- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit GTS 4 Mini - bármely csuklóra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
DS39
nagyúr
Van mód arra, hogy a gesztus vezérlést "jelző" vonalat eltűntessem? (Kijelző legalján)
Motorola telefon, szinte gyári Android.
(Míg mondjuk egy Realme-n nincs ilyen alapból) -
DS39
nagyúr
van egy Realme 9 Pro telefonom (az itteni topikjában nincsen élet, ezért ide írom).
4 opció közül lehet választani a bekapcsológomb menüben (vészhelyzet, újraindítás, kikapcsolás, képernyő zárolás), ezek szépen egymás alatt helyezkedtek el. (4 nagy gomb)
az történt, hogy egyik nap este kapcsolnám ki a telót, és meglepődve tapasztaltam, hogy ezek a gombok felülre kerültek egymás mellé, a képernyő közepén pedig az fogadott hogy Google Pay-hez nincs megadva bankkártya, egy kártya formájú bazi gomb formájában. (mondom, wtf, oké nincs, de biztos akkor akarnám megadni amikor kikapcsolnám...)
a dolog érdekessége, hogy a Google Pay app le van tiltva, mert nem használom. A rendszer frissítés úgy van beállítva, hogy nem frissít automatikusan (még a fejlesztői beállításoknál is ki van kapcsolva). a legutolsó frissítés 2 hónapja volt, azóta semmi. hogyan változhatott meg mégis a program ezen része?
(amúgy a google pay kártyát ki lehetett kapcsolni hogy ne mutassa, de ettől még a 4 kikapcsolási opciós gomb, maradt felül, nem került vissza az eredeti helyére)
hogyan tudott a gyártó frissítést küldeni rá, a fentieket figyelembe véve, és úgy hogy a verziószám nem változott?
vagy a google services esetleg a "szolgáltatói szolgáltatások" frissítése írta át ezt a részt?[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
mit lehet tenni annak érdekében, hogy a rendszer (Android 12 - Realme) memóriában tartsa az appokat, ameddig én akarom?
6 GB RAM és 5 GB virtuális ram van engedélyezve, és 7-8 alkalmazás fut, az egyiket tuti kilövi. és semmi extra: 2 böngésző, 2 email kliens, üzenetek, telefon, számológép, filekezelő. hol a számológépet kukázza a rendszer, hol az egyik e-mail klienst. miközben csomó szabad ramom van. érthetetlen.ki kellene próbáljak egy iOS-t, csak ott baxhatom, ha reklámmentesen akarok böngészni...
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
hmm, miket újít a Google... erről tényleg lehetne valami figyelmeztetés, meg mondom őszintén ilyen fel sem merülne bennem telefon eladáskor, számomra annyi lenne a lényeg, hogy az adataim ne maradjanak benne.
kíváncsi lennék, hogy a vaterán, vagy hardveraprón árult újabb készülékek közül hánynál történt ilyen, hánynál csak, sima FR.
és az új tulaj, hogy tudja ezt orvosolni? gyanítom azért lehet. -
DS39
nagyúr
elkövettem egy véletlen, de úgy tűnik épületes baromságot....
rákötöttem pc-re a telefont, hogy egy oda letöltött sorozatrészt átmásoljak, total commanderrel szoktam csinálni, mielőtt ezt megtettem volna, kicsit takarítottam a belső tárhelyet (mostanában sok alkalmazást telepítettem, töröltem, és voltak amik hagytak maguk utána szemetet). ezt máskor is megtettem, ám most láttam egy van a képek, zene, stb, gyári mappákkal egy szinten egy sdcard nevű mappa, mely tök üres, hát mondom ezt mi hozhatta létre, eddig nem tűnt fel, pont az UC browser mappája felett, hát töröltem.
utána másolnám a sorozatrészt, windows kiírja, meghatározhatatlan hiba. mondom mi fene?
Android menüjében átkapcs, usb töltésre, majd ismét MTP, minden ugyanott látszik, semmit nem lehet viszont elérni a fájlok közül, nem értettem. lehúztam az usb, nézem a telefont, az eddig 3,3 helyett, 9,6 GB szabad hely, és eltűnt minden.úgy tűnik total commander valamiért, nem tudom azóta reprodukálni, most nem látszik újra ez, az android rendszerben a gyári képek, zene, stb, mappák feletti sdcard mappát mutathatta, ráadásul üresen, én meg azt töröltem, ami ugye valójában minden letöltött, program által mentett, cachelt cuccot tartalmazta.
a nyilvánvaló adatvesztésen, mely annyira nem fájó, féltett adatokat nem tárolok rajta, majd újra letöltöm őket, átmásolom stb. lett az Android rendszernek ettől a bakitól bármi baja?
(a programok úgy tűnik működnek, egyéb funkciók is eddig, de még nem próbáltam végig mindent)[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
Sziasztok!
Beteszem ide is a kérdésemet, lehet nem készülék, hanem Android specifikus hiba. [link]
-
DS39
nagyúr
válasz Coyote2000 #4658 üzenetére
ez igaz, bár én azt szűrtem le a weboldalból hogy az album/track vásárlás az iTunes-ra visz ugyan, de a Deezer alkalmazásával és a fix havidíjjal nem szükséges megvásárolni őket külön külön, mert a 2k-s havidíjért bármikor meghallgathatod őket újra, akár offline is. persze ez csak a tényleg sok zenét hallgatóknak éri meg, aki csak egy-egy számot/albumot venne időnként az Apple megoldása jobb, olcsóbb.
air: nem rábeszélni akartam senkit erre, csak tippet adtam, ha valóban nem jó minőségűek az a 15 napos ingyen próbaidőszak alatt úgy is kiderül bárki számára.
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz Coyote2000 #4655 üzenetére
a Deezer 20 millió zeneszámot hirdet a weboldalán, Telenortól függetlenül is használható, érdemes ránézni hátha megtalálod a Te zenéidet ott is. [link]
a Google Music olyasmi mint az Apple iTunes pusztán jelenleg US only, de szerintem 1-2 éven belül kiterjesztik ezt világméretűre. az iTunes is sokáig US only volt és még tovább tartott míg Magyarországról is vásárolhattál tőlük.
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz Coyote2000 #4651 üzenetére
Deezer esetleg. asszem havi x pénzért annyi zenét hallgatsz amennyit akarsz, és offline módban is hallgathatóak a kiválasztott számok. (Telenor nyomja nagyon)
-
DS39
nagyúr
hivatalos forrásból erről a témáról: [link]
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
hát ha így van, akkor érthető hogy miért írják oda, de ettől még a .jar fájlokat nem tudja kezelni, esetleg ha átírom őket .apk-ra lehet telepíti, de biztos több összetevő kell egy androidos alkalmazásba, mint egy hagyományos telefonra írt java-s progiban van.
szerk: mobilos TC-vel belenéztem egy jar fájlba, egy wines TC-vel meg egy apk-ba és valóban hasonló cuccok vannak becsomagolva, de az apk sokkal több mindent tartalmaz.
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
több teszt végén lehet olvasni hogy Java van, de én még nem jöttem rá hogy hogyan lehet telepíteni .jar fájlokat. kell hozzá emulátor vagy ilyesmi?
-
DS39
nagyúr
üdv!
egy kis segítségre lenne szükségem. most vettem az első androidos telómat (Huawei Ascend Y200), GB 2.3.6 fut rajta. a probléma az lenne hogy a gyári zenelejátszó az albumokon belül a dalokat cím szerint ABC-ben játssza le alapból, ill. választható a random.
én viszont azt szeretném hogy mint egy mp3 lejátszó vagy a korább telóm, szépen a dalok számozási sorrendjében játssza le. hogy lehet ezt megoldani?
(a telefon topikjában már kérdeztem, de nem kaptam választ rá)u.i.: próbáltam google playről leszedni egy másik lejátszót, de az is cím szerint játssza le.
köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 12 töltés 2027.11.19. iCentre jótállás
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával