- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz nyuszi123456 #22095 üzenetére
November 16.-án 3 óra körül esni fog? Vagy úgy egyáltalán milyen idő lesz?
-
air
nagyúr
Válaszoltam. És arra is felhívtam a figyelmed, hogy a kérdésnek semmi köze a témához. De azért csak felteszed újra a kérdést off beállítás nélkül.
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
MODERÁTOR
A (sub)pixelek elrendezése sokat számít.
A pentile matrix elrendezés (AMOLED-kijelzőknél használatos) pl. jobban látgató képpontokat eredményez.Xiaomi 13T
-
nyuszi123456
aktív tag
válasz nyuszi123456 #22044 üzenetére
Tudna valaki erre válaszolni? Legalább HD felbontás esetén mi az a paraméter, ami a kijelző megjelenítésének minőségért felelős? Kell, hogy legyen valami, mert például a táblák esetében ég és föld a különbség egy-egy korszerű modell között, és az nem a felbontásból ered. Egy HD televízió adhat szebb képet, és kerülhet többe, mint egy full HD. Mi ez a tulajdonság?
Mert HD fölött ezt kell megtudni vétel előtt. A felbontás önmagában nem mond eleget.A csoki nem ízlik. Mi finomabb a csokinál? - A marcipán. (Vékony tejcsokibevonattal.)
-
bach66
tag
S.O.S !!!!
Fiamnak vettem egy DG310-est. Kingroot-tal rootoltam, úgy tűnt, sikerült. Utána xda-n talált leírás alapján a Kinguser le akartam cserélni SuperSU-ra a SuperSU-Me applikációval. Úgy tünt, ez is sikerült. Kért egy rebootot, utána azonban nem jut tovább a DOOGEE logónál. (Ez a bootloop?)
Mit tudok tenni? Teljesen új a teló, gyári Lollipoppal.
Kérlek segítsetek!
Előre is köszönöm! -
dokee78
félisten
Korábban törölt kontaktokat is leszinkronizál egy factory reset után.
Más:
Titánium Backup 4.4.4-ről 5.1.1-re:Nem úgy ment a vissza állítás,mint azonos rendszer esetén.
Azaz nem sorban szépen vissza állította.
Hanem minden alkalmazásnál behozta a rendes telepítőt,azaz nekem kellett mindegyiknél rányomni,hogy telepítés,majd a telepítés végén ugye megkérdezteész vagy Megnyitás.
Sőt nem mindegyiknél állította vissza az alkalmazás adatokat.
Szintén 4.4.4 mentést akartam vissza állítani Cyanogen 5.1.1-re![ Szerkesztve ]
-
Hujikolp
őstag
Üdv!
A Beállítások, fiókok, google fiókon belül a címtárat nem tudja frissíteni augusztus óta. A többit igen. Mi lehet a probléma? Még az adblock is ki van kapcsolva, mégis aut írja, jogy a szinkronizálással problémák vannak, próbálja később...
Ötlet? Android 4.4.2
-
dokee78
félisten
Ha telón törlök egy névjegyet az miért nem törlődik a Gmail címtárból?
-
DeathAdder
veterán
Sziasztok.
sim kártya nélkül le tudom ellenőrizni, hogy a telefon fűggő-e, vagy független ahogy az eladó mondja?
nincs nanosimem hogy kipróbáljam a helyszínen (galaxy alpha) -
törölt tag
válasz lovi27 #22073 üzenetére
Ha van TWRP -d, akkor Aroma File manager -rel megpróbálhatod. Én is csak így tudok írni a /systembe. Nem biztos, hogy a legújabb a nyerő. Nálam csak az 1.8 -as működik. Fel kell csatolni TWRP -ben a kezelendő partíciókat, aztán az Aroma.zip -et "telepíteni", ahogy CWM/TWRP -ben szokás. Csak itt nem fog települni semmi, hanem megjelenik az Aroma.fájlkezelő. Mivel recovery -ben nem fut az OS, ezért a korlátozásai sem érvényesülnek.
[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
válasz Norbi095HUN #22081 üzenetére
Goto google: htc 510 lollipop.
Elolvasod a htc hivatalos honlapján található közleményt.You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
air
nagyúr
válasz Norbi095HUN #22079 üzenetére
Eszerint áprilisban ki kellett volna jönnie.
Ha tippelnem kellene, akkor a T terminust jelöl, ami lehet negyedév is, de akár a fenti cikk szerint hónap is.
De végülis lényegtelen. Szerintem ha eddig nem jött ki, akkor már nem is fog. Hiszen már rég 5.1.1 van, és hamarosan jön a Marshmallow.[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
válasz Norbi095HUN #22079 üzenetére
Akkor olvasd így: q1 q2 q3+4
Hint: "q" negyed évet jelent 4 van belőle egy évben. Azaz 3x4 hónap. Tehát q=3 hónap, abból az első három január, február március volt.Innentől menni fog egyedül?
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Bozek
nagyúr
válasz Norbi095HUN #22077 üzenetére
Szerintem olyan nyelven van, hogy a T a negyedévet jelenti. De ez csak egy tipp.
-
beg
veterán
válasz Norbi095HUN #22074 üzenetére
Első találatot elolvasni a google-ben ér valami tárgynyereményt? Mert akkor nyertem.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Norbi095HUN
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudjátok hogy mikorra várható a HTC-m re a Lollipop Update?
Desire 510-em van -
-
lovi27
addikt
TWRP-vel csináltam egy full backupot (legalábbis azt hittem), majd később visszaraktam a rendszert, de a belső sdcard tartalma nem volt mentve, elveszett. Megnézve a TWRP-ben nem is találok rá lehetőséget. Mivel kell elmenteni, mivel szoktátok?
-
Mr Dini
addikt
válasz dokee78 #22064 üzenetére
Annyira nem fontos része a rendszernek.
Én nem szoktam menteni, viszont nem foglal sokat, ha gondolod mentheted, de mivel nem létfontosságú, alapból gondolom a twrp sem jelöli be. Igazából amit kötelező menteni, az ugye a system partíció és ha adatok is kellenek a data partíció.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
MODERÁTOR
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Androidos teló belső tárhelyét hogyan lehet legkönnyebben karban tartani? A gyári programok jól teletömik, hát még ha frissítem is őket, és még ha mindent áttuszkolok memória kártyára, akkor se igazán férnek el rajta. Rootolás nélkül van erre valami jobb megoldás?
-
dokee78
félisten
TWRP-ben a Backupnál a Cache mellett nincs pipa.
Azt nem kell menteni? -
aprokaroka87
nagyúr
üdv!
Arra milyen megoldás lenne hogy két Androidos telefont alkalmazva...legyen wifi directen keresztül Audio és Video Stream.
Tehát nincs wifi hálozat,csak a wifi direct.
Köszi! -
Bozek
nagyúr
válasz Mr Dini #22055 üzenetére
Én Unified Remote-ot használok. Bár nem kifejezetten arra a célra, amire Te akarod, de azt is tudja.
-
-
pomorski
őstag
Telefonomra (Samsung Galaxy S Duos 2) szerintetek milyen progit kellene telepíteni, hogy azzal be tudjak SSH-val jelentkezni linuxos gépekre? (Ha a gépre bejelentkeztem, ott csak annyit szeretnék csinálni, hogy pár parancsot kiadok: top, kill, stb.)
-
Mr Dini
addikt
Ha már billentyűzet...
Arra van lehetőség, hogy a telefont használjam PC billenytűnek?
-
-
törölt tag
válasz SidCorky #22051 üzenetére
Általában van hozzá a kütyüben gyári alkalmazás. De, lehet Droidmote -tal is. A szerver kell a box -ra, ami fizetős és root kell neki. A kliens meg a telóra. Milyen típusú box? Rockchipes, vagy Amlogicos? Mellesleg, az USB -s bill. -t is lekezeli. Én egy Logitech MK220 egér/bill kombóval használom.
[ Szerkesztve ]
-
SidCorky
őstag
Van egy Androidos tv okosító boxom, de kényelmetlen egerészni, bt billem meg nincs itthon. Meg lehet oldani, hogy a telefont használhassam tapipadként és billentyűzetként?
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
bzoly
aktív tag
Bocs, remélem nem off.
Hol lehet lollipop-ban kikapcsolni a számküldést?Köszi
-
air
nagyúr
válasz nyuszi123456 #22044 üzenetére
Panel. De biztos, hogy ez a kérdés ide való?
[ Szerkesztve ]
-
nyuszi123456
aktív tag
Kijelzőminőség és felbontás:
Szeretném megérteni a lényeget. Egy barátunk új tévéje gyönyörű képet ad, lenyűgöző. Még az időjárásjelentés is bámulatos rajta. Csak HD felbontású, illetve egy kicsivel több.
Nem 16 millió szint jelent meg, hanem 16 milliárdot. Ha elé teszem az azonos felbontású notit, ég és föld a különbség.Mi teszi ezt a különbséget?
Megtörténhet, hogy egy quad HD kijelző nem ér fel video élményben egy nemhogy full hd, hanem sima hd kijelzővel?
A csoki nem ízlik. Mi finomabb a csokinál? - A marcipán. (Vékony tejcsokibevonattal.)
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz géeles #22042 üzenetére
elvileg bármelyik névjegy mentő app megtudja oldani
viszont arra érdemes figyelned hogy azon a készüléken ahova szeretnéd másolni...teljesen ugyanott legyenek a csengőhangok mint ahol az elöző-n volt.
És elötte természetesen a csengőhangokat átt kell vinni a másik telefonra.
Ugyanis a csengőhang nem lesz része egy adott névjegynek...csak a rendszer hivatkozik rá,amit egy adatbázis fájlbol olvas ki a droid -
géeles
aktív tag
A névjegyeknél nálam sok saját csengőhang van hozzárendelve. Ezt valahol nyilván tárolja. Segítsetek merre lehet, kimásolnám.
Másik rom telepítése után nyűgös vagyok újra megcsinálni....TV Box Amlogic S905X4 4GB+64GB 8K 2.4G/5G X96Max, OnePlus Nord2-5G, "P."
-
MODERÁTOR
-
vicze
félisten
válasz Viktor0610 #22036 üzenetére
KK-ban már benne volt. Pont úgy, ahogy van 6.0-ban multiwindow és egyéb dolgok, amik rejtve maradtak.
@dokee78: A CynaogenMod-ok nem egyformák. Az adott eszköz karbantartója döntése, hogy hogyan és milyen extrákat rak bele.
-
dokee78
félisten
válasz Viktor0610 #22036 üzenetére
Huawei Y300-ra 4.1.1 volta legfrissebb gyári.
Már a 4.4.4 custom is hackelt.
A G620s pedig gyári 4.4.4 és CM12 (5.1.1) nyilván szintén hackelt.CWM mentést vissza tud állítani TWRP?
-
MODERÁTOR
-
dokee78
félisten
Anyám régi telefonjára (Huawei Ascend Y300) feltettem egy Cyanogen Modot. 4.4.4
De lehet,csak egy natúr gyári Kitkat volt,már nem emlékszem pontosan.A lényeg az,hogy ha például böngészés közben hívták,akkor nem teljes képernyőn volt a hívás,hanem egy kis sávban jött az értesítés,hogy bejövő hívása van.
Fogad vagy elutasít.Az én készülékemre (Huawei Ascend G620s) feltettem CM11-et. 4.4.4
Ott nincs erre opció,hanem egész ablakos bejövő hívás van.
Be lehet állítani vagy az ROM függő? -
Keeperv85
nagyúr
válasz kislaszlo83 #22033 üzenetére
Írsz a fejlesztőnek...
-
kislaszlo83
tag
Bocsi, az új duplázásért.
Szóval most visszakap egy gyári rom-ot. Ha azzal se megy, lehetséges, hogy a wifi modul hibás?Bakker, ezzel meg megy.
Valami ötlet, hogy hogyan tudnám megbuherálni azt a bizonyos rom-ot, hogy működjön a wifi vele?[ Szerkesztve ]
-
kislaszlo83
tag
-
Keeperv85
nagyúr
válasz kislaszlo83 #22029 üzenetére
Nem. Nem jó a kernel modul a romban... talán egy restart segít...
-
Mr Dini
addikt
válasz kislaszlo83 #22029 üzenetére
Nyomd hosszan a wifi gombot, vagy menj be a beállításokba és ott nézd meg. Ha valami hibát ír, a rommal lesz a baj. Hozzá való romot szedtél le?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz kislaszlo83 #22027 üzenetére
Várj egy kicsit. Ott majd megjelennek a hálózatok. Ez egy fordítási hiba abban a rendszerben, helyesen:
"Wifi bekapcsolása..."
...szerepelne...
-
kislaszlo83
tag
válasz kislaszlo83 #22026 üzenetére
Most új probléma merült fel.
Ha elindítom a wi-fi-t, akkor megkérdezi, hogy wifi bekapcsolása?. de sehol nem ad ki olyan ablakot, ahol választhatnék, hogy igen, vagy sem. Ez vajon mi lehet? -
Keeperv85
nagyúr
válasz kislaszlo83 #22023 üzenetére
Az a recovery már azt hiszem ismeri az adb sideload-ot, azzal mennie kéne PC-s kapcsolatból is...
-
SmikOne
tag
Nem hozott megoldast ez sem... Nem ertem mar... Egyik naprol a masikra tortent az egesz...
Sajnos a légzés nem intelligencia függõ, különben elég sok probléma megoldódna.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz kislaszlo83 #22021 üzenetére
Szia!
Recovery csere.
-
kislaszlo83
tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség!
Adott egy zte blade 3. Régi soft volt rajta, így gondoltam kap egy kicsit újabbat, 4.1-et.
Feltettem a ClockworkMod Recovery 6.0.1.2-t, majd az sd kártyára rámásoltam a kibontatlan zip file-t. Bementem a recovery menübe, elvégeztem ezeket:
wipe data/factory reset
mounts and storage --> format system
ezután megpróbáltam ezt:
install zip from sdcard - choose zip from sdcardAztán ez jött ki:
E: can't mount sd cardNa, itt a probléma, mert nem tudom rávenni, hogy lássa, de közben, ha jól sejtem a régi rendszer már eltűnt.
Megoldás?
Köszi előre is -
tony_snow
tag
válasz Viktor0610 #22019 üzenetére
Végre újra tudom használni rendesen, köszönöm szépen.
-
MODERÁTOR
-
tony_snow
tag
Sziasztok,
Chrome-ban hol tudom beállítani, hogy a lapokat a jobb felső sarokban én tudjam váltogatni? Jelenleg 3 pont van ott. Ha jól emlékszem, egy plusz jelnek kéne ott lennie, vagy egy olyan számnak, ahány lap nyitva van. Köszi előre is.
-
Y72
aktív tag
Nemrég írtam egy próblémáról, ami valószínűleg azért van mert TWRP nem menti el backup-nál a beépített SD adatait.
Az összes mappa hiányzik helyreállítás után és azok a programok sem működnek jól ami tárolt ott adatot.
Ez miért van és hogy lehetne megoldani? Van másik recovery amit érdemesebb használni?#22015) SmikOne
Total Commander meg fogja oldani: másolás előtt ki kell választani az egész microSD kártyát a felugró fájlkezelőből - ami a stock fájlkezelő lesz.
[ Szerkesztve ]
-
SmikOne
tag
Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy a telefonom (HTC one M8 lollipop 5.0.1) nem képes a micro sd-re írni... Tegnap ki root-oltam feltettem egy programot (nextapp sd fix) de még így sem lehetséges... Vissza lett állítva a telefon a kártya gépen le lett formázva lassan és még így is hibázik... (Sandisk 32gb c10)
Sajnos a légzés nem intelligencia függõ, különben elég sok probléma megoldódna.
-
zorzy4
addikt
Sziasztok! Van egy lg c710 telfon ami csak logoig jut. Hogyan tudnám szoftver frissíteni, ha nem látja gép? Symbianos telefonoknál van halott telefon mód, ilyesmire gondolok.
A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
törölt tag
-
lalimano
tag
Samsung telókhoz speckó OTG kábel kéne, vagy hogy lehetne működésre bírni Galaxy SII-n?
Ezekkel a romokkal próbálkoztam:
- Hazy ROM [5.0.2 Lollipop]
- Resurrection Remix ROM [Android 5.1.1]
- Illusion-xT v1.8.0 - XWLA4 2.3.6
(elvileg ezek a szoftverek és maga a hardver tudja az OTG-t, de áramot se ad le egyikkel se az S2 OTG-n)A kábel biztos hogy jó, mert Galaxy S5 és Xperia SP gyári rommal felismerte a pendriveot, meg USB-s DAC-ot is
Próbálkoztam még gyári romos S4 minivel, LG L5-tel, Galaxy J1-el meg egy rootolt Paranoid Android-os Galaxy S Advance-el (4.4.4 Kitkat, Kernel: 3.0.101-CM-g0cd698a), de egyikkel se működik, mi lehet a baj?
Keresek használt CCFL/UV/Neon csövet inverter nélkül
-
senior tag
Üdv.
Missclick miatt töröltem az összes képet egy mappából a telefonról. 6 órával később vettem észre. Mivel tudnám visszaállítani őket?
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Lollis root nélküli telefonon van lehetőség sd kártyára áthelyezni appokat?
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Helló,
A poweramp nevű progi azt csinálja, hogy ha számotváltok, vagy hozzánylok lejátszás közben, kikacspolja a telefont, vagy lehet csak a gyári kezdő lapot hozza be
Ebben kéne valami segítség.Illetve a google keresést lelőni valahogy, mrt ha megmozdul erősebben a jack csati, egyből keres...
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
ksanc
őstag
válasz aprokaroka87 #21996 üzenetére
volt rajta nagyon kényes tartalom?
Miért, akkor beszállsz és segítesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!