- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szobbal
csendes tag
válasz
TeebyKay #27165 üzenetére
Nálam is előfordul! Általában router hiba. Mikor így "eldobja" akkor átállok másikra és megy. Ha több routered van, előfordulhat hogy "összeakadnak". Kényesek nagyon egymásra. Lehet hogy egy firm frissítés segítene rajta. De van hogy nálunk a terhelés miatt szállnak el. Torrent+Media server.
-
-
TeebyKay
őstag
válasz
TeebyKay #27140 üzenetére
Progress: Mind a windowsból, az intel illesztőprogramból és az nvidia-ból is kivettem az energiatakarékos beállításokat, ez elég sokat dobott minden játékban a képi teljesítményen, csak majd leolvad a vga. Érdekesség, hogy az intel drivereket nem engedi telepíteni, mert elvileg nincsenek a gépemhez hitelesítve. Ami még nem oldódott meg az a heroes of the storm, továbbra is rettenetesen akad, de ez elvileg egy 2 éve fennálló bug bizonyos laptopoknál és nemérdekli a blizzardot.
Mennyi az a hőmérséklet amin belül még nem árt a vganak? Max teljesítményre állítás után 90 fokra befűtötte magát, aztán megemeltem a hátulját a jobb szellőzéshez, úgy 75re visszaesett.
-
válasz
TeebyKay #26844 üzenetére
"Akkor is ha hivatalos szervizben (pl laptopszalon), cseréltetsz alkatrészt?"
Természetesen ilyen esetben nem jár garanciavesztéssel semmi.A CRU azt határozza meg, hogy adott lapos estében milyen hardverelemeket cserélhetsz ki/bővíthetsz Te magad otthon anélkül, hogy az érinteni a garanciát.
Csak 1 konkrét példa: RAM bővítés nem jár garivesztéssel, amennyiben olyan a gép, hogy az alján egy egyszerű szerelőpanel eltávolításával hozzáférsz a RAM-okhoz, ellenben vannak olyan modellek, amelyeknél csak felülről férsz hozzá a RAM-okhoz, ehhez viszont el kell távolítani a billentyűzetet is. Ez utóbbi esetben szinte borítékolható a garivesztés, ha otthon állsz neki...Szóval ha garis gépe van valakinek és cserélni/bővíteni szeretne valamit a laposban, akkor mindenképp eresszen meg egy telefont az Asus magyarországi képviselete/szakszervize felé és ott megmondják, hogy otthon is kicserélhető/bővíthet-e az adott alkatrész avagy mindenképp szakszerviz szükséges, hogy ne járjon garivesztéssel.
-
válasz
TeebyKay #26841 üzenetére
A vásárló által cserélhető hardverelemeket, amik a vásárló általi cseréje nem jár garanciavesztéssel.
Ezt minden esetben a gyártó határozza meg, sorozatonként és azon belül típusonként is akár.
Pl legtöbb esetben pl DVD-t cserélhetsz, de vannak olyan laposok, ahol ezt sem (sokan bukják így a garit) -
fonix232
aktív tag
válasz
TeebyKay #26551 üzenetére
Hát akkor nem tudom. Ugye N551JW ugyanígy megy, Optimus-al össze van kötve az integrált és a dedikált...
Véletlen nem a Win10 legújabb Insider-én vagy? Nekem ott produkált hasonlót (Forza Motorsport 6 Apex, konkrétabban, nem volt hajlandó a dedikált kártyát használni, kb. sosem). Vicces, és egyben érdekes, hogy ha letiltom az integráltat, minden működik tovább, és a játékok a dedikált kártyát használják.
-
-
HF77
őstag
-
NTonee
veterán
válasz
TeebyKay #25952 üzenetére
A power4gear az energiagazdálkodási beállításokhoz enged hozzáférni. Kb ugyanaz, mint a windows sajátja, csak kicsit talán részletesebben.
Az usb charger plus, a nevében is benne van, az usb töltést lehet piszkálni. Van egy usb port a gépeden, amivel kikapcsolt állapotban is tölthető a külső eszköz.
A gpu tweak kb egy nagy nesze semmi, fogd meg jól progi. Szintén a nevében van, hogy a gpu piszkálására való, gyakorlatilag viszont semmit sem tudsz csinálni vele. Bizonyos gépeknél a venti(k) fordulatszámát ki lehet csapni maxra.
A splendid az asus gépek kijelzőjének a színeit tudod profilokkal állítgatni. Minimális manuális beállítások talán vannak benne.
Rapid storage, sata/raid drivert tartalmaz + egy beállítási és monitorozó panelt.Legyenek fent mindig a legfrissebb driverek/ asusos szoftverek és ezzel annyi. Az utolsó legfeljebb az, ami befolyással lehet valamennyire.
-
-
válasz
TeebyKay #25441 üzenetére
hát talán azért érdemes, hogy ha puhább felületre teszed, felemeli és rendesen jár a levegő, nem fő a gép annyira. én vettem egy nagyon alapot Kínából, kb. 1500 forintért, semmi extra, általában be sem dugom a ventit, alapjáraton felesleges is. ha ágyban vagy kanapén vagyok és a gép az ölemben akkor azért hasznos, asztalon pedig nekem kényelmesebb kicsit.
-
Peterson_
addikt
válasz
TeebyKay #25438 üzenetére
Tehetsz így is, a kifizetett összeget meg vedd úgy, mint egy kis nyugalomra áldozott pluszt.
Nekem sem volt mindegy, hogy szerelgetés helyett, csak egy papírt mutattam be szervizelésnél, és mindennel együtt egy hét alatt újra nálam volt a gépem, aztán ugyanúgy használtam tovább mint mielőtt leadtam, mindenféle kényelmetlenség nélkül. -
Peterson_
addikt
válasz
TeebyKay #25436 üzenetére
A leglogikusabb:
HDD helyére az SSD, (ami így garantáltan a legnagyobb sebességen fog működni), HDD optibayben az ODD helyére, és kész.
Ha akarod külső házba teszed/teteted a meghajtót, így van nekem is, de megmondom őszintén, lassan egy év alatt még egyszer sem használtam, és nem is hiányzott.
A matrica biztos nem véletlenül került oda, de amúgy semmilyen következménnyel nem jár, ha leszeded a burkolatot.
Én már 10+ alkalommal megcsináltam, bővítettem ramot, plusz elég gyakran takarítom.
Nem tudom milyen fajta matrica, de a legtöbbet szikével, vékony pengéjű késsel, esetleg +hajszárítóval le lehet szedni. -
steelsec
aktív tag
válasz
TeebyKay #25433 üzenetére
Meg tudod csinálni, de mivel elég kényesen van összerakva, lehet érdemesebb rájuk bízni. Bár kollegám magának csinálta az n550-en.
Kb ez a folyamat, csak mikor leszeded a hátulját a gépnek akkor kell óvatosnak lenni, meg mikor leveszed az odd elejéről a fedőt, hogy ne törd le a kis műanyagot, de azt a laptopszalonosok is kb véletlen letörik ha ők csinálják annyira kényes. Gari matrica csak a proci hűtőn van, de azt is le lehet szedni anélkül hogy elszakítanád.9,5 mm es optibayt keresel itt hardveraprón jellemzően olcsó. Ha kell az odd is akkor annak is keresel valami külső házat, de én már évek óta nem használok lemezt szóval.
-
Peterson_
addikt
válasz
TeebyKay #25429 üzenetére
Annyira nem vészes úgy sem, ha hivatalosat akarsz.
A nem vészest úgy értem, hogy a noti árához képest.
Nekem 10 körül mérték úgy, hogy az ODD-t bele tették külső házba+ kábel.
Az SSD-t természetesen én vittem.
Ha nem vagy lusta szerelni a gariztatás előtt, akkor meg 2-3k egy optibay.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen autót vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- HP Zbook Firefly 15 G8 - i7-1165G7/24GB/512GB-/W15"/W10 Pro/ ÁFÁ-s
- Lenovo ThinkPad P16s AMD Gen2 R5 7540U / 32GB RAM / 1TB SSD / FHD Touch ÁFÁ-s
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB /512GB SSD/13"3 FHD, Touch, Matt/Win11 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest