- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Évi két bemutatóra állhat át az Apple
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
tknof1871
őstag
Üdv! Tegnap délelőtt még telefonáltam LG G4-es telefonommal. Délután már sötét volt a kijelző.
Délelőtt még keletkeztek adatok a telefonon amiket ha lehet PC-re másolnám őket. (Mobilneten nem csinálok biztonsági mentést)
Nincs háttérvilágítása, a kijelző nem működik. Az értesítést jelző LED néha kétszer felvillan. Órákon át töltőn volt, ütögettem, nyomkodtam. Nyomtam a bekapcsológombot és hangerő le gombot egyszerre, de nem indult újra. Már csak egy "házi praktika" maradt amit találtam és még nem csináltam, fél órára a fagyasztóba tenni. Érdemes megpróbálni a fagyasztót?
A telefonszámom nem kapcsolható. A SIM kártyát áttenném egy másik telefonba, de ahhoz ki kell venni az akkumulátort. Ha nem kapcsolom le a telefont és leveszem a telefon hátulját kiveszem az akkumulátort ugye 100% biztosan elvesztek minden adatot?
-
elmouse
aktív tag
-
elmouse
aktív tag
válasz
justmemory #44795 üzenetére
Köszi. Ez nagyon jónak tűnik. Az a fura, hogy az ismétlést nem lehet csak hétköznapra beállítani.
-
elmouse
aktív tag
Sziasztok!
Fiam telefonját (Samsung Galaxy A40) szeretném beállítani úgy, hogy ha a sulihoz ér, akkor lejátszon valami csengőhangot vagy mp3-at. De csak bizonyos időszakon belül és lezárt készüléknél is.
Pl. hétköznap 7:10 és 7:40 között odaér a sulihoz, akkor kezdjen el csengeni-bongani.
A cél, hogy ne felejtsen el leszállni a villamosról.
Előre is köszönöm a tippeket! -
crok
Topikgazda
válasz
lanszelot #44789 üzenetére
"Csak azt nem tudom hol találom." -- olvasd vissza amit írtam, van rá akár alkalmazás is, még a logolvasás jogosultság megadására való adb parancsokat is megírtam.
Csinálhatod így is, de PC-n egy egyszerű parancsal is:
adb logcat > logcat.txt
..és ott lesz a kimentett logcat.txt ahol nyitottad a parancssort.
ADB telepítéséhez a Minimal ADB vagy a Tiny pont elég neked. -
lanszelot
addikt
-
svgyula
addikt
válasz
lanszelot #44785 üzenetére
Tehát így vagy úgy de mégis ott van! Ez engem egy bányász vírusra emlékeztet ami "szégyenlős" és csak háttérben zavarja a CPU-t. Pont ilyen pl a PC-n a zoomx.exe és a zoomm.exe ami csak akkor kezd el dolgozni ha a pc beviteli eszközein, billentyűzet, egér, nincs akció, ill ha nincs kint ablakban a feladatkezelő! Tehát nálad akkor kezd el működni amikor nincs aktív kijelző. Tehát amit megtehetsz még az az, hogy egyenként letiltod az alkalmazásoknak a háttérben futást!! Aztán ha megszűnik a gond akkor meg is találtad! Ezt a rendszer-alkalmazások ezen belül az alkalmazás alatt engedélyek találod. Azt is végignézheted melyik alkalmazás milyen engedélyeket vett magához! Amelyiknek pl indokolatlan a mobilnet, esetleg tök felesleges a WIFI pl egy távolságmérő alkalmazás azoknál ezeket le kell korlátozni. Nyilván ezzel kellett volna kezdeni, meg azzal, hogy végigböngészed a telefon beállításokat. Mert így ez csak azt hangsúlyozta, hogy egyáltalán nem értesz a telefonodhoz. Ezt nem bíráló, vagy bántó szándékkal írom, mert a felhasználók ~1%-a ha ért valamennyire hozzá a többi használó(én is). Ezért megy jól a szervizeknek.
-
w.miki
veterán
Lenovo Tab4 10 (TB-X304L) tabletet használ egy ismerősöm YouTube film nézésre.
Becsukható tokkal.
Videó nézés közben, ha becsukja a tokot, és újra kinyitja, akkor a YouTube a főlapra ugrik, és nem tudja onnan folytatni a videót, ahol abba hagyta. Miért nem marad ott a videó, ahol volt?
Ez valamilyen beállítási probléma, vagy a tok hibája, vagy a youtube app ilyen? -
crok
Topikgazda
válasz
lanszelot #44785 üzenetére
Én ezt mind értem.. csak.. "tehát nem "át hozta"" de, áthozta, áthozta az összes alkalmazást, ugyanazokat. Egyiken gondod volt, most a másikon is, ráadásul leírásod alapján pontosan ugyanaz. Az alkalmazásaiddal (és a beállítgatásaikkal) egyik helyről áthelyezhető volt a probléma a másik helyre. Így értettem. Ez egy bevett hibakeresési módszer első lépése: áthelyezhető-e a probléma? Nálad igen. Így ami mozgott abban lesz a probléma forrása. A Logcat a készülék logja, egy lista amiben azt vezeti a rendszered hogy mit csinál, mi történik. Lehúzhatod a logot PC-vel is adb-n de felteheted az említett 3 alkalmazás egyikét (vagy mindhármat, tökmindegy) és a megfelelő jogokat megadva (még a parancsokat is mellékeltem) azokban is megnézheted a logot, hogy mit csinál a készüléked mikor a hiba történik. Így amikor előjön a probléma szimplán megnézed a pontos időt és vagy lehúzod a PC-n a logcat-et az adott időpontban vagy megnézed / exportálod az említett alkalmazásokkal. Így látni fogod mi történt abban a cca. egy percben mikor gond volt. Meg is oszthatod a logcat-et és megpróbálhatunk rájönni (mondjuk: Google Drive / Mega.nz / MediaFire / WeTransfer / Tresorit / Catbox / Litterbox / FileBin / File.io / EasyUpload / GoFile.io / Envelop.app vagy pastebin / dogbin vagy bármi hasonló..). A root-ot azért írtam hogy NEM kell mert NEM kell hozzá, hogy még annyira se kell belemenned a "sűrűjébe", nem kell a logcat-től tartani. Ennél többet nem tudom hogy tudnánk segíteni, mert kitérsz, megmagyarázol - és üveggömbje nincs senkinek.
-
lanszelot
addikt
válasz
svgyula #44784 üzenetére
Megvettem a telefont, elindítottam, kérdés: szeretné a régi telefonjáról áthozni az adatokat?, Igen. Wifi-n át.
Erre magától a play áruházból leszedte az appokat, google rol pedig az sms és hívás előzményeket.
Az appokat újra be kellett állítani, tehát nem "át hozta" csak leszedte nekem hogy ne kelljen keresgetni.
Tehát semmit se tudott "áthozni"
Mivel nem otthon hempergek, így nem tudom megoldani, hogy töröljek mindent és egyesével rakjam fel naponta az appokat.
Azt is irtam, hogy Samsung bevizsgálta a telefont, és nincs rajta se vírus, se semmi.
Valamelyik app csinálja, de random.
Tehát nem élőidézhető. Nem állandó.
Nem írtam root-ról. Nem is akarom root olni. Sose érdekelt.crok: nem a képernyő nyitás a gond. Írtam is választ, hogy nem a képernyő nyitás a gond.
Azt is írtam, nem megoldható a törölgetés.
Logcat nem tudom mit jelent.
Azért jöttem át, mert ott alkalmazást kerestem.
De már nem azt keresek és az ott off. -
svgyula
addikt
válasz
lanszelot #44782 üzenetére
Szia! Az android root jog nélkül amivel bukhatod a garanciát nem piszkálható! Csinálj egy gyári visszaállítást és használd úgy! Ha akkor is előjön ez a lassulás akkor visszaviszed, ha nem akkor ez a te általad felrakott valamelyik applikáció hibája! Már el lett magyarázva, hogy azért kell egyesével visszarakni mert bármelyik általad felrakott alkalmazás fertőzött, hibás, nem kompatibilis lehet. A rendszer piszkálás nem megoldás erre! A hiba forrását kell megkeresni! A sorok között olvasva te a samsungról csináltál valamilyen mentést és azt valahogy felvarázsoltad a motrolára? Nagyjából már a samsungnál is volt probléma és ahelyett, hogy azokat az alkalmazásokat(de mik ezek biztosan titkos katonai alkalmazások
) újra telepítetted volna a hibásat hurcolod tovább......
-
crok
Topikgazda
válasz
lanszelot #44782 üzenetére
Erre a kérdésedre már máshol válaszoltam mert máshol is feltetted, de nem reagáltál. Szóval nem foglalkoztam tovább veled. Logcat. Más lehetőséged úgy nagyon nincs. Root nem kell a jog megadásához, PC + ADB elég.
Matlog - Logcat néző|exportáló - root vagy az alábbi ADB parancs kell hogy hozzáférjen a logcat-hez:
adb shell pm grant com.pluscubed.matlog android.permission.READ_LOGS
Logcat Extreme - Logcat néző|exportáló - root vagy az alábbi ADB parancs kell hogy hozzáférjen a logcat-hez:
adb shell pm grant scd.lcex android.permission.READ_LOGS
3C Logs - Logcat néző|exportáló - root vagy az alábbi ADB parancs kell hogy hozzáférjen a logcat-hez:
adb shell pm grant ccc71.lr android.permission.READ_LOGS -
lanszelot
addikt
Hello,
Kérlek segítsetek már légyszíves.
A telefonom randomly belassul, de nagyon.
Van hogy fél perc mire kinyílik a képernyő zar.
De a programok is eszeveszett lassan működnek.
Azt hittem ramot dobállja tele.
De felraktam egy programot ami egyértelműen mutatja, hogy a cpu 100% on fut.
De nem tudom mi eszi meg a cpu-t.
Új telefon.
Moto G22, Android12 -vel.
Még ez a hetem van vissza vinni, így a "töröljek mindent és egyesével vissza" nem megoldható.Nem piszkált rom, nincs launcher, semmi extra.
Nincs widget. -
svgyula
addikt
válasz
lanszelot #44778 üzenetére
Megnézheted még a beállítások-rendszer-fejlesztői beállítások alatt az abszolút hangerő(nálam így van írva) beállítását. Ha még nem elérhető ez a menü akkor telefon leírásánál a build szám-ra kell 10x tapizni és előjön.
mobilizmo
Amit írsz az nagyon rendszerfüggő beállítás. Nálam ilyen nincs! Amit külön lehet állítani az a hívások, értesítések, média. De ugye ez sem alkalmazásonként hanem az összes értesítés, média, hívás. Nem tudom, hogy a motorola mennyire módosította a droidot de emlékeim szerint nem az egyéni rendszereiről híres. -
mobilizmo
addikt
válasz
lanszelot #44778 üzenetére
Hang beállításokban lehet a hangerőt állítani. Ott találsz egy olyan kapcsolót, hogy "Értesítési és csengőhangok összekapcsolása". Értelemszerűen ez ne legyen bekapcsolva és akkor külön tudod állítani a hangerőket. További lehetőség még, hogy a kívánt értesítési hangot szerkeszted egy megfelelő app-al (vagy PC-n programmal) és egyszerűen halkabbra veszed.
-
svgyula
addikt
válasz
lanszelot #44776 üzenetére
Szia! Hááát ez nem a droid 12-től van! Mát a 6-os droid is tudta kezelni.Nagyjából úgy működik a dolog, hogy van egy alap hang beállítás amit miden app használ DE! az alkalmazásokon belül(ahol van lehetőség) ezt meg tudod változtatni. Ezután ha jelez a telefon akkor tudod, mi a jelzés oka, email, üzenet, stb. De ez csak azoknál működik ahol a fejlesztő berakta az alkalmazás beállításai közé ezt a lehetőséget. Viszont külön némítani nem tudod. Ezt a funkciót a rendszer kezeli és vagy minden vagy semmi.....
-
lanszelot
addikt
Hello,
Az új telefonomon Android12 van.
A gondom az, hogy a csengőhang mindent magába foglal
Pl a Facebook Messengerben ha írok üzenetet és elküldöm, az a pukkano hang hogy elment is a csengőhang.
Hogyan tudom külön állítani a hangokat, mert mindig le kell némítsam a telefont, ha pl messengeren írok.
A telefonba nem találtam lehetőséget rá.
Riasztás, notifikáció, média, hívás, csengő. Ennyi hang van, de szinte mindent a csengőhang kezel.
Moto G22 Android 12. -
lotti6666
újonc
sziasztok adott egy xiaomi mi a1.buherált rom volt rajta sikerült visszatenni egy 8.0-ás androidot.itt jön a bibi.mivel nem volt hálózat bekukkantottam van e frissítés és én "okos" rákattintottam.
azóta újraindulgat a telefon.mivel voltam olyan hülye hogy nem kapcsoltam ki az oemet nem tudok új romot rárakni.esetleg valami megoldás hogy fel lehessen oldani az OEM-et?adb cdm-mel próbáltam feloldani de hibát ír ki.valaki segítsen.köszönöm
-
crok
Topikgazda
válasz
gyuri81 #44773 üzenetére
Ha van root akkor van egy ötletem de szerintem túl rövid a mintavétel hogy ez egyáltalán relevánsan a Play Services valamelyik komponense legyen.
Ha nincs root.. akkor egy Google Play Services downgrade (alkalmazás adatok & frissítések törlése a beállítások -> alkalmazásokban (rendszeralk. megjelenítést kapcsold be, addig nem látod)) csak ezzel annyi a gond hogy előbb-utóbb (de szinte gyak. azonnal..) újra frissíti majd.. vagy előre mész és ha van akkor upgrade.. ha van újabb csak még automata nem ment ki neked. A Google Play Services Info megmondja hogy hogy áll a dolog, mi a mostani verzió, van-e újabb, etc..
-
-
válasz
tordaitibi #44769 üzenetére
Igazatok volt. ARM, 64 nélkül.
Már fennt is van a pico csomag.
Köszönöm szépen. -
KisBundi
őstag
válasz
Viktor0610 #44766 üzenetére
Köszi, ez bevált!
-
-
HoTaZo
addikt
-
-
KisBundi
őstag
Sziasztok! Nem tudom jó helyre írok-e, de van egy olyan problémám, hogy telefonváltásom volt és sajnos a régi samu 10+-ról a képeket, videókat nem tudom úgy átmásolni, hogy az új samu S21 Ultrán a képek készítési, létrehozási, letöltési sorrendben jelenjenek meg, mert az új eszközön ezek mind a mai dátummal vannak ellátva és csak név, típus és méret szerint tudom őket rendezni. Ha dátumot adok meg rendezésnek, akkor az sajnos köze sincs a képek valódi létrehozási dátumához. Tudtok erre valami megoldást mondani?
-
fatal`
titán
válasz
tordaitibi #44758 üzenetére
Valószínűleg ARMv7 gapps kell neked.
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #44760 üzenetére
A ROM is szokta irni XDA leirasban pl. De ha legalabb tudnank a tipust..
-
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #44758 üzenetére
Biztosan ARM64 az architektura es nem ARM mert csak 32 bites?
-
Samsung tablet, RR custom rom, par napos telepítés kéne a tulajnak gapps.
Leszedem a hozzavalot, ARM64, Android7.1 gapps es nem tudom twrp-vel telepiteni. Mit rontok el?# End Open GApps Install Log INSTALLATION FAILURE:
This Open GApps package cannot be installed on this device's architecture.
Please download the correct version for your device
-
w.miki
veterán
Xiaomi Redmi 9A m2006c3lg nem kapcsol be.
Vagy ha mégis System Has Been Destroyed hibaüzenetig jut.
Mit tudok tenni? Melyik topikban tudnak segíteni ebben? -
DS39
nagyúr
van egy Realme 9 Pro telefonom (az itteni topikjában nincsen élet, ezért ide írom).
4 opció közül lehet választani a bekapcsológomb menüben (vészhelyzet, újraindítás, kikapcsolás, képernyő zárolás), ezek szépen egymás alatt helyezkedtek el. (4 nagy gomb)
az történt, hogy egyik nap este kapcsolnám ki a telót, és meglepődve tapasztaltam, hogy ezek a gombok felülre kerültek egymás mellé, a képernyő közepén pedig az fogadott hogy Google Pay-hez nincs megadva bankkártya, egy kártya formájú bazi gomb formájában. (mondom, wtf, oké nincs, de biztos akkor akarnám megadni amikor kikapcsolnám...)
a dolog érdekessége, hogy a Google Pay app le van tiltva, mert nem használom. A rendszer frissítés úgy van beállítva, hogy nem frissít automatikusan (még a fejlesztői beállításoknál is ki van kapcsolva). a legutolsó frissítés 2 hónapja volt, azóta semmi. hogyan változhatott meg mégis a program ezen része?
(amúgy a google pay kártyát ki lehetett kapcsolni hogy ne mutassa, de ettől még a 4 kikapcsolási opciós gomb, maradt felül, nem került vissza az eredeti helyére)
hogyan tudott a gyártó frissítést küldeni rá, a fentieket figyelembe véve, és úgy hogy a verziószám nem változott?
vagy a google services esetleg a "szolgáltatói szolgáltatások" frissítése írta át ezt a részt? -
válasz
golfvariant #44754 üzenetére
Szerintem a csatlakozó tisztítása segíthet, de akár a kábel is elhasználódhatott.
Használaton kívüli fogkefével szoktam én tisztítani a csatlakozókat.A teló topikjában inkább jobb helyen lett volna, de mindegy.
-
golfvariant
aktív tag
Tudom nem teljesen ide tartozik, de nincs külön Samsung topik mint az Iphone-nál, csak típusonként szétbontva.
Van egy 2 éves A71 telefonom, ami a mai napra virradóan nem hajlandó a gyári gyorstöltővel tölteni (valami nem támogatott USB csatlakozó hibaüzenettel). Próbáltam a feleségem ugyan úgy A71-ess töltőjével, azzal se működik, viszont power bankről és régi S7 lassú töltőjével működik...Lehetséges hogy ez valami szoftveres gond, vagy tönkrement a gyorstöltés funkció a telónál?
-
-
Syl
nagyúr
válasz
Lalikiraly #44750 üzenetére
Szerintem Bixby Routines ügyben keresgélj. Azzal lehet automatizálni cuccokat (én pl. kettőt is használok, az egyik estére airplane módba rakja a telefont, a másik pedig lelövi a wifit ha elmegyek itthonról), de kapcsolót is lehet vele főképernyőre gyártani.
-
válasz
Lalikiraly #44750 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Netfone
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos autók - motorok
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Awesome Blue
- iPhone 15 Pro 256GB Független Karcmentes/1 hónap gar./Akku 100%/p52e
- IPhone 12 64GB gyári független 2025.08.30. iStyle jótállás
- Apple iPhone 14 - 128GB - Csillagfény- 32 hó garancia - 100% akku, iStyle vásárlás + kiegészítők
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest