- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
alexw801 #102799 üzenetére
Az igazság az , hogy egyenlőre még nincs nagy külömbség az echte TW, CN verziós telefonok illetve a WW-s ek ára között. Talán a a taiwaniak egy kicsit. Vagyis inkább megéri egy eu-s országból rendelni rendes ww-s telefont mint bütykölni. Ahigy te is tetted.
B20: Ott van pl.: a k920, vibe x2 CU, zopo zp 999/ 3x , aztán pár ulefon, Jiayu stb... Van belőlük pár de még bogarászni kell őket.
-
alexw801
senior tag
válasz
WOT-H-A-C #102797 üzenetére
Örülök a véleményednek, akkor nekilátok megtanulni a Zenfone 2 kameráját.
Én Kínában helyi web-shopokat nézek, ott Honor 6, Lenovo Vibe, stb. Unicom 4G - mind 800 MHz nélküli. Zenfone-t nem is találtam, bár van CN verzió, a firmware csere WW-re megoldott, a rádiómodulban a 800 MHz kinyitása talán lehet, talán nem. -
alexw801
senior tag
válasz
aytukabozs #102796 üzenetére
Később felteszek a MEGA-ra pár darabot és közlöm a letöltő linket.
A videoval nem vagyok kibékülve. Lehet, valamit nem jól csinálok.
Az álló képek jók, de túl széles látószögű és állandóan 2.0 rekesszel fényképez. A HDR érdekes, mozgó téma sem lép bele, mint a volt telefonommal (Honor 3X). Panoráma könnyen kezelhető. A kamera kezelhetősége kiváló egyébként.
Igaz, egy Oly E-PL5-tel hasonlítom, hát azt meg sem közelíti. -
WOT-H-A-C
veterán
-
alexw801
senior tag
válasz
cappa72 #102793 üzenetére
Egyetértek több szempontból. Megyek pár napra Kínába dolgozni, de most talán nem veszek semmit. Igaz, az LTE b20/800 MHz az ott kapható telefonok egyikén sincs rajta.
Ez arra a kompromisszumra vezet, hogy drágábban, de EU piacon veszünk telefont, fiam Honor 6 H60-L04-e és az én WW verziós ZE550ML-em is ilyen, igaz egyiket sem kellett bütykölni egyáltalán.
A Zenfone 2 kameramodulra is igaz az állításod, sajnos. Amúgy brilliáns telefon (lenne). -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
cappa72 #102793 üzenetére
Há'ja... Vannak most is erős hw-el jó képeket lövő telefonok, de ugye nagyon kevés ember keres 100k-s telefont. (Itt) Ugye ott van a honor6, honor 6+ , Vibe shot, asus zenfone 2, asus zenfone (zoom) de ezeknek ugye megvan az ára is.... Talán a zenfone ami még megfizethető variánsban is kínál jó tudást ilyen téren is. Én is remélem , hogy ez még idén változni fog...
bb71: a teljesség igénye nélkül és nem jelölve a kategóriákat.
THL T11, Coolpad F1, Coolpad 7320, ZTE V5, Jiayu F1, THL 4000, Iocean x8 mini pro, Lenovo Vibe Z, xiaomi mi3, xiaomi hongmi note mtk, hongmi 1s stb...
-
válasz
WOT-H-A-C #102791 üzenetére
Hmm.... akkor nem vagyok egyedül ezzel.
Egyik fórumtársunk úgy fogalmazott, hogy ez a piac (mármint a kínai) elqrvult. Hát igazat adok neki.Rásádul az erősebb hardverek mellé jellemzően nem jár az elvárható kameramodul.
Tudom, ezek nem fényképezőgépek, de amikor a Talk5H kameráját szidták, az számomra elfogadható volt. Jelenleg a Lenovo P70 nem üti meg azt a szintet sem, amit a Talk5H kamerája tudott, ezért "vissza is léptem" a P70-ről egy JY G4S-re, amivel legalább a kölköket le tudom fotózni értékelhető minőségben (fényképezőnek ott a Topcon RE Super). Igaz, a g4s gps-éről nem nyilatkoznék, mert az "nincs neki"
alapértelmezetten, de már régóta van bluetooth gps-em.
Remélhetően majd fél év múlva már racionalizálódik ez a helyzet is, és megint lesznek ajánlott és bestbuy telefonok.
-
WOT-H-A-C
veterán
Lehet.. Magamnak már jó ideje csak a felső kategóriából nézelődök. Viszont ha ajállani kell akkor mostanában sokszor kaparom a fejem, hogy mit is kéne.... Pedig igyekszem képben maradni. Az , hogy elszálltak az árak az alsó és alsó közép kategóriában is az csak az egyik része a dolognak... A másik a minőség. Jelenleg jóval kevesebb olyan telefont tudok felsorolni amit nyugodt szívvel ajállanék is.... Fél évvel ezelőtt kb nem volt ilyen gond.
-
bb71
őstag
válasz
GIJoe #102784 üzenetére
Pontosítsunk:
Itt a Huawei SINCS fent, mint ahogy a Jiayu SEM:
http://www.corninggorillaglass.com/en/products-with-gorillaGyári tesztnek alávetett készülék kerülhetett be a listába - ha jól olvastam.
Itt meg Jiayui is van fent, az F2 miért nem lenne azzal gyártva (feltételezés):
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_devices_with_Gorilla_Glass...de ki és mikor frissítette ezt a wikipedia oldalt.
-
BaginZe
tag
válasz
WOT-H-A-C #102783 üzenetére
Igazad van, de az ő hozzászólásain kívül nem nagyon kerül szóba, mint "olcsó" alternatíva.
Azért találni érdekes hozzászólást a telefonnal kapcsolatban
"Láttátok már a Jiayu F2 speckóját? Vicc, ebből akarnak olcsó slágertelefont, mint a G2F v mint az F1, akkor kicsit borsos az ár ilyen központi egységgel..."
-
BaginZe
tag
válasz
GIJoe #102784 üzenetére
Egyik hozzászólásban sem volt szó garanciáról, nem tudom, ez hogy jön ide?
A felsorolt négy "feltétel"-ből 2 igaz a honorra, nálam a kettő a négynek pont a fele. A honor 3c-ről eddig nem tudtam, hogy gorilla glass lenne, de mentségemre szóljon, hogy most átnéztem több magyar és külföldi oldalt is, és ők se tudják ezt róla.
"az F2 betegségeivel szegény Capát fogják itt halálra szekálni"
Ennek megint nem tudom, milyen jelentősége van ebben a témában...
Az eredeti hozzászólás:
"Ami kell: 2SIM, 4G, GPS, levelezés (owa) pár alkalmazás"Szóval itt megint nem értem, hogy miért érdekes, hogy neked fontos-e ha 2mp helyett 0,54mp egy weboldal?
-
bupemko
senior tag
válasz
WOT-H-A-C #102783 üzenetére
Nekem alapvetően tetszett a Jiayu F2, csak az OTA frissítés után eltűnő Play Store okozott kisebb fennakadást. Kis segítséggel sikerült rá CWM-et gyártani, ez megoldotta a problémát.
Fő okok, ami miatt visszatértem a Lenovo K910 Vibe Z-re:
- CPU (szoktam néha játszani is)
- CM12.1
- Kijelző méret - nekem a nagyobb után visszsalépésnek tűnt az 5.0.
- 4G használat során ugyanúgy szakadozott, mint a 3G/HSDPA (Szeged - Budapest vasútvonalon, T-Mobile kártyával).
- Ja és persze a community!130 dollárért szerintem jó vétel volt.
-
GIJoe
addikt
válasz
BaginZe #102782 üzenetére
Egyrészt a Honor 3C is 2G ramos, tehát már elve nem igaz.
GG glass a Honor is sőt, az igazi, a Dzsájűben nem vagyok biztos, szerintem inkább edzett üveg.
A Kínai marketing mindent elbír, valahogy a dzsájű nincs rajta a GG gyártó honlapján.
Továbbá a Huawei és a Dzsájű közti minőségről brutális sokat lehetne írni.
Azért a Chigon sk költségen visszaküldöm garanciát, ne hasonlítsjuk már össze a hazai 2 év garival.
Amiben esetleg jobb a 4G, de most őszintén, nekem 3G is lejön egy gmail, weblap, mihez kell a 4G? Filmet torrentezni zsebtelefonra? Tehát 2 mp vagy 0,54 mp egy weboldal engem nem hoz lázba.
Na meg az F2 betegségeivel szegény Capát fogják itt halálra szekálni... -
GIJoe
addikt
válasz
BaginZe #102780 üzenetére
Lehet a tudása és ára miatt, mennyibe is került?
125-130$ körül van sok helyen, EU raktárakban nem halmoznak fel ilyet, tehát (280as $ árfolyamra) rászámolod az ÁFÁt, a posta kezelési költséget, itthon Huawei Honor 3Ct kapsz honi garanciával.
Sőt edigital sokszor akciózik-kuponozik, és akkor már alá is megy az árának... -
BaginZe
tag
válasz
petrosilov #102779 üzenetére
Valamiért a Jiayu F2 itt sose kerül szóba, de én nem találok benne kivetnivalót, pedig már pár hete használom. Az a pontja a "gyenge", amire nekem gyakorlatilag semmi szükségem: az elavult processzor. 2 giga ram, minden hazai frekvencián tudja a 4G-t, normális üzemidő. Meg még gorilla glass is, ami külön jó pont.
-
Zeki
nagyúr
válasz
nyuszi123456 #102772 üzenetére
Az ilyen C brandek minősége hullámzó, az első vevők a bétateszterek, mikor sok hiba kiderül.
De ugorjatok csak fejest!
Én senkit nem akarok lebeszélni egy nagy szerelem első látásról.
Ellenben csodák nincsenek. Kínában sem. -
Zeki
nagyúr
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
Mecy_Lacee #102768 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
synar
őstag
válasz
petrosilov #102761 üzenetére
Ok, vessetek a mókusok elé, de nekem akkor is bejön az UMI Hammer: [link], rendelek is egyet, amíg $130 alatt van.
-
Mecy_Lacee
senior tag
válasz
Ezekiel Ston #102765 üzenetére
-
janaman01
addikt
válasz
petrosilov #102763 üzenetére
Akkor a fent emlitett telók elvileg beleférnek, emlitetetted a gps-t, az lesz a kérdéses pont , igazából azok a soc ok már jobban teljesitenek, kérdés hogy azokban a telókban is? Érdemes pár forumot átrágnod mindét telefonnal kapcsolatban gps terén.
-
GIJoe
addikt
Pofás a JiaYu S4 200$ alá beesik?
-
Ezekiel Ston
senior tag
2sim imei:null értékkel mit lehet kezdeni?
-
dokee78
félisten
válasz
petrosilov #102759 üzenetére
Elephone P6000
Igaz ez 5 inch ezzel szemezek fizetéskor tervezem. -
petrosilov
tag
válasz
janaman01 #102762 üzenetére
OK, semmi extra:
Ami kell: 2SIM, 4G, GPS, levelezés (owa) pár alkalmazás - általában térkép- és kalkulátorok, legizmosabb talán az IGo. Lehetőleg kis méretben 5" alatt. Sokat telefonálok.
Játék nem kell, fényképezőgép nem kell. Eddig első generációs moto G-m van, ettől nem kellene gyengébb élményt kapni. Akku tartson 2 napig, ha lehet.
-
janaman01
addikt
válasz
petrosilov #102759 üzenetére
Én egyiket se venném, de majd a többiek rácáfolnak....
-
alexw801
senior tag
Az ASUS Zenfone 2 Olaszországban már kapható, nem csak az EURONICS-nél, hanem az amazon.it-nél is, ide küldik pl. 257 EUR áron postával 6-8 nap alatt az 550ML-t. Több változat kapható. Teljesen megbízható.
-
hunaqua
addikt
..és ne feledkezzünk meg a most startoló ( 160usd ) Lenovo S8 (A7600) telefonról sem,ami a K3 Note "rokona",csak gyengébb HD kijelzővel.Az 1-2 hónap múlva filléres cucc lesz.
-
hunaqua
addikt
Nálam volt több Lenovo készülék ,többek között K3 is. (nem K3 Note) A CM Rom csodákat csinált vele,jó telefon lett tőle. Igaz nekem nem tud megfelelni olyan,amin nincs értesítő Led,és az sajnos olyan.Összeszerelési minősége viszont szerintem is jobb a Meizu M1 Note telefonnak mint a K3 családnak,de az ára is + 30usd.A K3 Note fog kapni custom Rom-ot,az M1 Note viszont a FLYME-re van "kárhoztatva".
....tehát szerintem mind a 2 Note teljesen vállalható,jó telefon!
-
janaman01
addikt
válasz
petrosilov #102751 üzenetére
Igen az se tudja, felmész a telekom ra..vagy rákeresel telekom 4g lefedettségi térkép re és ott meglátátod....viszont elég sok helyen fontos a B20
-
petrosilov
tag
válasz
janaman01 #102749 üzenetére
Ó azt mintha a redmi 2 se tudná.
4G network FDD-LTE : B7 (2500MHz) / B3 ( 1800MHz), TDD-LTE (B41: 2555-2575MHz)
Na innen kezdek nagyon elbizonytalanodni.
(egyrészt, hogy a témobil hol és merre használja ezt az áldott B20-as sávot, meg hogy most akkor ez szívás, vagy nem.... )
-
janaman01
addikt
válasz
petrosilov #102745 üzenetére
ha vidéken akarod kihasználni mondjuk a 4g előnyeit akkor kapásból felejtős a lenovo k3 ..olyat keress ami tudja a B20 at ( 800 at is) ugyanis az ország nagyobb lefedettségét ez adja...
k3 : 4G bands: LTE band 1(2100), 3(1800), 7(2600), 38(2600), 39(1900), 40(2300)
-
Ezekiel Ston
senior tag
Sziasztok. Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok,hogy adott egy dual sim telo (honor 3c) és telefon frissítés után az érintő kijelző nem reagált. No sebaj vissza gyári rom mentés....fel is ment, elindult a tel. azonban a simeket már nem hajlandó kezelni.imei null érték. Hogyan lehet ezt ujrairni\javítani?
-
dokee78
félisten
válasz
petrosilov #102745 üzenetére
Redmi 2-ből a 2/16-ost érdemes.
2 GB RAM 16 GB ROM. -
petrosilov
tag
Oké, értem én, hogy mindegyik telefon vacak, lassan már a kenyér is Kínában készül, nem csak a mobilok 99%-a. Ezért kellene nem túl sokból viszonylag működő megoldást találni.
Most moto G-m van, amiből sikerült nagy-nagy előrelátással az egy SIM kártyás változatot megvenni. Ami a céges telefonkártya érkezésével már el is avult, ráadásul kellene a 4G/LTE, amit szívesen kihasználnék, ha már ott lapul a céges kártyán.
Alsó kategóriát nézegetek, nem vagyok hajlandó fél év alatt elavuló dolgokért százezreket fizetni.
Xiaomi Redmi 2-t lesegettem, meg most ezt a Lenovo K3 -at (note nélkül). Meg még ha volna tuti befutó, azt megköszönném.
Amit semmi esetre sem tervezek, hogy kéthetente flashelgessek ROMot, tesztelgessek GPS-t, meg kimondhatatlan nevű tervezők mamáját emlegessem, merthogy épp kihagyták a t-mobile valamelyik itthon használt frekvenciáját.
A telefonjaimat telefonálásra használom - oké, manapság ide tartozik az összes elektronikus kommunikáció, levelezés, útvonaltervezés, néhány app, ami élhetőbbé teszi a borzolt életemet. Játékra asztali gépet, fényképezésre fényképezőgépet használok...
Szóval működő dolgok kellenének
-
hunaqua
addikt
...és azt sem felejtsük el,hogy ebben a kategóriában a Lenovo K3 Note a legolcsóbb telefon!! ( kb.:170usd)
-
janaman01
addikt
én csak a meizut fikkantotam le...de azt lehet nem ? az má az enyimé ehehehe
gipsztigris: olvasd el figyelmesen és akkor tudni fogod melyik lenovo ról van szó...
szerk ..jah értem mire célzol...nem a lenovót fosh oztam le hanem úgy általában a kinaiakat...nah csak tisztázzuk a végére...
ennyi.. -
janaman01
addikt
_ szubjektiv........-------lenovo P70-A, rooted and loved
_szubjektiv .......-------ha rám hallgatsz fosh az összes :D
én még kettőt se egyszerre...max ha képet nagyitok..
ja ez nem az én véleményem nekem nincs K lenovóm..csak olvastam egy fórumban gondolom hátha segit a döntésben
-
janaman01
addikt
és itt egy másik vélemény a lenovoról........ha rám hallgatsz fosh az összes
Amióta ledobtam az első M1-esemet, azóta volt újra - az ötödik - LG G2-esem, de valahogy hiányérzetem volt.
Gyorsan le is cseréltem egy Lenovo K3 Note típusú ketyerére. Na onnan gyorsan vissza is jöttem hozzátok, ide a Meizu fanokhoz. És mindezt miért ?
Szubjektív összehasonlításom ami a Meizu mellett szól:
- Anyaghasználat jobb
- Súlyeloszlás jobb
- Kamera minősége jobb - kovetkező blogomban benne lesz
- Hangminőség u.a.
- Kijelző színhőmérséklete illetve minősége fényévekkel jobb
- Hátlap gyatra anyagból volt, ez ugyan fényes, de jobb
- Kijelző/Teljes méret aránya sokkal jobb
- Terhelésre a Lenovo totál belassult, fps drop hegyek
- Meizu 10 pontos touch, K3 Note csak 5 -
Lecs@
addikt
válasz
petrosilov #102732 üzenetére
Szia ! Igaz csak 2 napja használom, de szinte az összes Androidos zászlóshajó használata ( One+One, Oppo Find 7 , Galaxy Note4, Huawei Mate 7 stb... ) után is tudom imádni. Ha gondolod, olvass utána : Lenovo K3 Note , 3000 mAh, FHD, 64 Bit, Lollipop stb..
ui most olvasom 5 " alatt. Ez 5.5 bocsi.
-
petrosilov
tag
Sziasztok, kezdek elveszni a részletekben, ugyanakkor nagyon tanácstalan lettem:
A lényeg, hogy szükségem volna egy jó ár/teljesítmény szorzatú 2 SIM-es mobilra, ami 4G/LTE adatátvitelt is tud. A nagy méret nem előny, jó lenne 5" alatt tartani. Feltételezhetően a kínai márkák közül találok majd megfelelőt. (?)
Tudnátok segíteni merre-hol-milyet?
-
alexw801
senior tag
Kezd előjönni a Zenfone 2, az EURONICS Olaszországban már árulja, a szokásos árakon, orosz fórumon büszkélkedett egy Rómában lakó srác:
http://www.euronics.it/acquistaonline/search/euronicsSearchResults.jsp?q=ASUS%20Zenfone%202&orderBy=PrezzoOrd
A magyar EURONICS természetesen nem tud róla. -
Lecs@
addikt
válasz
cappa72 #102726 üzenetére
Igen Rootoltam már. Megnézem köszönöm ! Az újabb SOC miatt kérdem, nem-e más valami. dd mentést is megtalálom ott ?
Illetve ezek a Fileok amiket linkelsz minden készülékhez egyezőek ? ( bocsi az értetlenségért, de MTK nem annyira még az én világom ) " Rendszermentés menete:
SP flashtool v5.1436.00.000
A hozzá való scatter file
A mentési adatok pedig ebben a fájlban vannak " -
Lecs@
addikt
Érdeklődnék, hogy melyik a legajánlottabb, és legfontosabb mentés ezeknél a telefonoknál ? Alap CWM az kevés számomra. Esetleg linket is kérnék. Köszönöm !
-
-
GIJoe
addikt
Olvastátok a Huawei 4Cs cikket gondolom, egy MTK6752 verziót elviselnék, persze olcsón...
-
törölt tag
válasz
Crytek #102711 üzenetére
Nem értem ezt a Wifi dolgot. Csomó telónál olvastam, hogy 2,4 and 5GHz, de még egyiknél sem láttam ilyet. Mindegyikben 2,4 or 5GHz van. A routerem tud párhuzamos dual -t, mivel két rádió modul van benne. De még nem láttam olyan telót, amelyik mindkettőhöz tudott volna csatlakozni párhuzamosan.
-
aytukabozs
addikt
válasz
Crytek #102714 üzenetére
Hát a paraméterei hasonlóak az előzetes speckók alapján, (nem 6595 hanem 6752 a soc.)
De ha az árát a yotaphone2 környékére lövik be (amire vannak jelek), akkor akármilyen fasza a koncept, nem lesz olyan kapós...
-
-
Crytek
nagyúr
Siswoo R8 Monster Erről valaki valamit?
-
Lazu
csendes tag
Sziasztok!Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy van egy kis problémám az umi x1s telommal.Nem "bootol" be az android rajta megáll az elsö képnél,recovery menüt még sose használtam és amúgy is kinai.Lehet orvosolni ezt a problémát?a válaszokat elöre is köszönöm.
-
Lecs@
addikt
válasz
aytukabozs #102706 üzenetére
Sikerült. Töröltem minden USB eddig felhasznált USB portot PC - ről USB Deview- el. Bódogság van. Indul a legújabb Rom, Root
Köszönöm !
( naggyon jó teló lett ez is !
)
-
Lecs@
addikt
Üdv ! Tegnap vettem egy Lenovo K3 Note készüléket. Sok-sok százezres telefon után is imádnivaló készülék. Melegen ajánlom !
Viszont sajna valami miatt nem tudom telepíteni a készülékre / PC - re az USB illesztőprogramot. Így nem tudom használni a Flash Toolt, nem tudomk custom recoveryt telepíteni, Rootolni, stb - stb. A komplett Win 7 - m újraraktam, de valami nem ok még mindig. Több file - al is próbálkoztam ( 4PDA.ru. htcmania oldalakról is ), de valami nem klappol. Manuálisan kéne valahogy telepítenem. Kéne segítség. Köszönöm !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- OLCSÓ MONITOROK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged