- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
NTonee
veterán
válasz
#22237440 #25403 üzenetére
Akkor szükséges a bios frissítés, ha valami nem működik megfelelően és már minden egyéb hibaforrást kizártál, vagy a changelogban erre utaló hibajavítást írnak. Én a biost mindig a biosból frissítem, ha van rá lehetőség. Pendrivera felrakod a kicsomagolt bios fájlt, amiről 10x meggyőződsz, hogy tényleg a te gépedhez való és újabb, mint az aktuális (asusnál nincs downgrade lehetőség). Újraindítod a gépet (pendrive usb-ben), belépsz biosba és ott lesz valahol egy easy flash (Start Easy Flash, vagy ilyesmi) opció. Azt elindítod, kijelölöd a pendrivera rakott fájlt, és még1x átnézve mindent elindítod a flashelést. A végén elvileg ki fog kapcsolni a gép és talán utána újra is indul.
-
-
szabonagyur
félisten
válasz
#22237440 #25388 üzenetére
Ugye meg van, hogy már 1 évvel ezelőtt is megbeszéltük, hogy erre a gépre nincs Win7 driver és ne szórakozz vele? Ha nem, akkor segítek: [link]
Továbbra is a gond nálad, hogy nincs minden feltelepítve, a géped ezért is nem áll le megfelelően.
Lehet itt szórakoznod a Win7-el, meg a csoda Updater progival, de akkor sem lesz jobb.
-
intensa_man
tag
-
szabonagyur
félisten
válasz
#22237440 #21750 üzenetére
Látszik, hogy közöd nincs a céges OS dolgokhoz
Megvették a rendszert, kifizették így addig használják amíg tudják, ha meghal a gép akkor kész veszik a következőt. Képzeld el mi is egy nagy autóipari cég vagyunk és van Vista gépünk is nem egy, na ehhez mit szólsz? Win8-as gépeink is alakulnak, mivel a Vista gépek lassan megadják magukat így azok helyett nagyrészt azok jönnek már be.Cégeknél nem úgy megy az átállás sem, hogy gondolnak egyet és puff mehet, mivel igen súlyos költség tervezés van, másrészt a Win7 gépek is jók arra amire akarják használni, ha majd nincs támogatás akkor jön a következő. És mivel a Win7 és Win8 között nincs akkora különbség, hogy minden áron váltsanak így megvárják, hogy a Win7es gép megadja magát.
-
szabonagyur
félisten
válasz
#22237440 #21747 üzenetére
Ezt a hülyeséget honnan szedted, hogy nem kiforrott?
Csak megsúgok valamit: a cégek gyárilag OS-el veszik meg a gépet, és mivel XP-ről át kellett állni így persze, hogy azt vették meg amikor át kellett állni, és amíg a gép meg nem adja magát azon a Win7 fog menni, nem vesznek rá másikat
Amúgy meg ha már ennyire okos vagy akkor olyan gépet kellene venni amihez van Win7 támogatás és nem lenne gond, bár gondolom ebben is szakértő vagy mint Windows témában.
dupla facepalm
-
NTonee
veterán
válasz
#22237440 #21743 üzenetére
Ja, hogy LB. Korábban csak L-t írtál, így simán az LA-t néztem neked. Ha csak win8/8.1 támogatás van, akkor eleve hiba a win7-et erőltetni. Meg kell próbálni a win8 (nem 8.1) driverei között lévőt feltenni (link), ha az nem megy fel, akkor az LA gép win7 driverei közül töltsd le (link) és próbáld ki azt.
Ha egyik sem jó, akkor ennyi volt, win8.1-et tegyél fel, ahhoz van támogatás. -
NTonee
veterán
válasz
#22237440 #18132 üzenetére
Úristen, te most mi a fenéről zagyválsz?
Ott van a bios frissítés az asus support oldalon, amiben benne van a megoldás a problémájára! Semmi köze nincs a windowshoz!
Mi az hogy nincs megfelelő támogatás w8/8.1-re? Az N550LF gépet w8.1-el lehet megvásárolni, az asus azzal szállítja, ők telepítik rá, és az öszes szükséges driver fent van hozzá a weboldalon. De még1x, nem windows probléma, amit ő tapasztalt! -
NTonee
veterán
válasz
#22237440 #18130 üzenetére
nincs hivatalosan N550LF-hez w7 driver, az a rendszer nem támogatott az asus által. Csak w8/8.1. Most mit nem értesz?
Ne ajánlj mókolgatást, ha van létező gyári megoldás a problémára. Ha nincs, akkor szerviz, ha ott sem tudnak mit kezdeni vele, akkor mehet a mókolgatás.
De, a tiédhez van hivatalosan kiadott w7 driverpack, erről beszéltünk neked korábban. -
NTonee
veterán
válasz
#22237440 #18115 üzenetére
az előttem szólókhoz csatlakoznék. Totális gyalulás után win reinstall, és csak a gyártói oldalról származó driverek telepítése.
Egyetlen alkalommal próbáltam ki én is ilyen driverkeresőt, ráadásul nem is egy gagyit. A vége az lett, hogy a BT azóta csak köhög, az USB3 csatlakozóról meg állandóan leesik a külső hdd. Nekem is reinstall következik, csak lusta vagyok.
És azt már csak mellékesen teszem hozzá, hogy w8.1 van nálam, hibátlanul működik, nincs gond az op.rendszerrel, megdöbbentően gyors (w7 után). Nem tudom értelmezni a "fejlesztés alatt van" kijelentésedet. Kész verzió, ki van adva, pont. Egyes gyártók nem képesek normális, új drivert kiadni, ennyi a baj. Viszont hozzáteszem, hogy nekem az összes önálló driverrel rendelkező hardveremhez w7 driver lett felrakva, kivéve a vga-t, de az is w7-w8/8.1 kiadás. -
válasz
#22237440 #18115 üzenetére
Ha ezt azután tetted hogy valamilyen kétes eredetű "eszközmeghajtó keresővel rákeres"tél és telepítettél valamit valahonnan nem is csodálkozok. Én helyedben bevinném a garanciális szervizbe hogy garanciában javítsák meg. No problem..
Vagy reinstall után kizárólag a gyártótól letöltött drivereket pakolnám fel. Semmiféle keresőt nem használnék ehez.
-
Showhai
tag
válasz
#22237440 #18114 üzenetére
Van ilyen, én vmi koreai cuccot (3Dchip) használok, ha nem jutok dűlőre.
Ha még mindig problémáid vannak, az "ismeretlen" hardverekről lehet hogy kéne egy screenshot. Feltéve ha az én ötletem sem segít. Ha meg meoldottad, grat!A win8-al nekem más problémáim is vannak, mithogy a laptopgyártók eröltetik, de nem megyek bele ígérem, nem akartam trollkodni.
-
Showhai
tag
válasz
#22237440 #18108 üzenetére
Ok, alant az említett laptoppal kapcsolatban erősen benéztem, mert VAN hozzá win7 driver
De ezt már benthagyom, hátha valaki ilyennel szembesül.Az én X552CL-emhez sem volt win7-es driver, csak win8-as. Én az enyémhez az X550CC drivereit használtam, és gond nélkül használom azóta is. Valószínűleg a tiedhez is jó lesz. Még az nVidia driver is talán, de ha nem, akkor az itt található.
Amikor ilyen Inteles cuccokat nem talál, javaslom az alaplapi driverek feltelepítését (vagy chipset driver, ki hogy hívja), esetleg Intel Storage driver, de ez a kettő lehet hogy egyben van. Ha Intel HD a videokari, akkor nyilván a linkelt oldaról a VGA drivert is fel kell tenni. Ezt akkor is, ha mondjuk Intel+nVidia, vagy Intel+AMD Radeon párosítás, mert a videomód váltáshoz szükséges. Ami amúgy is erősen ajánlott.
Pl nálam Intel+nVidia combo van, és nem tudtam újabb Nvidia drivert feltenni, míg az Intel HD driverét fel nem raktam. -
válasz
#22237440 #18108 üzenetére
"ám de nagy nehezen találtam meg a módját, hogy hogyan találom meg a megfelelő drivereket"
Az újszülötteknek minden vicc új: Cipőt a cipőboltból - drivert a laptopgyártótól...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Futás, futópályák
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- iPhone topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged