- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
aktív tag
válasz svgyula #49993 üzenetére
Frissíteni akarok (frissítésmániás vagyok: bios, rendszerek, alkalmazások, mert úgy gondolom, hogy a szoftverfejlesztők talán nem véletlenül dolgoznak ;-)
Csak akkor, amikor én akarom.
Na azt takarja el a figyelmeztető üzenet ;-)
Persze több irányból is meg lehet kerülni a problémát: pl. kikapcsolom az automata frissítést, és amikor nem akarok frissíteni, akkor úgysem látom, hogy mit takar el, amikor meg frissíteni akarok, bekapcsolom ;-)
De azt hittem, hogy egy ekkora nagy barom figyelmeztető üzenet már csak kikapcsolható valahol, ami kb. lehetetlenné teszi az adott program működését...
Na mindegy, akkor keresem először a különbségeket a beállításokban (ha a kezemben lesz az asszony telefonja) , ha meg nem lehet kikapcsolni, akkor "kikerülöm".
Mindenesetre a szoftverfejlesztők vethetnének egy pillantást a termékre, miután elkészült - sőt, régen voltak tesztelők, ha most is lennének, gondolom nekik feltűnt volna a dolog, és szóltak volna a fejlesztőknek, hogy fogják rövidebbre az üzenetet, ha már kikapcsolni nem lehet... ;-) -
kiraly.andra
aktív tag
válasz svgyula #49993 üzenetére
Nem alkalmazásfrissítésről van szó, hanem a Play Store automatikus frissítésekkel kapcsolatos beállításáról. Nem valamelyik alkalmazás jelez, hanem a Play Store, és ezen nem segít, ha az alkalmazások automatikus frisssítését egyenként kikapcsolod (ami amúgy sem reális megoldás, tekintve az időigényességét).
:a:
-
veterán
-
Fall-N
veterán
válasz svgyula #49836 üzenetére
Nagy dolog ha a Microsoft valamit variál. Millió féle WiFi file transfer van, vagy FTP. Az összes fájlkezelő támogatja az FTP átvitelt, én nem is haszálnék kábelt. Teljesen felesleges.
De van sok más opció. Felhő tárhelyre feltöltés, amit bármilyen eszközzel hozzáférhető. Stb.
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz svgyula #49802 üzenetére
Közben rájöttem, hogy ezzel az FRP védelemmel van dolgom. Fél óra meg a youtube megoldotta a problémát.
Egyébként meg vicc, ha ennyit ér ez a biztonsági megoldás. Ezzel a magamfajtát szívatják, ahol szó sincs lopott készülékról, csak valamelyik szemétdomb növekedett volna egy hibátlan készülékkel. Szerencsére vannak segítőkész emberek.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
válasz svgyula #49799 üzenetére
Egy ismerős költözött, lomtalanított, és tőle van, ő vásárolta. Nem használták, nem is emlékezett rá, hogy van egy ilyenje, tehát ha valami telefonhoz regisztrált, lopásgátló cím kellene, akkor azt ő nem fogja tudni. Erről van szó? Mit lehet tenni? Jó lenne, ha nem egy szemétdombra kerülne...
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
veterán
válasz svgyula #49775 üzenetére
Nincs szüksége hálózatra.
Mint írtam le is van tiltva mindenről csak néha a gyári tűzfalon mégis átcsusszant valami.
És Rhino666,
megoldva, legalábbis remélem sikeresen.
Majd kiderül a használat során.
A procedúra nem tartozik a topikba, eléggé ingoványos terület ezért itt nem részletezném a menetét. -
kuyarashi
őstag
válasz svgyula #49692 üzenetére
Köszi.
A pontos típust ki tudom választani, ezzel nincs gond. Az akksi természetesen más kérdés. Erre nyilván rákérdezek. A válasz hangvételéből azért lehet következtetni, hogy mi re számíthatok. Appokat alig használok. Ha 2 évet kibír, már megérte. A G6-on most is megy minden szoftver.
Ha jól látom, a frekvenciák rendben vannak.Csak tapogatózom, hogy mit vegyek.
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
Magnat
veterán
válasz svgyula #49629 üzenetére
Szia,
nem hinném, tekintve h a redőnyök éjjel lent vannak, plusz a két kérdéses eszköz más szobában és máshogy áll, meg ha nem készenlétben vannak hanem teljesen kikapcsolva akkor nem kapcsolódnak be (eddig legalábbis). Egyébként ma éjjel sem volt semmi, direkt kiléptem a STN-ből, úh még mindig az az elsőszámú gyanúsított ... de ha lesz rá energiám, tényleg átteszem a TCL-t kábelre és teszek elé egy okos switchet aztán megmonitorozom a forgalmát, hátha kibukik...
A Denon is gyárt androidos tv-t?[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Gabor777
aktív tag
-
veterán
válasz svgyula #49319 üzenetére
Vitába szállnék, igaz magam se vagyok 100% biztos de pl. a Megasync állíja hogy ha elveszett a belépési azonosítód és nincs meg a recovery key sem, akkor ő se tudja helyreállítani az adataidat ill. nem tud téged beléptetni.
Nagy valószínűséggel a Onedrive tárhely esetleg talán valahogy megnézhető szolgáltatói szinten de az azon belüli, user által létrehozható titkosított tárhely nem.
Hogy ez igaz vagy sem, én hajlok arra hogy elhiszem. -
veterán
válasz svgyula #49240 üzenetére
Régit meg lehetett menteni mert kivehető volt az akku.
Ma erre esély sincsen, és ez a sokkal nagyobb baj. Nem sós amúgy a víz, más az ok.
A nedvességnél 1000x rosszabb az elektrokémiai korrózió, ami 1-1,3V felett már beindul, és az elektrolízis elvén szépen feloldja a réz és egyéb fémes anyagokat. Az akkuba ugye 3-4V van vagyis a folyamathoz csak nedvesség kell.Én elektronikával hobbizok 45 éve és számtalanszor mostam le folyó víz alatt paneleket, kompresszoros lefúvatás majd mentek be a 70-80C fokos sütőbe pár órára.
Mindegyik túlélte.
Ha nem szárítottam volna, nagy valószínűséggel a fentebb leírtak miatt elhullottak volna a panelek feszültségre helyezés után.
Peace esetében is pontosan ez történt, fél-1 nap után végképp meghalt a telefon mivel bekövetkezett amit fentebb írtam. És ezekbe hajszálnyi vékony nyákvonalak, ugyanilyen vékony aluminium és más ötvöző fém átkötések vannak amiket pár óra alatt felold a folyamat. Egy régi békebeli vastag nyákos panel túlélte volna mert ott nem 50-80mikron hanem 1,5-2mm vastag a nyákon a rajzolat, belemar 2-3tized millimétert de mire elmarná addigra ki is szárad.[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
válasz svgyula #49179 üzenetére
Hétvégén futottam bele én is ebbe a "szivatásba".
Ha PC-ről belépsz a fiókodba ott a beállításokba ki lehet kapcsolni a 2 faktoros belépést (legalábbis hétvégén még ki lehetett kapcsolni mert különben nem tudtam volna én se belépni)
Az amúgy lehetséges, hogy nem nyúltál hozzá, de automatikusan aktiválódott.
-
veterán
válasz svgyula #49179 üzenetére
Sajnálattal közlöm veled a tényt, igen mindenhol ez van. Talán valami noname mailszolgáltatónál még nem de oda meg az ember csak eldobhatót regel, nam a napi használatút.
bár én is utálom a 2FA-t, nálam még nem erőszakoskodik a gugli.Bár nálam más a helyzet mert az asszony telefonja gyári Miui, naprakész, minden létező szirszar működik rajta és az a telefon van hozzáköve a G. accountomhoz.
Arról is bankolok, az enyémről bajosan, elavult custom rom, nyitott bl. root stb.
Így ha valahonnan bejelentkezek, azon a telefonon leokézza az asszony és megvolt a 2FA.Amúgy minden normális mailszolgáltatónál ez van.
A Microsoftnál tuti mivel van náluk outlokos mailom, és ugyenez a szitu.[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
-
Apollo17hu
őstag
válasz svgyula #48968 üzenetére
Szia! Köszönöm a segítséget! Mindent végigpróbáltam, drivert is kerestem az MTP-hez, de ugyanúgy üres a DCIM mappa.
VISZONT: kiderült, hogy azért üres a mappa, mert tényleg nincs benne semmi! Kiderült, hogy egész végig a Google photos-ban lévő képeket kerestem a telefonomon (a telefonon látszódnak, mivel vszeg felhőben vannak).
Próbaképp készítettem egy fotót, és azt látom is a DCIM-ben. Ehh.. sok hűhó semmiért. Köszi mégegyszer!
-
xabolcs
őstag
válasz svgyula #48951 üzenetére
Mihelyst internetet kap, be fog jonni ez a kepernyo, akarmennyiszer torli az adatokat.
Erre van kitalalva ez a funkcio! Lopas vedelem: csak az eredeti tulajdonos (aki be tud lepni a Mi fiokba) tudja hasznalni a keszuleket.
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xekta
csendes tag
válasz svgyula #48887 üzenetére
Ha még csak a hívások szarakodnának akkor persze, töltenék egy másik alkalmazást ami kezeli a hívásokat és nem is lenne baj. De ugye a mobilnet se jó, arra meg nincs alkalmazás De egyébként akikkel mostanában beszéltem nem volt baj a hívásokkal, nem szakadoznak, tűnik el a hang, de a mobilnet sajnos még mindig rossz, csak E-t mutat, bárhol is vagyok. FR-t hagynám legvégső megoldásnak, mert elég sok authenticator app van a telón, és körülményes lenne újrapárosítani őket.
-
HUNited
őstag
válasz svgyula #48773 üzenetére
44 tiltott app van, és nem tudom miként tudnék erről listát kinyerni (nem látok a szoftverben ilyen opciót). Nincs saját márkás app közte, csak Freeview és DroidTV (platform ilyen TV csatornákhoz tartozó appokhoz pl. TIF View, MDS Client) téma, Netflix, Facebook szutykok, gyári böngésző, hasonlóak. Valami ilyesmi lista volt ami alapján csináltam: [link]
-
veterán
-
veterán
válasz svgyula #48667 üzenetére
Oké de nálam 2 telefon is ellát egy ssd-t, a kollégánál meg egy nyamvadt pandrájv se megy.
Nem táp gond ez.
Amúgy ilyen külső ssd-t többet használok, simán bedugom a gépből kilógó usb hubba amibe benne egy pandrájv, egy egér meg egy bill. Soha nem szólt, le se szakadt még.
Ezek max. 2W fogyasztásúak, egy usb hdd is megáll 3-3,5 wattba. A mezei usb port meg 5W névlegesen, nagyon ratyinak kell lennie ha csak 500mA-t tud.
USB2-n én Linuxot futtatok nem mondom hogy acélos de használható. -
veterán
válasz svgyula #48662 üzenetére
"Ha az a pendrive 3.0 akkor a telefon sima kábele biztosan nem fogja kezelni! "
De. Nálam egy kb. 10 éves usb2 OTG kábel van.
micro-usb/usbA madzag van, nyoma nincs usb3-nak a kábelbe. Az 1 terás külső ssd meg eleve usb3, vagyis tényleg visszafelé kompatibilis a rendszer. A Redmin meg tutira csak usb2 van úgyhogy ez nem akadály.
Azt nem mondom hogy gyors mivel erre az ssd-re egy komplett TWRP mentés kb. 20 perc.
Ja igen, a RedWolf TWRP is látja a 750Gb NTFS-t, ezekután mondanom sem kell ezt a tényt.
Szerintem amivel a kolléga szenved, az valami biztonsági korlátozás amivel tele az újabb Android vagonszámra. -
sinick
senior tag
válasz svgyula #48543 üzenetére
Szia! A True Phone Dialer and Contacts-szal kapcsolatban megint kérdeznék tőled, ha nem gond.
1. Anyósom szólt, hogy hamarosan lejár a reklámmentes időszak. Működés közben lesz reklám? Ez mennyire zavaró?
2. Ha zavaró és reklámmentessé tennénk, akkor számít, hogy a Google-s verzió vagy a gyári natív van-e feltelepítve? Árban vagy időszakban van különbség?
3. Ha Google-öst uninstallálom és gyárit rápakolom, akkor lehet valamiféle adatvesztés? Pl. híváselőzmények vagy bármi. Más beállítást/működést/névjegyet nem hiszem, hogy piszkált volna benne anyósom ezidáig.
Hirtelen ennyi... köszönöm, sinick -
MODERÁTOR
-
sinick
senior tag
válasz svgyula #48524 üzenetére
Szia!
Ezen nincs tárcsázó alkalmazás, viszont találtam "telefon" és "telefonszolgáltatások" alkalmazásokat, amik a "rendszerfolyamatok" bekapcsolására jött elő. Mindkettőben gyorsítótár, majd újraindítás (nem jött be 1), majd gyorsítótár és adatok törlése, majd újraindítás (nem jött be 2).
Letöltöttem a TruePhone-t. Ezzel működik! Indításkor képernyőre rajzolást, meg valami "social médiás" beállítást bekapcsoltam (ezen a telón max. 1 google fiók van).
1. Mennyire "életveszélyes" ez a harmadik féltől származó alkalmazás? (Gondolom nem jobban, mint más, ami hozzáfér[het] mikrofonhoz, helyzethez, kamerához, stb.)
2. Kell még valamire figyelni?
3. Az ad-free változatban lévő díjszabás egyszeri és végleges? (Nem a 6 havira gondolok, hanem a fantasztikus, jó, nagyszerűre!) -
Archttila
veterán
válasz svgyula #48493 üzenetére
A user shell folders az harcoded, igy valoszinuleg nem lesz ra megoldas.. En azt javaslom, hogy ha van ra lehetoseged akkor csinalj otthon egy halozatot (RPI, vagy valami kesz megoldas, NAS stb) amit ezutan már minden gond nelkul betallozhatsz barmelyik media kliemsbe (plex, jellyfin, kodi)
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
veterán
-
veterán
válasz svgyula #48493 üzenetére
Milyen fájlrendszer van a háttértárakon?
Gondolom a Win miatt NTFS.
Azon lévő jogosultságokat Linux és származékai nem tudják érrtelmezni.
Amúgy egy szűz ntfs lemezt amit pl. Linux alatt formázol és bedugod Win alá, az is teleb... a lomtár és a egyébbel, a chkdsk futásakor keletkezet logokkal stb.
fordítva meg a Linux is a trash és lost+found könyvtárakkal.
Mivel nélkülözhettlenek a működésükhöz, pl. a trash a lomtár és ha nem lenne, nem lehetne egy véletlanül törölt fájlt visszaállítani.[ Szerkesztve ]
-
FLATRONW
őstag
válasz svgyula #48461 üzenetére
De itt inkább az a kérdés, hogy egyáltalán miért melegszik a telefon?
Játék streamelésről van szó, nem a telefon futtatja azt.
Például most játszom az Alien Isolationt egy Redmi note 13 Pro 5G-n, nem egy játékra tervezett mobil, de semmi gond nincs vele.
Pedig itt a telefon futtatja azt.
-
-
vacs
veterán
válasz svgyula #48450 üzenetére
"Én még nem láttam olyan androidos telót(nekem nem volt!) ami egy gombnyomásra a kezdőképernyőt hozta volna be."
Pedig ki lehet teljesen kapcsolni a védelmet!
Van 5 lehetőség: nincs, csúsztatás, minta, pinkód, jelszó.
Nekem a Pixel-en és feleségem Oneplus-án is ezek a lehetőségek vannak!(^)(>.<)(^)
-
MODERÁTOR
-
veterán
-
MODERÁTOR
-
jesszjessz
tag
válasz svgyula #48373 üzenetére
Nem, nem gondoltam, mivel nem egy helyen írják, hogy öregebb telefonokon elérhető, míg akár egy S22-n nem. Vagy az is gyenge? Note 13T? Gondolom az is gyenge, hogy egy GTA Vice city-t elfuttasson. Ne nevettessük már egymást. Úgy teszel, mintha minimum egy Resident evil 7-et akarnék egy Nokia 3310-esen veretni Snake mellett...
Kérdeztem valamit, megkaptam a választ, megköszöntem, aztán ti meg felkérdeztek, feltételezésekkel jöttök, kioktattok. Ha erkölcsi iránymutatást kérek, akkor majd szólok, de úgy olvastam, hogy ez egy Android topik.
-
veterán
-
manokaki
addikt
válasz svgyula #48288 üzenetére
Én is az ADBAppControlt használom , esetleg segitenél miket tiltottal vagy töröltél ( persze mentev )pomtosan ami az aksival kapcsolatos a megjelenők kőzül , már letiltottam kb 60 dolgot vegyesen google , miui , xiaomi alkalmazást, de többet nem nagyon merek
[ Szerkesztve ]
Attila
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz svgyula #48276 üzenetére
Mondok mást is , mennyit ér a készülék keresés is. Igaz ez iPhone-nal történt asszem 14 Pro Max telefonnal, ismerősöm elhagyta (vagy kilopták a táskájából) a telefont az egyik plázában. Lekérdezte hol a telefon , (mutatta hogy hol merre , követte is , majd egy ideig megállt egy többlakásos címen. Kiírta pontosan a címet is , jelentette az ellopott telefont a rendőrségen , de ők megvonták a vállukat , nem tudnak mit tenni , nem csengetnek be minden egyes lakásba , hogy itt van e a telefon. Ennyi volt a hatóság válasza.
Ennyit erről a hiper szuper műholdas kapcsolatról is. -
turbuczn
tag
válasz svgyula #48220 üzenetére
Ilyen megfontolásból vásároltam, megy amíg megy, csak jó lenne, ha itthon nem írnák le magyarul is, hogy android 12 miközben nem az. Inkább hagyják ki a specifikációk közül, a kínaiak meg hazudjanak maguknak, itthon ne legyen rendszer belőle.
@crok: köszönöm a választ, én is így gondolom, ezt nem hamisíthatják meg, és el is árulja valójában mi az alap.
Erre külön van létrehozva egy google fiók, én sem kockáztatok. -
Yeffy
veterán
válasz svgyula #48151 üzenetére
igen, tudom, merre van/hogy kell engedelyezni a fejlesztoi modot, elso dolgaim kozott van egy uj telo belakasakor, mivel par cuccot mindig belovok magamnak.
ez a funkcio, amit irsz, az a "Disable absolut volume" akar lenni? ha igen, ez ki van alapbol kapcsolva. mas funckiot nem nagyon talalok "volume"-ra vonatkozoan (angol nyelven van mindig a telefonom). std A14
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz svgyula #48123 üzenetére
Ez a cikk megvan?
Nahhh naluk is előfordul, nem custom rom , nem garázs fejlesztők csinálják. De hasonló volt Samsungnál is ...
(Nyilván ennek sem szabadna előfordulnia , de megtörténik)De a kérdezőnél lehet egyedi eset volt , másnál simán települt ugyanaz a CrDroid update OTA-n keresztül.
-
HoTaZo
addikt
válasz svgyula #48096 üzenetére
Az alsó és a felső kábel is sértetlen. Nagyon vigyáztam az akksi kivételekor.
Sőt, még az akksi cseréje előtt is töltőre tettem fél napot, utána kapcsoltam be, s ugyanilyen kifehéredő kijelzőt produkált. Akkor az akksi haldoklására gondoltam.S jelzem, amikor beraktam az új akksit, akkor elindult rendesen.
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
qdak
addikt
válasz svgyula #48077 üzenetére
com.mediatek.batterywarning
Remélem rá gondoltál.Sajna nem jó így sem, de már jön a másik teló...
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
qdak
addikt
válasz svgyula #48077 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom.
Ezt nem is ismertem, én még kézzel pötyögtam adb-fastboot
Nem tudom mi értelme ennek, esetleg, ha én is megpróbálnák leszedni frissítést ?
(Hátha javították)[ Szerkesztve ]
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
veterán
-
Fall-N
veterán
válasz svgyula #48011 üzenetére
Köszi, nekem is hasonló a gondom. Hiába tud a Motorola 33W-ot, a töltőm meg egy hama 45W GaN, ezek szerint a kábel miatt tölt csak 15W-tal. Na veszek majd egy szabványos Type-C USB 3.0/3.1 kábelt. Jelenleg egy USAMS 100 W-os kábel van, de úgy látszik semmit sem jelent. Kijelző is van rajta, ami az aktuális töltési teljesítményt mutatja. AliExpressről vettem egy USB kábel tesztert ami Type-C-s, az mutat Wattot, Ampert és Voltot, akku kapacitást stb. Azzal le is csekkolom majd.
Vagy az is lehet, hogy jó lesz a gyári Motorola kábel amit adtak a telefon mellé. USB to Type-C és a fordítottja is van adapterben, így nem gond, hogy annak csak az egyik vége Type-C. Ki is próbálom majd. Ha azzal sem tölt többel, akkor tényleg veszek másik kábelt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Dark Souls sorozat
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Xbox tulajok OFF topicja
- Renault, Dacia topik
- Vaku topic
- Ukrajnai háború
- Gitáros topic
- LEGO klub
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- További aktív témák...
- iPhone 12 Mini 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3978
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro 256GB Független Használt/1 hónap gar./Akku 85%/p3982
- Bontatlan Honor 200 Smart 4/256GB telefon eladó
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával