-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
domesz
aktív tag
válasz
cappa72 #20891 üzenetére
Már vagy 1 hete vadászom hogy milyet/melyiket vegyem erre ma rátaláltam erre
Picit nagyobb a kijelző mint amit akartam de kárpótol a számomra nagyon szép kinézet.
Egyébként erről az android-sale.com oldalról rendelt már valaki?
-
hunaqua
addikt
válasz
cappa72 #20678 üzenetére
...hát nem jutok előbbre.
Az a bajom,hogy nem tudok recovery-t felrakni.Sem az MTKDroid-dal,sem a Flash T.-vel.Csináltam vele scatter-t,de nem fogadja el.Frissítettem az ADB-t,azóta már nem is látja az MTKDroid.
A Mobileuncle App-ot felpréseltem,mert a Kínai Rom-ban Play sincs,de ha tudnám Root-olni,akkor az felrakná a Recovery-t.Az Unlockroot felismeri,de nem csinál semmit.
A TPSparky és Bin4ry végig csinál mindent,de Root az nincs. -
nagash
senior tag
válasz
cappa72 #20697 üzenetére
Szia!
Összeolvastam hozzá mindent és ugye elméletben a bekapcs+volume up-al lehet a Recovery-be jutni.
Én nem telepítettem rá és ha ezt a kombo-t tolom, akkor a döglött droid képe fogad piros felkiáltójellel.Tehát menteni nem tudok, visszaállítani nem tudok.
(egyébként leírásból tolnám, mivel nem csináltam még ilyet, de az opció híján ez tárgytalan...)Megvan a gyári ROM a Zopo oldaláról,
Megvan a Flash Tool a Zopo oldaláról.Nem sasa311 hanem a Zopo-s kínai csajszi leírása (tök ugyanez csak angolul nem tud szegény) alapján toltam, de dob egy COM port hibát amit nem tudok elhárítani, Zopo még nem válaszolt senkinek. Eddig a sárga flash-elős csíkig egyszer jutottam el, de dobta a hibát azt annyi.
Eszközkezelőben egyáltalán nem látszik ez a fos, hogy cseréljem a driver-t de a fent van az MTK-s Preload VCOM driver, meg a háromlépéses gyári szösszenet is.
A hibáról dobok majd képet, vagy linket, de az a lényeg, hogy mivel nem értek hozzá (kényszerből csinálnám most is), így csak a leírások alapján tudok menni, de azok nem működnek.
Köszi, hogy segíteni próbáltok!
sasa311: :Ha a Zopo feliratnál nem megy tovább a teló, akkor én az egész Image-et flash-eljem ugye?
-
-
Dominó85
addikt
válasz
cappa72 #20709 üzenetére
A napokban készítem el a G3 (PowerVR SGX531Ultra) vs. android játékok cikkem. Annyit elárulok, hogy az eddig priviben kapott játékok még csak meg sem izzasztják a G3-mat. Viszont én már találtam párat, amihez kevésnek tűnik a cucc (mondjuk ezek között van Tegra 3-as is, így lehet xar verzióm van, még keresem az ArmV7 apk-ot. Hiába ingyenes, ha a google play a tegra 3-ast szedi le a G3-hoz...) Megpróbálok elfogulatlan cikket írni.
-
-
pmikloska
aktív tag
-
-
gps76
őstag
válasz
cappa72 #20000 üzenetére
Persze megvolt.
Hangerő felre semmi,simán bekapcsol és bootloopba ragad,ha lefelé nyomom akkor meg factory test jön be ahol a hardver dolgokat lehet tesztelgetni.
Nálam a zp100-on hívás volt a preferált,alaphelyzetben megjöttek az emailek,stb. de simán tudtak hívni,nem jelzett nem elérhetőt a hívónak.Viszont gprs-re állítva már nem voltam elérhető,amikor netet osztottam wifin. -
nagash
senior tag
válasz
cappa72 #20004 üzenetére
Szia,
Köszi, most minden hívás bejött, a 3G-t nem vette le az ikon fölül (ez feltétel?)
Letöltés nem ment, de egy Firefox-ot, Operát indítottam mellé, hátha.
Mindkét SIM csörgött.Igyekeztem végigolvasni a hozzászólásaitokat a másik fórumban, de nehéz volt lekövetni.
Szóval ez a kapcsoló megmondja, hogy bármilyen beszédhívás bejön, dobja el a netes dolgokat. Érdekes, mert én ezt full alapnak gondolnám... Most tesztelgetem azt meglátjuk. Ha nagyon nem jön be, úgy nem kívánok együtt élni vele és visszatérek a 2 telefonhoz, de a gondom az, hogy 2 magánom van (még) és egy céges és az már 3db telefon. (Nem szeretek cégesen magánt, magánon cégest bonyolítani, ez van...)@Sanyesz.: tudom, nem voltam a vásárlásnál körültekintő, no meg a leírások alapján csak a hívás tenné stand by-ba a másik SIM-et, így nem is gyanakodtam.
@Csongii: várj egy hetet és ha nem oldom meg a gondom, akkor megkereslek.
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
cappa72 #19946 üzenetére
A MobileuncleTools ezt írja a play-on lévő legújabb verzió jellemzőiként:
20130223v2.8.0
1 Support MT6589 models
2 Suppor flash recovery model from SdCard for MT6589
3 other code optimizationA root-ra pedig azt gondolom hogy amiként a "bin4ry root" szerzője írja:
"i made a small script which is able to root ICS/JB phones. It uses a remount timing issue in Androids "adb restore" service.
So normally it should work on nearly all ICS/JB devices"Így ez inkább komplett androidverziókra általánosságban is jó, nem HW specifikus talán...
G2 -re G3-ra példul jó, és hátha G4-re is.
-
sasa311
veterán
válasz
cappa72 #19950 üzenetére
Mert? Nem feltétlen platform függő a rootolás.
6577-es dual core-okat ált. könnyű rootolni, 6575-öt mégkönnyebb, mégis volt nálam a múltkor egy 6575 amit az általam összes ismert root mechanizmussal megpróbáltam, de úgy lepattant róla minden mint a sicc, CWM meg nem volt hozzá ofc... Ugyan ez van a Hero alma klónokkal - tököd is leszakad mire rootolod.mod:
Én még nem is találkoztam olyan kínai telefonnal, amiben nincs play áruház alapból. Vagy csak mákom volt? -
alfa20
senior tag
válasz
cappa72 #19902 üzenetére
sikerült az eredeti állapotot visszaállítani, köszi!
azt a topikot ismerem, de sajna oda nem nagyon járnak így nem is kaptam ott választ ezért próbálkoztam itt
kipróbáltam, hogy az SD-hez betettem a '#'-et, de ugyan úgy fel csatolta mind kettőt, így szerintem nincs más mint a beletörődés...
azért köszi a segítséget -
alfa20
senior tag
válasz
cappa72 #19894 üzenetére
valamit nagyon el csesztem, mert most egy SD-m sincsen
ami a baj hogy a root sem megy így nincs jogosultságom 'Root Explorer'-ben vissza írni
van viszont 'terminál'-om amibe át tudok menni root-ba viszont nem tudom abbol el índítani a explorer-t, nincs benne vajon egy szöveg szerkesztő? -
alfa20
senior tag
válasz
cappa72 #19884 üzenetére
teló: ulefon v1277
op.: 4.0.4
ROM: 1009T_120829_OV5647_ICS2V1.3_V05_COM_ENeredeti 'vold.fstab':
## Example of a standard sdcard mount for the emulator / Dream
# Mounts the first usable partition of the specified device
dev_mount sdcard /mnt/sdcard emmc@fat /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_host
dev_mount sdcard2 /mnt/sdcard2 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.1/mmc_host
## Example of a dual card setup
# dev_mount left_sdcard /mnt/sdcard1 auto /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_host/mmc0
# dev_mount right_sdcard /mnt/sdcard2 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.2/mmc_host/mmc2 -
Baloohd2
csendes tag
válasz
cappa72 #19804 üzenetére
Nem teljesen...
A needrom.com - on fent van a rom .zip formátumban is, abban van META-INF mappa.
Egyébként sikerült magyarítanom, de másképpen:
Az általad belinkelt root megoldásnál van egy root.zip link, amit letöltöttem. Annak a META-INF mappájához csomagoltam be az Android Commanderrel telefonról leszedett "app", "framework" mappákat és a "build.prop" fájlt.
Ezt etettem meg a JBART - al, a magyar repo (köszönet mindenkinek, aki idejét és energiáját nem sajnálva létrehozta!) társaságában - aztán hagytam érvényesülni.
A létrehozott zip rom - ot CWM (ezt ugye Neked köszönhetem!) - el rátelepítettem a rendszerre.
Újrainduás után kiírja, hogy frissít, majd már a magyar felület fogad...
-
-
-
Baloohd2
csendes tag
válasz
cappa72 #19248 üzenetére
Sajna nincs...
Mint korábban írtam, kifektettem, majd sikerült az egyik needrom - os rommal életet lehelnem belé.
Magyarítani szeretném. a mostani recovery - e nem alkalmas.
Valami "android system recovery <3e>", vagy mi a szösz.
Bejutok a menüig, ami még hasonlít is a CWM - hez, de ott már nem reagál semmire. -
albgab
aktív tag
válasz
cappa72 #19196 üzenetére
Az elejétől.
Adott egy Lenovo A60 2.3.3 androiddal factory reset után.
Felraktam a google play áruházat és ha elindítom ezt írja ki:
"a folytatáshoz hozzá kell adni egy fiókot az eszközön"
Ha igent nyomok kilép.
Próbáltam: 2.2.6, 2.2.11, 2.3.6. 3.9.10, 3.10.10, (van amely el sem indul, mert ugyebár régi market)
Felhasználóknál, be van állítva a gmail, és szinkronizálja is az e-mailokat, meg a naptárt.
-
Drbonci
aktív tag
válasz
cappa72 #19083 üzenetére
Aminkor a scatter be van rakva akkor csak a recovery-hez kerül pipa sehova máshova . Próbáltam egy mappába kicsomagolni a scattert és a romot de így sem, annyi hogy a boot img-t is kipipálja . Cwm-et felrakja gond nélkül tehát nem gondolom hogy vmi illesztő program hiányozna .
-
Sanyesz.
őstag
válasz
cappa72 #19007 üzenetére
Igen, ezt én is láttam, de nem terveztem W8-at venni, így nem igazán érdekel.
Magasröptű chat-et folytattam egy "james" fedőnevő hölggyela MiniDeal-nél. Azt nyilatkozta, hogy a "jövő hónapban" lehet G4 Advanced változatot rendelni. Nem volt túl közlékeny, így az nem derült ki, hogy a hónap melyik felében.
Az Antelife-on fent van a G4 Standard, tegnap egy érdeklődőnek 2 hét várakozási időt írtak, míg a termékismertetőben 2013-03-25 a "Lead-time". Ennyit a két hétről. -
válasz
cappa72 #18990 üzenetére
Igazából, amiket néztem, ott nem 11USD a különbség. Hacsak ennyi lenne, akkor nem gondolkodnék rajta.
Valami 4,5"-osban gondolkodom, aminek lehetőség szerint 2000 mAh-ásnál nagyokk akkumulátora van.(#18988) sasa311: akkor meg nem érdemes a Galaxy W-t lecserélni
. Legfeljebb a nagyobb kijelző miatt. De azt meg nehezebben hajtja meg egy egymagos, nem?
-
sasa311
veterán
válasz
cappa72 #18857 üzenetére
Rögtön factoryba mentem, ugyan az a hiba maradt.
Asszem feladom a faszba, nem piszkálom a telefont és ha beszarik veszek egy újat, olyat, amihez van support
Bár sajnálom, mert ez eddig messze a legminőségibb összeszerelésű kínafon ami valaha a kezembe volt
Kár érte, hogy fos a belseje.
-
sasa311
veterán
válasz
cappa72 #18843 üzenetére
Hol kéne ezt keresnem?
Keresgéltem én is a neten, újrarootoltam a telefont a ROOTQemu nevá rootolóval - állítólag az ezt kiküszöböli, de ugyan az történt.
Illetve a friss adb drivert fel tudtam rakni angol 64 bit Win 7-re, működik is de a droidtools továbbra is csak az emulált XP-n látja a telefont (de ott legalább stabilan)
-
sasa311
veterán
válasz
cappa72 #18833 üzenetére
Saját faszságom volt.
A szimulált XP-nél felül az USB kontrol panelen kézzel kell csatlakoztatni a (virtuális) USB-ket. Így már végigment szépen a 2 restart, mindig factory módban újra indítva.
Első manőver végén kaptam egy hibaüzenetet:
Azóta mindig végigmegy a 2 restart minden gond nélkül de a "2. újracsatlakozásra várok" pontnál nem lép tovább...
-
sasa311
veterán
válasz
cappa72 #18831 üzenetére
De van factory mód. Most már sikerült is megoldani, hogy ott induljon újra (marha sokáig kell tartani, ha korán elengedem recoverybe megy, ha tartom kb. 10 mp-et akkor bemegy factory módba kék menüvel meg tesztekkel).
Viszont innen nem megy tovább és nem is indít újra másodszor:
Kezd a tököm tele lenni
Sztornó, van még egy ötletem! Pillanat
-
sasa311
veterán
válasz
cappa72 #18827 üzenetére
Azt hogy kéne összehoznom, hogy restardnál factoryba menjek vissza?!
Elindult a droidtools, restartolt, ahogy elsötétült a képernyő nyomtam neki a bekapcs + hangle gombot mégis bement RECOVERYBE (
). Onnan muszáj volt sima restartot nyomni, ettől meg behal a droidtools
Tipp?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged