-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor_01
senior tag
A következő gondom van, ebben kérnék segítséget:
Vettem egy 4/64GB -os sim kártyás tabletet használtan.
A memóriájába viszont csak 32GB-ig lehet írni. PC-ről is csak addig megy, utána megszakad a kapcsolat. De ha tele van (32GB), akkor telepíteni sem enged újabb alkalmazást, mondván, nincs elég hely.
Mi lehet a gond?
Arra gondoltam, hogy fizikailag csak 32GB van benne, vagy valami hibás paraméter van a rendszerben beállítva.
Android 10 van rajta.
A Phone Check and Test applikáció simán 64-esnek látja.
Köszönöm -
crok
Topikgazda
válasz bfer77 #43095 üzenetére
Magánvélemény: Android Go-t akkor vegyél ha egy modern Tetris + featurephone szintű elvárásod van egy mobillal szemben. Nézd meg milyen Android Go app-ek mennek fel ezekre (a legtöbb csak egy progresszív webapp) meg mennyi RAM-al, mennyi tárral és milyen SoC-al gyártják, milyen agresszív a memóriakezelése (kényszerből persze). Én még ellenségemnek se vennék. Inkább vegyél egy egy éves de normális készüléket.
-
bfer77
csendes újonc
Köszi! Az elektronikához ilyen szinten nem értek, de akkor ráadásul nem is ténylegesen az akku maga (a "vegyi" rész) lehet lestrapálva... Powerbank ügyben majd nézek másik topikot.
Eszembe jutott még egy dolog. Az Android Go-t mennyire ismered? Van annak valamilyen lényeges hátránya? Csak mert azt eleve ilyen kisebb tudású mobilokra szánták, kisebb fogyasztással (és memóriahasználattal), úgyhogy gondoltam, talán jó alternatíva lehet.
-
-
crok
Topikgazda
válasz zeon.hu #43091 üzenetére
Inkabb nem.. Azert cink, mert restart utan kikapcsol, mindig kezzel vissza kell kapcsolni es ugye csak addig megy amig azon a WLAN SSID-n vagy amin bekapcsoltad. Azt meg nem neztem hogy lehetne kicsikarni rendszerjogot ami be tudna kapcsolni ugyanezt de WLAN nelkul, localhost-ra.
-
Bozek
nagyúr
Most vettem észre, hogy Android 11-től a rendszer része a "Vezeték nélküli hibakeresés" lehetőség. Innentől fogva már nem kell kábel az ADB parancsok kiadásához, elég csak a PC-vel azonos WiFi-hálózat. Még a párosítás is mehet WiFi-n keresztül.
-
crok
Topikgazda
válasz bfer77 #43082 üzenetére
Tippre akku, abban is az elektronika (meginkabb a benne levo homerseklet termisztor meg a merohid) lehet rossz. Ketezer forintert szerintem nem kapsz rendes powerbank-et de ilyesmit egy rendes peldany el kell vigyen egyebkent. A Google app-ek leginkabb mostanaban a Material You kinezet bevezetese miatt kaptak frissitest.
-
mobilizmo
addikt
Úgy tűnik reboot kellett, érdekes, pont most olvastam valamelyik nap, hogy már nem kell.
Sajnos nem jó most sem.
Ugyanúgy dobálja a GP Services állandóan leáll hibaüzeneteket, a g appok egy része megjavult, de gmail nem megy, a fióknál frissítések egy része nem megy, playstore-ban kiírja, hogy hiba az információk szerverről való lekérése során, swift backup még mindig nem jó.
Á ez így szar.
De nem akarom újratelepíteni az egész telót![ Szerkesztve ]
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
Lehet, hogy kell egy wipe system/?
Most felflasheltem a letöltött crDroid-ot, de gapps (pico) már nem ment fel, nincs elég hely a hibaüzenet szerint.
Backup csak TiBa-val ment egyébként mert Swift sem indul.
Most látom van új global firmware, az is kellhet.[ Szerkesztve ]
-
bfer77
csendes újonc
Hali!
Kérdezni szeretnék: egy olcsó Android 7-es mobil szeret leállogatni, és nem tudom, hogy ez valami frissítésekből eredő gond, túlterhelés miatt van, vagy esetleg simán csak az akkuja gyenge már.
Én az utóbbi kettőre gyanakszom. Bármilyen töltöttségi szintnél is előfordulhat, akár egyből 100% alatt is, és inkább úgy, ha a böngésző megizzasztja. Nem a megterhelőbb mobilneten, hanem wifin jön elő. Van, hogy fut szépen, sokáig, nem túl bonyolult oldalaknál, de intenzívebb töltögetések, ide-oda lépegetések során egyik pillanatról a másikra elfeketülhet a kijelző. Főként alacsony szint, 30% alatt. Utána esetleg a bekapcsolást követően is elszállhat nagyon hamar, ha pl. nem pihentetem kicsit (pl. a Chrome-ot is úgy indítottam már, hogy wifi nélkül, és azonnal kinyomtam a kijelzőt is; egyébként nagyon sok fül nyitva maradt benne, de ezeket nem tárolja persze cache-ben mindet).
Van, hogy szünet és bekapcsolás után magasabb töltöttséget ír az akkura (pl. 5-6% helyett 30-40% vagy ilyesmi). Zavarodott már össze a töltöttségi grafikon is. Kipróbáltam, hogy bekapcsolom inkább a rádiót kihangosítva, max hangerőn, hogy lássam, arra hogyan reagál a kikapcs. után, de attól nem kapcsolt le, stabilan ment sokáig.
Egyébként persze jobban merül az akku láthatóan, mint korábban. Tavaly, a karantén alatt volt hónapokig sokat használva mobilneten (ezzel feltűnően hevült a bal felső részén, de hátul, szóval az jobban terhelte), viszont akkor a töltőjén volt végig. Nem tudom, ez mennyire tetszett neki, de szűk egy éve kezdett úgy viselkedni az akku, hogy kb. 40%-ig normális tempóban merül, ott viszont "bezuhan", és meredeken közelít a nullához. Az utóbbi kb. 2-3 hétben pedig ez a lekapcsolgatás.
Töltőn használva nem volt ilyen gond.
Az Androidra magára azért gyanakodtam, mert hosszú ideig nagyon tele volt a tárhely, és szerintem nem tudott frissítéseket csinálni. Az elmúlt 1-2 hétben elég gyakran láttam, hogy a Google Play, Zene, Videó, Térkép, YouTube stb. frissülgetett (az ikonok is megújultak), és gondoltam, esetleg ott jött be valami összeakadás vagy valami, ami már jobban terheli a rendszert.
Valakinek van véleménye? Egy új akku annyi (magyar webshopból), hogy akkor már jobb egy új ilyen telefont venni. Egy olcsóbb, pl. 2000 Ft körüli powerbank bírná a telefon terhelését a fenti állapotok mellett?
Vagy zárogassam be a rengeteg "üres" fület a Chrome-ban előbb...? :)
-
lovi27
addikt
Nincs leírásom, a tapasztalatomat osztottam meg. Ha wipe/format a system partíció, majd újraírom a ROM-ot és a Gapps-ot, akkor nem vesznek el az appok, nem kell újra belaknom a mobilt. Nehogy valaki félreértse, fontos: android főverzió váltásnál, de legfőképp más gyártói ROM-nál az adatokat is törölni kell és akkor veszik minden! Lehet újra belakni.
Ezt javasoltam a társnak, csak közben kiderült, hogy neki még a biztonsági mentés is gondot okoz. Ezért még az is lehet nála főverzió váltás történik és azért kell új gapps.
De akkor új telepítés kell.Ha az addon.d szkriptek helye a system partíció, akkor biztosan törlődtek (újraíródtak).
-
lasga
csendes tag
Tisztelt hozzáértők, remélem ebben a topicban nem off a kérdésem. Az A41 topicban is írtam, de ott kicsi a mozgás.
Kezdek haragudni a vodás a41-re. Másfél évig nem jött frissítés föltettem a XEH-es romot, ami komoly előrelépés volt az android 11 miatt, azonban változatlanul nem frissül sem OTA-n, sem Smart Switch-en,, nincs kedvem rendszeresen romot cserélgetni és aztán újra belakni a telót. Persze mondhatjátok, nem kell azt kéthavonta lecserélni, elég évente vagy még úgy sem...
Igazatok is lehet. Nem lehet valahogy elfelejtetni a vodás eredetet?
Köszönöm! -
crok
Topikgazda
-
lovi27
addikt
"nettő bootloop vagy sima bootolhatatlanság, bármelyik megoldást választottad"
Csak ki kell törölni a régit és még bruttó bootloop se lesz ha az okozta."ha pl. OpenGApps kisebbre nagyobbat flash-elsz az még okay"
Fordítva. Inkább ez a problémásabb, mert így egy Google alkalmazás system és costum app is lehet. Bár azon se csodálkoznék ha a telepítő még erre is figyelne, de megszüntetni se egy nagy kunszt.A konkrét esetben pedig a társ pont szerette volna elkerülni az újratelepítést, mert nem biztos az okban. Ha van egyszerű és gyors mód kipróbálni, akkor az a tuti.
-
crok
Topikgazda
válasz gelbelex #43072 üzenetére
"Át-flash-elhető-e az OpenGapps a MindTheGApps helyére, adatvesztés és egyéb rombolás nélkül" -- nettő bootloop vagy sima bootolhatatlanság, bármelyik megoldást választottad.
Még ha pl. OpenGApps kisebbre nagyobbat flash-elsz az még okay, de már kisebb package-et nagyobbra az majdnem biztosan borul majd utána.. mert nem takarít majd fel a nagy után. Max. az meg pl. hogy a nagyobb package-et egy custom gapps config-al teszed fel amivel törölteted a nagyobb és a kisebb közti különbséget. De ez a csillió custom script mod és újraírás miatti különség miatt egy OpenGApps meg egy bármelyik másik custom GApps közt nem fog így menni. 1000x megbízhatóbb (és tutira működő, tehát nem nettó időrabló megoldás) egy sima Migrate-es mentés-ből visszaállás egy clean install után. Én ezt választanám. -
gelbelex
őstag
Nagyon köszönöm! Feltáró volt, innen olvasok tovább.
Igen, csak költözés. CrDroid alatt GApps-ot cserélnék, innen indult a dolog.
Lehet, semmi gond nem lenne simán csak az új GApps flash-eléséből, de ha mégis... -
Faby
senior tag
Sziasztok, nem igazán tudom, hogy itt jó helye van-e de kérdezném.
Létezik-e valami olyan megoldás, ami egy Thunderbolt dokkolón keresztül ki tudná tenni a telefon képét külső monitorra.
Igazából onnan jött a kérdés, hogy a héten az irodában kipróbáltam, hogy tudom-e tölteni a Dell dokkolóról (ami ugye Usb-C-ben végződik) a telefonomat.
A töltés ment, és dobott értesítést is a billentyűzet és hang beállításokra.
A dokkolón keresztül működött a bill és az egér, hangot is ki tudtam csiholni a dokkolóra kötött fülessel, csak a monitor maradt sötét.
Létezik megoldás, beállítás, esetleg 3rd party alkalmazás erre?
Az alany egy POCO X3 NFC, 6/128, friss 12.5.2 MIUI Global (Stabil, RJGEUXM), Android 11 alapon, a dokkoló K17A, és a monitor Dell, ha ez jelent valamit.Sok jelentősége nincs, csak mint érdekeség.
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
crok
Topikgazda
válasz mobilizmo #43068 üzenetére
Hát, akkor az talán csak nincs update-elve, mert ezt a TWRP-t a crDroid maintainer-e azt aktuális install instructions-ben kifejezetten mondja hogy ezt használd.
-
crok
Topikgazda
válasz gelbelex #43065 üzenetére
Csak ha van root.. anélkül amit akarsz nem lesz 100%-osan megoldható.
Ha sima egyik ROM-ról a másikra költözés (vagy nálad ilyen "borulás" utáni "clean install") akkor Migrate (mondjuk úgy, hogy előtte PC-re, microSD-re, USB OTG pendrive-ra vagy valahova elteszel mindent a belső tárból aztán csinálsz egy mentést Migrate-el majd format data, clean flash, miegymás.. és Migrate-el visszateszed az appokat meg belső tárba a cuccaidat).
Ha backup-olni kell.. akkor Swift Backup vagy OAndBackupX (@F-Droid) és a készülékről sync-elném le PC-re a backup könyvtárat meg úgy a belső tárat egyben. Ilyen PC-s backup appok szerintem már egyáltalán nincsenek amik "jól működnek" (úgy értem olyan hogy bármelyik és mindegyik app adatát is tudná biztosan menteni root nélkül..) mert addig voltak hasznosak amíg volt adb backup-ra úgy lehetőség hogy az működött is (mint anno a Helium pl.). De ha van akkor majd ajánlanak de ilyenről -elvi működésük miatt- én nem tudok (gyártói backup programok ha gyárilag kapnak whitelist-ben jogosultságokat, régen mentek de nálad custom ROM van (gondolom, ha GApps-ről is beszéltél)).
-
crok
Topikgazda
válasz mobilizmo #43064 üzenetére
Ha jól olvasom amúgy az aktuális install instructions-t a crDroid Alioth-ra (inject twrp UNchecked) akkor nem is kell a TWRP-t mindig újraflashelni ha ezt (az instructions-ben ajánlott) TWRP-t használod legalábbis ezt allítja a TWRP thread-je.
-
mobilizmo
addikt
Azért választottam az OTA-t (korábban df volt még előző telón HavocOS-el), mert akkor nem kell a gapps-ot (mondjuk itt azt nem mert benne van a ROM-ban) és Magisk-et is újra flashelni. Egyébként mint írtam már korábban OTA gyalulja a twrp-t is, bár mindegy mert a hot boot változat is jó.
-
crok
Topikgazda
válasz mobilizmo #43062 üzenetére
Tipp, legtöbbször bejön: Dalvik/ART cache törlés OTA után, szerintem az OTA után nem viseli jól hogy a dex file-ok már "korruptak" (mivel már nem ahhoz a verzióhoz tartoznak amire generálta a rendszer) és nem invalidálja és generálja újra de használni akarja. Ha ez megoldja én azt javaslom írj a maintainer-nek hogy valami ilyesmi gond volt-van.
Ja, igen, a "sima" OTA frissítés helyett így kézzel dirty flash kell (ami ugyanaz amúgy.. csak restart előtt wipe Dalvik/ART cache is kell - lassú lesz az első boot. Mielőtt belevágsz backup backup backup..).
-
mobilizmo
addikt
Nem tudom ide vagy alkalmazás topikba való.
Poco F3-on crDroid 7.10 van, a rendszer jól működik, de.
OTA frissítés után mindig van jó néhány app, ami nem indul el. Pontosabban elindul, de csak egy villanás és kiszáll. Ilyenkor sűrűn kapom a hibaüzeneteket, hogy a GPSz állandóan leáll. Próbáltam az app cache és tárhely törlését, de nem oldotta meg. Ha törlöm és újra felrakom az appot akkor viszont működik. Biztos, hogy csak ez a megoldás, vagy van valakinek jobb ötlete?Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
veterán
Lehetséges úgy stream-elni egy videót androidos telefonról TV-re, hogy az audio a telefonon maradjon (ott játssza le)?
Egyszer sikerült összehoznom Smart View-el, de szerintem bug volt, mert azóta sem. VLC-vel próbáltam, de folyton a TV-n próbálja meg lejátszani a hangot is, én pedig csak a képet szeretném.
Wi-Fi okoscuccok, utolsó darabok ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wi-fi_okoseszkozok_mozgaserzekelo_okosrele_ok/hsz_1-50.html
-
lovi27
addikt
válasz gelbelex #43054 üzenetére
Készülj a legrosszabbra, azaz legyen mindenről backup, de először csináld a legkönnyebbet.
Ha szerinted csak az új gapps okozza a galibát, akkor a flash előtt a két cache mellett még töröld le a system partíciót is. Ettől nem vesznek el az adataid, de ott vannak gapps adatok is. Természetesen így a recovery kell.
Ha meg beütne a baj ott a backup. -
gelbelex
őstag
Sziasztok,
CrDroid 7.x (egy Redmi 4x-en) eddig frissült szépen a saját updater-ével.
Ez tkpen egy dirty-flash, jól kitalálva?
A legutóbbi 7.10 viszont már nem, boot-oláskor "System UI stopped" (egy rakás más alkotórésszel egyetemben)... Egy ideje az eddig működő MindTheGApps helyett már az OpenGApps ajánlott hozzá, és azt tippelem, az új rom a régi GApps-szal összeakad.
Az OrangeFox Recovery elindult, visszaraktam az előző rom-ot, működik.A kérdés: Át-flash-elhető-e az OpenGapps a MindTheGApps helyére, adatvesztés és egyéb rombolás nélkül
1: a futó rom mellé, hogy utána
1.a: saját updater-rel frissíthessem a rom-ot, vagy
1.b: a recovery-ben flash-elhessem a rom-ot,
vagy
2: az új rom flash-elése után?
Van ilyen tapasztalat, v. info, link?
Vagy mindenképp backup-cleanflash-restore kellene?Előre is köszönöm!
-
crok
Topikgazda
válasz makoss #43052 üzenetére
Téma összefoglaló idézet:
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
De ott majd említsd meg azt is milyen Android verzió, milyen készülék, milyen ROM.. mert a hangrögzítés Android 10-11 óta nagyon bajos lett a szabályozások miatt. -
makoss
veterán
Üdv!
A telefonbeszélgetés rögzítéséhez milyen programot tudtok ajánlani?
Ami lehetőleg ingyenes, reklámmentesKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
senior tag
Sziasztok!
Két telefont használok, privátra egy S10+ és munkába egy A70-t 2db külön hálózatos sim kártyával. Nincs rajtuk semmi extra, általános alkalmazásokon, néhány egyszerű játékon, zenelejátszó alkalmazáson, illetve messengeren stb kívül. Mindig az érkező frissítéseket megkapják, ahogy az android frissítéseket is.
Mivel nem tudom máshoz kötni a problémák okát csak a gyári android frissítéshez, mivel jellemzően az utolsó illetve az az előtti gyári android frissítés óta jelentkeztek, így nem tudom most mitévő legyek.
A problémák a következők:
- eddig soha nem voltak fagyások, most egyre többször előfordulnak, teljesen random módon, van hogy reggeli ébresztéskor, van hogy csak kijelző felébresztéskor pl egy óra megnézésekor. Újraindítás után ismét minden rendben velük.
Némely fagyásnál semmire nem reagálnak a telefonok, csak automatikusan újraindulnak. Ezt nem is veszem észre, csak azt hogy kézbevételkor pin kódot kérnek.
- a bejövő hívásokat néha nem jelzik, olyan mint ha ki lennének kapcsolva, ilyenkor is csak egy újraindítás segít, és akkor kapom az smseket hogy mennyi nem fogadott hívásom volt előtte.
- wifi sokszor szakadozik, független attól hogy milyen wifi hálózaton vagyok. (munka vagy otthon)
- kamera alkalmazás (gyáriakat használom) homályos képeket készít, ez mondjuk jobban az A70-re jellemző, de néha az S10+-nál is előfordul, holott korábban ez soha nem volt jellemző rá.Ezek a problémák sajnos mindkét telefonnál jelentkeznek!
Szerintetek ezek tényleg az android frissítéseknek köszönhetőek? Vagy mi miatt lehetnek? Esetleg valami alkalmazás lehet a hiba okozója ami mindkét telefonomon rajtavan?
Köszönöm a segítségeteket! -
zeon.hu
nagyúr
válasz M4T4D0R #43049 üzenetére
Nem éppen szakmai kérdés...
De:
Messengeren belül beállítások, értesítések és hangok, értesítések előnézete, ezt kapcsold ki.
Ha a chat fejek zavarnak, azt is ki lehet kapcsolni messenger beállításon belül.
Plusz telefon beállítások, alkalmazások, messenger, értesítések, lebegő értesítések, kapcsold ki.#?*@&!
-
M4T4D0R
tag
Sziasztok!
Van egy Galaxy S10 telefonom, ONEUI 3.1 van rajta. Nagyon szuper a telefon, viszont egy dolog idegesít engem. Sehogy sem tudom eltüntetni a felugró üzeneteket messengeren. Akármikor írnak mindig az arcomba tolja üzenetet. Csak egyesével tudom kikapcsolgatni minden embernél.
Esetleg valami tipp?
-
crok
Topikgazda
válasz zsoltip #43046 üzenetére
Ha adaptált tárolóra volt formázva az egyben a rajta levő app-ek elvesztésével is járt volna, azt meg észrevetted volna. Egy linket adj ha tudsz hogy mi volt pontosan a PC (gondolom adb) mókolás. A helyzet az, hogy lehet nem "abbamaradt" hanem azt is kinőtted. Az adaptált tároló nem egyszerűen megnöveli a felhasználható tárolókapacitást hanem ahelyett lesz felhasználható (a rendszer maga marad az eMMC-n de minden más a microSD-n lesz - de mivel nem sokkal nagyobb az a microSD így nem is igazán segítetted ki vele magad).
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Adott egy Xiaomi Redmi Note 5A MIUI 11 alapú Global ROM-mal. Van benne 16 GB ROM ugyebár, és van 16 GB microSD is beletéve.
(a készülék topikja nem élő, ezért ide is írok)Korábban volt valami mókolás, hogy a microSD-t is belső tárolóként kezelje. PC-re kötve CMD-ben kellett állítani valamit.
Nos, ez valamiért abbamaradt.S mostanság folyton jelzi, hogy kevés a hely. Így nem is frissít a Play Store.
Számomra egyelőre nem érthetetlen. Mi a túrót lehet tenni, hogy működjön, és ne kelljen folyton törölni valamit?[ Szerkesztve ]
-
-
creedszl
senior tag
Sziasztok!
Van egy Xiaomi Redmi 9 android 11-gyel.Hogy lehet egy alkalmazást zárolni a memóriába?Nem találom ezt a funkciót...
Hulligaaan
-
szabi__memo
nagyúr
válasz tordaitibi #43025 üzenetére
Egy nagyságrenddel több az app nálam
-
makoss
veterán
Üdv!
Azt tudja valaki, hogy miért nem kezeli a Xiaomi redmi note 10 pro telóm a külső Samsung T5 SSD-m?
Ezt írja ki: [kép] [kép] [kép]
Nem valami frissítés kellene erre?
A régi redmi note 3 pro kezelte gond nélkül[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
-
rjg
őstag
válasz draco31 #43029 üzenetére
Ez elég valószínűtlen. Az smsnek arra a telefonra kell érkeznie, amiben a SIM kártya van. Vagy az nem sms, hanem valamilyen chat, amit az sms kliens kezel. Maximum azt tudom elképzelni, hogy valamilyen szinkront bekapcsoltál, ami a régi telefonra is átmásolja az újra kapott smst.
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
draco31
veterán
Hello!
Más sokadik alkalommal járok úgy, hogy telefon váltáskor a régiből minden fiók törlésre kerül, SIM is ki lesz véve másik mobilba, és a régi telefon mégis megkapja pl az sms-t, vagy hívást jelzi. Ez miért van? Ilyenkor mindenképpen csak a gyári visszaállítás a megoldás?
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
makoss
veterán
válasz zeon.hu #43027 üzenetére
Köszi, de a haver azt mondja a alwasy on display résznél van, mondjuk én nem találom, de még keresem... oké, igaz a csúcstelónál nézi ez a csávó, de hosszan:
[link][ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
veterán
válasz szabi__memo #43021 üzenetére
Lenne kerdesem, mi foglal ennyit?
Nekem van kb 30-35 utolag telepitett app es minden nap hulyere nyuzom a telefont. Az igaz custom.romot hasznalok.
A 2016-os telepitesu, minde updaten atasett Windows10-em jelenleg 28 GB meretu. Egy Android meg 30 meg 50 meg meg tobb? -
makoss
veterán
Üdv!
Xiaomi redmi note 10 pro telón, hogy lehet beállítani ezt a %-os töltés kijelzést, hogy ha megnyomom a bekapcsoló gombot, nem feloldást, ezt mutassa?
-
Fall-N
veterán
válasz tordaitibi #43020 üzenetére
Neked kevesek az igényeid. Nálam a 64 GB-ból 50 foglalt, így hogy a média az a 256 GB-os kártyán van. Ha nem lenne SD akkor el sem férnék.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz szabi__memo #43021 üzenetére
A rendszer 31??
-
szabi__memo
nagyúr
válasz tordaitibi #43020 üzenetére
Nálam: rendszer 31GB.
Egyéb alkalmazások: 44GB.
+média, +zene, +videók, nincs játék
Egyéb kérdés? -
veterán
válasz ElektrikusDE #43019 üzenetére
Ne viccelj, 32 gigán nem lehet elférni...?
Nekem 3 éves lesz most a 32-es telefonom és ha a az én vackaimat leszámolom, 8Gb sincs foglalva a rendszer részéről.
Kis kompromisszummal egy 16-os emmc-n el lehet lenni simán.
Kollégánál valami más lesz, nerég volt hasonló eset csak nem emlékszek mi volt a bűnös vagy meglett-e.
Beragadt OTA tud gigákat foglelni, a böngészők is felmehetnek 1 gigára, google play frissítések, play szolgáltatás is tud foglalni.
Valahogyan csak meg kéne keresni mi foglal, mégha franciául is
Vagy ha semmi nem vezet eredményre akkor gyári állapotra visszaállítás. -
ElektrikusDE
senior tag
válasz almos94 #43011 üzenetére
Szia!
Volt Honor 8 tulajdonosként mérges vagyok azért hogy vajon miért kellett 2 verziót kiadni belőle!
Neked valószínűleg a 32 GB-s van meg, mert ha a 64 GB-s verziód lenne, akkor több mind 2x tárhellyel gazdálkodhatnál! (és nem panaszkodnál valószínűleg)Az igazán jó megoldás sajnos telefoncserét jelent!
Különben marad a rendszeres takarítás!Ui:
Sajnos nem egyedi eset a tiéd, pl. Mate S telefon esetén 3 memória méret volt 32,64,128 GB!
És természetesen a nyomásérzékeny kijelzőt csak a 128 GB-s kiadás tartalmazta!
Szerencsére én 32 GB-s árban jutottam a 128 GB-s verzióhoz!“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
Osynho
addikt
Hello!
Lehet, hogy kicsit off, de már nem tudok kitől segítséget kérni. Van egy Amazfit Gts2 Mini órám és egy Huawei P40-es telefonom. Korábban csont nélkül működött együtt a 2 eszköz a Zepp alkalmazással. Időközben összetörtem a telefont, majd vettem egy csont ugyanolyat. Azóta nem tudok belépni az app-ba. Hibás jelszót, vagy felhasználónevet ír. Kértem új jelszót 10x, újratelepítettem a programok 7-8x, kipróbáltam 3 különböző verziót, sehogy se jó. Más telefonon be tudok lépni, csak a sajátomon nem. Lehet valami android beállítás, vagy bármi, ami ezt okozhatja? Köszi!
-
borix
őstag
Üdv. Samsung telefonra Odinnal eddig remekül működött az újrarakás most valamiért nem akarja.
Egy hülye kérdés az odinnak kel internet vagy dolgozik anélkül is?
Ezt jelzi ki hiba okának. [link] -
almos94
aktív tag
Köszi a gyors választ!
Épp letöltöttem a DiskUsage nevű programot, de valamiért franciául indította el...
Töröltem, letöltöttem megint, de újra francia nyelven indul el az app. A gond csak annyi, hogy nem tudok franciául...Miért érdemes tanulni??? A tanulás meghozza gyümölcsét, a gyümölcsből meg ugyebár pálinkát lehet főzni...
-
crok
Topikgazda
válasz almos94 #43011 üzenetére
DiskUsage
Storage Analyser & Disk usage
Files by Google-el szétnézésA saját (rendszer) file kezelőben "lomtár" ürítése, galéria thumbnails.. fenti app-ekben megnézni mi foglal sok helyet, sokszor pl. a Google maga is sok helyet visz el a közösből (Google Play Services pl. 500MB+ környékén simán lehet, GMail ha arra van állítva hogy töltse le a csatolmányokat akkor ugye letölti de az marad a GMail app adatok alatt amíg te "le nem töltöd"). Ilyesmik jutnak eszembe első körben.
-
almos94
aktív tag
Sziasztok!
Honor 8 okostelóm van. Már hónapok óta küzdök a helyhiánnyal, letöröltem minden alkalmazást róla, amit nem használok, de állandóan elhasználja a szabad területet. Most ott tartok, hogy van 400mega szabad hely és már kiírja a mobil, hogy egyes funkciókat nem tud használni. Videók, fotók, zenék alig vannak a telefonon, nem azok lopják el a tárhelyemet.
Valami jó megoldást tudtok ajánlani erre a problémára?
Előre is köszönöm a segítségeteket.Miért érdemes tanulni??? A tanulás meghozza gyümölcsét, a gyümölcsből meg ugyebár pálinkát lehet főzni...
-
Somatom
veterán
válasz killertibi #43008 üzenetére
Mert a teló nem biztos, hogy elég áramot tud kiadni a stabil működéshez. Ha igen, akkor is merülni fog, mint a Titanic. Az enyém eldobálja a képet, ha nincs megtápolva. A teló és a tablet is.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
veterán
válasz killertibi #43008 üzenetére
Mert egy több órás film leeszi az akkut, ha meg a teló saját kijelzőjét elküldöd alvóba akkor megszűnik a hdmi kép is.
-
Somatom
veterán
válasz killertibi #43006 üzenetére
Először is a telónak tudnia kell USB -n a képkimenetet. Utána elvileg elég egy USB-C - HDMI, gyakorlatilag viszont nem, mert meg is kell tápolni. Az sem árt, ha a teló képkimenet közben tud töltődni. Ez sem triviális. Az a 8t tudja mindezeket?
[ Szerkesztve ]
-
killertibi
tag
Sziasztok. Ha telefonról akarok tv-re filmet kiküldeni, akkor elegendő egy usb-hdmi kábel, vagy valamilyen usb-hdmi konverter kell? Illetve ilyenkor a mobilon is menni fog a kép és hang, vagy csak a tv-n? Oneplus 8t gyári android 11 a rendszer.
-
pigster
senior tag
Sziasztok!
Az utóbbi néhány hétben furcsán viselkedik a telefonom: A képernyő olyan, mintha le lenne véve a fényerő, érintésre furcsán reagál, sliding működik, de a normál koppintás nem, hosszan nyomvatartás (nagyon hosszan) igen. Ha elég kitartóan szórakozok vele, akkor megint jó lesz, világos a képernyő és normál módon működik. Újraindítás után van, hogy rendbe jön, van, hogy nem. Van úgy, hogy napokig nem csinálja, aztán megint kezdi.
Nokia 6.1, Android 10, Nova launcher van, egyébként semmi extra alkalmazás nem használok.
Kérdésem nyilvánvaló: mitől van a fenti jelenség, illetve hogyan orvosolható? -
mzso
veterán
Helló!
Az miért lehet, hogy a Messenger Lite nem ad hangot ha írnak csak rezget? A hangouts ad hangot.
Amúgy más hangot a két alkalmazás amikor minden normális. Lehet a korábbi valami rendszer alap jelzés amit kikapcsolódhatott? Van ilyen? Más nem tudok elképzelni. A jelzés jogok nincsenek visszavonva. Az alkalmazáson belül be vannak kapcsolva az értesítések.
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz kiraly.andra #43000 üzenetére
Igen, ahogy Somatom írta, a Beállításokban pl. más, a rendszer saját ikonpakja van. Én eljátszogattam a Novában megjelenítendő ikonokkal, pl. átlátszó hátterűvé tettem őket.
Örülnék, ha ilyenek lehetnének a rendszeren belül is.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Somatom
veterán
válasz kiraly.andra #43000 üzenetére
Pl. ha belemész a Beállítások menübe, ott már nem tudod a Nova -hoz társított ikonpakk ikonjait használni. Csak azt, amit a rendszer dob.
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- iPhone 13 Pro 128GB Független/1 hónap gar./Akku 85%/p3977/
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független 2025.07.30 Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával