- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
qqzs
őstag
Koltoznek masik telefonra. Minden backupolva, torolve fotok fileok, appok torolve, helyi fileok leszedve atmasolva. Es megis 60giga foglalt a 128 bol. Es nem birom megtalalni mik ezek. Ebbol 45 giga rendszer file. A masiktelon meg 60giga rendszer. Mi a fene ez valami sosem torlodo cache?
Eladó: GTS450
-
rjg
őstag
A Névjegyzéken belül ha van lehetőség másolásra, akkor tegye át a telefonról a számokat a Google fiókjába. Ha nincs, akkor válassza ki, hogy csak a telefonon lévő számok látszódjanak és keresse meg az export gombot. Azzal létre függ hozni 1 db vcard fájlt a telefonon, általában a gyökér könyvtárban, amiben az összes telefonon lévő név benne van. Ha ezt egy fájlkezelőben megkeresi és megnyitja, akkor felugrik egy ablak, hogy melyik alkalmazással akarja megnyitni (Névjegyzék) és melyik fiókba akarja menteni (Google). A Viber számokkal nem kell foglalkozni, mert azokat a telefonon lévő telefonszámok alapján keresi meg a Viber, viszont egy mentést az üzenetekről érdemes csinálni, mert a Viber a Messengerrel ellentétben nem tárol a szerveren mindent, így mentés nélkül el fog veszni az eddigi csevegése.
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
tomy86
addikt
SMS, híváslista mentésre és visszaállításra én a Super Backup progit használom.
-
Tristis
őstag
Sziasztok! Új Xiaomi Miui 12 rendszer. SD kártya megosztva tárhelyként.
Probléma: nem tölt le semmit a beépített böngésző, a Chrome és a telefon frissítések is megállnak azonnal a letöltés megkezdése után. Ha újraindítom azonnal megáll és néhány újraindítás után kiírja, hogy tiltás. Applikációkat tölti áruházból.Próbáltam keresni Tárhely, SD kártya beállításokat, de nem sok mindent találtam, kicsit olyan mintha nem lenne elég beállítások menü a telefonban. Kicsit tanácstalan vagyok, kérem a segítségeteket.
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Peace
nagyúr
Segítsetek kérlek! Tesóm vett új telefont és szeretne minden számot és sms-t átmenteni a Honor 9-eséről. Névjegyeknél annyit ír, hogy van 1500 gmail-es, 400 telefonon, 520 viber névjegy. Mi a legegyszerűbb módja, hogy mindent felszinkronizáljunk gmail-re? Ha nyom egy exportálás vcard-ba, akkor az összes számot exportája és azt elég csak importálni PC-n a gmail névjegyzékbe?
A másik kérdés pedig az sms-ek átvitele. Van valami app, amivel kényelmesen át lehet szipkázni az új telóra? -
Hzi
aktív tag
Sziasztok!
Kis problem adódott, hátha tud/akar vki segíteni:
Samu S21+ Android 12 nem kapcsolódik automatikusan a bluetooth eszközzel, hem feldobja a párosított eszközöket, ott kell bökni. Van megoldás, hogy automatikus legyen?Hogy vagy te itt? Jóóóól!
-
Faby
senior tag
Kösz, elkeserítő, hogy nem lehet eltünteteni.
Igen, ha a cancelre nyomok, akkor elindul, de ezt minden egyes indításnál eljátsza (szerencsére nem minden pálya után, akkor már rég töröltem volna. Lehet, hogy így is törlöm, kezd elegem lenni)
Még megnézem az ajánlott verziót, kösz.
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
tlala
addikt
válasz KenBlock43 #43486 üzenetére
Majd ha elmúltál 18!!
-
KenBlock43
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne Huawei P20 telefonomon, hogy nem engedi kikapcsolni a szülői felügyeletet a Play. Bemegyek a beállításokba a szülői felügyelet részre ott azt mutatja, ki van kapcsolva, majd ha belemegyek már azt írja be. Itt kinyomom, majd mire visszamegyek, már megint be van kapcsolva. Telefont újraindítottam már, gyorsítótárat töröltem, de még mindig nem jó.
Valaki tud erre valami megoldást? Jó lenne már Tinderezni -
MODERÁTOR
-
crok
Topikgazda
válasz Viktor0610 #43482 üzenetére
Gondolom palyankent bedobalja es zavaro.
-
MODERÁTOR
-
Faby
senior tag
Üdv, az alábbi felugró ablakot ki lehet véglegesen kapcsolni, el lehet tüntetni valahogy?
Nem akarom az állást menteni, nem érdekelnek a különböző extra dolgok, csak játszani szeretnék alkalmanként.
Az alany egy Poco X3 NFC, xiaomi.eu rommal V12.5.3.0 RJGMIXM Stable verzióval.
A slusszpoén, hogy a Google Play Games nincs is telepítve!A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Teodor52
senior tag
Köszönöm az infókat.
-
kiraly.andra
aktív tag
Android 12 alatt (Pixel 4a, root nélkül) szeretnék eltávolítani rendszerikonokat a felső (státusz) sávból. Teljesen tele van, néha már ki sem fér minden, miközben semmi szükségem ott a dátumra és időre, valamint arra sem, hogy meddig tart ki az akkumulátor. Találtam olyat, hogy ADB AppControl, ez elvileg tudja a dolgot, de egyrészt kicsit tartok az ilyesmitől (futottam már bele problémába), másrészt nem is biztos az eredmény: "The ADB AppControl allow you to hide the status bar icons. May not work on some devices." Ismerünk erre bevált megoldást?
:a:
-
MODERÁTOR
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Egy kis infóra lenne szükségem.
Adott sms-ket lehet másolni sim kártyára.
Hol találom meg az átmásolt üzeneteket? -
veterán
válasz gabormgp #43470 üzenetére
Ha mint Somatom kérdi, ugyanazon a wifin lógnak,
Linux--KDE Connect, ennél egyszerűbb a földön nincs
Total Commander--LAN modul de itt gépészkedni kell a megosztással meg ip-kkel
-szerintem van erre tucanyi cél app is
És ha tényleg a legeslegegyszerűbb kell akkor összedugod őket egy USB kábellel, a telón a fájl átvitelt választod az állapotsávon megjelenő értesítésen.
Így a pc-n ugyanúgy tallózhatod a telefont mintha helyi mappa lenne, másolhatsz törölhetsz áthelyezhetsz stb. -
gabormgp
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem volna, hogyan tudnék a legegyszerűbben képeket feltölteni PC-re Samsung telefonomról?
Előre is köszönöm!
-
Sztyepadzso
őstag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni. Nővérem Huawei P9 Lite-ja pár napja elkezdett magától újraindulgatni, igazából láthatólag rendszertelenül. Nemrég lett bennne cserélve az akksi, azzal nem lehet hiba, és 100%-on, töltőről levéve is csinálta.App alig van rajta az alapon kívül(messenger, whatsapp, ilyenek), arra nem gyanakodnék, és ezek is frissen vannak tartva.
A rendszere is a legutolsó kiadott rendszer, elvileg az is "friss"
Wipe Cache volt, most - ha van ilyen- valami log file-t szeretnék megnézni, amiben benne lehet, mi volt az utolsó dolog a háttérben. A saját P30 Pro-mra feltettem a termuxot, mert azt olvastam, a logcat-ben benne lehet, de úgy látom, mintha az törlődne kikapcsoláskor, és ezzel értelmét veszti.
Tudnátok ajánlani erre a problémára valamit?
Pp. nincs nálam a telefon, remote próbálok orvosolni. Azért is nem szedtem még szét, hogy ránézzek az aksi bekötésére.
Előre is köszi!
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Megfelelő fórumot nem találtam, mármint olyat, ami aktív is. Ezért írom ebbe.Samsung Galaxy A51, Android 11, OneUI 3.1
Képernyőzáron és AOD-n megjeleníteném a helyi és "otthoni" időt. Viszont ez minden esetben, akár Magyarországon, akár Romániában, az éppen lokális órát mutatja 2szer.
Mi lehet a gubanc? Sem Régió, sem Térképben Otthon átállítás nem segített. Rendszer reinstall megvolt (clean install).
-
Dzsee326
tag
Köszönöm
Sajnos nekem a MIUI kanossza nem segített valamiért (már messengernél sem, azzal is volt bajom régebben) Valószínűleg a másik kliens lesz a megoldásom, esetleg ha lesz egy kis időm az ünnepek alatt, megnézem, hogy a régit visszateszem gyárira, aztán mikor mi történik
Köszi mégegyszer, szerintem sose találtam volna rá a válaszra -
Necromancer0
csendes tag
Üdv!
Milyen feltételekkel tudna valaki segíteni abban, hogy a Note8am CSC-jét megváltoztassam? Egyébként elégedett lennék vele, de az Android 9 óta nem működik a call recording funkció és ahogy utánanéztem két módon oldható meg, hogy újra működjön. Vagy root vagy megváltoztatni a CSC-t olyanra amiből nem vették ki a funkciót. Viszont annyira nem vagyok jártas, hogy magam megoldjam. A telefon amúgy Telekomos ODX_TMH
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Hálózatra mit kell beállítani, mi a leoptimálisabb telenornál? Jelenleg GSM/WCDMA/LTE (PRL) van, de nem tudom, hogy emiatt vagy más miatt néha a másik felet a beszélgetés elején még jól utána pedig csak szaggatva hallom és nem értem minden szavát (szerencsére nem túl gyakori eset) vagy más lehet a háttérben. A sim kártya nem mai darab már ha ez jelent valamit.Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
crok
Topikgazda
válasz zsoltip #43461 üzenetére
0.) Először is kérj engedélyt az adminoktól mielőtt bármit csinálsz.. Utána akár Android-ra is van OpenVNP kliens is meg RDP kliens is.
1.) Már ez is szürkezónás de ott van pl. az Anydesk Remote Control - távvezérlés, kb. bármiről bármire: Android, Windows, macOS, iOS, Linux (Arch-ra AUR, Ubuntu, Fedora, OpenSUSE, CentOS, RHEL és generic), FreeBSD, Raspberry Pi, Chrome OS
2.) Ehhez már nem akarok hozzászólni.. ezt a céges adminnal beszéld meg előbb.
Ja, meg az ilyenekre ott van az Android alkalmazások topik (összefoglaló -> "melyik alkalmazás, ami").
[ Szerkesztve ]
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Céges gépet OpenVPN, és Távoli asztali kapcsolat segítségével (Windows 10 mindkét gépen) használom otthonról is.
2 kérdés:
1.) Hogyan tudom előzőt megtenni Androidról?
2.) Szintén Androidról, hogyan tudom a céges gépnek csak a helyi és hozzá kapcsolt hálózati meghajtóit, fájljait elérni, hogy azokat az én lokál Androidomon használhassam, ne a távoli vasat kelljen hozzá használjam előzőleg közölt módon?Köszönettel, zsoltip
-
crok
Topikgazda
Következő ami még lehetséges szerintem az az, hogy maga a letöltésvezérlő rosszalkodik (megint..): a beállításokban az appok listájában kapcsold be a rendszerappok megjelenítését (jobb felül a három pontos menüben), keresd meg a Letöltések nevű appokat (mert lesz kettő is: az egyik a vezérlő a másik a GUI hozzá), azoknak töröld az adatait és a frissítéseit is ha van majd restart.. és nézd meg megint a GMail-t.
-
crok
Topikgazda
Xiaomi.EU ROM-ban nem is lesz meg rá a menüpont, el van alapból is rejtve már a gyári MIUI-ban is de Xiaomi.EU-ban nem tudod triviális módszerekkel kikapcsolni (meg a Vanced miatt már nem is kell). Akkor szerintem marad a GMail régebbi verzióra visszaállás + Google Play-ben az automatikus frissítés letiltása. Van panasz a GMail-re mostanában elég sok. Ez a verzió amit itt írt egy fórumtárs elvileg egészen jól működik, APKMirror-on elérhető (vagy hát sokszor mondom.. használjunk jó alternatív email klienst).
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz TeeJay #43452 üzenetére
Nem, ha van bedugva 3.5 jack-be valami akkor onnantól kezdve az áramkörök úgy záródnak / nyitódnak hogy headset-nek veszi a készülék és a "headset mikrofont" fogja csak használni a felvételhez. Igaz nem lehet más csak mono-ból kétcsatornás álsztereo de legalább maga a hang nem lesz csapnivaló.
-
tlala
addikt
Androidos szakik kérlek segítsetek.
Gmail app egyik napról a másikra úgy döntött, hogy többé nem mutatja meg a csatolt mellékleteket, ill. letölteni sem engedi azokat. (Android 12, és asztalin illetve mobil böngésző alatt is minden működik).
A Google appnak is van tárhely hozzáférés joga.
Gmailben cache/adatok törlése megvolt, fiókok törlése, gmail reinstall megvolt. (Kb. ezeket írja a rengeteg ilyen problémával küzdő embernek a gmail support a fórumokban.)
A történet előzménye még, hogy be akartam tenni a gmailbe egy munkahelyi címet ami google-be van integrálva, és ami magára rántotta a Device Policy telepítését is. De valahogy valami nem klappolt, letöröltem a munkahelyi fiókot és a Device Policyt is, csak a magán gmail fiókjaim maradtak - szerintem ezt követően kezdődtek a bajok.)Kép:
A csatolmányok a fehér téglák (jpg, pdf - mindegy, ez pl. 2db QR kódos mozijegy lenne, aminek az előnézete már a mailben látszani szokott).Ha a melléklet letöltési nyilára nyomok, az az üzenet, csak egy villanás és nem történik semmi, vagy az jön fel, hogy "A letöltés sikertelen.)
Ha meg akarom nézni, és rákattintok a mellékletre, ez jön fel:Ha a fehér négyzet alatti kerek frissítés jelre nyomok, bevillan, hogy "A kép betöltése sikertelen".
Nem is gondolná az ember, milyen gyakran kéne a melléklet (mert épp az az infó), rém idegesítő, használhatatlan.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
Akkor nem hardver hiba értem.
Bejelentettem már párszor a telefonon is meg a c.mi.com-ra is írtam de sokszor nem is értik a hibát. Srác 5x küldte szervizbe a Mi11 telefonját és mindig visszakapta hogy nem tapasztalnak hibát videó rögzítés közben
Persze mert nem buliban tesztelik ahol van 4-6-8-10darab 18" mélynyomó meg egy tucat 15" közép és 120+ db-el üvölt a zene
LG G4 gyári ROM-on tudta, amint raktam rá más ROM-ot már azon sem ment tehát ez tényleg android/UI tudás és emiatt nem akarunk iPhone-t meg Samsung Huawei meg egyéb telefont venni.
Köszi azért a tippet
esetleg type-c vagy jack-es külső mikrofon segíthet?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
crok
Topikgazda
válasz HoTaZo #43447 üzenetére
Csak annyit tudok írni amennyit én mókáztam a témával.. annyi, hogy nem a gyári app-et használod, esetleg egy külön külső 3.5 jack mikrofonnal. A Better Camera, Footej Camera, Snap Camera, Open Camera (ebben hangforrást is lehet állítani, de tán' a többi is tudja már).. vagy rákeresel a készülékre az XDA Google Camera Port Hub-on (mondjuk ez neked nem segítség.. esetleg XDA fórumban a készülék topikjai közt) ahol portolt GCam-ek vannak (xml konfigokkal) amik valós felhasználók ajánlásával kerültek be a listára valamint itt a másik nagy GCam lelőhely (az XDA GCam Hub is ide mutat amúgy) de ezek mind-mind "kísérleti" megoldású dolgok, úgy értem fogod és végigmész rajtuk hogy melyik az ami a tieddel épp jól vagy legalább elfogadhatóbban megy mint a gyárival vagy azzal amit egyébként használsz..
-
HoTaZo
addikt
"Trükkök.. meg 3rd party videórögzítés ami megoldás lehet.." Ezekről tudnál részletesebben írni?
Van egy Huawei G(X)8-am, katasztrofális a videók hangminősége, amint zajosabb a forrás. Pl. kamion, útközben, háttér zene csak minimális hangon mehet, úthiba, rögtön recsegést eredményez a felvételen. A Xiaomi Redmi Note 9 Pro normál minőségű hangot rögzített, még hangosabb zúzós zenével is. Koncertre még nem volt alkalmam elvinni.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
crok
Topikgazda
válasz TeeJay #43443 üzenetére
Ez egy olyan Xiaomi hiba ami szerintem 6+ éve nincs megoldva.. Lehet trükközni pl. úgy, hogy a felső mikrofont letakarod, ideig-óráig általában jó.. egyszerűen rossz a zajszűrési algoritmus (az alsó és felső mikrofon jeleinek felhasználása, pl. ha elfordítod a készüléket akkor 99% hogy a bal oldalról jövő hang lesz a jobb csatornában és fordítva). c.mi.com fórumra feltehetitek a Bugreport szekcióba egy Services and Feedback app-ban történt hibajelentés készítése és a kapott azonosítónak az említése (meg egy ilyen videó linkelése) mellett de ugyanúgy csak a tippek fognak jönni meg az ígéret hogy meg lesz oldva. A videómegosztókon is tehetsz egy kört hány hasonló videó van már fent.. cink. Egyik-másik ROM-ban eltalálják de igazi megoldás ugyanúgy nincs mint a közelségérzékelő gondokra (mondjuk az legalább olyan, hogy a kalibráció sokszor működik.. de van hogy nem..). Trükkök.. meg 3rd party videórögzítés ami megoldás lehet..
-
MODERÁTOR
válasz TeeJay #43443 üzenetére
A Xiaomi szeretné, ha a buliban élvezné a zenét/előadást a használó, ezért direkt rossz minőségben rögzít.
Viccen kívül. Egyik-másik teló topikjában olvastam, hogy egy szoftverfrissítés megoldotta, olyat is találtam, hogy külső appal jól rögzítette a hangot.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
veterán
A Memory lockert hogyan tudom letolteni, [itt sehol nem talalom.csak a playstoret] Az meg nekem nics.
-
TeeJay
félisten
Érdekes kérdéssel állok elő
Tudom rétegigény de Xiaomi telefonokkal kapcsolatban jön elő az a probléma
hogy buliban ahol azért hangos a zene nem lehet velük videót rögzíteni mert a videó alatt a hang csak egy nagy recsegés/zaj lesz miközben iPhone, Samsung, Huawei meg többi telefon tökéletes hangot tud akár hangfal mellett is rögzíteni.Kérdésem az lenne Xiaomi felé mit írjunk hibajelzésnek?
Régi LG G4 telefonom gyári LG ROM esetén szintén tudott hangfal mellett is jó hangot rögzíteni, szimplán úgy hogy érzékelte hogy túl hangos a zene és a mikrofon érzékenységét szinte minimumra vette úgy pedig teljesen jó volt az eredmény, gyanítom a többi gyártó is ugyanezt teszi miközben több Xiaomi telefonnal próbálva is siralmas az eredmény
Olyan mintha Xiaomi gyári kamera app nem tudná allítani automatikusan a mikrofon bemeneti érzékenységét és mindvégig maximumon van ami miatt egy nagy zaj/recsegés a videó alatti hang.Ezt egy buliban vettem fel bő 1 hónapja Redmi Note 9S telefonnal, de más srác is írta nekem hogy a Mi11-es telefonja is ilyen, gyakorlatilag még hangfaltól 20méterre is csak egy nagy zaj/recsegés amit tud rögzíteni
Ugyanitt a DJ-nek Iphone van és facebook lapján kirakott tartalom alatt tökéletes a hang, de más Samsung Huawei tulajdonosnak is
Ez vajon Xiaomi hardver hiba lehet minden telefonban vagy MIUI vagy android hogy nem tudja állítani a mikrofon érzékenységet?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Erwinke
aktív tag
Udv!
Poco F3 telefont hasznalok.
Nem hasznalom a gyari toltot csak ritka pillanatokban.
Viszont azt vettem eszre ha nem 0.5A es toltovel toltom(5 - 7 ora a toltesi ido, ejjelre szoktam felrakni 2naponta), hanem a gyarival v az S9+ toltojevel v szuleim Huawei toltojevel, akkor sokkal kevesebb az uzem ido. Altalaban nap vegere 20 - 30% ra merul.Ez mitol lehet?
Elozo S9+ nal is ugyan ezt talasztaltam.Koszonom
-
crok
Topikgazda
válasz burgatshow #43440 üzenetére
Ezért is írtam amit írtam De látatlanban nem tudom előre megmondani mit akar csinálni és mivel.
-
burgatshow
veterán
-
Vegha
senior tag
Koszi, megprobalom akkor ezt. A TLS nem tudom mihez kell, de ha wifi, kamera gPlay es 1 app letoltes mukodik akkor mas nem erdekel momentan.
-
crok
Topikgazda
Egy 4.4.4 már lehet akár jó is Google szempontból, csak az a fránya TLS verzió amit tud majd.. ezt random nem tudom megmondani előre, hogy lehet ugyan Google fiókba be tudsz majd esetleg lépni, még akár app-eket is lehet tudsz majd telepíteni.. de hogy pl. a mobilarena.hu-t https-en meg fogod-e tudni nyitni..
-
crok
Topikgazda
válasz HoTaZo #43431 üzenetére
Mindegy hány SIM ha folyton pörgeti a modemet mert keres-kutat pl. torony vagy magasabb technológia után. Pl. ha egy helyen látszik Battery Historian szerint hogy iszonyat dolgozik a baseband modem, pl. állandóan 3G-n van de keres-kutat vagy LTE-n oda-vissza jár LTE és LTE+ közt akkor az meríti mintha nem lenne holnap. Az ilyet lehet keresni úgy is hogy vaktában szúrkálsz a ködben mindenféle varázsmódszerekkel vagy meg lehet nézni mi az oka és kideríteni hogy lehet-e tenni ellene. Ez a magánvéleményem
-
Vegha
senior tag
-
crok
Topikgazda
válasz Dzsee326 #43430 üzenetére
Sajnos ez egy Google probléma, pontosabban egy GMail app probléma. Vissza kell tenni egy működő verziót és nem engedni frissíteni vagy rendes klienst kell használni (legutoljára feltett hasoló kérdés [itt] válasz pedig [itt], verziószámmal együtt] +MIUI kanossza).
-
crok
Topikgazda
Oh.. Kivezették az Android 2.3 Gingerbread-et Google-ék, de mááár mikor.. Idén Augusztusban már a Jelly Bean-t is lelőtték, nincs rá Google Play Services támogatás.. előtte 2018-ban már az Ice Cream Sandwich-et is lelőtték.. nemhogy GB-re.. GB-re 2017 elejétől nem lehetett már számítani mikortól a Firebase-nek felemelték a min. API-ját 9-ről (GB) 14-re (JB) és kilőtték alóla a Google Play támogatást. Plusz ami HTTPS-hez nélkülözhetetlen manapság használt TLS verzió azokban a ROM-okban nincs már benne, amit tudnak azt meg már letiltották a világon minden értelmes szerverkörnyezetben min. másfél éve. A többi készülék a hálón persze hogy látja, IP kapcsolat természetesen lehet.. de azért volt "Internetelérési" gond mert a probe amivel az OS nézi hogy "van-e net" egyszerűen nem működik már és ezért nem tudsz belépni sem azon a készüléken a fiókba mert már nem támogatja a Google hogy hozzáférhessen a Google Services-hez (csillió foltozatlan sebezhetőség, elavult TLS verzió, etc). Régi. Engedd el.
-
Vegha
senior tag
Sziasztok,
Androidos kerdesem van, de nem tudom, hogy ide valo-e:
elovettem egy regi telefonomat (Defy+), amin az akkori OS van (GB), Gondoltam frissitem (eloszor root, aztan valami custom ROM), de el sem tudtam kezdeni, mert nem engedett belepni a google fiokba. A google accountba desktopon beleptem, aktiv. A telefon tud csatlakozni a Wifi halozathoz, de internet kapcsolat nincs rajta (ehhez szukseg lenne a google account felvetele, ha jol sejtem).
No, addig kinlodtam, mig desktopon megvaltoztattam a jelszot, persze errol a telefon nem ertesul, egyszeruen csak annyit kozol, hogy a jelszo/login nem egyezik es, hogy a fiok visszaallitasahoz menjek ide: google.co.uk/accounts. Mindezek ellenere sikerult lecserelnem az OS verziot, gondoltam hatha a wifi kezelessel lehetett problemaja, de nem: az ujabb verzio is hiaba csatlakozik a wifihez (szurke a wifi statusz ikonja: keknek kene lennie ?), nincsen elo internetkapcsolata. Beleraktam egy adatkartyat, wifi nelkul, de adatforgalom bekapcsolva es tovabbra sincs internetkapcsolat sem browserben, sem a Google Play elinditasahoz a gmail fiokot nem tudom felvenni. 3 kulonbozo accounttal probalkoztam, mindnel ugyanaz a hibauzenet. Eddig eleg egyertelmuen interneteleresi problemanak tunik (barmi fogalmam sincs mi lenne a megoldas), hanem aztan az igazan furcsa az, hogy 1-2 probalkozas utan a backup gmail fiokomba kapok egy biztonsagi ertesitest, hogy valaki megprobalt belepni a masik fiokomba egy eszkozrol. Nem minden probalkozas utan, de tobb alkalommal kaptam ilyen levelet.
Valaki erti ezt ? Nekem sehogy sem all ossze, hogy hogy lehet az, hogy tobb, szuz OS telepites utan sincs semmilyen interneteleres (termeszetesen mas eszkozok ugyanazon a wifin logva vidaman latjak a halot) - illetve valahogyan megis csak van, mert a google eszleli, hogy be akarok lepni. -
Dzsee326
tag
Sziasztok, hátha itt tudtok segíteni.
Lett egy Xiaomi note 9s-em (ezt csak a mihez tartás végett) és az vele a problémám, hogy nem küld a gmail (app) értesítést a beérkező levelekről.(ha fut a háttérben, akkor sem) Ez volt már az előző játékommal is (redmi 7) Ezzel úgy másfél óráig nem volt gond, működött fajinan, utána leszedte a Google mentést, és megint semmi. Annyi még a sztorihoz, hogy az app néha feldobja, hogy nincs bekapcsolva a szinkronizálás, ezt mindig bekapcsolom, de nem történik semmi változás. Lehet esetleg, hogy valami Google f@szság, nem is droid gond? -
Dumi86
senior tag
Köszi. Írtam is erre az email címre Kíváncsi vagyok mit reagálnak rá.
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
crok
Topikgazda
válasz Dumi86 #43427 üzenetére
Ha nem te indítottad akkor nem a te hibád - viszont tenni se fogsz tudni ellene, ez alapból kellene hogy működjön (kiv. ha pl. subscription).
Ha csak ezzel csinálja akkor írnék a fejlesztőnek hogy ők mit látnak ebből (Transaction ID-vel, az a GPA.* azonosító), mert lehet az app hibája is.
info@finalwire.com (Tofalva utca 6/A Budapest 1048 Hungary)
Meg a refund email-ben jó lenne tudni mit írnak pontosan, meg a Google Pay -> Activity tab-en is megnézném ki indította a refund-ot (ott is oda szokott írva lenni úgy emlékszem).
-
Dumi86
senior tag
válasz Fall-N #43425 üzenetére
Mi ez hogy automatikusan visszájár valami? Azért veszi meg az ember hogy pl ne legyen reklám az adott Appban meg ilyenek. Akkor miért van a "visszatérités"? Emailben ezzel a szóval írják? Mit lehet ezzel amúgy csinálni hogy megveszek valamit akkor az úgy is maradjon?
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
Dumi86
senior tag
Nem töröltem. Évek óta fenn van. Meguntam hogy reklámokat dobál és mondom ez a 690ft nem vészes. Erre vissza utalja a pénzt Nem tudom ez valami Google Play hiba vagy nálam van valami? Mondjuk más vásárolt alkalmazás meg jó? Már harmadjára utalták vissza ugyanúgy.
-
Fall-N
veterán
válasz Dumi86 #43423 üzenetére
Velem egyszer fordult ilyen elő. A Kimbino lifetime license é, amit visszakaptam pár nap múlva holott nem távolítottak el. Utána újra megvettem, azóta maradt rendesen a vásárlás. Azért sem értettem, mert IAP volt és elvileg ott nem jár vissza automatikusan, sőt külön kell kérni a fejlesztőt.
-
Dumi86
senior tag
Üdv. Nem tudom ide tartozó téma-e de már érdekelne a megoldás. Szóval van a Google Playen az Aida64 nevű App aminek én megvettem a reklám feloldását. Hiába csinálom Telenor vásárlással vagy bankártyával eltelik 2-3 nap és jön az email hogy vissza utalták a 690ftot(ennyibe kerül összesen). Ezt miért csinálhatja? Minden más mobilos vásárlás jó(pl az Acuweater is jó).
-
Somatom
veterán
-
HoTaZo
addikt
Akkor erre nincs megoldás?
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
adp
őstag
Sziasztok
Megjelent valahogy egy virtuális home gomb a kijelzon mikozben matattam az aknaban es vilagitottam a telefonnal, hogy tudom eltuntetni? Kisegito eszkozoknel gondoltam de nem talalom.
P20 pro legfrisebb szoftver[ Szerkesztve ]
-
grafnet
veterán
válasz grafnet #43414 üzenetére
Egyelőre ez meghaladja a számítási kapacitásomat.
Köszönöm a segítséget.
Az ilyen kupacban, mire lehetne keresni, ami nekem tud segíteni?
12-13 13:28:25.089 V/chatty (1373): uid=1000(system) ActivityManager identical 2 lines
12-13 13:28:25.095 W/libprocessgroup(1373): kill(-22459, 9) failed: No such process
12-13 13:28:25.095 W/PowerCheckerService(4209): Time interval is too short since last check
12-13 13:28:25.100 W/libprocessgroup(1373): kill(-22459, 9) failed: No such process
12-13 13:28:25.101 D/ActivityManager(1373): Raise procstate to external provider: ProcessRecord{641a1b 3675:com.google.android.gms/u999a23}
12-13 13:28:25.101 D/ActivityManager(1373): Raise procstate to external provider: ProcessRecord{daac100 28641:com.google.android.gms/u10a23}
12-13 13:28:25.102 D/CompatibilityInfo(1373): mCompatibilityFlags - 0
12-13 13:28:25.102 D/CompatibilityInfo(1373): applicationDensity - 440
12-13 13:28:25.102 D/CompatibilityInfo(1373): applicationScale - 1.0
12-13 13:28:25.105 W/libprocessgroup(1373): kill(-22459, 9) failed: No such process
12-13 13:28:25.122 V/chatty (1373): uid=1000(system) ActivityManager identical 3 lines
12-13 13:28:25.127 W/libprocessgroup(1373): kill(-22459, 9) failed: No such process
12-13 13:28:25.127 I/libprocessgroup(1373): Successfully killed process cgroup uid 10009 pid 22459 in 54ms
12-13 13:28:25.128 I/Zygote (638): Process 22459 exited due to signal (9)Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
grafnet
veterán
Igen van egy nagyító, de abban az általam próbált betű kombinációkra semmilyen találati eredményt nem kaptam.
Egyelőre az általad írt, számomra kínai dolgokat próbálom értelmezni és szűkíteni a keresést.
Igen, közben rájöttem, hogy lehet megállítani, elindítani a log rögzítést, de így is 10.700 sor, amiben keresni kell.
TXT-be importáltam, gépen próbálom keresni, de nem sok sikerrel.
[ Szerkesztve ]
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
crok
Topikgazda
válasz grafnet #43412 üzenetére
Mondtam hogy van benne filter. Valamint a sorok elején van timestamp is, ezért írtam hogy jegyezd meg a percet hogy mikor csináltad magát a műveletet. Ha egyből utána mented a logot akkor nyilván a legvégén lesz. Az app ID-ját megnézheted ha már úgyis van root, arra is rákereshetsz a logban.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz grafnet #43408 üzenetére
Nem véletlen nincs fent az APK Editor Plus sem Play-ben.. valamint szoftveres visszaélésre ad lehetőséget a dolog. Topikgazdaként még szép, hogy megkérdezem mégis mire akarod használni.
MatLog-ban szűrő ikon, ott tudsz szűrni az app-re is akár de nem tenném, inkább jegyezd meg mikor akartad pontosan átírni, menj át a MatLog-ba, húzd le a teljes logcat-et és menj oda ahhoz a perchez mikor csináltad, mert lehet nem az app hanem a rendszer hibájából ered a gond és ha csak az app-re szűrsz akkor nem fogod látni. -
crok
Topikgazda
válasz grafnet #43405 üzenetére
Az én válaszom, az ÁSZF és a moderációs szabályzat betartása szempontjából de, szeretném tudni miért szeretnéd átírni a UID-t.
-
crok
Topikgazda
válasz grafnet #43403 üzenetére
Akkor itt folytatjuk, miért is kell átírni? Itt is mondom hogy logcat.
Matlog - Logcat néző|exportáló - root vagy az alábbi ADB parancs kell hogy hozzáférjen a logcat-hez:
adb shell pm grant com.pluscubed.matlog android.permission.READ_LOGS
Logcat Extreme - Logcat néző|exportáló - root vagy az alábbi ADB parancs kell hogy hozzáférjen a logcat-hez:
adb shell pm grant scd.lcex android.permission.READ_LOGS
3C Logs - Logcat néző|exportáló - root vagy az alábbi ADB parancs kell hogy hozzáférjen a logcat-hez:
adb shell pm grant ccc71.lr android.permission.READ_LOGS -
grafnet
veterán
Sziasztok,
Elég specifikus a kérdésem.Adott egy játék, amiben a UID-t át kell írni, de nem tudom.
Sokadik próbálkozás után sikerült videóra venni és onnan kiollózni:
A bemutató videó szerint van csinálva minden. Az APK Editornak van root joga a Magisk Manager szerint.
Hogyan tudom kinyomozni, hogy mi az olvasási hiba?
A9 van a telón.
APK Editor Plus v1.10.0
A videó 2020-as.[ Szerkesztve ]
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
crok
Topikgazda
válasz tordaitibi #43386 üzenetére
Sajnos az a ROM tényleg annyira régi (4 éves, még Nougat, ez azért lett abbahagyva mert utána kezdte Alexey a Lineage-et csinálni) hogy ahogy a TeMeFi lekérdez azt már ez az Android verzió nem is ismeri.. (látszik is a kis bomba jobb oldalt, az a "hiba van" jelzés). Marad a másik említett app (a MemoryLocker).
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- BestBuy topik
- SSD kibeszélő
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Milyen TV-t vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- IPhone X 64GB gyári független nagyon szép megkímélt állapotú
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független 2025.07.30 Apple jótállás