- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Netfone
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Visszatér a Pebble
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Így javít a Honor AI a szuperzoomos képeken
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobilizmo
addikt
Persze lehet, én kezdetektől fogva nem gyári rendszeren vagyok és nagyon rég óta crDroid-on. Tudom ajánlani jó rendszer, jobb mint a gyári, rengeteg állítási lehetőséggel és még most is aktívan frissített havi buildekkel. Én még A14-en vagyok, de már van A15 is. Ha nem akarod fizetésre is használni akkor meg végképp nem lesz napi gondod vele.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
Ha vissza rakod a gyári rendszert, akkor vissza tudod zárni. Más kérdés, hogy zárt bootloaderű kínai gyári rendszerekkel is voltak/vannak olyan problémái a google ökoszisztémának mintha azok nyitottak és/vagy rootoltak lennének.
-
mobilizmo
addikt
válasz balat86 #49996 üzenetére
A böngésző alkalmazásokban van olyan lehetőség (nem tudom mindegyikben-e, de pl. általam használt Kiwi-ben van), hogy megnyitod a kívánt oldalt (pl. Index.hu) és utána a beállításokban, vagy hamburger menüben kiválasztod a Kezdőképernyőre opciót.
-
mobilizmo
addikt
válasz janakbacsi #49882 üzenetére
próbáld meg a hangerő le + kikapcs gombot, nekem pl. arra jön
-
mobilizmo
addikt
válasz janakbacsi #49877 üzenetére
esetleg recovery-d nincs?
-
mobilizmo
addikt
válasz tknof1871 #49762 üzenetére
A többség nem okostelefonok között nőtt fel.
Csomó dolgot írtál le, ami egyébként érdekes és lehetne egyenként is válaszolni. Viszont a hozzászólás tulajdonképpen, a tipikus átlagfelhasználóban a biztonsággal kapcsolatban általában felmerülő kérdéseiről szól. Tömören erre a válasz, hogy nagyon abba az irányba haladnak a dolgok, hogy használj nyugodtan bármilyen okostelefont ami hivatalos forrásban itthon kapható, mindig telepítsd fel a frissítéseket amit kapsz, a fontos alkalmazások fejlesztői meg majd megoldják, hogy biztonságosan használhasd. Ehhez te még azzal tudsz hozzájárulni, hogy nem járkálsz olyan helyeken a weben ahol csúnya dolgokat tudsz összeszedni, meggondolod milyen linkre, mellékletre, egyebekre kattintasz amit kapsz esetleg ismerősöktől (vagy látszólag ismerősöktől). Ha még működik a telefonod amikor már a gyártótól nem kapsz frissítéseket, nem esel kétségbe, mert sp-ket még kaphatsz, használhatod nyugodtan tovább az előbb leírtaknak megfelelően. Ha viszont már nagyon öreg (5-6 év) akkor vélhetően ha működik is olyan lassú lesz, hogy úgy sem akarod használni. Másik lehetőség, hogy a fontos alkalmazások támogatását is kezdi elveszíteni az a régi Android verzió, na ekkor kell úgy döntened, hogy a telefon kiszolgálta az idejét, másikat kell venni és kezdődik elölről az életciklus.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
válasz tordaitibi #49606 üzenetére
Pegazus
-
mobilizmo
addikt
válasz #90146340 #49595 üzenetére
Biztonsági okból nem. Azok nagyjából mondvacsinált nem valós indokok.
Ha bankolsz és fizetsz is a telefonnal, akkor meg kimondottan meggondolandó.
Közép távon is egyértelműen látható, hogy egyre jobban megnehezíti a Google az ilyen felhasználók életét.
Most még működik, de vannak fennakadások és foglalkozni kell vele.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
válasz Oldman2 #49493 üzenetére
Egyrészt egy jelszót sem kell megjegyezni, mert használhatsz biometrikus azonosítást (persze így is kell egy jelszó, de azt se kell megjegyezni, mert leírod és berakod otthon a fiókodba). Másrészt bennem pont felmerült, hogy vannak nagyobb biztonságban a jelszavaim, ha a jelszókezelő a saját felhőjében tárolja vagy a saját NAS-ra szinkronizálva. Szóval vannak akik félnek attól, hogy kompromittálódik mint a LasPass-nál fordult elő és akkor minden jelszava kikerül a zinternetre.
-
-
mobilizmo
addikt
"Shizuku - start via wireless debug - utana indul a Starter es a service es bezarodik" - ezt ugyan nem írtam de ezek megvannak. Utána jön az első képernyőkép, aminél írja, hogy várakozás a Shizukuval való kapcsolatfelvételre. Ezután a következő ahol már az látszik, hogy eldobta, nem tudta felvenni a kapcsolatot.
-
mobilizmo
addikt
Shizuku probléma Magisk topicból átjőve ide:
-
mobilizmo
addikt
válasz Botlop #48166 üzenetére
Ha tényleg a bootloaderben vagy akkor már van adb-n kapcsolat (elvileg). Kérdés esetleg, hogy jó twrp-t akarsz-e felrakni, illetve a path-al szokott még gond lenni. Ezért én a legegyszerűbb megoldást választom, abból a mappából futtatom a telepítést is ahol az adb van és értelemszerűen ott vannak a telepítendők is.
Ja és melyik adb van fent neked, korábban crok írt linket a mostani telefonokhoz valóhoz.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
válasz mattheus #47956 üzenetére
Ez éppen nem ide való, hanem az alkalmazások topikba.
Egyébként ha valami talán biztonságos akkor a Github-on található cuccok azok lehetnek.
Viszont a legjobb megoldás az lehet ha a korábbi telefonjáról lementi az apk-t és azt telepíti az újra.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
válasz Szabó András #47686 üzenetére
Szerintem ezt leginkább a telefon topikjában tudják, ha van ilyen. Illetve ha nem gyári rendszer van rajta akkor a custom ROM-tól függ van-e ilyen lehetőség.
-
mobilizmo
addikt
válasz nincsnév007 #47583 üzenetére
Nem ismerem ezt a típust, de gyanítom az "enter"-be van építve a fingerprint sensor. Szóval azzal oldod fel a telefont és esélyes, hogy csak akkor lehetne azt megoldani amit szeretnél, ha semmilyen képernyőzárat nem állítasz be. Finoman szólva sem egészséges dolog.
-
mobilizmo
addikt
válasz zs.olti #47423 üzenetére
Szerintem vegyél egy olyan mobilt amiben gyors, UFS 3.1-es tároló van és megfelelően beállított Windows esetén, normális kábellel gyorsan, egyszerűen fog menni a másolás. Tcmd-re feldobod az ADB plugint és megjelenik a telefon tárhelye u1 néven. Mondjuk 256 GB tárhellyel egy héten 2x átmásolod a képeket.
-
mobilizmo
addikt
válasz nincsnév007 #47238 üzenetére
Kimented vcf-be és belököd a google címtáradba (https://contacts.google.com). Aztán leszinkronizálod.
-
mobilizmo
addikt
válasz westcoastog #46612 üzenetére
Olyan "sok tényt" közöltél, hogy erre csak 42 lehet a válasz.
Egyébként szerviz.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
válasz Viktor0610 #46317 üzenetére
Egyetértek. Akkukímélésre legjobb ha radikálisan lecsökkentjük a telepített appokat. Amit soha nem használunk törölni kell, nincs rá szükség. Amit nagyon ritkán de használunk, azt meg érdemes fagyasztani, ehhez mondjuk nem árt a root.
-
mobilizmo
addikt
válasz Geller72 #46298 üzenetére
Oké, akkor tisztázzuk, mit jelent nálad pontosan a belépni. Elég régóta úgy működik egy android telefon, hogy első bekapcsoláskor meg kell adni egy google accountot. Gyári állapotra visszaállítás nem törli ezt. Tehát ha valaki ezt elfelejti és így adja el, akkor bekapcsoláskor az új tulajnak is ennek az eredeti accnak a jelszavát kellene megadni, de természetesen nem tudja. Se az övékét se a tiedet nem kellene, hogy elfogadja. Már amennyiben ezt jelenti nálad a "belépni".
-
mobilizmo
addikt
válasz animatrix11 #46232 üzenetére
Talán erre van a Google Play Játékok?
-
mobilizmo
addikt
válasz Digitalpimp #46176 üzenetére
De, viszont szerintem van összefüggés a kettő között. Méghozzá az antennában, amiből ha jól tudom egy van a mobilokban.
-
mobilizmo
addikt
válasz Digitalpimp #46173 üzenetére
Na persze, a régi 2G-s "gagyi-n" még valószínűleg még nem foglalkoztak annyit a SAR értékekkel. Egyébként az "okos" telók között is van azért különbség ebben a tekintetben is. Az épület belsejében gondolom mindkettővel sokkal rosszabb a helyzet, az "okos" már nem is talál jelet, a "gagyi" meg éppen még működik. Ilyen helyen valószínűleg az akku is jobban merül.
-
mobilizmo
addikt
válasz Digitalpimp #46167 üzenetére
Melóhelyeden hol? Nagyon nem mindegy, ha egy Faraday kalitka épületben vagy ahol nincs adó.
-
mobilizmo
addikt
válasz zeon.hu #46072 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy ezt belénk "nevelték" a fogyasztói társadalomban. Mármint, hogy megunja a zember és kidobjon egy egyébként tök jól működő készüléket csak azért mert jött egy az esetek többségében tök felesleges fícsör. Jó példa erre a keret nélküliség például, baromi jól néz ki, baromi menő, de használni sokkal nehezebb egy kézzel.
-
mobilizmo
addikt
válasz Terentius #46008 üzenetére
"szemétdombra küldöd" Nem küldi szemétdombra. Miért vetted meg, lehet előre tudni hogy meddig lesz rá támogatás? Lehet olyat telót is venni (épp múlt héten volt hír), hogy 7 év után szűnt meg a támogatása. Egyébként meg nyitod a bootloadert (köszi xiaomi, hogy lehet), dobsz rá egy f*sza ROM-ot és lehet még 3 évig boldogan használod.
-
mobilizmo
addikt
válasz tordaitibi #45933 üzenetére
Gyakorlatilag leírtad miért nem helyes már amit a blogodban leírtál. Egyrészt bejöttek a gyorsabbnál is gyorsabb hipergyors töltők. Semmi nincs (kivéve a rövidzár) ami gyorsabban nyírja az akksit mint a gyorstöltés. Abban van ráció, hogy mennyire töltöd fel és mennyire hagyod lemerülni az akksit. A teljes lemerüléstől már nagyon régen védik a telefonjainkat, de a 100%-ra töltés viszont nem bántja annyira. Viszont mindkettőt meg lehet oldani a töltő elektronikával. Céges notim gyak. 4 éve folyamatosan töltőn van, ennek ellenére az akksi még mindig 92%-ot tud. Van egy Prius Plugin-em, decemberben lesz 10 éves. Mivel itthon és a munkahelyemen is tudom tölteni, a napi átlag több mint egy töltés megvan. Bőven 3000 ciklus felett jár és elég jó még mindig az akksi (Li-Ion ez is egyébként). Szóval azért a töltő elektronikák okosabb vezérlésével, elég jól megoldották a problémát, csak a fejekben valami miatt megmaradt. Kb. úgy, mint hogy az oltástól leszel autista.
-
mobilizmo
addikt
válasz WhiteWalker #45922 üzenetére
Nagyjából semmi értelme lerántani a töltőről, főleg ha 100%-on van. Befejezte a töltést az elektronika lekapcsolt, olyan mintha be sem lenne dugva. A másik vége hasonló, nem hagyják lemerülni. Amikor kikapcsol a teló, akkor az akku még ~20%-on van.
-
mobilizmo
addikt
King(o)root kényelmes.
Tudtommal a Xiaomi családban (Poco is) a bootloader nyitás nem jár garancia vesztéssel. Ezért vettem Poco-t, általában is elég jól végig gondolom mit miért veszek, pontosan hogy akarom használni.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
válasz Szabó András #45840 üzenetére
Ez sajnos elég sok mindentől lehet. Van olyan amikor egy/több (rosszul megírt) app okozza. De simán lehet az is, hogy ahol sokat tartózkodsz rossz a térerő. Ilyenkor a telefon folyamatosan jobb tornyokat keres és ebben bizony erősen tud merülni. De szerintem egy egyéves telefonnál már simán előfordulhat az is, hogy gyengébb az akksija.
-
mobilizmo
addikt
válasz tordaitibi #45785 üzenetére
Alkalmazás szinten tudják tiltani (lásd banki appok) így szerintem a kaszára nincs szükség.
-
mobilizmo
addikt
válasz astrojoe12 #45583 üzenetére
Mostanában 32 GB-n elég nehéz lehet megélni, minden app meg az OS is úgy szemetel mintha nem lenne holnap. Vannak appok amik képesek egy két nap alatt GB-nyi cache-t felhalmozni, egyik ilyen tipikus a Google Fotók. Az elemzésre meg sokkal jobb alternatívák is vannak, például a Diskusage.
-
mobilizmo
addikt
válasz Erikkk26 #45525 üzenetére
Utolsóra tudok válaszolni, igen van mód és néhány jól sikerült készülékre még 3-4-5 év után is adnak ki custom ROM-okat új android verziókra is. Pl. a már nem használt MI A1-emre is van A12-es, több is.
-
mobilizmo
addikt
válasz rlazol #45424 üzenetére
Ez alapból nem ide, hanem az android alkalmazások topikba tartozik, vagy még inkább a telefon saját topikjába. Arról nem is beszélve, hogy semmi információt nem osztottál meg a telefonodról, így senki nem fog tudni segíteni.
-
mobilizmo
addikt
Nem tudom, hogy ide való-e és van-e valaki aki tud segíteni.
Ad-Away-t használok reklám blokkolásra, crDroid 8.10, root.
Egy játéknál vettem észre, hogy megváltozott a reklámok működése. Eddig úgy működött, hogy ha volt valami rész ahol reklám "megnézése" után ment tovább, nálam szinte villant egyet a játék és már ment is (ismerősömnek közben végig kellett néznie, kb. 10-15 mp). Most már nálam is így működik, azzal az eltéréssel, hogy fekete a képernyő, tehát a reklám blokkolása talán sikeres.
Az a kérdésem, hogy ez mitől lehet (gondolom valamit a játékban és/vagy a Google-nél alkottak), illetve inkább az érdekelne mit lehetne tenni, hogy a korábbi működés visszaálljon.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
válasz Somatom #45128 üzenetére
Nincsen ezzel semmi gond, el is hiszem neked. Különbözőek vagyunk, mások az igényeink. Én elég ritkán vásárolok új telefont, de a talán legfontosabb szempont, hogy legyen hozzá a gyárin kívül is bőségesen fejlesztés. Ez nagyjából garantálja is, hogy hosszú ideig használható lesz.
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz #46824192 #45118 üzenetére
Én meg azt ha nincs, ezért használok én is crDroid-ot, ami átmenet a stock és az RR milliárd beállítási lehetősége között. Azért jobb a mi választásunk mert nem kötelező használni a beállításokat, de a lehetőség adott. Fordított esetben nincs lehetőséged, ahogy a Samu kitalálta úgy kell használnod (nem véletlen, hogy rühellem ezt a hozzáállást). Egyébként a Samuét sem lehet nagyon "gyári droidnak" nevezni.
-
mobilizmo
addikt
válasz lanszelot #44778 üzenetére
Hang beállításokban lehet a hangerőt állítani. Ott találsz egy olyan kapcsolót, hogy "Értesítési és csengőhangok összekapcsolása". Értelemszerűen ez ne legyen bekapcsolva és akkor külön tudod állítani a hangerőket. További lehetőség még, hogy a kívánt értesítési hangot szerkeszted egy megfelelő app-al (vagy PC-n programmal) és egyszerűen halkabbra veszed.
-
mobilizmo
addikt
"törlöd a Magisk app-et, visszateszed az eredeti boot.img-t, kikapcsolod a repülő módot és boldogan használod tovább mintha sose lett volna root-olva"
Azt értem, hogy sok érzékeny alkalmazás a root-ot keresi, meg különböző appok nyomait és ebből a szempontból értem is a Magisk eltávolításának értelmét. Az érdekelne amire sokak hivatkoznak, hogy a root komoly biztonsági kockázat. Ebből a szempontból az eltávolítással egyenértékű megoldás ha a Super user mode-ot egyszerűen kikapcsoljuk?Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
válasz Drughi #44244 üzenetére
"'adb' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file."
Ezt én csak úgy tudtam most produkálni, hogy az adb mappában, átneveztem a fastboot.exe fájlt, tehát mintha nem lenne.
Tehát van fastboot.exe fájl a telepített adb mappában, illetve path-ban benne van?Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
-
mobilizmo
addikt
válasz kakuk.tamas #43811 üzenetére
Somatom infójához annyit hozzá tennék, általánosan kikristályosodott vélemény, hogy értelme nem sok van.
-
mobilizmo
addikt
Ismerősöm Teclast T30-a került hozzám megmentésre. Járt szervízben is, de ott azt mondták nekik nem találnak hozzá megfelelő ROM-ot. A hiba jelenség a rendszer felállása után néhány percen belüli random újraindulás. Tulaj elmondása szerint nem történt semmi esemény, ami indokolná, hogy ezt elkezdte csinálni. Én azért látok rajta több, különböző mértékű sérelmi nyomot ami miatt lehetne oka. Valójában az érdekel, hogy az miért lehet, hogy ha elég gyors vagyok tudok beállításokat eszközölni, de semmi nem marad meg. Például a bekapcsolás után pin kódot kér, de hiába lépek be és kapcsolom ki a biztonsági beállításoknál, újraindulás után megint kéri. Ugyanez igaz a fejlesztői menüre, usb hibakeresésre és csomó másra is amivel próbálkoztam. Igy bár találtam több ROM-ot is hozzá, hiába flashelem fel látszólag hiba nélkül, nem változik semmi.
-
mobilizmo
addikt
válasz Lord-of-NRG #43665 üzenetére
Inkább ide gyere.
-
mobilizmo
addikt
válasz mAtThEw0319 #43277 üzenetére
Lásd #43276-ot, nagyon nagyon nem idevaló.
Viszont én sem tudom hova (bár ebook olvasó topik biztos van), ezért megválaszolom.
Természetesen igen. Arra kell csak figyelned, hogy az olvasó támogatott formátumai közül legyen a megvásárolt könyv formátuma (bár a formátumot is meg lehet változtatni). Természetesen magyar könyvesboltokban is lehet kapni ebook-ot, Harry Pottert is, az árral kapcsolatban nincsenek információim.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
'A topik célja, hogy megválaszoljuk azokat a kérdéseket, melyek nem igazán köthetőek gyártókhoz, sokkal inkább az Android rendszerhez kapcsolódnak.'
A Google Fotók egy app, még akkor is ha előtelepítve érkezik rendszerrel.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
Csak óvatosan a visszazárással. Ha nem a gyári rendszer van rajta (ami elég valószínű, mert azért szokták nyitni a bootloadert) akkor a visszazárás, elég nagy százalékban menthetetlenül téglázza a telefont. Nem kell nézegetni.
-
mobilizmo
addikt
válasz gabor_01 #43100 üzenetére
Elnézést nem minősíteni akarom, de ez egy elég ismeretlen valami. Szóval bármi lehetséges. De azért azt megjegyezném, hogy a tárhely mérete (64 GB) nem jelenti azt, hogy annyival te rendelkezel. Hiszen a rendszernek is kell valahol lennie. Bár ha a fele rögtön a rendszer lenne az elég túlzó.
-
mobilizmo
addikt
Úgy tűnik reboot kellett, érdekes, pont most olvastam valamelyik nap, hogy már nem kell.
Sajnos nem jó most sem.
Ugyanúgy dobálja a GP Services állandóan leáll hibaüzeneteket, a g appok egy része megjavult, de gmail nem megy, a fióknál frissítések egy része nem megy, playstore-ban kiírja, hogy hiba az információk szerverről való lekérése során, swift backup még mindig nem jó.
Á ez így szar.
De nem akarom újratelepíteni az egész telót![ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
Lehet, hogy kell egy wipe system/?
Most felflasheltem a letöltött crDroid-ot, de gapps (pico) már nem ment fel, nincs elég hely a hibaüzenet szerint.
Backup csak TiBa-val ment egyébként mert Swift sem indul.
Most látom van új global firmware, az is kellhet.[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
Azért választottam az OTA-t (korábban df volt még előző telón HavocOS-el), mert akkor nem kell a gapps-ot (mondjuk itt azt nem mert benne van a ROM-ban) és Magisk-et is újra flashelni. Egyébként mint írtam már korábban OTA gyalulja a twrp-t is, bár mindegy mert a hot boot változat is jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Hibátlan Iphone 13 128 GB Éjfekete Kártyafüggetlen Okostelefon 100%-os akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest