyüt, mert 64GB-os SSD-t tervezek oda pluszba, 10-12e Ft-os "óradíj" mellett tesznek bele?).
-
-
NTonee
veterán
válasz
Gergosz2 #25686 üzenetére
Nincs olyan program, amivel befolyásolni tudod. A bios van úgy megírva, hogy 9x%-ig leengedi.
krissz02: élettartam szempontjából nem éppen egészséges, azonban annál a gépnél sajnos ez természetes dolog. Nem sokat tudsz javítani rajta, gyárilag gyenge a hűtése. Lehet ugyan takarítani, de nem sokat javulna tőle, mivel még csak fél éves, így nem hiszem, hogy annyira vastagon állna benne a por. Egy komolyabb pasztával lehetne lehetne pár fokot javítani rajta.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz
Gergosz2 #25667 üzenetére
Hát nem tudom. Szerintem 150k-ig ez a legjobb amit lehet kapni. Az X555Lb-t 180.000Ft helyett 100.000-ért sikerült megvennem Black Friday alkalmával. Ha 2 évig, amíg a gari tart kibírja, már megérte. A felbontás valóban nem a legjobb, de ekkorában elfut a Fallout 4 high grafikán élvezhetően. Persze nem egy Asus Rog, de hétköznapokra bőven jó. Előtte egy MSI PR210 volt nekem, ami 7.5 évig bírta, és bírná mai napig, csak már szaggat rajta a youtube
-
antikomcsi
veterán
válasz
Gergosz2 #25624 üzenetére
Nincs ebben a gépben ssd, ezért szeretnék tenni bele egyet.
Ez nem gond mert bele rakom én, de több videón is láttam, hogy a fedlap felfogató csavarjainál, kettő felett matrica van, le van a kis furat ragasztva.
Ha ez így van, akkor én nem szerelhetem gari vesztés nélkül. És ha van rá egy mód, pont azt szeretném elkerülni, hogy elmegyek a gépért és az ssd-ért egy boltba. Majd onnét elviszem a világ másik végére, ahol otthagyom, pluszba kifizetek 5-10K-t, majd valamikor mehetek érte megint vissza.
Szóval arra gondoltam, valaki hátha tud egy boltot,ahol meg lehet rendelni a gépet, és belerakják az ssd-t is és még a garancia is megmarad.
-
NTonee
veterán
válasz
Gergosz2 #25606 üzenetére
De írta, hogy azt már felrakta.
jel1: valami még hibádzik. Nézz újabb atk-t, hátha van új verzió. Less be a 8.1 letöltések közé, hasonlítsd össze a win10 verziókkal. Ami hiányzik esetleg (driver/szoftver), azt tedd fel onnan. Utána próbáld újra. Meg nézd meg, ami mondeo írt.
Ez smart gesture egy halom f*s. Csak a baj van vele mióta ezt adják a synaptics/elantech driverek helyett. -
Lilooo
újonc
válasz
Gergosz2 #25507 üzenetére
Szia!
Igazából nem tudom mi a pontos neve, annyit tudok, hogy ez az amivel a kijelző oda van rögzítve az alaphoz, az vált/ tört le. Az a rész ahol csavarozva van az szépen mozog ide-oda, de a kijelzőt csak szépen óvatosan lehet csak felemelni, és lezárni nem igazán, vagy csak úgy ha 0,5-1cm rés marad. Azt mondták, hogy ezt csak egy alsó ház cserével lehet megoldani Azért reménykedek, hátha valakinek lesz ötlete rá, hogy lehet megoldani másképp.
-
Leleményes
tag
válasz
Gergosz2 #25477 üzenetére
Mert TN hányadék. IPS jobb fokkal de baromi lassu, de nem gondoltam hogy ennyire.
HW-rel nincs bajom sőt, baromi erős. Az még a kijelzőre vonatkozott. (lassú kijelző, no competetive games lel)
SSD hamarabb megjött mint a laptop. Gondoltam hogy kell bele. De az, hogy ha nem használom 3 másodpercig leparkolja az olvasófejet, nevetséges.
Legszívesebben asztalit vettem volna (volt is egy i5 4670-el szerelt) csak ugye a kijelző, hordozhatóság. Debrecen és BP közt ingázom sajnos, muszáj volt.
-
törölt tag
válasz
Gergosz2 #25402 üzenetére
Értem. Ezt-azt már olvastam én is, hogy nem gyerekjáték, de hol találok leírást arról, hogy mikor érdemes vagy szükséges BIOS frissítés? Az a gond, hogy ennek a témának a kapcsán többnyire csak nem hivatalos forrásból találok információkat. Igaz, már az is relatív, hogy mi a hivatalos forrás.
-
Dhampir
félisten
válasz
Gergosz2 #25258 üzenetére
Ha tudnád, hogy milyen lassú tud lenni egy preinstall Windows, például HP üzleti gépeken egy csomó, nem vállalati felhasználó számára feleslegesen és automatikusan feltelepülő program miatt.
Egyes bootoláskor automatikusan elinduló programokat is célszerű letiltani, ha nem életbevágó az azonnali futtatásuk.
-
Raruh
tag
-
Peterson_
addikt
válasz
Gergosz2 #25178 üzenetére
Szia!
Nem szóltak egy árva szót sem amikor bevették.
Az SSD miatt paráztam, de üzletben számlával volt beszerelve, szóval az sem gond.
A memóriát bővítettem otthon, meg néhányszor kipucoltam(sőt, ugye újra is pasztáztam), de maximum annyit láthatnak, hogy a burkolati csavarok fejei kicsit kopottabbak.
Én nem gondolom, hogy ebből baj lenne, de majd kiderül, ha visszakapom. -
Dhampir
félisten
válasz
Gergosz2 #25100 üzenetére
Ha már külső monitor, annál sem mindegy, hogy milyen IPS-panel.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Gergosz2 #25100 üzenetére
Ja, akkor tárgytalan.
Nekem a fixdirect azt mondta, hogy céges policy, hogy ha valamihez berendelnek cserealkatrészt, annak benn kell maradnia a szervizben.
Pedig még egy partner cégen keresztül is próbálkoztam, hátha hozzájuk több bizalommal állnak, mint egy utcáról besétáló emberhez.
Annyit tudsz csinálni, hogy odatelefonálsz, hogy van-e épp készleten csere kijelző, és ha van, akkor viszed. Így csináltam én is, azt hiszem hétvégével együtt 6 nap múlva mehettem érte. Ha hétfőn viszed be, lehet már péntekre kész. -
Peterson_
addikt
válasz
Gergosz2 #25095 üzenetére
Szia!
Szerintem ez pont ugyanolyan, mint amit én is írtam a böngészősáv ideiglenes beégéséről, illetve még rajtam kívül is jelezte egy kolléga ugyanitt.
Egyébként pont most készülök a szervizbe, mivel mint kiderült, itt van tőlem 10 percnyire, szóval nem futározok, inkább személyesen beviszem a Notimat.
Majd rákérdezek a dolgokra. -
Peterson_
addikt
válasz
Gergosz2 #24784 üzenetére
Megintcsak köszi, Gergosz
steelsec:
Nekem nincs összehasonlítási alapom, így ebben nem tudok érdemben nyilatkozni.
Viszont a háztartásban lévő két wifis eszköz jóval erősebb.
Az egyik a telefonom, a másik meg a tesóm ócska hp notija, na kb az teljesít úgy, mint ahogy Te a tiéd leírtad. -
Peterson_
addikt
válasz
Gergosz2 #24782 üzenetére
és Tesla93:
-Köszönöm a válaszokat.
A WiFi akkor ilyen...nem mintha akkora probléma lenne, csak gondoltam hátha van rá valami praktika.A sávnál lehet, hogy nem fogalmaztam kellő pontossággal, kb olyan, mintha a védőborítás és a panel nem egyenletes távolságra lenne egymástól, vagy valami szennyeződés lenne az említett helyeken.
Persze lehet, hogy jobban járnék, ha megnézetném garanciában.
Oda vegyem vissza ahol vettem, vagy itt is van valami alternatív mód közvetlenül a gyártó felé?
-
edari
őstag
válasz
Gergosz2 #24765 üzenetére
Hát ja. De mégis gondolkozom rajta hogy cseréltetni kéne. Kombinált jack-em se jó. Ha már szervízben van a gép, akkor azt is megcsinálhatnák. Nem mellesleg megkönnyebbülés lenne egy rendes monitort nézni ha nem otthon vagyok.
De ott az érem másik oldala: megér-e ennyi pénzt úgy, hogy nagy eséllyel gari lejárta előtt elkezd majd (nem biztos) meghalni a gép? Ha még csak előtte az oké, na de utána? Akkor ez most kidobott pénz lesz.
-
edari
őstag
válasz
Gergosz2 #24760 üzenetére
Én sokszor szoktam használni (N551). Viszont az iszonyat rusnya TN panel már nagyon zavar. Megkérdeztem az Asus magyarországot, hogy lehet-e benne cserélni IPS-re. Azt mondták nem. Megkérdeztem a FiXdirect-et (szervíz), ők azt mondták hogy lehet, 48000 a panel, és 4500+áfa a munkadíj.
-
mzprox
aktív tag
válasz
Gergosz2 #24643 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! A keret mindegy milyen, csak 9,5-es , SATA legyen gondolom?
A rendszermásolásnál meg az a lényeg, hogy a windows aktiválásával ne legyen gond. Azaz a windows "rendszerlemez" maradhat a HDD partición, ha megoldható, de a telepítés történjen az SSD-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autós topik
- EAFC 25
- Opel topik
- OTP Bank topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest