-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
rgeorge
addikt
Üdvözlet! Van most valami globális kalamajka az Android System Webview és/vagy Chrome/Samsung Browser házatáján? Amióta frissült két napja a Samsung Browser (v19.0.1.2) a ph fórum akadozik, de nagyon. Nem minden topik, de a legtöbb. AdBlock ki/be kapcsolás nem segített. Chrome is csinálja, az ma frissült, de továbbra is akad. Más oldalakon még nem tapasztaltam.
Ami még érdekes, hogy a Samsung Browser tegnapelőtt frissült nálam, de a play szerint 11.01-i a frissítés, a webview viszont 11.08-n frissült a play szerint, de ott nem látok verziószámot, a telefonomon 107.0.5304.91 a verziószáma. Látom, hogy van 11.09-n egy 107.0.5304.105 verzió (tehát valami tényleg lehetett, ha másnap frissíteni kellett), ez majd gondolom egy-két nap, míg eljut a telefonomra.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
mzso
veterán
Azt be lehet állítani, hogy a google ne traktáljon időjárási infóval meg miegymással?
Mármint nem csak elnémítani a jelzéseket, hanem ne is fusson a háttérben meg keressen fölöslegesen -
mzso
veterán
Az lehetséges, hogy azért nem működik a telefon a Qualcomm driverrel mert volt cserélve a panel ami az USB-t Jack-et stb-it tartalmazza (és az utángyártott silány/selejtes/sz*r)?
-
Somatom
veterán
válasz #46824192 #45291 üzenetére
FRP! Az pontosan azért van, hogy egy egyszerű gyári visszaállítással ne lehessen birtokba venni a telót. A védelem nem a telón van, hanem a Google szerverén és ha fr előtt nem lépteti ki a fiókot, akkor első indításnál bizony kérni fogja az alapértelmezett fiók kódját. Ezért kell előbb kiléptetni, aztán "formázni".
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
törölt tag
válasz dokee78 #45289 üzenetére
Hogy maradtak beléptetett fiókok formázás után?
Vagy a formázást ,Te (csak) a tárhely törlésén érted?
Egyébként meg amit keresel, az a gyári beallítások visszaállítása és jónapot.
Ha extra parás vagy , akkor fájlkezelővel törölsz mindent, 2x-3x teleírod random adattal , majd gyari beállítások visszaállítása.
[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
válasz dokee78 #45289 üzenetére
Szia! Szerintem fordítsd meg! Először lépj ki/töröld a fiókot a telefonról majd egy gyári visszaállítás! Ha a gyári visszaállítás után megint belépsz a fiókodba, akkor keletkezhetnek maradványok a telefonon a fiókoddal kapcsolatban.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
dokee78
félisten
Hali.
Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdést.Androidos készüléket eladás előtt hogyan célszerű le formázni?
Mert eddig le formáztam,majd a fiókomból le választottam formázás után.
Van ettől egyszerűbb módszer?
-
mizoli
addikt
válasz Somatom #45286 üzenetére
Rosszul fogalmaztam, elnézést.
Igen, láttam, a jegyzeteket egyenként lehet menteni txt, vagy pdf formában, van megosztás, és az összesre biztonsági mentés is (json).
Kb., mint máshol.
Csak így nem nyerek semmit, az eddig használt jegyzetelőimhez képest, ahol ugye copy-paste a technika, a tárolás pedig egy általam meghatározott helyen lévő könyvtár.
Ez csak egyéni macerálkodás, gondoltam megúszok egy teljes mozdulatot 😁
De ettől még tetszik, köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet. 🙂 -
svgyula
addikt
válasz Teasüti #45284 üzenetére
Nincs külön szabályozható hangerő? Az még lehet gond ha nem "rendszerhangnak" értelmezi és a média hangok meg le vannak halkítva.
Sajna nálam a gyári tokkal elég volt, hogy kivettem a zsebből és ha rossz helyen fogtam a hang le+bekapcs egyszerre azonnal némította a dolgokat, csak rezgés volt sajna mindenre.......Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Somatom
veterán
válasz mizoli #45282 üzenetére
Ezt nem értem. Cliptoban vágólapra tettem az egyik jegyzetemet. Fájlkezelőben (Mixplorer) létrehoztam egy új szövegfájlt, beillesztés, mentés, ennyi. Ott van .txt -ben. De, akár a Clipto megosztás menüjéből is indítható a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
-
Somatom
veterán
válasz HoTaZo #45276 üzenetére
Igen. Annak a fejlesztője a 10 -estől tiltás miatt bedobta a törölközőt, a szinkron is leállt. A Clipto ADB engedéllyel tud működni úgy, mint régen a Clipper. Másolgatni sem kell, egy az egyben tud importálni Clipperből. Ott mappák voltak, itt meg cimkék. Van még pár apró különbség, de kb. ugyanúgy lehet használni.
-
mobilizmo
addikt
Nem tudom, hogy ide való-e és van-e valaki aki tud segíteni.
Ad-Away-t használok reklám blokkolásra, crDroid 8.10, root.
Egy játéknál vettem észre, hogy megváltozott a reklámok működése. Eddig úgy működött, hogy ha volt valami rész ahol reklám "megnézése" után ment tovább, nálam szinte villant egyet a játék és már ment is (ismerősömnek közben végig kellett néznie, kb. 10-15 mp). Most már nálam is így működik, azzal az eltéréssel, hogy fekete a képernyő, tehát a reklám blokkolása talán sikeres.
Az a kérdésem, hogy ez mitől lehet (gondolom valamit a játékban és/vagy a Google-nél alkottak), illetve inkább az érdekelne mit lehetne tenni, hogy a korábbi működés visszaálljon.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Somatom
veterán
válasz WhiteWalker #45260 üzenetére
Az imént beszéltük, hogy az Opera nem tudja megnyitni a linkeket alkalmazásban. A Clipto igen.
Azért van némi különbség, hogy e-mail appot nyitsz, beilleszted, elküldöd, stb., vagy egyszerűen csak másolsz és ezzel letudtad az átküldést is.
Nagyon jó kapcsolat appok között, hiszen a másolás/beillesztés OS szintű, minden app egyformán kezeli. Ebben tárolok könyvjelzőket is. Lehetne böngészőben is, de azt csak az az egy böngésző tudja kezelni és az imént az is kiderült, hogy miért kell 2-3. Aztán helyek koordinátáit, appok Playes linkjeit (ne kelljen minden linkelésnél a Playről kikeresni), ADB parancsokat, jegyzeteket, stb., stb.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Zirowe
nagyúr
Custom rom, pixelexperience android 11, redmi note 7, nincs nfcje.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
bekapcsolt ébresztővel
mkb megnyitása után kikapcsolt ébresztővel
mkb fc előtt kikapcsolt ébresztővel
mkb fc után kikapcsolt ébresztővelMKBban nincs olvasatlan üzenetem vagy bármi más beállítás ami az ikonhoz lenne kapcsolható, illetve korábban nem csinált ilyet.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Perillustris
senior tag
Sziasztok, mind egy Realme 8i, mind egy Redmi Note 10s esetében azt tapasztalatom, hogy hiába van megadva az adott kontaktnál a default SIM a híváshoz, ezt csak akkor veszi figyelembe a telefon, ha a névjegyzékből hívok.
A hivásnaplóból kezdeményezve azonban felugrik a SIM-választó ablak (pedig látszik az előzményeknél a használt kártya).
Egy régebbi - nyilván előző verziójú - Realme esetén szuperül meg volt oldva, adott szám első hívásánál a SIM-választási lehetőségek alatt volt egy jelölő négyzet, melyet bepipálva az éppen kiválasztott lett a default és soha többet nem kellett ezzel foglalkozni, bárhonnan hívva ezt a kártyát használta híváskor.
Teljesen abszurdnak tartom, hogy a hívásnaplóból újra és újra választani kelljen a SIM-kártyák között.Perillustris
-
persil
nagyúr
Sziasztok!
Xiaomi mi9t pro-m valamiert egyik naprol a masikra elfelejtette, hogy kell wifire csatlakozni. Ha en manualisan rabokok(vagy csak ranezek az elerheto halozatokra), akkor kapcsolodik es tokeletesen mukodik is, de magatol nem hajlando.
(Ismert, mentett halozatokrol van szo. Otthoni, illetve munkahelyi.)Talalkozott valaki hasonloval? Mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz laccy88 #45259 üzenetére
A fejlesztői menüt kapcsold be és nézz körül van-e WLAN/WIFI MAC randomization beállítás, úgy a közepe felé szokott lenni.
Az (is lehet) a gond, hogy a ROM tudja és az alapértelmezés hogy be van kapcsolva - viszont ez egy nem hivatalos build ha jól értem milyen készüléked és ROM-od van (nem látom a PE letöltések közt sehol viszont itt látok egy ilyet) akkor az egy egészen régi build és nincs rá semmi support.. viszont ha csak simán kihagyták az overlay-t a framework-ből és azért nincs ott a menüpont maga akkor cink van mert azt nem tudod állítatni "csak úgy"..
Amikor az iPad-re csatlakozol írja a készülék MAC-jét hogy mit használna ami csatlakozni szeretne? Jó lenne mert akkor legalább össze tudnád nézni a készülék Beállítások -> Telefonról részével mert abban ott kéne legyen a gyári MAC, ha attól eltérőt ír az iPad akkor gyanúsan az lesz a gond.
-
Zirowe
nagyúr
válasz Zirowe #45265 üzenetére
App managerrel végigmentem az összes alkalmazásomon és force closeoltam őket, mkb mobil appja a ludas, ha megnyitom egyből megjelenik az ébresztőóra ikon, kilépés/kilövés nem segít, csak az FC, illetve az appban erre való beállítást nem találtam.
Akkor ennyi és reménykedjek, hogy a következő frissítésben megoldják?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
veterán
válasz WhiteWalker #45260 üzenetére
Nem tudom más hogyan használja a vágólapot.
Nekem Linuxon és Winen és Droidon is 200 darab előzményre van állítva, pillanatok alatt visszakeresek múlt hétre is linket, bármit.
Viszont a szinkronizálását nem használom de nagyon jó ötlet, meg is fogom csinálni. Eddig ilyet pár másodperc alatt Viberen csináltam, elküldtem az asszonynak linket, poit, bármit és így megjelent a többi Viberes eszközömön is. Vagy Megára feltoltam egy ideiglenes mappába. De a Megának durvány sz@r a droid kliense, nehézkes. de ez így mégjobb. -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, hétvégén frissítettem az összes appom és azóta konstansan ott van az értesítő sávban jobbra felül az ébresztőóra ikon akkor is, ha nincs beállított aktív ébresztőórám.
Reboot után pár perccel jelenik meg újból.Neten nem igazán találtam semmit, csak oneplus fórumban annyi említést, hogy ez akkor van, ha olyan alkalmazás frissül, ami emlékeztetőt/ébresztést jeleníthet meg a telefonon és abban kell azt kikapcsolni.
Android 11 és google naptár meg órán kívül nem találtam ilyen appot, hogy tudnám eltüntetni?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Teasüti
nagyúr
válasz Somatom #45258 üzenetére
Eszembe nem jutna, hogy vágólapot szinkronizáljak két eszköz között. Van benne ráció így, hogy felhívtad rá a figyelmem. De azon kívül, hogy böngésző linket küldjek át mondjuk desktop és telefon között (amit a böngészők azért ma már intéznek házon belül is), nem jut eszembe más napi felhasználás.
Érdekes téma. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz wrathchild #45261 üzenetére
Nem biztos hogy olyan nagyon jó dolog az újabb Android verzió...
-
wrathchild
tag
Üdv!
Anyósomnak "szeretnék" egy Samsung A52S mobilt venni a jelenlegi A40 helyett.
Úgy olvastam, az A53 ellenében inkább a tavalyi, A52S ajánlott.
Olvasgatva egy dolog aggaszt: 3 év szoftveres támogatás.
Ezt úgy értsem, hogy mivel 2021-es a teló, így a 2024-es Android lesz az utolsó szoftver rá?
(OK, utána persze használható azzal, bár a biztonsági támogatás is befejeződik 2025-ben...)
Köszönöm! -
Somatom
veterán
válasz Teasüti #45255 üzenetére
Pont az az egyik hátránya, hogy 10 -es Androidtól billentyűzethez van kötve. Én Anysoftot használok. Gboardot csak floating módban. Külsős app -nak ADB engedély kell a vágólaphoz féréshez.
Tudomásom szerint az alap vágólap tartalmai nem mappázhatók/cimkézhetők és nem is szinkronizálódnak. Ha én telón vágólapra másolok valamit, azt akár a tabomon is beilleszthetem. Így tulképp jegyzetelésre is használhatom. Rágugliztam erre a "Windows" -ra. Tényleg van vmi ilyen nevű, alternatív oprendszer, de nem vágom, hogy jön ide.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
mzso
veterán
Hogy érdemes reszetelni a telefont Androidon belülről, vagy recoveryben adatok törlése (vagy ilyesmi) opció?
-
crok
Topikgazda
válasz laccy88 #45250 üzenetére
Ha már úgyis custom ROM és pont PE abban már van egy olyan, hogy Beállítások -> Hálózat -> WiFi -> mentett hálózatok -> megkeresed a hotspot SSID-ját -> Továbbiak -> Adatvédelem -> véletlenszerű MAC használata -> na ezt kapcsold ki ha be van kapcsolva (használja a készülék saját MAC-jét).
-
laccy88
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo TB-8703 Tablet (Pixel Exp. Android 9), ami nem hajlandó kapcsolódni Iphone (SE20 és 13 mini) hotspot-ra. A wifi jelszó megadása után kapcsolódni próbál, majd egyszerűen nem kapcsolódik, vagy hibát ír. Egy korábbi Asus tablet ezzel szemben gond nélkül csatlakozik mindkettő telefonra. Ahogy látom a probléma nem egyedi, de megoldást nem találok rá. Esetleg Ismert valakinek a jelenség?
Köszi! -
Somatom
veterán
válasz WhiteWalker #45246 üzenetére
Többszörösen béna mindkettő. De, a többi böngésző fejlesztője is. Miért nem lehet az Opera -ban egérrel zoomolni? Miért nem tud a többi böngésző nagyításnál automatikus szövegáttördelést? Miért nincs Androidon normális vágólapkezelés? Ez úgy jön ide, hogy Clipto -t használok vágólapkezelőnek és ha Opera -ban kimásolok egy linket, az rögtön a Clipto -ba kerül, ami ugyanúgy meg tudja nyitni alkalmazásban, mint a FF.
De, a legfőbb kérdés, hogy miért nem engem nevez ki a Google a programozói felügyelőjének? Vinném a matchbox pálya műanyag sínjét és garantálom, hogy pikk-pakk megszűnnének az ilyen OS, Google app anomáliák. A jó fejlesztőket pedig könnyű lenne megismerni, mert nem piros, hurkás hátul a nyakuk.
-Nézd, nem dobja az alkalmazásválasztó a Youtube -ot!
Puff a sínnel![ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz Somatom #45242 üzenetére
"Ez a feature van a Firefox -ban, de nincs az Opera -ban. De, tulképp az adott appnak (YT) kéne rendelkeznie azzal a tulajdonsággal, hogy a rendszer közvetlenül át tudja adni neki a lejátszást."
Tehát akkor az Opera app( és fejlesztői) pancserok , a Google meg simán béna ?
[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
válasz Teasüti #45244 üzenetére
Szia! Nézd meg milyen jelzés engedélyek vannak még megadva. Nálam nincs fosbuk hírmondó sem, de van olyan alkalmazás ami nem csak akkor jelez ha üzenet jön. Hanem ha nem állítom/tiltom le akkor jelez mindenre! Akkor is ha egy légy büfög mellette . Nézd meg az értesítéseknél milyen jelzés(ek) van beállítva.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Teasüti
nagyúr
Hali!
Van arra vkinek ötlete miért kapom a legtöbb értesítést némán? Épp most rezgett mellettem kétszer egy-egy Facebook értesítő, de hangja nincs. Nagyon zavaró, hogy néha elmegyek ezek mellett, mert kussban van a telefon. Messenger ugyanez. Néha van kedve hangoskodni, néha nincs.
Ez egy Pixel 4a Android 13-mal a fedélzeten. DND nem aktív éppen (időzítve van éjszakára, amúgy nem szabadna bekapcsolnia). Jelzés hangereje sincs levéve. Oszt még sincs kedve csipogni. Miért?
Köszi! -
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Mms fogadásnál előfordulhat, hogy ha pl 2-3 mms átjön a további mms fogadáshoz újra kell indítani a telefont, ha igen mi lehet az oka?
Miért nem lehet sorozatosan fogadni képeket telefon újraindítás nélkül? -
Somatom
veterán
válasz WhiteWalker #45241 üzenetére
Nézőpont kérdése. Sztem a Google ilyen béna. Hogy értsd. Van az intent, a "kérés". Ennek többféle formája lehet. Vegyük a legegyszerűbbet: intent.action.VIEW.
Ebben az esetben csak a data.uri -t kell megadni, jelen esetben az URL -t. Az alkalmazások fejlesztői un. intent filtereket definiálnak, vagyis, hogy az alkalmazásaik milyen típusú data.uri -kra reagáljanak. Ha egy app intent filtere passzol az adott intenthez, akkor az OS megosztás menüjében megjelenik az adott app. Kérdem én, hogy ha egy url tartalmazza a youtu.be (vagy hasonló) formátumot, akkor a megosztás menüben (app chooser) miért nem jelenik meg a Youtube?
Ez a hiányosság az intent finomításával megkerülhető úgy, hogy definiáljuk, hogy az adott intentet melyik app nyissa meg. Ezzel nem a rendszerre bízzuk a választást. Az appok csomagnevei ismertek. Tehát, ha egy app (böngésző) felismeri, hogy a link (data.uri) tulképp egy Youtube hivatkozás, akkor direktben meghívhatja a YT appot a lejátszásához. Ez a feature van a Firefox -ban, de nincs az Opera -ban. De, tulképp az adott appnak (YT) kéne rendelkeznie azzal a tulajdonsággal, hogy a rendszer közvetlenül át tudja adni neki a lejátszást.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz WhiteWalker #45239 üzenetére
Én így szeretem, hogy választhatok. De, nálam a Nightly -ban. a beállítások » speciálisban van egy "hivatkozások megnyitása alkalmazásokban" kapcsoló. Ezt bekapcsolva egyből a YT kliensben nyitja. Normál Firefoxon nem tudom kipróbálni, mert az felülírná a régimet, de az újjal nem kompatibilisek a régi kiegészítői. Az újhoz viszont elég szegényes a kínálat.
[ Szerkesztve ]
-
Szotyi222
aktív tag
válasz WhiteWalker #45233 üzenetére
Na a linkedet megnyitva [kép] már bejelentkezés nélkül meg sem engedi nyittani .
-
Szotyi222
aktív tag
válasz WhiteWalker #45222 üzenetére
-
Somatom
veterán
válasz WhiteWalker #45235 üzenetére
Miután FF -ban megnyitottad, keress egy robotfejet a címsor mellett! Arra bökve nyitja alkalmazásban. Legalábbis egy régin így van nálam. Van egy friss FF Nightlim. Abban jobb felül 3 pötty, majd a legördülőben "megnyitás alkalmazásban".
-
Somatom
veterán
válasz WhiteWalker #45233 üzenetére
Nem általában böngészőben, hanem Opera -ban. Opera hiányosság.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz tordaitibi #45225 üzenetére
De ha applikációból pl:PH! appban klikkelek egy beágyazott linkre , ami video , azt YT appban nyitja meg a készülék.
Ez így remek , csak örülnék ha böngészőből is a videót YT appal nyitná/játszaná le.Példaként:
Itt egy link ami videót tartalmaz , erre ha PH! appban klikkelek akkor YT appal jatsza le , ha böngészőben klikkelek , akkor böngészőben jelenik meg a YT.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Somatom #45226 üzenetére
ezt nem tudtam mert nem használok FFoxot.
Operázok mobilon és desktopon is.
Akkor a FF tudja, az os nem udja.
Akkor passzolom.
Én nem futottam még ilyenbe bele, se igény szinten se úgy hogy nem működik, bár én tudod hogy egyszerűbben élek a telón.
De pl. a mailklienbe, vagy a Viberbe rábökve egy kapott poira, azonnal nyílik a navigáció. Illetve egyszer megkérdezte hogy a böngészővel vagy a Gmapssal, utóbbira böktem. Más extra igényem meg nincs is, de ezen kívül is normálisan működik monden társítás, és felajánlás hogy mely telepített appokkal akarom megnyitni éppen. -
svgyula
addikt
Ez is olyan lesz mint a "többi" android újítás! Majd engedélyezik az android 500-ba és mindenki tapsol! Eddig is nagyrészt ezek voltak a "nagy újítások" (pár kivétel volt a technikai szabványok miatt) ami már megvolt az első droidoknál is. Csak ugye akkor még a fejlesztők sem férhettek hozzá csak külön engedéllyel. Ezeket most csepegtetik egy-egy "új" verziónál és mindenki tapsikol, "húúúúú micccoda" újítások pedig csak felszabadítottak pár tiltott beállítást............
-
Don't Panic
senior tag
Sziasztok van egy Galaxy a50 és teló és nem tudom recovery modba tenni néztem youtube videókat de nem sikerül van valami 5letetek előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Egy kicsit "vicces", amikor kapok egy Térkép linket és az app chooser listájában minden van, csak a Térkép nincs. Közbe kell iktatnom a Firefoxot, hogy megnyithassam Térképben. A Google oprendszerén, egy Google app linkjét. Google fiam, ülj le, egyes!
Lehet, hogy a YT app intent filterében ugyanúgy nincs definiálva a YT link, mint ahogy a Térképébe a Térkép link?[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz tordaitibi #45225 üzenetére
Ez nem egészen így van. Lásd Firefox! Különbséget tud tenni Play link, YT link, FB link, Térkép link, stb. között és rögtön megjelenik egy robotfej, amire bökve a hozzá tartozó telepített alkalmazásban nyitja meg a linket. Ha a FF ezt tudja, akkor az OS -nek is tudnia kéne.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz WhiteWalker #45224 üzenetére
Akkor, én meglátásom, csak Opera böngésző van a telefonon? ha igen akkor automatikusn az az alapértelmezett egy weblinkhez.
A többi nem, a YT kliens az nem webböngésző ezért nem dobja fel.
Ha feltennél FF, meg még 5 böngészőt, akkor lenne választási lehetőség, de persze csak az 5-6 böngészőt dobná fel.
Pl. hiába nyitsz meg egy FB linket, atól még nem fogja felajánlani a FB Messengert vagy a FB. Lite célappot se, hiába vannak telepítve. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz tordaitibi #45223 üzenetére
Megcsináltam , de nem történt semmi. Ugyanígy a böngészőben nyitja meg a videót , amire kerestem.
Fel kéne ajánlania , hogy YT , YT Vanced , Opera szeretném megnyitni. De semmi kérdés nincs. -
veterán
válasz WhiteWalker #45222 üzenetére
Ott virít,
Alapértelmezések törlése.
ezzel lenullázod a link fájltársítást, egy adott apphoz, a következő megnyitásnál ki tudod választani mivel nyissa meg.
De esetedben ez nagyon nem lesz jó ha minden linket a YT. app fog megnyitni. Pl. a prohardver.hu-t is azzal akarja majd.
Hogyan lehet ezt csak YT videókra leredukálni erről gőzöm sincs. -
WhiteWalker
nagyúr
Kérdésem lenne. Mégpedig ha a böngészőben (Opera) rákeresek egy videóra , majd a találatokat között raklikkelek az egyikre akkor azt a böngészőben nyitja meg és nem a YT appban.
Az alkalmazás linkeknél szürke a mező...Hogy lehet beállítani hogy a YT appban nyissa meg vagy legalább felajánlja , hogy mivel szeretném megnyitni.
[ Szerkesztve ]
-
Szotyi222
aktív tag
AnTuTu miért nincs a Google áruházba ?
[link] Amit inét letöltök miért nem tudom telepíteni ?? -
Vegha
senior tag
Meg sok-sok evvel ezelott olvastam, asszem Sony telefonoknal lehetett megcsinalni (nyilvan droidos korszak), hogy cellainfo alapjan atvaltott wifirol adatkapcsolatra vagy vmi hasonlo. Manapsag azt hiszem rutinnak nevezik ezt, talan a Samsung Bixbyje is tud ilyet meg gondolom a Google Assistant, de utobbitol egy kicsit fazok, jo lenne meguszni nelkule.
Az alap problemam pedig: itthon a hazban olyan gyenge a 4G, hogy sokszor szinte 0 palcas a terero ezert amikor eszembe jut, atvaltok GSM-re, ami sokkal jobb, nem seek-el a halozaton allandoan. Viszont ha elmegyek itthonrol es hirtelen kene a net, akkor a GSM mar k keves, lassu es amugyis gyakran elfelejtek valtani 4G-re. Ezt a valtogatast szeretnem automatizalni.
Otlet ? -
Próféta
tag
Sziasztok,
Egy barátom kért meg, hogy segítsek beállítani a telefonján (Galaxy S Advance) a youtubeot. A telefonon 4.1.2 van, aminek augusztusban járt le a támogatása. Sajnos nekem itt elfogyott a tudomány. Van rá valami mód, hogy menjen az a fránya youtube? -
crok
Topikgazda
Az a baj hogy ez pedig tuti driver.. kézzel betallózni se tudod normálisan amikor "Android" és felkiáltójeles? Nem vagy véletlen legalább egy nagyon picit otthon linuxban? Ott totál mindegy lenne milyen driver vagy akármi.. a fastboot az fastboot, mindegy milyen készülék akkor is menne egy fastboot flash vagy fastboot boot ha az android sdk vagy hasonló csomag fent van.. vagy kell még valami ami kifejezetten és kizárólag Win-es?
-
crok
Topikgazda
"csak jobb lenne, ha lennének külön kliensek YT, HBO, stb.stb." -- na ezt pl. pont bukod mert nem fognak menni, Youtube-ot még csak-csak rá lehet henkölni de hogy a HBO nem lesz működő (meg egyéb, DRM védett tartalmat játszó alkalmazások..) az biztos.
LibreELEC van x86 egyébként, akár virtuális gép is, kipróbálhatod mennyire tetszik.[ Szerkesztve ]
-
-
tylerddd
veterán
Újraindítottam az érintett telefont és eltűnt. A hagyományos módokon próbáltam kikapcsolni az értesítést, de ki van szürkülve a gomb, nem lehet kikapcsolni. Azért zavaró, mert a lezárt képernyőn is ott volt a kis ikon és felül is a fontosabb értesítések mellett. Köszönöm azért! Hátha nem lesz vele később gond.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
zeon.hu
nagyúr
-
MODERÁTOR
-
crok
Topikgazda
válasz tylerddd #45198 üzenetére
Az IMS az az IP Multimedia Subsystem ami pl. a VoLTE-hez meg VoWIFI-hez is kell.
Azt nem tudom ennyiből megmondani miért jött elő neked maga az értesítés de ha nem kell akkor nyomd hosszan és a fogaskeréknél kapcsold ki (vagy alkalmazáslistádban keresd ki (rendszeralkalmazásokat jeleníttesd meg előtte) és ott is kikapcsolhatod az értesítéseit. [link] [link] [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 12 töltés 2027.11.19. iCentre jótállás
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan Honor 200 Smart 4/256GB telefon eladó